Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Mivel nem jött össze az orsós hajtás, úgy döntöttem szíjhajtást próbálok összerakni. A motor tengelyén 10fogas tárcsa lesz, ez hajt majd egy tengelyt, amin 40fogas tárcsa lesz és ugyanezen a tengelyen még egy negyvenes, ez fogja mozgatni a kocsit. Szerintetek ez jó elgondolás?
Miért nem jött össze az orsós hajtás?
Egyébként meg ott feszíteni kell a szíjat az sem egyszerű
Nem tudtam beszerezni sehonnan sem
![]() A szíjfeszítésről van egy-két elképzelésem, sokat állítottam már be, igaz azok nagyságrendekkel nagyobbak voltak. A héten megjönnek a kerekek és a szíjak, összerakom és majd fényképezgetek ![]()
Ha jól értem, akkor közvetlenül szíjjal szeretnéd mozgatni a gépet, mint ahogy a tintasugaras nyomtatókban a fejmozgatás. Ha így van, akkor miért nem közvetlenül a motor tengelyén lévő 10 fogúra teszed a mozgató szíjat? A pluszba berakott 1:1-es (=40:40) áttételnek mi értelme?
![]()
Nem jó látod. A 10-es hajt 40-est, 1:4-es lassítás. A lassított tengelyen lévő másik 40-es kerék csak azért kell, hogy legyen hely a szíjnak mozogni. Direktbe hajtani meg nem jó, mert egy lépésre kb 0,1mm mozgás jut. Így meg a negyede.
Na meglett a hiba.Mivel nyákba forrasztható LTP nem volt,ezért Pc ből kitermelt szalagkábeles csatit raktam bele,a kábel számozását néztem be.Most már rendesen megy az X-Y tengely.Köszönöm mindenkinek.Na meg a Z is megy.
mach 3-nál mivel oldjátok föl a demó korlátot?
Nem létezik, hogy mindenki megveszi 40k-ért ![]()
Tudod jól, hogy de...
![]()
Tudhatnád, hogy egy ilyen országban ahol mindenki dúskál a pénzben és a hobbijára is 100 ezreket költ ott miért ne venné meg mindenki aki használni szeretné....
Nem tud valaki egy nyák kontúr maró progit?Zsolti,ha jól keresed meg is találod.Van a neten nem demó is.
Igen a pénz beszél,a csóró meg keres. Idézet: „ha jól keresed meg is találod” Lehet hogy van jobb is, nekem ez működik bér nem sokat használom, i...yákot.
A francba de igazad van,csak ez feltört progi,nem hiszem hogy ildomos itt híresztelni mikor megtalálható a neten is,csak keresni kell.
Nézz fel az oldalamra, ott egy okositott...
A program ingyenes!
A program valóban ingyenes, csak éppen a gerber file előállítás nyák tervezőből nem az
![]()
A gerber egy szabvány. 10*10centiig és két rétegig az eagle is ingyenes. Annál sokkal nagyobbat cnc-vel marni időpocsékolás.
Helo. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a vezérlőt már megépítette vki. http://robozone.su/2009/01/07/mikroshagovyjj-kontroller-shagovogo-d...a.html mert nekem kellene a PIC-be való kód, ha esetleg vkinek meglenne kérem szóljon. Előre is kösz.
Hello,
Alul be tudsz jelentkezni regisztráció után és komplett le tudsz mindent tölteni. Ha a Google fordítót használod úgy megy.
Sziasztok!
Hány forintból jön ki a legolcsóbb, még működőképes vezérlő 3 tengelyre? Van vagy 12-15db nyomtatóm, 3 tipusból va 2db is, ha nem tudom elpasszolni őket alkatrész áron, akkorm egtartanám és csinálnék belőle valami plotter szerű kis cnc-t. Most teljes mértékben hobbi szintről lenne szó, nem profi kivitlezésről. Léptetőmotorjaim vannak 5 illetve 6 kivezetésesek. Ja igen, tehát akkor melyik a legolcsóbb, még használható vezérlés? Szinte semmit nem szeretnék költeni a projectre, mert csak azért kezdenék bele, hogy legyen valami a nyomtatókból.
Szia
Azokból a nyomtatókból nem tudod kiszedni a vezérlő IC-ket? Ha már a motorokat úgy is kikapod ![]() Mert akkor már csak egy LPT leválasztó (5000ft) Meg egy táp kell. Üdv
Kössz szépen. megpróbálok bejelentkezni és remélem menni fog.
Motorok vezérlő IC-i jók léptetőmotorok meghajtásához is? Mert ha jól tudom a nyomtatókban nem léptetőmotorok vannak.
Általában léptetőmotorok vannak benne. De nem mindegyikben.
Kínai vezérlő talán a legolcsóbb. Ebayen 10500ft, Itthon 13-15 (vaterán 14-16) ezer ft környékén van.
Annyit semmiféleképpen nem költök rá. Van más project, erre csak azért gondoltam, hogy ne ott álljanak.
Egyébként az utolsó két 2-3 nyomtató amiket bontottam, azokban olyan motorok voltak mint amit csatoltam. Ja meg csatoltam, milyen léptető motorjaim vannak. Hogyan tudom kiszámolni. hogy mekkora nyomatékot tudnak? Konkrétan egy motorra lennék kíváncsi. Unipoláris 6 fok/lépés 12V/2A (2A/fázis) tekercsek: 2x6 Ohm
Nagyon egyszerű:
A nyomaték mértékegysége a Nm, azaz a Newtonméter. 1Nm-es motor 1N erőt fejt ki egy méteres erőkaron. 10N-t 10cm-es erőkaron. 1N~100gramm vízszintes erőkar esetén. Fogd meg a motort (pl satu) és egy 10cm-es erőkarra tegyél egy fél literes üveget. Gerjesztett tekercsekkel kezdj el vizet tölteni a palackba. Amikor nem bírja a motor, akkor érted el azt, hogy nagyobb erőt fejtesz ki a tengelyére, mint a tartónyomaték. ![]()
Szia
A mellékletben megtalálod
Köszönö mindkettőtök válaszát. Ha lesz egy kis időm ki fogom próbálni!
Szia
Pontositsd kicsit . Nézz utánna jobban
1kp = 9,8066N ebből következik,hogy 1kpm =9,8066 Nm
Tehát Sir-Nyeteg közelebb áll az igazsághoz mint te. Bocs. :yes:
Most bontottam egy komplett fénymásolót. egy darab léptetőmotor nem volt benne.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |