Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
Lapozás: OK   10 / 125
(#) moele válasza VIM hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Szerintem más nem lehet, mert írta 'bazsi123'-hogy levett termosztáttal is üzemel. Igazad lehet, a beállításhoz oda van írva, hogy 'csak szervizesek részére'. Itt pedig kamu is lehet, mert nyilvános. (csak hangosan gondolkodom) Én már találkoztam még komolyabb hibával is , pedig egyenesen a gyárból jött, igaz 'francia panel volt'. :yes:
(#) moele válasza bazsi123 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
A szerelő ezt nem tudta ??? Szerintem így próbáld ki, jónak kell lenni, ha az opciók igazak. Kösd vissza a termosztátot és állítsd be, ha minden jó akkor kell, hogy kapcsolja a kazánt.
(#) VIM válasza bazsi123 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
A termosztátot azért el ne felejtsd visszatenni a helyére!
(#) bazsi123 válasza moele hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
visszatettem a termosztátot, nem felejtettem el. szerintem az lenne az optimális, ha hűlne picit a lakás, mert még mindig nagyobb a folyosón a hőmérséklet, mint ami a termosztát programjában van beállítva. adja magát a kérdés, hogy kezdjek-e el gondolkodni rádiós termosztáton, a lakás más részébe elhelyezve...

ha minden klappol, akkor tulképpen le kellene kapcsolnia a kazánt a termosztátnak, mert nagyobb a levegő hőmérséklet, mint a programozott? egészen addig, amíg le nem hűl a kívánt fokig. kivéve persze a hmv melegítését (most volt a családi mosdás-sor, tehát ez bezavarhat)
(#) moele válasza bazsi123 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /
 
Szerintem , ha az opciók jók akkor minden jól fog működni. Én egy ilyen komoly kazánhoz egy komoly rádiós termosztátot szerelnék. Siemens REV24RF. Nekem is ilyen van , nagyon komoly. Öntanuló, magyar menü, könnyű kezelhetőség, PID szabályzású energiatakarékos. Kapcsol AC 24-250V - 0.1-2.5A.
Beáll. pontosság 0.2˝C. Nagy hatótávolság !
Persze lehet más típusú is, nagy a választék.
(#) bazsi123 hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
éjszaka hagytam kihűlni a lakást 21 fokra ment le a hőmérséklet. reggel beállítottam 23 fokra a termosztátot, és szépen bekapcsolta a kazánt (ott a láng ikon a termosztát kijelzőjén). egyelőre nem pörgeti, már egy órája megy szépen csendben, közel a 23 fokhoz a kazán. nem lobbangat. tesztelem, tesztelem!
(#) moele válasza bazsi123 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Szerintem akkor győzelem !!!
Szép napot, örülök, hogy segíthettem.
(#) bazsi123 válasza moele hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
nemrég le is kapcsolta a termosztát a kazánt. mondjuk 1-2 lobbanás volt azért ment közben. 40 fokra állítottam be a kazánt, és amikor elérte ezt a hőmérsékletet a víz, nem fűtötte tovább. aztán amikor lement 35 fokra, megint lobbant. ezen nem tudom, mivel lehetne segíteni. erre lenne jó e busz vezérlésű termosztát?
(#) bazsi123 hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
és természetesen mindenkinek köszönöm a segítséget!
(#) moele válasza bazsi123 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Lehet BUSZ vezérlésű is, picit bonyolult, de meglehet csinálni. A busz működéséhez szükség van vonalanként egy tápegységre, és összetett rendszernél csatolóelemekre. A buszvezeték egy árnyékolt, 4 darab páronként sodrott, 0,6 mm átmérőjű tömör vezetős rézkábel, amelyen digitális táviratok közlekednek. E jelek fizikailag két ellentétes előjelű féljellel modulálják az alapfeszültség szintjét, így e szimmetrikus jel nem érzékeny a feszültségszintek változására, a külső zavaró hatásokra. A buszvezeték vonalának struktúrája tetszőleges, csak a galvanikus kapcsolat lényeges.
Kellenek hozzá :
Érzékelők, beavatkozók, akár több helyen is.
Ha például egy szobatermosztát feladata a kívánt 23 0C-os hőmérséklettől való 0,5 0C-nál nagyobb eltérés jelzése, akkor az eseményt a jelzett tartományból való kilépés jelenti, és a termosztát csak a hőmérséklet átlépése után egyszer, vagy a kívánt gyakorisággal többször küld információt erről az eseményről. Ahhoz, hogy az információkat értelmezzük, a történt és a reagálandó eseményeket csoportosítanunk kell. Így a rendszerben az összetartozó elemeket feladatok alapján úgynevezett csoportcímekkel látjuk el. A csoportcím lényegében a feladat neve. Egy példával élve egy szoba fűtése egy csoportcím, amelyhez hozzárendeljük a 22,5 0C-nál hidegebbet jelző termosztátot, és a termosztáttal egy térben lévő radiátorok szelepmozgató motorjait. Egy-egy érzékelő természetesen csak egy csoportcímhez tartozhat, mert csak egyértelmű események jelzésére használjuk őket. A végrehajtók azonban több csoportcímre is reagálhatnak.
Ha komolyan gondolod akkor megtervezhetjük az egész ház fűtésrendszerét BUSZ-os vezérléssel (ha kinyitod az ablakot lezár a radiátorszelep stb...)
(#) pifti hozzászólása Máj 17, 2011 /
 
Sziasztok
Van egy Q7-s termosztátom és a reléje állandóan beragad. Hol lehet ilyet kapni, vagy komplett csere kell?
(#) roland.nagy hozzászólása Aug 2, 2011 /
 
Sziasztok! Van egy Saunier Duval gázkazánom, ehhez vettem egy Computherm Q7-es termosztátot.A régi Colibri termosztátot megbontva látom, hogy kettő fekete vezeték jön a kazántól, ez be van kötve az 1-es és 2-es helyre a termosztátban. A Q7-esen is van három csati, a leírásában szerepel, hogy a fűtéshez az 1-es és 2-es csatit kell használni. Ezek szerint csak annyi, hogy ami most az 1-es csatiba van bekötve, azt a Q7-nél is az 1-esbe kötöm, a másikat meg 2-esbe?Köszönöm előre is a választ/segítséget!
(#) zolika60 válasza roland.nagy hozzászólására (») Aug 2, 2011 /
 
Igen.
(#) roland.nagy válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 2, 2011 /
 
Wow... köszönöm a gyors választ! Egyébként ki kell kapcsolnom a kazánt az átszereléshez vagy áramtalanítani kell valamit?Vagy kiköt-beköt örül?
(#) Gafly válasza roland.nagy hozzászólására (») Aug 2, 2011 / 1
 
Azért kapcsdold ki és áramtatanítsd.
Mostanában már digitális termosztátok két vezetékesek, mert az ún. előfűfűtést a kontroller végzi (ezért nem kell a harmadik vezeték).
Azon viszont lehet agyalni hogy a fűtési rendszer paramétereknek mit adsz meg Lásd (klasszikus) PID szabályzó. Persze valószínűleg jól fog menni az alapbeállítással.
(#) roland.nagy válasza Gafly hozzászólására (») Aug 2, 2011 /
 
Működik, köszönöm! Még a felfogató csavarok helye is jó lett! Azt a részét nem teljesen értem, hogy "milyen fűtési paramétert" adok meg... Nem vagyok teljesen otthon a témában Kipróbáltam a kazánt átállítottam télire, akkor bekapcsolt a fűtés. Meg bekapcsoltam ezt a szivattyúvédő funkciót is. A programozást meg majd addig még kitalálom.
(#) laci669 hozzászólása Aug 13, 2011 /
 
Sziasztok!
Segítség kellene a Computherm Q7-RF-hez a relé kattog csak a keringető nem kapcsol be, a a bekötés (nulla,fázis)utánna meg semmi sehol bárhol mérem nem jön menkü=GOND!!!
Segítsen valaki aki tud!
(#) atala hozzászólása Szept 24, 2011 /
 
Ja, én is most raktam fel Computherm Q7-RF-et . A fázis nulla bekötése rendben, 1-es 2-es, megy a keringető szivatyúra. A fázist és az egyest áthidaltam mégsem kap áramot a skeringető,
milehet a gond.
Bővebben: Link
(#) proba válasza laci669 hozzászólására (») Szept 24, 2011 /
 
Ebben nem csak egy relé érintői vannak kivezetve? Az érintő közepére a fázis ,a kimenet megy a szivattyúra a nullát meg külön kapja a szivattyú? (De szerintem mellékeltek hozzá rajzot is ,nem?
(#) moele válasza proba hozzászólására (») Szept 24, 2011 /
 
Szia !
Itt a bekötés ! Az ~L~N fázis és nulla. A benne levő relé csak kapcsolóként szolgál ! A szivattyúhoz kell kötni a nullát és a védőföldet, a termosztáton a relé kontaktusán keresztül pedig a fázis vezető megy ~1~2. Úgy is be lehet kötni, hogy a fázis vezetőt a bekötésnél hidaljuk ~L~1 kapcsokat és a ~2-es bekötés megy a szivattyú felé !
Bővebben: Link
Üdv.: moele
(#) laci669 válasza moele hozzászólására (») Szept 25, 2011 / 1
 
Sziasztok!
Ami rajzot addtak hozzá az nem jó!
Ezt tedd be a keresőbe (Figyelem a Computherm Q3RF és Q7RF termosztátok gyári kezelési utasítása nem jó!)
vagy ezt (futesimegoldasok.hu/download/szerelesi-utasitas.pdf)

Üdv:Laci

ui:nekem igy tökéletes.
(#) esvan hozzászólása Szept 25, 2011 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket kérném. Van egy fég C24 cirkóm( ha jól tudom) és ehhez a gyári mmg am-es szobatermosztát. Ezt a termosztátot szeretném lecserélni valami modernebbre, amit pl. egy hétre előre lehet programozni. Milyet érdemes venni, mire kell vásárláskor figyelni? Le lehet egyáltalán valami modernebbre cserélni?

köszi
esván
(#) moele válasza esvan hozzászólására (») Szept 25, 2011 / 1
 
Szia !
Ezt a típust tudnám ajánlani, de nagyon sok féle, fajta van !
COMPUTHERM Q7 programozható, digitális szobatermosztát .
A hét minden napjára külön-külön hőmérsékletprogram készíthető.
Naponta 6 kapcsolási időpont beállítására van lehetőség és mind a 6 időponthoz szabadon választható hőmérséklet.
Egyszerű programozás, az ismétlődő programok beállítását COPY funkció segíti.
Választható kapcsolási érzékenység:
+/- 0,2 celsius (radiátoros fűtéshez)
+0 / -0,2 celsius (padlófűtéshez)
4 különböző lehetőség a program szerinti hőmérséklet időleges módosítására:
hőfokmódosítás a következő programkapcsolásig
hőfokmódosítás 1-9 óra időtartamig (partyprogram)
hőfokmódosítás 1-99 nap időtartamig (szabadságprogram)
hőfokmódosítás a következő kézi beavatkozásig (a programok kiiktatása)

Üdv.. moele
(#) laci669 válasza atala hozzászólására (») Szept 26, 2011 /
 
Szia!

Én ezt találtam (1069614 hozzszólás)
Laci
(#) proba válasza laci669 hozzászólására (») Szept 26, 2011 /
 
Idézet:
„Ami rajzot addtak hozzá az nem jó!”

Jó az ha sima termosztát helyett kötöd be.Sehol nem azt írja hogy a szivattyút kösd rá, sőt a szövegben is csak egy érintő szerepel.
(#) esvan válasza moele hozzászólására (») Szept 26, 2011 /
 
Szia!

Koszonom a segitseget! A bekotese egyszeru? Nekem ket vezetek van bekotve a regi termosztatba, piros es feher. Bekotes elott meg kell merni hogy melyik a fazis es polaritas helyesen kell bekotni?

Koszi
esvan
(#) moele válasza esvan hozzászólására (») Szept 26, 2011 / 1
 
Szia !
Igen így kell ! Polaritáshelyesen (fázis - nulla).
Mindig a fázis legyen megszakítva a termosztáttal !
Simán felteszed a másik helyére és bekötöd.
Esetleg ha ezt választod akkor....A COMPUTHERM Q7 szobatermosztát a Magyarországon forgalomban
lévő kazánok túlnyomó többségének szabályozására alkalmas.
Egyszerűen csatlakoztatható bármely, kétvezetékes szobatermosztát csatlakozási ponttal rendelkező gázkazánhoz függetlenül attól, hogy az 24V-os vagy 230V-os vezérlőáramkörrel rendelkezik. A készülék egyéni igény szerint beprogramozható úgy, hogy a fűtési rendszer az általad kívánt időpontokban tetszés szerinti hőfokra fűtse a lakást, és a komfort biztosítása mellet hozzájáruljon az energiaköltségek csökkentéséhez.
A hét minden napjára külön-külön, egymástól független napi hőmérsékletprogram készíthető. Naponta 6 szabadon megválasztható kapcsolási időpont (10 perces lépésekben állítható) és minden kapcsolási időponthoz más-más szabadon megválasztható hőfok (0,5°C-os lépésekben állítható) beállítására van lehetőség.
A termosztát kapcsolási érzékenysége megválasztható ą0,2°C (radiátoros fűtéshez javasolt gyári alapbeállítás) . Ez alatt azt a hőmérséklet-különbséget kell érteni, ami a beállított érték és a kapcsoláskor mért tényleges hőmérséklet között van. Gyári alapbeállítás esetén pl. ha a termosztáton beállított érték 20°C, akkor a készülék 19,8°C-on, vagy alatta bekapcsolja, ill. 20,2°C-on, vagy felette kikapcsolja a kazánt.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv.: moele
(#) proba válasza esvan hozzászólására (») Szept 26, 2011 /
 
Szerintem nem allergiás a "polaritásra".
(#) esvan válasza moele hozzászólására (») Szept 26, 2011 /
 
rendben, köszönöm! Megveszem és , ha nem megy akkor jelentkezek.

köszi
esván
(#) moele válasza esvan hozzászólására (») Szept 26, 2011 / 1
 
Szia !
Még annyit, hogy a termosztát csere előtt áramtalaníts !
Üdv.: moele :felkialtas:
Következő: »»   10 / 125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem