Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   15 / 82
(#) dara válasza lukovicsek hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Sziasztok.Hozzáértők segítségét kérném abban hogy van egy tévém amin csak Mpeg2 tuner van.Van olyan hogy analóg jel digit átalakító Mpeg2 re?Vagy milyen készülék kellene hozzá hogy nézni tudjam?
(#) kadarist válasza dara hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Neked is ezt tudom javasolni: Bővebben: Link
(#) Massawa válasza lukovicsek hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Szolj a nagy okosoknak akik ezt az agymenést kapták, amikor dönteniük kellett. (sajnos ez nem poker, ahol a 4 több mint 2).

(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Az is érdekes lesz, hogy hogyan veszik rá azokat az előfizetőket a váltásra, ahol eddíg is volt DVB-T, csak MPEG 2 -ben
(#) 52a52a válasza dara hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Teljesen más mindkét norma képtömörítése, max a hangot tudod hallgatni.

Vegyél egy DVB-T (mpeg4-es) set-top boxot.
(#) dara válasza 52a52a hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Látom nem tiszta a kérdés.Csak !!! Mpeg2 tuner van a készülékben és analóg tv adást szeretnék látni rajta.Vagy is kellene valamilyen készülék ami az analóg jelet átkonvertálja Mpeg2 re.Ha didit analóg van akkor analóg digit is lehetséges.A neten már kerestem,de nem vagyok biztos benne hogy amit találtam az az ami nekem kellene ezért kérnék seítséget.
(#) szilva válasza dara hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Nyilván létezik ilyen készülék, de én még nem láttam ilyesmit. Gondolom, hogy kábelszolgáltatók és ilyesmi cégek használhatnak MPEG2 kódert, de ez nem végfelhasználói kategória. Ha az MPEG2-es TV-n van esetleg valamilyen videobemenet (pl. SCART), akkor pl. egy ócska videomagnóval megoldható a TV-zés. Esetleg egy MPEG4-es set-top box-szal a DVB-T nézése is.
(#) 52a52a válasza dara hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Bocs értem már mire gondolsz, de nem fog működni a dolog.
Egy a digitális adás teljesen más, mint az analóg adás.
Mások a modulációk stb.
Analóg adást már úgysem nézhetsz sokáig.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Hát ez az: a magyar külön út.

Egész Europában az MPEG2-t vezették be és azon belül MPEG4-et a HD adások számára (általában DVB-T2).
Ezekböl a készülékekböl milliok vannak már majdnem ingyen, de hát fizessen a hazai elöfizetö mások agymenéséert, és vegye a müszaki ritkaságot.
(#) dara válasza szilva hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Hát igen.Ez a problémám.A Tv csak Mpeg2 még egyszer csak Mpeg2 és valamilyen konvertálással nem lehetne meg oldani hogy nézhető legyen az analóg csatorna?
(#) kadarist válasza dara hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Az analógot simán kellene tudnia venni, nem kell semmilyen konvertálás. De milyen készülék ez? Tévé?
(#) dpista39 válasza dara hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
A TV-k általában rendelkeznek SCART bemenettel. Videomagnót kell tunerként használni a TV meg csak monitor (megjelenítő) funkciót kap. De a kereskedelemben hang és videó-jel kimenetelű távszabályzott tuner is kapható.
(#) dara válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Ez egy kis lcd tévé.Csak külső antenna bemenete van.Próbáltam az analóg jelet az antenna bemeneten de semmi.
(#) Lacika válasza dara hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Írd már le, hogy pontosan milyen tv-ről van szó ( márka, típus) mert így csak sötétben tapogatódzik mindenki. Amúgy a használati útmutató a beállítások részben mit mond? Nem a semmiért adják hozzá.....
(#) pinkova válasza dara hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Ha az analóg (hagyományos) adást kívánod nézni , akkor a tv-n a keresést ne a DVT-n kezd hanem a sima TV ablakban. Esetleg az analóg toronytól messze laksz és a készülékhez adott vezetékdarabbal már nincs jel, amit a készülék megfogjon. Próbálkozz kábeltv vezetékre csatlakozni, úgy kerestess a készülékkel. Ha ott van adás akkor neked (a készülékednek) antenna hiányod van! Meglepődnék ha olyan cucc lenne forgalomban, ami CSAK digitális tunert tartalmazna.
(#) dara válasza Lacika hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
A tipusa Lenco DVB-T TFT-350.A használati útmutató a beállításokat automata vagy kézi keresést ad meg,nem talál semmit.Van olyan hogy antenna power(on-off),na most ez nem tudom mi lehet.Van tartomány,nyelv,idő,és az antenna menü.A többi a szin és csatorna szerkesztés,már amit találna.Az hogy csak Mpeg2 es a tunerja itt sehol nem írja csak a neten találtam ínfót róla.
(#) dara válasza pinkova hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Hát ebben nincs sima tv ablak.Rá kötöttem az analóg kábelt,minden régiót végig futtattam,de mindig azt írja ki hogy nincs jel.Akkor kifogtam mégis az egyetlen készüléket amiben csak digitális tuner van?Pedig nagyon úgy néz ki,már a kérdés feltevése előtt gondoltam azért is kérdeztem hogy tud e valaki valamilyen átalakítási lehetőséget analógról digitre?
(#) Lacika válasza pinkova hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Lepődj meg!!! Ez tényleg nem tudja az analóg adásokat.
(#) Lacika válasza dara hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Ez kizárólag a digitális mpeg-2 adások vételére szolgáló készülék.
Az antenna power on/off azt jelenti, hogy az antenna erősítő a tápellátását a koaxiális kábelon keresztül a tv től fogja kapni. Ezt jelenleg hagyd off állásban, mert nincs erősítőd hozzá.
Ahogy nézem a térképen a lakhelyed, esélyed a nullával egyenlő, hogy ott külföldi adások bejöjjenek, még akkor sem, ha bármilyen csúcs szuper antennád is van.
Javaslat: szereld be egy kamionba, és menj el kamionsofőrnek, és amint az országhatár közelébe érsz, egy rakás adó fog bejönni rajta. Egész Európában működni fog, csak éppen Magyarországon nem. Vagy pedig add el valakinek.
Hát igen, valakiknek nagyon jól jövedelmez ez az mpeg-4. A kisember meg .........
(#) kadarist válasza Lacika hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Szerintem meg inkább tájékozódjon az ember, mielőtt akármilyen híradástechnikai készüléket vesz. Egyébként külföldön is terjed az MPEG4.
(#) pinkova válasza Lacika hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Hát igen. Szomorú hogy a tervezők visszafelé fejlesztenek. Utána néztem Én is, sajnos csak digitális tunert tartalmaz. Abból is a kihalás irányába tartót. A leírásában szerepel video bemenet. Maximum tolatókamerát tehetsz rá, vagy hordozható DVD lejátszóval kötheted össze. De hangot az autó saját hangrendszerére kell kiküldened pl. Fm transzmitterrel. Esetleg egy ilyen, vagy valami hasonló?
(#) 52a52a válasza Massawa hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Az Mpeg2-n belül nincs Mpeg-4! A kettő annyiban egyezik hogy ugyanarra az átviteli stream-re (esetleg hangkódolásra) támaszkodik.
Van a DVB-T2 és azon belül az Mpeg-4.
Hidd el jó döntés volt, utólag így gondolom már én is. Ez a jövő, de ha gondolod leírom neked miért is.
Mpeg2 a főleg Európában terjedt előbb, mint nálunk, de a jövő ott is az Mpeg-4
(#) Massawa válasza 52a52a hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Dehogy nincs, nézd meg valamennyi müholdat , kábelhálozatot stb. ahol MPEG2 strukturában, de MPEG4 kodolásban megy az adás.
Az ugyanis nem probléma a végberendezések többségének.

Hogy jo döntés-e volt, vagy nem azt hagyjuk meg az utokornak - most ez nagyon rossz és drága mulatság lett - mindannyiunknak.

És megint egy magyar különut - csak nem világos miért....


(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Ime a bizonyiték. MPEG4 (HD) adás MPEG2 strukturában.

MPEG.jpg
    
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Azért nem magyar különút, hanem az ITU (régebben CCIR) ajánlása, és az EU irányelvei alapján feltételezhető, hogy ez lesz az elfogadott forma. Ilyen értelemben az MPEG-2 nem is ITU ajánlás alapján készült, csak a jó öreg számítógépes tömörítési eljárások kavalkádjának egyik terméke, ami a gyakorlatban elfogadottá vált. Ezért is hasonlít a két rendszer ennyire egymásra.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Nem egészen van ez igy, mert az ITU az MPEG4-t föleg a IPTV hálozatokba ajánlotta ilyen formában (mert azok sinylödnek a sávhiányban), a többi hálozatba továbbra is az MPEG2 a szabványos, mint szerkezeti forma, és semmi köze a PC kapacitásához.
(#) szilva válasza pucuka hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Én olvastam olyat, hogy tőlünk Nyugatabbra is egyre inkább jelentkezik az igény a HD adások, illetve a nagyobb mennyiségű SD adások megjelenésére a DVB-T platformon, és ott most amiatt vakarják a fejüket, mert a már bejáratott MPEG2 kódolású rendszereiket kellene lecserélni emiatt (gyakorlatilag az összes boxot, TV-t, mindent). Ha minden igaz, mi ezt a lecserélést ússzuk meg azzal, hogy nálunk nem MPEG2-ben indult a DVB-T. Viszont arról halvány fogalmam sincs, hogy esetlegesen a DVB-T2 mennyire fog ennek keresztbe tenni, mert akkor könnyen meglehet, hogy mi is, és a nyugatiak is cserélhetünk egy "mégújabbra".

Személy szerint egyébként elkeserítőnek tartom, hogy az egyre újabb technikákkal csak az egyre gagyibb felé megyünk, mert mindent a határain túl használunk. Minek nekünk egy multiplexbe 10 vagy 11 adás, hogy egy gyorsabb jelenetnél, vagy pl. egy villódzós revüműsornál az MPEG-kockákat kelljen nézni?
(#) Massawa válasza szilva hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Abszolut semmit nem kell lecserélni csak a legöregebb dobozokat - ha még hentereg ilyesmi. HD lapos TV-kben meg az MPEG4 dekoder amugy is standard (legalább 4 éve).
Mintegy 3-4 éve valamennyi MPEG2 STB érti az MPEG4-es tömöritést, és automatikusan kapcsol. (még a legocskább PC-be dughato DVB-T vevö is - csak az Magyarorzságon nem megy, mert ahhoz hülye.)

Egyet nem ért: a magyar MPEG4-es szerkezetet - sajnos.
Ráadásul ezzel a "remek" döntéssel elvágtunk a szomszédos országokban élö magyar nézöket, mert azok csupán a magyar adásért biztosan nem vesznek egy ujabb dobozt vagy TV-t.....(Szlovákia, Ausztria, Szlovénia - nem tudom mi a helyzet Romániában).

Amugy a csere már benne van a rendszerben - 4-5 év alatt a mai készülékek teljesen el fognak avulni. Nekem már a 4. generácios digitális müholdvevöm van, mert az elsö (12 éves, amugy képminöségben messze a legjobb) dögledezik a kodolt programokkal, igy azokat egy másik STB-n kell vennem.
Késöbb majdnem ugyanez történt a HD vevövel is....
(#) szilva válasza Massawa hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
A legócskább, PC-be dugható DVB-T vevő megy Magyarországon, mert ott a dekódolást a PC végzi. Szerintem pedig az önálló készülékekben pont az MPEG4 (H.264) dekódolási képesség hiánya az, ami megakadályozza a dekódolást. A transport stream tudtommal ugyanaz.
(#) Massawa válasza szilva hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Hát nem tudom, az SD/HD adást szo nélkül megtalálja Németországban, Magyarországon meg meg sem nyikkan. (Pedig Magyarországot mint országot ismeri)

De mindegy.
Következő: »»   15 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem