Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HiFi javítás
Lapozás: OK   18 / 70
(#) KTobi válasza Nagy Endre hozzászólására (») Jan 8, 2011 /

Tudod Te, hogy mikori hozzászólásra válaszoltál?
Több mint egy éves.
Tudom, hogy a WD40 egy csodaszer, használom is a berozsdásodott csavarokra, de hogy kenőanyagnak megfelelő nem hiszem. Inkább az olaj való arra, vagy zsír.
(#) Mairtin hozzászólása Márc 6, 2011 /

Sziasztok.

Megkérdezem, hátha valaki tapasztalt már ilyet.
Van egy 93-as Hifi CD lejátszóm. A legtöbb lemeznél majdnem pontosan a 20. percnél (+-10 másodperc) megakad. Tehát megáll a számláló is és az adott hangot ismétli, majd később error hibával le is áll. Ha időben átléptetem a következő számra, vagy csak előre pörgetem, akkor minden megy tovább. A lényeg, hogy segítek neki továbblépni a problémás ponton.
Az a furcsa, hogy nem minden lemeznél csinálja ezt, de amelyiknél úgy gondolja, hogy igen, annál biztos, hogy ugyanott, megint meg fog állni, akárhányszor fogom újraindítani. Teljesen független attól, hogy írott-e a lemez, vagy sem. Ezt a jelenséget 10 lemezből 8-nál csinálja. -Nem tudom mi a gond, én csak tippelni tudok.

Szerintetek mi lehet a probléma és a megoldás?
(#) mugab válasza Mairtin hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szerintem akad az optika mozgató fogasléc, vagy a tengely, vagy a szán, vagy a fogaskerék.
Kend meg a tengelyét és a szán részt is híg szilikonolajjal, a fogaskereket és a fogaslécet meg pucold meg és kend szintén.
(#) vt6363s hozzászólása Márc 13, 2011 /

sziasztok!

Kaptam egy sony hifitornyot használtan gondoltam feljavítom és a szüleimnek adom.
Nagyjából minden oké vele kivéve a cd-t.
A lézer fejet sikerült beállítanom rajta hogy olvassa a lemezeket de kb 30 mp után leáll a zene és átkapcsol a köv.lemezre. ( 3cd-s)

Mi lehet a hiba?
köszi előre is.
(#) peter1995 hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Hello.KAptam egy JVC CA-220as hifit.A gondja az volt hogy a trafója nem volt meg.Szerencsére hosszas keresgélés után megtaláltam a gyári trafónak a rajzát a gyári feszültségekkel így tudtam egyet tekerni.Ez meg is történt.Aztén mikor rákötöttem előszőr semmi nem volt aztán sercegés és füst.Én úgy láttam hogy a füst az elejéből jött ahol a kijelző van.Viszont ott se szag se látható elváltozás nincs.A végfokon ami a kaszno hátulján van találtam két eldurrant tápdiódát.Ezeket pótoltam.Ráadtam újra a feszt és semmit se csinált.Aztán ígyhagytam bedugva és kezdett melegedni egy egyenirnyító rész.Kiderült hogy ott egy zener a hibás.Kicseréltam de amint ráadom a feszt az új zener ismét kukaérett lesz.Most nincs benn a zener így nem melegszik.Azt tanácsolták hogy rakjak bele nagyobb teljesítményűt.ÉS ha rakok és nem nyomja ki és mégse indul akkor mi van
(#) Chipmunk hozzászólása Máj 14, 2011 /

Sziasztok

Lenne egy olyan problémám egy Grundig M48-DC típusú mini Hi-Fi-vel, hogy időnként véletlenszerűen "kikapcsol", pontosabban a kijelzője bekapcsolva marad, de a kazettaát nem tekeri, a hangfalak csak halkan recsegnek, a CD se forog, a rádióról meg nincs jel. De mikor a powerrel kinyomom és újra be, minden rendben megy egy ideig. Kondi problémára gyanakodok, de már szedtem szét, és a táposak közül egyik se tűnt hibásnak.

Valaki találkozott már hasonlóval, és tud-e valamit mondani erről, pl. hogy egyáltalán kondi hiba-e?

UI.: Mikor "kikapcsol", a hangfalon pukkanó hang hallatszik, és a recsegő hangot a hangerőszabályzó nem nem szabályozza
(#) anagma hozzászólása Máj 14, 2011 /

Üdv!
Van egy Samsung mm-89 mini hifi.Az a gond vele,hogy a cd-rész abszolút nem működik.Nem reagál semmivel,ha megnyomom a lejátszást,vagy ki akarnám venni a cd-t.Ha be van kapcsolva a három led-ből a kettő alsó villog.Esetleg valakinek hasonló tapasztalat?Merre induljak el hibakeresésben?
(#) matyusz válasza Chipmunk hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Üdv.
Szerintem valami elmelegedik néha, vagy a táp résszel van baj nem biztos, hogy látszódik a kondikon de attól ki lehet száradva. Esetleg próbáld átforrasztgatni a táprészt.
(#) Chipmunk válasza matyusz hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Én is a melegedésre gondolok, a táprésznél. A kondik valószínűleg jók, mert ha kiszedem is rövidre zárom őket, akkor szikráznak rendesen. Ami még érdekes, hogy mikor egyesével szedegettem ki a kondikat, akkor bizonyos kondik kiszedésekor próbáltam a kiszedett kondik nélkül is bekapcsolni, és bekapcsolt.
(#) Chipmunk válasza anagma hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Nálam mikor teljesen be volt porosodva az egész (lencse, tálca), akkor azt írta ki, hogy nincs lemez. Lehet, hogy a tied olyan, hogy ha nem érzékeli a lemezt, ki se nyílik.
Nekem Grundig a Hi-Fi-m, de ez a probléma mindegyiknél jelentkezik, ha poros.
(#) matyusz válasza Chipmunk hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Az egy dolog de ez amúgy nem tesz neki jót, mármint a kondinak. Attól, hogy szikrázik lehet fele kapacitású is. A táprészt forraszd át szerintem. Gratz híd kondik esetleg tranyók, feszstabok. Az alap probléma pedig lehet csatlakozás probléma, vezérlő hiba.
(#) feketemocsok hozzászólása Máj 15, 2011 /

Sziasztok!
Felajánlottak egy Mac Audio Mac Absolute 304 mély-hangszórót potom 2500ft ért. annyi a baja h újra kell tekercselni. Az kb megvan 5 ezerből. Érdemes vele foglalkozni? azt mondta az előző használója h picit már torzított és aztán kész meghalt. Találtam egy oldalt ahol 4300 ért új gumi szélet és új tekercselést csinálnak. Érdemes vele bajlódni vagy inkább felejtsem el?
Válaszokat köszönöm
(#) anagma válasza Chipmunk hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Köszi.Mindenképpen kitakarítom a közelben az egészet.De nem hiszem,hogy ez lehet a gond,mivel akitől kaptam,ő elvitte márkaszervizbe és ott sem tudtak vele mit kezdeni.A fura az,hogy semmilyen reakció nincs,ha átkapcsolom cd-re.
(#) matyusz válasza anagma hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Üdv.
Kapcsolóval lehet kapcsolni a funkciókat? Mert akkor lehet hiba a kapcsoló is nálam egy Philips hifi járt és annak kapcsoló problémája volt.
(#) anagma válasza matyusz hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Átvált a tunerről a CD-re,de se CD-t váltani,kivenni,elindítani nem lehet.A mechanika meg sem mozdul.Távról és gombról is átvált.
(#) tunning16 hozzászólása Máj 15, 2011 /

üdv. szeretném tudni hogy kilehet e cserélni egy stk4141 es végfok icét egy stk 4142 vagy 4162-re esetlegesen egy stk4191 re.
(#) gaben62 válasza tunning16 hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Az STK 4142 és az STK4162 is kompatibilis bekötés szempontjából, a 4142-vel.
Csak nagyobb tápfeszt bírnak és a 4162 valamivel nagyobb teljesítményű kb.10W.
Tehát ezeket nyugodtan berakhatod.
(#) gaben62 válasza anagma hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Akkor tisztisd meg az optikát a olvasó lézer ledet.
Ha nem javul meg, cseréltesd ki szervizben.
(#) anagma válasza gaben62 hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Köszi,megtisztítom.Most kivettem a cd-részt és sikerül szétszednem.Valamiért a sínpár amin a tálca mozog,az egyik mintha be lenne ragadva.De ezt már holnap.
(#) sonicman hozzászólása Máj 27, 2011 /

Üdv
Egy Philips FW-C330 típusú hifivel küszködök. Garancia lejárt. Nincs nagy baja, csak a kazetta részénél a felvevős deck sajnos üzemképtelen, elindítom a lejátszást és megáll 3 másodperc után.
Addig eljutottam, hogy van a lejátszóban egy olyan funkció, amely megállítja a kazettát miután lejárt és valószínűleg ez történik akkor is, mikor még nem járt le a kazetta. Van automatikus ismétlés is, vagyis ha lejárt a kazetta, visszapörgeti automatikusan az elejére.
Tehát valószínűleg valami beragadhatott. A csévélő nem szorul és szalagnyúlás érzékelő sincs benne. Felteszek egy képet a deck külső részéről, hátha segít.
Ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönném.
További szép napot.
(#) szamóca válasza sonicman hozzászólására (») Máj 27, 2011 / 1

Az forgásérzékelést vagy mechanikus érintkezőpár, vagy opto elem, vagy hall elemes jeladóval oldják meg. Ezek működőképességéről kell meggyőződni először.
(#) CHZ válasza sonicman hozzászólására (») Máj 27, 2011 / 1

Próbáld megtisztítani a photo sensort , ez valamelyik orsó alatt van, általában fogazott vagy tükrös kerék, amit az optika figyel. Porosodás esetén nincs értékelhető jel és kikapcsol..
(#) CHZ válasza sonicman hozzászólására (») Máj 27, 2011 / 1

Kis segítség a megtalálásához.

MECHANIKA.pdf

(#) sonicman válasza CHZ hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Köszi szépen a segítségeket. megtaláltam a szenzorokat, most kezdem tisztítani.
(#) sonicman válasza CHZ hozzászólására (») Máj 27, 2011 /

Sikerült megtisztítani és működik. Ezer köszönet a segítségért
(#) Slamec hozzászólása Júl 2, 2011 /

Sziasztok,van egy Panasonic SC-AK320-as öt lemezes hifim.Az a baj,hogy széjjel szedtem,mert nem volt jó a fejhallgató része.Azóta nem jó a cd része.A mechanikáját nagynehezen összerakom,de nem olvassa be a lemezt.Még a lézer sem világít,pedig oda nem is nyúltam.Mi lehet a probléma?
(#) Pityu9 válasza Slamec hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Üdv!
Első körben érdemes átnézni belül a csatlakozásokat, szalagkábeleket, hogy nem csúsztak e szét, óvatosan érdemes megmozgatni, de vigázni kell, hogy ne törjön el. Érdemes még megnézni az a mikrokapcsolót és környékét ami érzékeli a CD tartó helyzetét, lehet, hogy a szétszedésnél elmozdult és ezért biztonsági okokból letiltja a CD lejátszót. Ilyen készülékeknél fokozottan figyeljünk, hogy sztatikus feltöltődéssel ne öljük meg az alkatrészeket.
(#) sonicman hozzászólása Júl 3, 2011 /

Üdv
szükségem lenne egy kis segítségre.
samsung scm-7450 típusú hifi kapcsolási rajz kellene. A végfok körül van a hiba, azt már kiderítettem. A hangszóró kimenetek búgnak. A végfok áramellátásánál lehet hiba. A hifi kikapcsolt állapotában is búg a hangszóró. ha valaki tud valamit, ossza meg velem.
Közi előre is.
(#) titi válasza sonicman hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Hali!
Biztos elszállt a végfok. Szedd szét, nézd meg az alkatrész(ek) típusát, cseréld... egy végfokcseréhez nem feltétlenül kell kapcsolási rajz.
(#) rammeradrian hozzászólása Júl 24, 2011 /

Üdv! Van egy Philips AS 9600/46 os HI-FI tornyom, az a baj vele hogy egy led világít ha bedugom (ami jelzi h áram alatt van) és az LCD kijelzőjén meg is jelennek a dolgok, de a háttérvilágítás nem működik, de ez még a kis baj ugyanis meg se nyikkan :S az IC-ken 21V táp van, (már kimértem) egyszer csinált olyat hogy a trafóból érkező vezetékeket megmozdítottam és akkor tökéletes volt, akkor megörültem hogy kontakt hiba lesz, késöbb mikor visszamentem h kiderítem hol a hiba semmit se találtam, de már a mozgatásra se reagál... Valami ötlet? mit nézzek?
Következő: »»   18 / 70
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem