Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   98 / 3999
(#) denes44 válasza fureszk hozzászólására (») Jún 17, 2007 /

Ez tud olyat? Bővebben: Link
(#) fureszk válasza denes44 hozzászólására (») Jún 17, 2007 /

nem. de ez tud olyat: Bővebben: Link egyébként holnap kézbesít nekem egy futár egy ilyen multit.
(#) denes44 válasza fureszk hozzászólására (») Jún 17, 2007 /

És mennyit fog elkérni az a futár egy ilyenért?
(#) fureszk válasza denes44 hozzászólására (») Jún 17, 2007 /

6600HUF-ot. Szállítási díjat beleértve.
Bővebben: Link
(#) Norberto válasza fureszk hozzászólására (») Jún 17, 2007 /

Az iszonyat jó ár, lehet, hogy én is benevezek egyszer egy hasonlóba!
(#) fureszk válasza Norberto hozzászólására (») Jún 18, 2007 /

Bizony-bizony! Itt a legolcsóbb.
(#) Programmer hozzászólása Jún 18, 2007 /

Mikor mondható egy pufferelés jónak, mennyit eshet a feszültség a tápon? Üresben 16.5 V terhleve leesik 15 alá is. Jelenleg 6000 mikroF van rajta. (2x20W)

Erősítőről van szó
(#) KeserűCukor hozzászólása Jún 18, 2007 /

BSS elektronika legújabb kapcsiját néztétek?
Jónak tűnik...
Ennél olcsóbban nem hiszem, hogy lehet tápot gyártani.
Ennek mekkora trafo ekllhet? 60-70 W?
Nincs valami egyszerű feszültségmérő kiegészítésként...
Valami ledes vagy hasonló
(#) borvendeg hozzászólása Jún 19, 2007 /

Hello először is kezdeném azzal hogy nem volt törellmem végigolvasni mind a 195 oldalt tehát lehet hogy már megválaszoltátok ezt a kérdést.Szóval az a gondom hogyy vettem egy csom kis értékű kondensatort és nem tom h mejik mijen értékű mert csak számok vannak rajtuk van amejiken betű is van rajta
pl.:333
10J
332
stb.
Szóval z érdekelna hogy ennek az értékét hogyan lehet meghatározni.
(#) denes44 válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 19, 2007 /

Ha három szám van megadva, akkor az elős két szám az értéket jelenti, a harmadik szám pedig az utánnaírandó nullák számát. Így pikofarádban kapod meg a kondenzátor értékét.
Az a J betű meg ha jól tudom a tűrést jelöli.
G: +2%
H: +2,5%
J: +5%
K: +10%
M: +20%
N: +30%/-20%
S: +50%/-20%
(#) fureszk válasza denes44 hozzászólására (») Jún 19, 2007 /

J: 63V
(#) erobi82 hozzászólása Jún 19, 2007 /

Nemigazán értettem az alábbi adatokat a hűtőbordákon.Ha bodriról volt szó mindíg a jóóó nagyot elvet követtem.viszont a multkor vennem kellett aztán kicsit furcsán néztem mikor 2 nemtúlnagyért majdnem 400Ft-ot fizettem.
Tehát mit is jelentenek ezek??
22°K/W
(#) csikosgabi hozzászólása Jún 19, 2007 /

Sziasztok.kaptam ezt a trafót de az van rá írva hogy 2*110Volt,hogy üzemeltethetem 220Voltról???...
A képen az átírt rész az 110Volt ezt csak tippelem mert ott mikor megkaptam nem volt rajta a kis cédula.
De a többi mind megvan.Szerintetek hogy kell bekötni vagy ha nem tudjátok mongyatok valamit hogy hogy mérjem ki a helyes pontokat.
köszi eőre is:csikosgabi
(#) Istike88 válasza csikosgabi hozzászólására (») Jún 19, 2007 /

ha jó nézem akkoraz első 4 csatlakozó a 110 voltos pimerek és van egy 24 voltos szekonder
ezt úgy tudod 220Vról üzemeltetni hogy ellenállás mérővel kiméred melyik nulla melyik 110V-hoz tartozik és sorbakötöd a két tekercset úgy hogy az egyik tekercs 110V-ja a másik nullájához legyen kötve a szabadon maradt kivezetések meg mennek a 220V-os (230V) hálózatra

űdv
(#) denes44 hozzászólása Jún 19, 2007 /

Kaptam egy szerkezetet, ami elvileg rossz. Két darab neon 12V-ról autóba. Elvileg tönkrement a neon, de nem hiszem hogy egyszerre mind a kettő. Nem lehet hogy az áramkörben ment tönkre vmi, ami esetleg cserélhető? Hogy tudom megnézni, hogy egyáltalán jók-e a neonok?
A kapcsolást én próbáltam meg összehozni, nem biztos hogy jó.
(#) denes44 válasza denes44 hozzászólására (») Jún 19, 2007 /

Multiméterrel méregettem, a trafó kivezetésein nem mértem semmilyen feszültséget sem (se egyen, se váltó).
(#) KeserűCukor hozzászólása Jún 19, 2007 /

Hi
Van egy 12 V 140W És egy 12V 150W trafom...
Szeretnék velük 50Wos vf2-t hajtani
Tudom nem a legelegánsabb, de ez ven
Kössem üket sorba aztán feszketszerezés diódával és kondival
VAGY
mindegyiken feszöltségkétszerezés, aztán egyiket a pozitívra, másikat a negatívra teszem?
NEM lehet gond a sorbakötésnél abból hogy más fázisban vannak esetleg vagy egy hálózatban /lakás/ ugyis ugyanazt kapja a 2 secunder?
Help please
(#) Medve válasza KeserűCukor hozzászólására (») Jún 19, 2007 /

Lehet gond a fázissal, ugyanis a két sec.tekercset úgy kell összekötnöd, hogy az egyik kezdetét a másik végéhez kötöd. Ezt egy egyszerű feszültségméréssel ellenőrizheted, ugyanis a másik esetben az eredő a két feszültség különbsége lesz.
(#) gtk válasza denes44 hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

Jo lenne tudni hany W-osak.
Probalkozhatsz kapcsolouzemu tappal (Vigyazz mert max 250V-ot adhat le !!) :
->> Link <<-
(#) denes44 válasza gtk hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

A neonok?
Azok 2x17 vagy 20W-osak, már nem emléxem pontosan.
(#) pet hozzászólása Jún 20, 2007 /

Sziasztok!
Segítenétek légyszi, hogy mi az a diódahíd?
(#) fureszk válasza pet hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

(#) erobi82 válasza burkus hozzászólására (») Jún 20, 2007 /

A miskolci SOS-nél ha összejön 5rugó, akkor kiszolgálnak.Viszont összekell írni, hogy mire van szükséged aztán majd menj vissza később, másnap, stb.
Erre készülj
(#) peti13 hozzászólása Jún 21, 2007 /

Sziasztok!

arra lennék kíváncsi, hogy egy SMD 1 K Ohm-os ellenállás jele micsoda? Egy miniracer elektronikáját szeretném átépíteni + kéne egy BC 182-es tranyó is.

(lehet hogy hülyeséget írtam mert ilyenek nincsenek is de azért írtam ide)

A kapcsolást mellékelem...

kapcsrajz.jpg

(#) napiplus hozzászólása Jún 21, 2007 /

Üdv! Kérdésem a következő lenne: hogy tudok 2 decibell mérőt rákötni az erősítőmre (technics su-v620)? Valójában a problémám egyszerű, de nem akarom szétszedni csak valahogy külsőleg szeretném rákötni, viszont ennek a decibelmérőnek (feltéve ha az) 650ohmos az ellenálása és kettő van belőle!

db.jpg

(#) fureszk válasza peti13 hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

nincs külön rajzjele. mint a tranzisztoroknál. ugyanaz a rajz, hiába más a tokozás (TO-92, TO-3).
(#) Norberto válasza peti13 hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

Idézet:
„egy SMD 1 K Ohm-os ellenállás jele micsoda?”

5%-os tűréshatárú SMD 1k-s alkatrészen a következő olvasható:

102

Ugyanezen alkatrészen a következő áll, ha 1%-os tűréshatárral rendelkezik:

1001
(#) dpeti válasza napiplus hozzászólására (») Jún 21, 2007 /

Ne kötözködésnek vedd, csak kiigazítás:
tudom hogy Alexander Graham Bell-ról nevezték el a mértékegységet, de az deciBEL és nem deciBELL
(a neve bezavarhat a helyesírásában)

http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel
(#) napiplus hozzászólása Jún 21, 2007 /

dpeti köszönöm az észrevételt, de nem jutottam közelebb a célomhoz. A helyesírásra legközelebb jobban figyelek és áttanulmányozom a linket amit írtál, mivel abszolút kezdő vagyok!
(#) KeserűCukor hozzászólása Jún 22, 2007 /

Hali!
Van ez a kapcsim a mellékletben, de nincsenek feltűntetve az Ic lábsorszámnai :S
Valaki tudna nekem seghíteni?
Balra biztos 3-2
Fent lent 8-4
jobbra 1?
Vagy ez nem jó így?

palm.gif

Következő: »»   98 / 3999
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem