Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Sziasztok!
Keresek PIC könyvtárat. Ami van abban nincs benne a PIC16F690. Ezt kergetem.
Lasd az elozo hozzaszolast. A Cadsoft oldalarol letolthetok a LIB-ek.
odáig én is eljutottam, de a kérdéses tipus nem van benne.....
Nézd csak meg jobban:
Bővebben: Link Kettő is van, válogathatsz: az egyik a 16f690, a másik a microchip5!!
ok, közben meglett
Van e rá lehetőség, hogy az SCH-ban az alkatrészeket utólag automatikusan rácsra illessze?
Állítsd be azt a raszterháló értéket amit szeretnél, majd a parancssorba írd be hogy például "move IC4" az IC4 helyére persze a te alkatrészed neve kerüljön. Nyomsz egy entert és erre az alkatrész rögtön odaugrik az egérhez, immár a most beállított raszterháló szerint.
ok, köszi.
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy az EAGLE 4.16-os verzióból. hogyan tudok nyomtatni gyártáshoz filmet. Simán az összes layert ki tudom nyomtatni, de azt nem találom ahol be lehet állítani melyiklayert akarom nyomtatni. Továbbá hogyan tudom a már megtervezett panelt lemásolni. Nem tudom kijelölni és nem működik a crtl+C/ctrl+V sem. Segítséget előre is köszi.
A másolást sikerült megoldanom. A nyomtatást továbbra sem tudom.
hali.
Másolni csak akkor tudsz board-ot, ha a schematic ki van kapcsolva.ilyenkor az összes layer legyen bekapcsolva /view->display/hide layers->all/ áthúzással kijelölöd /Group/ és CUT , aztán paste .Ugyanitt tudod beállítani nyomtatás előtt melyik layer legyen látható, ill, nyomtatható. A top -nál / ha kétoldalast csinálsz / mirror legyen bekapcsolva.
Hmmm. Ezt én sem tudtam! Ennyivel is okosabb lettem.
Egy kérdés, olyat csinált e már valaki, hogy a különböző átmérőjű furatokat CNC gépen egy szerszámmal marva alakította ki?
Három kérdésem lenne eaglevel kapcsoltaban:
1. Ha betettem a title block-ot, akkor abba, hogy tudom beleírni önállóan amit akarok. Mert ő kitolti a mentés dátumát, és a címet, de saját adatokat nemtudok bevinni. 2. A vezetéket elnevezem. Teszek rá bekeretezett label-t. A következő sheet-en is megcsinálom ugyanezt. És ezután a labelben nem csak a vezeték neve lesz látható, hanem az is h hol található a következő ilyen label. Hol lehet ezt kikapcsolni, hogy csakis a nevet mutassa? 3. Kétoldalú nyák tervezésekor autoroutnál egy IC néhány lábaihoz felülről, míg másokhoz alulról húz vezetőt. Forrasztásnál ez problémát jelenthet. Hol tudom beállítani, hogy 1 alkatrészhez csak alsó vezetők menjenek? A válaszokat előre is köszönöm.
A mill_me .ulp hogyan működik, mert nekem sehogy sem akar csinálni semmit sem. Lehet, hogy verzió függő és ősrégi?
3. Azon a rétegen, ahova nem akarsz vezetőt, húss az alkatrész lábai köré egy vezetéket. A képen látszik, hogy a top rétegre húzott keret miatt csak a bottom rétgen huzalozott. (Meg az is látszik, hogy ha a dimensionra húzol vonalat akkor egyáltalán nem köti össze őket. Így lehet tüskesorral egymás fölé szerelt panelt készíteni.)
Azt tudja e valaki, hogy hogyan tudok generálni marópályát a dimension rétegre?
Vagyis, cnc-vel szeretném a panelt körülvágni.
Elindítod a cam processort, ráböksz az add gombra, csinál egy új fület, megadod neki a 20-as dimension réteget, nevet, kiterjesztés adsz neki stb.
Terveztem egy sémát és hozzá való nyákot, de utólag módosítottam a sémán és most ezt irja ki: "A nyák és a séma inkonzisztens!
Mindig együtt módosítsd a nyákot, és a sémát! Használd az ERC parancsot, hogy megtudd mi ennek az oka." ERC-ben nagyon szépen kiírja hogy nincs a nyákon az alkatrész, de hogy tudom rávarázsolni amiket utólag tettem bele? Eddig ha sémát módosítottam egyből ott volt a BRD-ben az alkatrész.
Módosításkor mindkét ablaknak megnyitottnak kell lennie.
Nézd meg azt a könyvtárat egy fájlkezelőben, ahol az említett kapolási-, és nyákrajz fájlok találhatók:
Kell lennie ott pár db .sc# és br# kiterjesztésű fájlnak is. Ezek az előző változatai a rajzodnak. Nézd meg azt az utolsó két fájlt (br# és sc#) amelyiknek egyezik a dátumuk és idejük. Ezek lesznek az utolsó egymással konzisztens adatok. Nevezd őket vissza .brd-re és .sch-ra, nyisd meg őket (mindkettőt) és végezd el újra az említett módosításokat. Ahogy elektrocad kolléga is írta: ügyelj, hogy egyszerre legyenek megnyitva a szerkesztendő rajzok.
ERC-ben nézd meg mi nincs a nyákon, és azokat az alkatrészeket töröld az sch-ból, mentsd, zárd be és nyisd meg újra sch-t pcb-t és onnan folytasd.
Szevasztok!
Eagle 5.11-ben (light verzió) hogyan tudom azt beállítani, hogy az ablakban csak azt a részt jelenítse meg ahová lehet is alkatrészeket pakolni és ne dobálja a "Mozgass be mindent a munkaterületre" hibát állandóan? Köszi!
dimension réteget kapcsold be, akkor látod a használható területet.
Sziasztok!
Egy már megrajzolt elvi rajz alapján hogyan tudok nyomtatni egy alkatrész listát?
Futtasd le a "bom.ulp" nevű felhasználói programot.
Ezt kibontanád nekem, ha megkérlek, mert ebből a "bom.ulp"-ból semmit nem értettem
![]()
Az ULP gombot megnyomod a felső eszköztáron, a kijövő tallózó ablakban megkeresed a "bom.ulp" fájlt, és futtatod. Ennyi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |