Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   45 / 82
(#) glaci válasza gerenk hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Köszönöm a rajzot, de végül is ezt a rajzot építettem meg és csak egy dióda van 7812 közös pontján, bár a kapcsoló beépítésével ebben a rajzban 12V alatti Vpp is előállítható lenne. Te milyen Vpp-vel égetted sikeresen a winpic800-zal a 16f690-net?
(#) gerenk válasza glaci hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Az égető szinte ugyanaz mint az előző, a 12 v-os stabkocka közös pontját a 16f84 és 628 égetésekor
2 si.diódával megemeltem 13,4 v-ra.
A 16f690 -nél csak 1 diódát hagytam 12,7 v-ra.
(#) watt válasza glaci hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Kérdésemet láttad? Mi a helyzet az EEPROM égetésével? Beégetted, visszaellenőrizted?
(#) watt válasza gerenk hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Semmi értelme a diódáknak, egyszerűen csak a stabkocka kell, hogy 12V legyen. Minden PIC-hez jó, ami 5V-os. Régebben én is szórakoztam a Vpp feszekkel, ma már más a helyzet...
(#) glaci válasza watt hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Valami nem kerek. Újabb égetésnél az eeprom jó és a flash nem és most bárhányszor próbálom az eeprom jó a flash nem.Úgy hogy azt hiszem ma be kell fejeznem. Új nap hátha újat hoz és jobbat.
Köszönöm az együtt érző segítségeteket. Holnap folytatom és beszámolok az új fejleményekről. Minden esetre a mai nap sem volt eredménytelen mert az égető végre komunikál a pc-vel és a piccel és már ez is előrelépés.
(#) watt válasza glaci hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Van a PIC táplábain 100nF-os kondi?
Próbáltál sebességet csökkenteni?
Ugye használod a WLPT_mini támogatása pipát?
(#) glaci válasza watt hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Sikerült beégetni a 16f690-et, egy külső foglalatban, visszaolvasva minden stimmel.Csinátam az égetőhöz egy külső pic csatlakozót és a WPB_F18_F16_F12_v1.29.1b-vel most minden jó. Köszönöm a segítséget.
(#) watt válasza glaci hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Esetleg próbáld meg az eredeti v1.29-el, mert az a gyanúm, hogy amit most változtattam, az nem okozhatta a javulást, sokkal inkább az áramköröd. A v1.29.1 neked küldött verziója amúgy is egy tesztpéldány, elég ha csak a18F-es fülre kattintasz, láthatod. Ha a v1.29 nem jó, akkor felteszem az v1.30b-t az oldalamra!
Egyébként örülök, hogy jó lett!
(#) glaci válasza watt hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Előzőleg a WPB_F18_F16_F12_v1.27b-vel próbáltam írni, korábban a 16f628-t simán írta. Ama bizonyos hex fájt viszont képtelen volt befogadni a kegyeibe és nem akart se velem, se a hex fájllal együttműködni.
Végül is amit előző napokban küldtél, tesztpéldány, vagy sem az most már mindegy, a lényeg, hogy sikerült betölteni. Ha felteszed a 30b-t azzal is megpróbálom.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
(#) watt válasza glaci hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Töltsd le a v1.29-et, és azzal próbáld meg, azzal jónak kell lennie! Ha nem, csak akkor van értelme egy újabb verziónak.
(#) watt válasza glaci hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Elkészült a 1.30b. Itt van: Bővebben: Link 16F690-re teszteltem, garantáltan jó!
(#) atis28 hozzászólása Márc 10, 2011 /

Üdv!
Kicsit kísérletezgetek egy 16F877A PIC-el, amit MikroC-ben programozgatok. PicKit2-vel (szoftver: PK2 Programmer) égetek.
Eddig szépen haladgattam, több programot megírtam, tesztelgettem és égettem a mikrovezérlőbe. Az előbb viszont egy elég nagy hibával találtam szemben magam, ugyanis a PK2 nem látja a PIC-et.

Egészen pontosan indítás után PIC32MX340F128H-t ír, de miután megpróbálok egy hex fájlt betölteni, vagy kiolvasni a PIC memóriát, akkor a következő az üzenet:

"No device detected.
Ensure proper capacitance on VDDCORE/VCAP pin."

Mivel elég kezdő vagyok, ezt nem is tudom hova tenni. Sikerült valamivel tönkre vágni a vezérlőt? Nagyon egyszerű bekötéssel használom egyébként egy próbapanelen. PC tápból 12V, abból kap egy stabil 5V-t és GND-t a PIC, közötte 100nF. Az MCLR lábat működés közben 10k ellenálláson keresztül tápra húzom. (Ha programozok, akkor a stabil +5V-ről jövő vezetéket kihúzom a próbapanelből, illetve lekapcsolom a tápról az MCLR lábat is. Így egy kicsit körülményesen ugyan, de a "kész" áramkörben tudok programozgatni, amíg a reset-es megoldást nem rakom össze.)

Ezen kívül az utolsó programban egy kimeneten folyamatosan magas jelszintet adott a PIC, az az érdekes, hogy ezt még most is le tudtam mérni. Bár ettől függetlenül lehet, hogy mégis csak tönkre ment szegényke.

Az érdekelne tehát, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget. Meghalt a PIC, ha igen mivel ronthattam el? Nagyon érdekelne, mert többször jó lenne nem belefutni ebbe a hibába, nem olcsó mulatság...
Előre is köszi!
(#) potyo válasza atis28 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

A PIC32 már nem olyan egyszerű, mint a PIC16 volt, ennek a tápmegoldása bonyolultabb. Az adatlapban nem nézted meg, hogy mégis mi ez a VddCore/VCap láb? Mert ott lesz a magyarázata is, hogy mit hogyan kell bekötni.
(#) atis28 válasza potyo hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Épp ezaz.. 16-os szériát programozok (877a), ahogy fentebb írtam is. Nem is értem, hogy a PicKit Programmer honnan veszi, hogy 32-essel próbálkozok.
(#) potyo válasza atis28 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Ja, az első bekezdést valahogy átugrottam. A Midrange PIC család ki van választva? Nincs itt előttem a program, de a családot kézzel kell kiválasztani, utána tudja felismerni a chipet.
(#) atis28 válasza potyo hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Eddig nem volt meg, de működött nélküle is (vagy lehet ez az alapértelmezés?). Most kiválasztottam, de semmi eredmény..
Midrange/Standard Configuration
Device után ezt írja: unsupported part (id=3FE0)
Középen pedig sárga ablakban: No device detected

Tehát továbbra sem ismeri fel a PIC-et a PK2.
(#) atis28 válasza atis28 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Továbbra sem tudom mi okozta a gondot, viszont valami a PK2 körül nem volt rendben... Frissítettem ugyanis a PK2 OS-t (Tools menü -> Download OS...) és lám-lám egyből fel is ismerte a 16F877A-t. Azért, ha valaki bármit tudna róla mondani, hogy mi lehetett a gubanc, az nagyon érdekelne.
(#) glaci válasza watt hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Köszönöm a programot, most ugyan az előzővel betöltve működik a dolog és használom is a vele készült LCM3 műszert naponta, de ki fogom próbálni.
(#) mutyur válasza gerenk hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni az LCM3 műszer 16f690-es égetésével kapcsolatban?. Abszolúte kimaradt az életemből ez a PIC programozás. Olvasgattam utána a témának de nem szeretném tönkretenni. Összeütöttem egy 7407-est tartalmazó propic2 hardwert külső táppal. Milyen beállitásokat alkalmazzak a programon belül(gondolok itt külső kvarc oszcillátor, inverz nem inverz, meg több egyéb számomra homályos fogalom). WinPic800 kezeli az adott hardverrel, a 16f690-et. Ha megtenné valaki és leírná, mi legyen kipipálva és mi nem, nagyon megköszönném. Előre is köszönöm!
(#) bbatka válasza mutyur hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Én az IC-PROG nevű programmal használom a 7407-el felépült Propic2 égetőmet. A beállítások:

windows API
invert MCLR
invert VCC
I/O delay 10

Option beállítása

enable MCLR as VPP
enable page write
normál/ enable XP driver

Az nt.sys fájlt be kell másolni a program könyvtárába WinXP-nél.
(#) glaci válasza mutyur hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Én is nem régiben építettem meg a műszert. A Winpic800-zal nem sikerült beégetni a programot, mert a hex fájl olyan sorokat tartalmaz amit nagyon sok program nem értelmez megfelelően. Nekem a watt féle WPB_F18_F16_F12_v1.29b programmal, bár azóta elkészült az 1.30 is lásd feljebb és párhuzamos égetővelBővebben:WPB_LPT_v1 nem leválasztott ICSP
külső vendég foglalattal, simán sikerült beégetni. Előtte sokat kínlódtam más eszközökkel.Felteszek pár képet az égetőről.
(#) user hozzászólása Márc 14, 2011 /

Sziasztok!

Összeraktam az oshon féle égetőt próbapanelen és elég változatos működéseket produkál.
Olvastam hogy a 7406-ot ki kell cserélni 07-re,és a szoftverében át kell állítani nem
invertáló ic-hez.Ezt meg is tettem és egy pic16f628-04/p-n kipróbálva működött is az égetés az oshon szoftverrel, és icproggal is.Amikor viszont kicseréltem a pic-et egy 628A típusra azt nem volt hajlandó se írni, se olvasni.

Kérdésem hogy ez beállítási hiba, vagy ez az égető nem tudja az "A" típusokat égetni egyáltalán?

Winpic800-al is kipróbáltam ott az égető csak a hardver teszten jut át, egyik pic-et sem ismeri fel és nem is égeti.
A programok beállításoknál inverzre van állítva a vpp, és a vdd.(a clock,a data out, és a data in nem inverz)

Az égetőn ezeket a feszültségszinteket mértem:

vpp=13,3V
vdd=5,03V
pgd=5V
pgc=5V

Az égető kábele kb. 45cm hosszú lehet.
Ha tudna valaki segíteni abban hogy miért nem írja a 628A-t ill.,winpic800-al miért nem működik egyáltalán azt nagyon megköszönném.

üdv.
(#) Hp41C válasza user hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Szia!

A 16F628 és a 16F628A programozása eltér, a programban a megfelelőt kell kiválasztani (ha van rá lehetőség)...

Meg kell próbálni a PGM / RB4 lábat 10-k van a földre húzni..
(#) user válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Igen,de sajnos úgy sem írt semmit.Elég bizonytalannak tűnik ez az égető....
(#) potyo válasza user hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Pedig az az égető egy igen stabil szerkezet. Hol van pontosan az a 45cm hosszú kábel? Szűrőkondenzátor van a PIC táplábainál?
(#) Hp41C válasza user hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

- A Windows nyomtatót keres a párhuzamos porton.
- Túl gyorsan kezeli a párhuzamos portot.
- Még azt is meg lehet próbálni, hogy közvetlenül a pic táp és föld lába közé betenni egy 100nF kerámia kondenzátort.
- A programozó vezetéket is lehetne rövidíteni.
(#) user válasza potyo hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

A kábel az égető és a számítógép között 45cm kb.
A pic lábain nincs semmi,de a pgc,pgd lábakon van egy-egy 330 pF-os kondi.A mclr lábon van egy 4,7k-s ellenállás.
(#) watt válasza user hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

A 330pF-eket levenném, a 4k7-et 10k-ra cserélném, 100nF-ot odatenném a PIC táplábára, megpróbálnám a WPB szoftvert(oldalamról letöltheted), A Vpp feszültségét visszavenném 12V-ra!.
(#) user válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Majdnem jó.
Amint lefuttattam ezt a kulcsot amit küldtél rögtön kiolvasta a 628A-ból,ami benne volt. Kivettem a foglalatból, kipróbáltam a céláramkörben működött.Visszatettem az égetőbe és akkor már nem olvasta vissza a benne lévő kódot.
Kondit feltettem a pic tápra,de még így is hibázik valamiért.
(#) user válasza watt hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Megcsináltam amit írsz, felismeri a pic-et(pic id 131) az általad kiválóan megírt programmal,de a flash tartalom beolvasásra nem az jön vissza ami benne van,mert 0000,3FFFF stb ír ki.
Következő: »»   45 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem