Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma

Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 21
(#) skeletor hozzászólása Feb 27, 2011 /

Üdv Mindenkinek!

Történt egy kis baleset, és emiatt két kis smd(?) távozott videókártya hátuljáról. Itt egy kép a problémáról:

Bővebben: Link

Bal oldalon van négy darab ebből a kis izéből, és a jobb oldalon látszik, hogy kettő már nincs meg. Talán ha valaki ért hozzá, az tudja mik lehetnek ezek.

Mi célt szolgálhatott az a két kis alkatrész, illetve van-e lehetőség pótolni őket? Nem számít ha jóval nagyobb valamit kell odatenni, csak működjön....

Szeretném megmenteni a kártyát, remélem tud valaki segíteni.
(#) Müszi válasza skeletor hozzászólására (») Feb 27, 2011 / 2

Szerintem kerámiakondenzátor vagy ellenállás lehetett ott, a mellette lévőkről itélve.

Az értéket csak kisérleti uton lehetne meghatározni.

Ha nekem kellene a kártyát javitanom, én tennék mindkét helyre egy-egy 10k-s ellenállást, és próba!
(nagy kárt nem csinálsz vele)

Müszi
(#) skeletor válasza Müszi hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Köszönöm a tippet, nem igazán értek ehhez a dologhoz, úgyhogy erre nem gondoltam. Ha nem lesz jobb ötlete senkinek, akkor kipróbálom.

Feltöltöttem egy nagyobb képet is, de sajnos az objektív árnyékolja a vakut. Pont az árnyék íve felett van a hiba, de azért több minden látszik ezen a képen:

http://img35.imageshack.us/img35/2670/dscf3838.jpg
(#) Csaszi87 válasza skeletor hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Szia!

Ha érdekel nekem épp most vált eladóvá gépújítás miatt egy AGP-s Gigabyte 256 megás 7600GS kártya.
Ha érdekel akkor biztos meg tudunk egyezni, ha nem vagy nem ilyened van akkor nem szóltam...
(#) skeletor válasza Csaszi87 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Üdv!

Igen, olyan kártyám van nekem is. Talán érdekelni fog a dolog, úgyhogy majd küldj légyszíves egy ajánlatot az emailcímemre!

De elsősorban megjavítani szeretném a mostani kártyát ezért további ötleteket várok a hozzáértő emberektől.
(#) Báddzsó válasza skeletor hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Valószínűleg ugyanolyan kondik lesznek mint ami mellettük van. Megméred azok mekkorák (kiforrasztva) aztán veszel ugyanolyat és beleforrasztod.
(#) idlob válasza skeletor hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Biztos vagy abban, hogy ott volt valaha alkatrész?
Ilyenkor fejjel alá szoktam fordítani a fényképezőgépet, így a vaku "vakfoltja" eltolódik
(#) Báddzsó válasza skeletor hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Azért leírhattad volna a kártya pontos típusát. Ahogy nézem ez nem Gigabyte 7600GS, mert zöld, gygabájtéké meg kék.
Googlebe keress róla nagy felbontású képet és nézd meg, hogy néznek ki azok a kondik amik hiányoznak a tiédről, keress ugyanolyat máshol a kártyádon ami megvan, azt mérd meg és rakj ugyanolyat a hiányzó helyekre. Mást nem nagyon tudsz csinálni, esetleg megszerzed a kapcsolási rajzát a gpu-nak, és ott van talán mintakapcsolás.
Vagy kérsz valakitől kölcsönbe egy kártyát és azt méred.
(#) idlob válasza Báddzsó hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Idézet:
„esetleg megszerzed a kapcsolási rajzát a gpu-nak, és ott van talán mintakapcsolás.”

Jó vicc, he-he.
(#) skeletor válasza idlob hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Igen, biztos vagyok benne, hogy volt ott alkatrész, mert az egyiknek a maradványait én távolítottam el, de szerintem volt mellette egy másik is.
(#) skeletor válasza Báddzsó hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

A kártya valóban nem Gigabyte, de 7600 GS, pontosabban Inno3D Graphic Card Nvidia Geforce 7600GS.

A kapcsolási rajz jó ötlet, csak pillanatnyilag nem érek rá keresgélni, csak gyorsan benéztem ide.

Köszönöm az eddigieket, mert nem értek hozzá, de így legalább valamilyen úton el tudok indulni.
(#) medi15 hozzászólása Feb 28, 2011 /

Sziaztok nekem olyan problémám lenne hogy bekapcsolom a gépet szemcsésedve kezd elindulni a windows logo majd belépek utána nem tudom feltelepiteni a video kártyának a driverjét mert lefagy utána akkár hányszor ujra inditom lefagy de néha bizonyos idő elteltével meg engedi hogy felrakjam a drivert de amikor elkezdek játszani egyszercsak lefagy és minden szin megszünik lillás szinek lesznek és torzul a kép majd ujrainditom és kezdődik előről geforce 8500gt van
(#) steelbird válasza medi15 hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Nézd meg legelőször, hogy forog-e a videókártya coolere, megy-e rendesen, van -e elég hűtése.
A hiba leírása alapján túlmelegedés okozta lefagyás tűnik a legkézenfekvőbbnek.
(#) jem123 válasza skeletor hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Szia nem tudom ez a kártya lenne az de hátha.Bővebben: Link
(#) skeletor válasza jem123 hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Üdv.

Igen, ilyen kártyáról van szó. A probléma csak az, hogy nem tudom kimérni a kártyán lévő kondikat, másrészt egy 20-30 éves pillanatpáka áll a rendelkezésemre a szereléshez, szóval még ha lenne olyan kapacitás mérőm, ami kell a kondihoz, akkor a "kiforrasztom-beforrasztom az alkatrészt" móka akkor se megy csak úgy. Ennek ellenére szeretném megjavítani. Szóval ha valaki meg tudná mondani, hogy mi az az alkatrész ami hiányzik, az segítene. Azért köszönöm az eddigi hozzászólásokat, legalább már tudom mit kéne tennem.
(#) Báddzsó válasza skeletor hozzászólására (») Márc 1, 2011 / 2

Nézd meg melyik IC-be megy a kondiból a vezeték és annak az ic-nek az adatlapját szedd le (google: ic tipusa datasheet) és mintakapcsolásból kiderül.
Amúgy meg szerintem rakj oda 10nF-ot azt kész.
Ha meg ennyire nem megy akkor vidd el valakinek akinek van pákája meg kapacitásmérője. Ekkora kondit pillanatpákával forrasztani jó móka lesz. Lehet több alkatrészt fogsz leforrasztani mint fel
(#) skeletor válasza Báddzsó hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Báddzsó: Ez jó ötlet. Köszönöm a tippet, ha lesz egy kis időm, megpróbálok utánanézni. A szerelést meg majd megpróbálom rábízni a bátyámra, neki van egy weller forrasztópákája, ha jól tudom.
(#) Frenki007 hozzászólása Márc 2, 2011 /

Sziasztok

Van egy AGP-s videokártyám és az a gond hogy becsíkozza a képet. de az elején mikor elindúl az a dos-os rész az szép tiszta meg a biosz is tiszta. Szerintetek mi baja van? Vagy kuka?
(#) mokakwik hozzászólása Márc 4, 2011 /

Sziasztok!

Nagyon kellene a segítség...
A gépem össze omlott egy vírus miatt, egy darabig működött, de csak net kapcsolat nélkül.
Kis tesóm is piszkálta a "windows összetevőket" és letiltott dolgokat és arra sem emlékszik mit csinált....
Végül a gép összeomlott.... Majd elvittem egy programozóhoz aki állítólag rendbe rakta újra telepítette meg minden. Odaadtam a telepítőket is ami alapból a géphez volt, ezek:
-Gigabyte telepítő ver. 1.16
-ATI telepítő

Nah most visszakaptam a gépem... elkezdtem pakolgatni a programjaimat amik kellenének a munkámhoz, meg ilyen alap progikat... (deamon, divx, microsoft irodai csomag, stb.)
Eddig minden oké net is *** bár picit fura volt, hogy ez elvileg egy *** jó gép és mégis szaggat a net...
nem vágtam hogy mi van... aztán msn-t raktam volna fel de nem telepíti... mondom oké... erre feltettem egy játékot, (meg a D meghajtón is maradtak dolgok)
és mikor elindítottam annyit dobot fel, hogy "Nincs támogatott video kártya" ... aggódni kezdtem mivel eddig simán futott a játék... tehát gondoltam nem lehet gond a vidi kártyával....

Aztán elakartam indítani más játékot de azok sem indultak...

gondoltam hogy akkor vagy nincs egyáltalán telepítve a vidi kártya... vagy arra gondoltam hogy esetleg elképzelhető, hogy a programozó más progival akarta telepíteni... vagy csak egyszerűen nem érdekelte, fizessek oszt csókolom a többit oldjam meg?

Hát semmi tapasztalatom nincs video kártya telepítésében... sőt még egy gépet sem telepítettem magam... csak kisebb hibákhoz értek *

és gondoltam akkor megcsinálom.... beraktam a lemezt,
egyszerű telepítés, majd egyedi és erre bejön mondom faxxa... aztán ilyen kijelölős bizéria hogy mit akarok alkalmazni és csak a direct x-et engedi... jó mondom biztos majd a többi utána jön.
de nem... semmi.. szó szerint... "pár perc amíg telepíti a directx-et"... aztán semmi tovább csak h újra akarom indítani-e... mondom később... utána semmi ugye.. megnéztem a mondom mit csinált ez még azt sem rakta fel csak nyitott neki egy mappát azon belül egy "setup" mappa és semmi más...

utána próbálkoztam h egyesével felteszem őket de csak azt hiszem 4 cuccot tudtam felrakni a többi error.... Nos hát gondolom nem kellet volna...
Gondolom máshogy kell telepíteni a vidi kártyát...

Csak fogalmam sincs hogy és mit kéne tennem.
Kérem segítsetek.. Előre is köszönöm
(#) bbb válasza Frenki007 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia!

Szerintem nézd meg, hogy ha a memóriamodulokat megnyomkodod menet közben, akkor változik-e a csíkosság! Én akkor találkoztam ilyen jelenséggel, mikor a kártyán megállt a venti => túlmelegedett => memóriamodulok forraszai gallyra mentek.
A megoldás a kuka volt és kapott egy másik kártyát... (gef 5100 helyett egy gef 5200-at )
(#) mokakwik hozzászólása Márc 5, 2011 /

Hát most hívtam fel a programozót és azt mondta, hogy nemvolt szó arról, hogy azt is telepítse és, hogy nem csinálja meg csak pénzért. Úgyhogy inkább megoldom én.

Létszíves, tudnátok segíteni nekem?
Ha már tudnátok küldeni egy linket ahol ecsetelik a telepítését azzal is jó lennék.

Azért köszönöm "köbzoli" hogy írtál.
(#) janikukac hozzászólása Márc 5, 2011 /

Hali ! Én remélem nem offolok nagyot : Nekem egy ATI Radeon 9250 video kártyám van. Eddig semmi baj nem volt, ám egy fél éve, Counter Strike-oztam, és ha 100FPS volt, és mozogtam, akkor a pingem növekedett. 70 FPS-nél viszont már nem. Megoldás?
(#) didyman válasza mokakwik hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Ez marha. Egy újrarakás során használható gépet kéne maga után hagynia (mint amilyen előtte volt) és nem tudatosan bennehagyni olyan hiányosságot, amivel ismét meg kell őt keresned. Próbálj kicsit rámenősebb lenni, ha félmunkát képes csak végezni, jobb, ha hozzá sem nyúl. Ha nem indiszkrét, mennyiért rakta rendbe a gépet?
(#) didyman válasza janikukac hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Rendszerint normális, a 9250 eléggé vérszegény kártya, ha a CPU is az, vagy pl. meleg és emiatt korlátozza az órajelét, simán futhatsz ilyen jelenségbe, bár ettől leesik az FPS is. Ilyen szinten erőforrásokat kéne figyelni, könnyen lehet, hogy a hálókártya közös hw-es megszakítást használ pl. a VGA-val. Ehhez először a géped többi részletét kéne ismerni.
(#) mokakwik hozzászólása Márc 5, 2011 /

Hát szerintem egy tuskó az aki fél munkát végez és utána még neki áll feljebb.
Sajna viszont nem tok vele mit kezdeni. Nem fogom egy másikhoz is elvinni aztán az is lehúzza a tárcám.

Egyébként meg 5000-et kért.

Ami nem olyan sok, csak azért most nem mindegy, például hogy most megyek bulizni és 3000-em van vagy 8. Meg pont tegnap jött az elszámolási papír,
hogy mit milyen határidőre és mennyiért tudtunk eladni februárban. Na most mit tenne a főnököm ha az tényleges mennyiségnek a felét feljegyezném a többi meg nemérdekelne mert, arról nem beszéltünk.

Amugy köszi a linket majd holnap összehozom valahogy, de most inkább mek bulizni.
(#) didyman válasza mokakwik hozzászólására (») Márc 5, 2011 / 1

Dehogynem tudsz, felhívod és megemlíted neki, hogy sokan fogják megismerni a nevét, ha ilyen munkát végez. Csak az neki nem lesz üzletileg előnyös. 5 rongy? Egy újrarakásért, félmunkával? Nem szívbajos.
(#) janikukac válasza didyman hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

De az a poén, hogy eddig semmi baja nem volt... Na, mindegy, ez nekem nagyon bonyolult...
(#) Gina hozzászólása Márc 6, 2011 /

Szyasztok!

Egy lemezkarbantartás során elveszett /vagy hibásodott/ a videó illesztő program a gépemen. Most csak 600x800as felbontásban tud menni 4 bites szinnel.
Le lehet ezt valahonnan tölteni?
Honnan tudom hogy nekem milyen kell?

Előre is kösz * .
(#) didyman válasza Gina hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Tölts le egy gpu-z-t például (go google), az megmondja, milyen GPU van a gépedben.
(#) Gina válasza didyman hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Ez megvan R300-at ír rá
hogy tovább?
Következő: »»   7 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem