Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   16 / 82
(#) 1zolee hozzászólása Márc 11, 2011 /
 
Hali, még mindig küzdök ezzel a mobil tunerrel, sajnos nem sok sikerrel. Viszont tapasztaltam egy olyat, hogy ha beindítom az autót ( 1.9 pdtdi) iszonyat erős generátorzaj hallatszik a hangszórókon gázadásra erősödik, és a képernyő is elkezd vibrálni ami még csak a menüt mutatja. Mi lehet ennek az oka, és hogyan lehetne orvosolni? Köszi
(#) 1zolee válasza 1zolee hozzászólására (») Márc 12, 2011 /
 
Sikerült megoldani... Érdekes módon. A tuner betáp pozitív vezetékébe kellett egy zavarszűrő kondi, és a test vezetéket pedig nem kellett bekötni, így a fejegységtől jövő rca kábelen keresztül kap testet, így a jó. Ha bekötöttem a testet zúgott, gerjedt a rendszer, ki érti ezt.... Csak vételem nincsen még
(#) Ricsi89 válasza 1zolee hozzászólására (») Márc 12, 2011 /
 
Idézet:
„ki érti ezt....”

Talán aki tudja, hogy ilyenkor a kialakuló földhurok miatt van a zúgás. Inkább az rca testet kellett volna megszakítani és az eredetit meghagyni. Azon csak nagyobb áram tud folyni, mint a vékony rca csatin.
(#) 1zolee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /
 
Lehet, h amit írsz az elméletben igaz, de a gyakorlatban ( az én esetemben) nem vált be. Ha nem toltam össze teljesen az rca-t hanem csak a középrészt, akkor is zúgott, ha testet kapott a tuner a betáp oldalon... Amúgy 3 rca-n kap testet L+R és Video.
(#) tide66 válasza u.st hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /
 
Hello,a minap a tanácsodra csináltam én is egy ilyen hurkot.Amikor kipróbáltam csak úgy az ablakon bevezetve jó is volt.Ezekután rá is szántam magam és vettem megfelelő hosszúságú kábelt így viszont nem jön az A MUX.Szerinted ennek milehet az oka,holnap még megpróbálom ezt a 170mm-es trükköt is addig is adj valami jó tanácsot.Köszi előre is
(#) 1zolee hozzászólása Ápr 13, 2011 /
 
Arra tudna-e valaki valami okosságot, hogy hogyan lehetne megjeleníteni a kódolt csatornákat az előfizetéses kártya nélküli tunerrel?
(#) Moderátor hozzászólása 1zolee hozzászólására (») Ápr 13, 2011
 
Cseréld le előfizetéses kártyásra. Adjak? PRE-PAY-esben 25290HUF. Egy évig aktív. Utána az éves hosszabbítás 13000 körül lesz.

Fizetsz, vagy ... Bővebben: Link
Viccet félretéve, wareznek itt semmi helye!
(#) 1zolee válasza (») Ápr 14, 2011 /
 
Nekem ez autóban van, kéne... Nem igazán akarok másik tunert venni, inkább valami hekkelésre gondoltam...
(#) kadarist válasza 1zolee hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Szia!
Jól működik a szerkezet autóban? Milyen tapasztalataid vannak?
(#) 1zolee válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Hát ahol van jel ott hibátlan, Pest felé menet Vecséstől már jó.... Itt helyben nincs vétel csak a felüljárók tetején
(#) u.st válasza tide66 hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Üdv!
Lehet, hogy a 68-as csatorna térereje jelentősen gyengébb. Ha a kábel csillapítása nagyobb a kelleténél, akkor okozhat ilyen problémát. Én 30m RG-6-os koaxot használok, ezzel minimális a jelszint csökkenés. A dipóltávolságok 170mmm-re állításával a nyereség a sáv
végén lesz maximális értékű. Ezt célszerű elvégezni. Hirtelen csak erre tudok gondolni, hogy a kábel okozza a gondot. Otthon találtam olyan nem túl régi koaxot, amelyből 4m-es darab lényegesen nagyobb jelveszteséget okozott, mint az RG-6-os!
(#) tide66 válasza u.st hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Hello,no megcsináltam az útmutatásod alapján a dipólt is 170mm-re tettem.Valóban sokkal jobb is lett a 63-as csatorna most már tökéletes,a 68-as csatorna viszont erősen akadozok kockásodik.De legalább már lekeresi,a monitor szerint a 63-as csatorna 65 ös jelerőséggel és 0 bithibaaránnyal jön.A 65 ös 45-50-es jelerősséggel és 6-7-es bithibaaránnyal jön.Annyira nem értek hozzá azt sem tudom mi az a bithibaarány.A kábelem RG-6os koax,de azt észre vettem hogy amikor elvágtam belőle 2 métert akkor kicsi több lett a jelerő.Attól függetlenül én nem hiszem hogy a kábel okozza hogy ilyen rosszul jön a 68-as csatorna.Na itt tartok most szerinted érdemes még kísérleteznem,antennáért azért nem szeretnék kifizetni 20000HUF-ot.Lehet hogy feladom elég rossz itt a vétel a dombok között.Várok Aggtelek indulásáig hacsak nincs még valami ötleted.Várom a válaszodat,köszönöm eddigi segítségeidet és bocs hogy nyaggatlak a kínjaimmal.Minden jót szép napot
(#) u.st válasza tide66 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Ezek után biztos, hogy a rossz vételi viszonyok okozzák a problémát. A korábban ismertetett yagit kellene megpróbálni. Ennek nyeresége 12-13dB. Ha ez nem lenne elég, akkor már más antennákkal sem lesz jobb.Az biztosan segítene, ha sikerülne jelentősen magasabbra elhelyezni. Későbbiek folyamán biztosan javulni fog a vétel a teljesítmény emelések ill. új adók üzembehelyezésével. Mindenesetre a yagit érdemes lenne megpróbálni, a nyeresége jelentősen nagyobb mint a lepkéé. Lehet, hogy már csak ez a többlet hiányzik az akadásmentes vételhez. Szerintem érdemes vele kisérletezni.

Üdv!
(#) nduro hozzászólása Ápr 17, 2011 /
 
Sziasztok!
Kinéztem a net-en egy Alkor DTV Duo nevű kis usb-és vevőt.Nagyon tetszik,hogy pip is van benne és lehet felvenni vele tv műsorokat.Amit hozzá adnak egy kis antennát,gondolom nem sok mindenre használható!Nálunk be van vezetve a kábel tv és arra gondoltam,mi lenne ha rákötném?Nem vagyok teljessen hülye az elektronikához,de az illesztési szabványokban és a ki-bemeneti szintekben nem vagyok egészen otthon.Az lenne a kérdésem,hogyha a kábel tv koax kábeljét rákötöm az usb-és dtv vevőre akkor a számítógépen megjelennek az adók és működik a szerkentyű?Vagy pedig van valami illesztési probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv:nduro
(#) bodgabo válasza nduro hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Ezen leírás szerint szabványos koax csatlakozója van, így feltételezhetően működnie kellene kábelTV hálózatról is. Esetleg földhurok problémák léphetnek föl, de arra is találsz itt a fórumon megoldást.
(#) SzervízMacska válasza nduro hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Szia. Ez tudomásom szerint egy DVB-T tuner. A DVB-C szabványt, melyet a kábeltévés szolgáltatók használnak, nem kezeli... Digitális sávra készült antennával tudod fogni a földfelszíni sugárzású digitális, kódolatlan adásokat. Meg fogsz lepődni, ezt itt olvastam a fórumon, nem is oly régi témában. Ám, hogy ne legyek bizonytalan, semmi mást nem kellett tennem, mint felmenni a forgalmazó oldalára és elolvasni a felhasználói kérdésekre adott válaszokat - például itt.
(#) Murphistic hozzászólása Máj 13, 2011 /
 
Szervusztok!
DVB-T vétellel van egy kis problémám. Az adótól ( valószínűleg a karancsi adótorony) kb. 20km-re lakom egy panelházban. Egy egyszerű lepkeantennával, mely a szobában az ablakhoz közel volt elhelyezve tudtam fogni a MUX A-t. Viszont a kép főleg HD adásoknál nagyobb átmeneteknél kikockásodott. Beszereztem egy Triax Digi 343-as antennát, mellyel erősítő nélkül is bejön a MUX A és C is, viszont a kép nagymértékű változásánál továbbra is kockásodik a kép. (főleg ha sötét háttérről vált fehérre). Gondolom a tömörítő eljárásnak ilyenkor sok adatot kéne átküldeni, viszont a hibajavítás befuccsol. Azonban egy kis furcsaság, hogy a TV tunerem szerint 100 százalék a jel minősége. Szerintetek lenne értelme erősítőt beszerezni az antennához, vagy veszett fejsze nyele? Sajnos az antennát,bizonyos okok miatt, csak a szobában tudom elhelyezni. Előre is köszönöm a válaszokat .

Ui.: Egy USB-s AvertTV Hybrid Volar HD-vel próbálkozom, melyet a lehető legtávolabbra próbáltam a számítógéptől elhelyezni (USB-s hosszabbítóval) és egy 8 m-es koaxiális kábellal van az antennához kötve.
(#) szabi83 válasza Murphistic hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Idézet:
„USB-s hosszabbítóval”


Hossza??
(#) Murphistic válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Köszönöm a gyors válaszodat! Körülbelül olyan 20 cm hosszú. Egy USB kulcshoz adták.
(#) szabi83 válasza Murphistic hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Cseréld ki jobb minőségűre, vagy iktassad ki.
Nem valami biztató ez a kütyü .

Idézet:
„Az AVerMedia clé USB AVerTV Hybrid Volar HD H830 pendrive egy analóg TV Tunert, egy digitális MPEG2/MPEG4 és egy FM sztereó rádiót tartalmaz.”
(#) Murphistic válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Megpróbálom. Viszont mivel elég vastag, ezért pl. a notebookot alá kell támasztani, hogy beférjen az USB csatlakozóba.

Volt olyan extrém ötletem, hogy alufóliába csomagolom. hogy megpróbáljam "leárnyékolni", de gondolom nem sokat érne és le is kéne földelni a fóliát, nem?
(#) Murphistic válasza Murphistic hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Sajnos így sem javult meg . A vétel ugyanolyan mint eddig, tehát szinte hiba nélküli, viszont, ugyanúgy jelentkezik a kockásodás a nagyobb átmeneteknél.

Egyébként most jutott eszembe, hogy amikor csehországi HD adással próbáltam, akkor nem láttam ilyen hibákat, bár akkor az adótoronyra közvetlenül ráláttam, de gondolom akkor az USB hosszabbítónak jónak kell lennie.

Ui.:magyarországi adás: M1 HD - Eurovíziós dalverseny felvétele: VBR 6122kbps - egész adatfolyam, VBR 5989 kbps - videóadatfolyam

csehországi adás: Nova HD - A DaVinci kód: VBR 5220kbps -egész adatfolyam , VBR 5087 kbps

Nem tudom, hogy ezek normális értékek-e 1440x1080-as felbontásnál?
(#) szabi83 válasza Murphistic hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Ez a kütyü ennyit tud, szerintem, mert nálam nincs ilyen, max ha nagyon alacsony a jel... próbálj ki egy másik dvb-t tunert, ha az is ilyen akkor a tuner jó.

..állítsad meg az élőadást... felveszi gép ugye... majd indítsad el.. Marad ugyan olyan?? ha igen akkor a kütyü ennyi....

Nekem, alcor duo dvb-t stick-m van....PIP módba sincs akadás.... semmi sincs.... gyári antenna..

Ja, milyen a gép, amivel próbálod?
(#) Murphistic válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 13, 2011 /
 
Egy HP 530-as notebook Core Duo T2050 processzorral. Egyébként nincs DXVA támogatás sem. Pl. a Duna 1920x1080-as HD adásához már nem elég .
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy miközben felveszem az adást és az ablakban látom az adást, akkor ritkábban kockásodik. Míg ha visszanézem a felvételt (Media Player Classicban vagy akár a TV tuner programjában) akkor, ami előtte apró megtorpanásnak tűnt, az szinte kockazáporrá változik.
Ez nekem elég furcsa, mert elméletileg ugyanazt kéne kiírnia HDD-re is, amit megjelenít, nem?
(#) Dr.God Man hozzászólása Jún 22, 2011 /
 
ÜDV!

Nekem egy olyan kérdésem lenne , hogy van egy samsung lcd tv-m amiven mpeg2-es tuner van de nálunk mpeg4 a szabványos. Lehetséges az , hogy a készülék tunerjét valahol kicseréljék mpeg4-esre , hogy az itthoni digitális adást is tudjam fogni? Egyáltalán ez megoldható egy tuner cserével?
(#) fabiandaniel válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
üdv

szerintem nem lehet venned kell egy dvb-t -s beltérit ami tudja az mpeg 4-et. AZ mpeg 2 vevővel max hangot tudod fogni de már azt se bíztos.
(#) mesyboy válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Szia,
van erre egy nagyon egyszerű megoldás. Cam Convertel Module-nak hívják.
http://www.neotion.com/products/tcam.php
Már csak az a kérdés, hogy hol is mennyiért tudod beszerezni.
Üdv.
T
(#) Action2K válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Nem a tunert kellene cserélni, hanem a feldolgozó egységet, ami pont maga a TV elektronikája. Szóval, marad a külső STB.
(#) mesyboy válasza Action2K hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Azért ezt a neotion gyártmányú CAM Converter modult mégis csak olcsóbban lehet megkapni (pl. http://cgi.ebay.ie/NEOTION-POCKET-DTV-FTA-NP4-CAM-CI-MODULE-PCMCIA-...536605]), mint egy külső DVB-T vevőt. Ráadásul nem is beszélve arról, hogy egy külső egységgel újabb távirányító, menü, készenléti fogyasztás stb.
(#) dara válasza Action2K hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Sziasztok.Találkozott már valaki olyannal hogy,analóg jelből,Mpeg 2 jelet állít elő?Van ilyen egyáltalán?Lehet ilyet kapni?
Következő: »»   16 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem