Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez tud olyat? Bővebben: Link
nem. de ez tud olyat: Bővebben: Link egyébként holnap kézbesít nekem egy futár egy ilyen multit.
És mennyit fog elkérni az a futár egy ilyenért?
6600HUF-ot. Szállítási díjat beleértve.
Bővebben: Link
Az iszonyat jó ár, lehet, hogy én is benevezek egyszer egy hasonlóba!
Mikor mondható egy pufferelés jónak, mennyit eshet a feszültség a tápon? Üresben 16.5 V terhleve leesik 15 alá is. Jelenleg 6000 mikroF van rajta. (2x20W)
Erősítőről van szó
BSS elektronika legújabb kapcsiját néztétek?
Jónak tűnik... Ennél olcsóbban nem hiszem, hogy lehet tápot gyártani. Ennek mekkora trafo ekllhet? 60-70 W? Nincs valami egyszerű feszültségmérő kiegészítésként... Valami ledes vagy hasonló
Hello először is kezdeném azzal hogy nem volt törellmem végigolvasni mind a 195 oldalt tehát lehet hogy már megválaszoltátok ezt a kérdést.Szóval az a gondom hogyy vettem egy csom kis értékű kondensatort és nem tom h mejik mijen értékű mert csak számok vannak rajtuk van amejiken betű is van rajta
pl.:333 10J 332 stb. Szóval z érdekelna hogy ennek az értékét hogyan lehet meghatározni.
Ha három szám van megadva, akkor az elős két szám az értéket jelenti, a harmadik szám pedig az utánnaírandó nullák számát. Így pikofarádban kapod meg a kondenzátor értékét.
Az a J betű meg ha jól tudom a tűrést jelöli. G: +2% H: +2,5% J: +5% K: +10% M: +20% N: +30%/-20% S: +50%/-20%
Nemigazán értettem az alábbi adatokat a hűtőbordákon.Ha bodriról volt szó mindíg a jóóó nagyot elvet követtem.viszont a multkor vennem kellett aztán kicsit furcsán néztem mikor 2 nemtúlnagyért majdnem 400Ft-ot fizettem.
Tehát mit is jelentenek ezek?? 22°K/W
Sziasztok.kaptam ezt a trafót de az van rá írva hogy 2*110Volt,hogy üzemeltethetem 220Voltról???...
A képen az átírt rész az 110Volt ezt csak tippelem mert ott mikor megkaptam nem volt rajta a kis cédula. De a többi mind megvan.Szerintetek hogy kell bekötni vagy ha nem tudjátok mongyatok valamit hogy hogy mérjem ki a helyes pontokat. köszi eőre is:csikosgabi
ha jó nézem akkoraz első 4 csatlakozó a 110 voltos pimerek és van egy 24 voltos szekonder
ezt úgy tudod 220Vról üzemeltetni hogy ellenállás mérővel kiméred melyik nulla melyik 110V-hoz tartozik és sorbakötöd a két tekercset úgy hogy az egyik tekercs 110V-ja a másik nullájához legyen kötve a szabadon maradt kivezetések meg mennek a 220V-os (230V) hálózatra űdv
Kaptam egy szerkezetet, ami elvileg rossz. Két darab neon 12V-ról autóba. Elvileg tönkrement a neon, de nem hiszem hogy egyszerre mind a kettő. Nem lehet hogy az áramkörben ment tönkre vmi, ami esetleg cserélhető? Hogy tudom megnézni, hogy egyáltalán jók-e a neonok?
A kapcsolást én próbáltam meg összehozni, nem biztos hogy jó.
Multiméterrel méregettem, a trafó kivezetésein nem mértem semmilyen feszültséget sem (se egyen, se váltó).
Hi
Van egy 12 V 140W És egy 12V 150W trafom... Szeretnék velük 50Wos vf2-t hajtani Tudom nem a legelegánsabb, de ez ven Kössem üket sorba aztán feszketszerezés diódával és kondival VAGY mindegyiken feszöltségkétszerezés, aztán egyiket a pozitívra, másikat a negatívra teszem? NEM lehet gond a sorbakötésnél abból hogy más fázisban vannak esetleg vagy egy hálózatban /lakás/ ugyis ugyanazt kapja a 2 secunder? Help please
Lehet gond a fázissal, ugyanis a két sec.tekercset úgy kell összekötnöd, hogy az egyik kezdetét a másik végéhez kötöd. Ezt egy egyszerű feszültségméréssel ellenőrizheted, ugyanis a másik esetben az eredő a két feszültség különbsége lesz.
Jo lenne tudni hany W-osak.
Probalkozhatsz kapcsolouzemu tappal (Vigyazz mert max 250V-ot adhat le !!) : ->> Link <<-
A neonok?
Azok 2x17 vagy 20W-osak, már nem emléxem pontosan.
A miskolci SOS-nél ha összejön 5rugó, akkor kiszolgálnak.Viszont összekell írni, hogy mire van szükséged aztán majd menj vissza később, másnap, stb.
Erre készülj
Sziasztok!
arra lennék kíváncsi, hogy egy SMD 1 K Ohm-os ellenállás jele micsoda? Egy miniracer elektronikáját szeretném átépíteni + kéne egy BC 182-es tranyó is. (lehet hogy hülyeséget írtam mert ilyenek nincsenek is de azért írtam ide) A kapcsolást mellékelem...
Üdv! Kérdésem a következő lenne: hogy tudok 2 decibell mérőt rákötni az erősítőmre (technics su-v620)? Valójában a problémám egyszerű, de nem akarom szétszedni csak valahogy külsőleg szeretném rákötni, viszont ennek a decibelmérőnek (feltéve ha az) 650ohmos az ellenálása és kettő van belőle!
nincs külön rajzjele. mint a tranzisztoroknál. ugyanaz a rajz, hiába más a tokozás (TO-92, TO-3).
Idézet: „egy SMD 1 K Ohm-os ellenállás jele micsoda?” 5%-os tűréshatárú SMD 1k-s alkatrészen a következő olvasható: 102 Ugyanezen alkatrészen a következő áll, ha 1%-os tűréshatárral rendelkezik: 1001
Ne kötözködésnek vedd, csak kiigazítás:
tudom hogy Alexander Graham Bell-ról nevezték el a mértékegységet, de az deciBEL és nem deciBELL (a neve bezavarhat a helyesírásában) http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel
dpeti köszönöm az észrevételt, de nem jutottam közelebb a célomhoz. A helyesírásra legközelebb jobban figyelek és áttanulmányozom a linket amit írtál, mivel abszolút kezdő vagyok!
Hali!
Van ez a kapcsim a mellékletben, de nincsenek feltűntetve az Ic lábsorszámnai :S Valaki tudna nekem seghíteni? Balra biztos 3-2 Fent lent 8-4 jobbra 1? Vagy ez nem jó így? |
Bejelentkezés
Hirdetés |