Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Elvileg 33-35 körülre hangolhat ezzel a reflexnyílással, de érdemesebb volna rámérni.
A két púp közötti völgy alja a hangolási freki. Eléggé érdekes dolog , mert lehet ,hogy magasabb hangolási frekivel alcsonyabb F3 érhető el.
Az nem túl valószínű.
![]()
Sziasztok!
Van egy EMINENCE OMEGA PRO 18"-os hangszóróm és ehhez szeretnék egy ládát építeni leginkább beltérre használnám néha kültéren. Tudnátok ehhez valami jó tervet adni. Szerintem egy jó reflex doboz is jó lenne de én annyira nem vágom a témát (még) ![]() A válaszokat előre is köszi.
Hello mindenkinek 2 utas dobozt szeretnék építeni és a segítségeteket kérem. az lenne a kérdésem hogy hány literes doboz kell ennek a hangszórónak? Bővebben: Link És hány darab és mekkora reflexcső kell hozzá? Inkább beltéren használnám ritkán kültéren is. A terem kb 30 nm es. És még annyit hogy hangváltó milyen kell hozzá? Előre is köszi.
![]()
Sziasztok!
A mai nap kaptam egy Tesla ARS 825-ös hangfalat. A mélyeket kivették belőle,a hangváltója egy 8uV-os kondi,és a magas még benne van. Kérdésem az volna hogy érdemes-e bele mélyet keresgélni,esetleg egy normális hangváltót csinálni neki? Amit észrevettem még rajta hogy a faragasztóval erősen spóroltak. Az előlap és az oldalfalak között néhol ujjnyi rés van,ami tudomásom szerint nem jó.
Sziasztok!
Van egy EMINENCE OMEGA PRO 18"-os hangszóróm és ehhez szeretnék egy ládát építeni leginkább beltérre kisseb nagyobb kultorokban használnám néha kültéren. Tudnátok ehhez valami jó tervet adni. Szerintem egy jó reflex doboz is jó lenne szerintem. A válaszokat előre is köszi.
Nagy csapos h2000 25-öshöz milyen b-reflex dobozt ajánlsz?
Sziasztok!
Egy 30W-os erősítőhöz szeretnék építeni egy subládát, a csatolt fájlban lévő hangszórót szeretném beletenni. Mi róla a véleményetek? Vagy nem sokkal magasabb árban tudnátok ajánlani valami elfogadhatóbbat?
Nézd meg a HA25-672 hszt. ha még kapható
Kapni éppen kapható, de lényegesen olcsóbban jutok hozzá a korábban említett típushoz. Gondolkoztam még egy SAL hangszórón, de azt sok helyen olvastam, hogy nem ajánlják. A problémám most jelenleg ott van, hogy a hangszóró paramétereit beütve a WinISD programba egy majdnem 630L-es ládát ajánl, ez nekem hatalmas. Én egy hasonló picire gondoltam, mint ami a gyári 5.1-ekhez van. Ahhoz milyen hangszórót kell belepakolnom, vagy hogy variáljam át a ládát, hogy ez is jó legyen bele?
A SAL SA-2030 esetén elméletileg már csak 34L-es láda kell.
Ha b-reflex, akkor 80-100 literig, ~50Hz hangolásssal.
ARN 664 volt benne, egy freeair mélyközép, hasonló hozzá pl. a HC17-558, vagy az autós 170mm-es mélyközepek között lehetne szétnézni.
Körülbelül 150 liter, és 40Hz-es hangolás, a doboz jól legyen merevítve, különben vége a mélytartománynak.
Az adatlapok többségén az utolsó sorban ott van az ajánlott max. dobozméret/hangolás.
![]()
Ajánlott dobozméret az adatlapok utolsó sorában... A programot nem jól használod, nem arra készültek, hogy meghatározzák a szükséges dobozméretet, csak számításokban-modellezésben segítenek.
4 darab van még belőle, 4 ohmos.
Köszi értem akkor olyan 90liter jó igaz? És a reflexcső mekkora és hány darab kell? A hangváltó h oldható meg ? A mélyhely muszáj váltó?
A csőnek utána kéne számolni, a váltó az kétutasként passzív szűrővel elég nehéz lesz, le kéne vágni a középtartomány nagy kiemelését, egy nagyobb soros induktivitással + imp. kompenzálással. A részletek a magashangszórótól függenek.
Magasnak ezt gondoltamBővebben: Link Vagy te szerinted melyik lenne jó? Egyébként ez a kiemelés levágás stb kicsit homályos nekem ennyire nem vagyok hozzá értő a dologhoz sajna.
A cső az kb. 110*70-80mm.
Értem de akkor egy darab?
Egy. A magas elég bizonytalan, szinte semmi használhatót nem írnak róla, így csak találomra lehet váltani, és néha előfordulnak nem központos példányok is.
Ok értem akkor mit ajánlasz árba azért körülbelül ennyi legyen ha lehet? És bocsi a sok kérdésért.
Eminencenek van egy ASD1001 vagy vmi hasonló nevű tölcséres drivere, az talán biztatóbb, mint az mnc, persze kicsit drágább is.
Kérdeztem már mi lesz ha elfogy?
Nem tudom, gondolom nem lesz kapható.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Vifa M21wg-09-08 + dtf12
![]()
A 65l nem biztos, hogy jó ötlet, ez a hangszóró olyan 35-ig tud kezelni doboztérfogatot, és b-reflexként csak egy a vasmagra tapasztott mágnessel használható úgy ahogy. Váltóügyben sok lehetőség nincs, a mélyközép az 1,2mH × (3,3u + 10R) kombinációval elég jól működik általában. A többi a magashszen múlik.
A mélynél 1mH*(6,8+10R)-t próbáltam amivel nagyon tompa lett az egész a sima 1mH után. dtf12 átalakítás után "megtáltosodott (fúrás M14,dugózás csillapítás). Próbáltam quaddal és csövessel hajtani:
Guad: kontrolált tiszta hang de túl steril.erös mély csöves:telt hang de semmi több!!! Már arra gondoltam hogy csöves kuka, de a térfogat magyarázat lehet a dinamikára is! (ugye?) Ja a magason csak egy 4,7u volt. Azért gondoltam váltóra mert a zobel nélküli állapot lehet hogy átveri a fülem középen. Tégla a dobozba? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |