Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a táp eléggé minimalista, kb 1x 200W-os véget tudna rendesen megtáplálni. Az IR 2153-al nem jó direktben fetet hajtani mert melegszik, jobban jársz a komplementer emiterkövetős meghajtással.
Persze a tápot én is 200w -os -hoz gondoltam. Viszont megfogadom a tanácsod és ebben a formában nem kerül megépítésre. Köszönöm az észrevételt.
Gazdaságosabb nagyobb teljesítményre méretezni a tápot. Egy kis plusz ráfordítással a dupláját is kiveheted belőle. A soros elkós önindító nem tudom hogy szuperál, ezt a megoldást még nem próbáltam.
Urak és Hölgyek! Ezt a típusú magot ferritet mivel lehet könnyen kiváltan/hol lehet beszerezni? Van LCD TV be való magom. Lefényképezem, és kíváncsi lennék mit szóltok hozzá. kb 4 cm *4cm *0,6 cm a magja. Lomexes.
Hali!
Bocsi, de ebből nem értek egy kukkot se ![]() Milyen magról van szó? Táphoz akarsz ferritet? A képet elfelejtetted...
Folyamatban vagyok.
![]()
Sziasztok!
Tudna valaki valahol Gallien Krueger 400rb vagy 700rb kapcsolási rajzot? Amiket találtam azt nem eléggé nagy felbontású ahhoz, hogy kiigazodjak rajta.
Helló mindenkinek. Megépítettem a Kreuzer preamp-ot, de 100Hz-s zavar van benne. Rámértem a tuner kimenetre szkóppal, és már ott is rajta van a zaj. Próbáltam labortápról meghajtani az előerősítőt, de ugyan úgy benne van a zaj. Csatoltam képet az erősítő belvilágáról és az elhelyezésekről is. Ha valaki tudna segíteni abban hogy mi lehet a baj, azt nagyon megköszönném!
Az enyém viszonylag csöndben van. Én csak fülre hallom, ha csutkára feltekerem akkor észlelhető egy kis búgás, de betudom az árnyékolatlan vezetékeknek és a ventilátornak.
Én a sens potival szenvedtem, nem állított semmit, a 220mikrós kondit egy jumperral átkötöttem és most kiválóan működik, megjött a hangerő is. Milyen tápot használsz hozzá? Én külön trafóról hajtom. Diódahíd,->2200µF elkó,-> 100n kondi, 15V-os stabkocka,-> és a végén 10µF elkó.
Nekem a sens potival semmi gondom sincs, úgy működik ahogy kell. A tápja +-16V, szűrésnek van áganként 10 000µF + 100nF kondi. A végfok (VF3) is erről üzemel, annak ha nincs előtte a előerősítő akkor semmi zaja sincs.
Szevasztok!
3310 Ezt a végfokot szeretném megépíteni, azonban az egyik alkatrésszel kapcsolatban kicsit tanácstalan vagyok. A rajzon mint CHOKE szerepel a terhelés előtt. Gondolom valamilyen tekercs lehet, bár ilyen rajzjelet még sose láttam. Valaki fel tudna világosítani, hogy ezmiez? ![]() ![]()
Ez egy fojtó. Ilyen van az én egyik erősítőmben is. Egy hurkapálca segítségével 1-es zománcozott huzalból tekerj pár menetnyit és kész.
Szerintem.
Szia!
Több oka van, hogy az a tekercs ott van, igazából ,ha kihagyod sem lesz semmi gond szerintem, mert a gitárhangszórók nem igazán jelentenek jelentősebb kapacitív terhelést az erősítő számára. Ahogy Akashi írja, hurkapálca vagy valami pár wattos ellenállásra rátekered ami rámegy egy 0,5-0,6os zománcozott huzalból és kész. Úgyis kell ellenőrizni szkóppal, nem gerjed-e a jószág, lehet nem ártana Zoebel hálózat a kimenetre. Ami hameresztő a számomra ebben a megoldásban, meg a marshall végfokozataiban ami félvezetős és tranyós, a teljes hozzá nem értés szerintem, mintha szándékosan terveznék pocséknak. Kezdve attól itt, hogy a differenciál erősítő npn tranzisztorokból van át azon, hogy nem igazán látom a hőmérséklet kompenzációt, itt nem VAS áramkörrel, hanem egy fia ellenállással állítják a munkapontot. Ha jól számolom a főerősítő árama 6mA körül járhat, nem tudom ez kellően elegendő-e a miller és a parazita kapacok meghajtásához, a géttel sorba kötött 1k sem tűnik kevésnek, bár ez gitárerősítő, itt nem kell akkora sávot átvini,de akkor is... A tápban a 2200µF kifejezetten kevésnek tűnik nekem, ez az erősítő 100W osnak van titulálva, ezt szerintem 8ohmon tudja leadni, az 4A körüli kimeneti áram, egy épeszű táp hullámossághoz ennél jóval nagyobb puffer fog kelleni...Ilyen dolgok jutottak eszembe, anélkül, hogy leszólnám az erősítőt, sajnos nem volt még hozzá élőben szerencsém, lehet ettől függetlenül kiválóan szól! Zsolti
Szia!
Maga a kivitelezés rejt magában potenciális veszélyt! Nagyon hosszúak a kezelőszervekhez menő vezetékeid és azok sem árnyékoltak (ha jól látom) és maga a bemenet sem. Nagyon rossz elgondolás volt így megcsinálni, lehet obban jártál volna, ha a sasszé alá teszed be az áramkört, egyrészt jobban érvényesül a sasszé "árnyékoló" hatása, másrészt a kezelőszervek, ki/bemenetek vezetékei is rövidebbek lettek volna, na és igen...árnyékolt vezeték. Ha a bemenetet lecseréled, már jelents javulást várhatsz. Én a sasszit le szoktam tenni a hálózat védőföldjére,az is kell néha, hogy elcsendesedjen, meg érintésvédelmileg is indokolt szerintem, bár a trafó kivitelén is múlik... Zsolti ![]()
Helló. Megoldódott a probléma, tettem be egy árnyékoló lemezt a vezetékekre és nem is búg. Egyébként ha a bemeneteket a nyákon rövidre zártam akkor is lehetett hallani a búgást, de most már mint mondtam, jó lett. Egyébként direkt ilyenre terveztem ezt az erősítőt, egy "látvány-erősítőnek" akartam megcsinálni. Mondjuk a képeken még nincs rajta a Fet-ek burkolata, de avval egész pofásan néz ki. Kicsit szenvedtem vele, de szerintem egész jól sikerült
![]()
Szia!
Szuper! Nem beszólni akartam, csak tényleg itt árnyékolatlanság lehetett keményen, szerintem ettől függetlenül nem rossz gondolat legalább a bemenetet árnyékolt dróttal kötni :hide: Tényleg pofás darab lett, gratula! Egy hangot majd kérhetünk? ![]()
Helló. Köszönöm
![]() ![]()
Esetleg Gitárproval tudsz neki adni gitár hangot. Keress rá a gp4 kiterjesztésre.
Azzal meghallgathatnánk ![]() ![]()
Nem éppen guitar pro-s megoldás, de találtam egy zenét amiben csak basszusgitár van, és arról csináltam felvételt. A mikrofonom ilyen "tesco gazdaságos" fejhallgatós dolog, plusz a zene is csak mp3, úgyhogy sajnos nem lett a legjobb minőség. Szerintem egész tűrhető hangja van, gyakorolni jó lesz egy ideig.
Az a baj, hogy silány a felhozatal a gugliban félvezetős kapcsolási rajzokból. Szerencsére van ez az oldal....
![]() ![]() ![]()
Szeretnék egy fejhallgató kimenetet szerelni az erősítőmre, a családi béke jegyében. Szerintetek kell egy külön meghajtás neki, vagy simán rá lehet kötni a kreuzer preamp kimenetére a fejhallgatót? (32ohm 1000mW)
A Kreuzer kimenetével nehéz volna meghajtani a 32 Ohm-os fülest. Csinálj neki külön erősítőt, vagy a használd a végfok kimenetét, 5W-os ellenállásokkal leosztva a kívánt szintre.
Ja. kipróbáltam, nagyon gyenge..
Külön erősítőben is gondolkodtam, de olyan kellene ami 15V-ról menne kevés alkatréssszel+ hangerőszabályozás. Inkább a végfok kimenetét használnám én is, de (most buta kérdés), hogy osszam le ezt a tetemes teljesítményt?
... Úgy kéne leosztani, mint ahogy egy hangerő potit kötök be? Mondjuk az szétégne, ezért kell 5W-os ellenállás?
Legegyszerűbben hasonló képpen lehetne leosztani. Figyelevembe véve ,hogy felyhalgatő impedanciához van tervezve.
Nem szószerint kell leosztani, elég bele egy soros áramkorlátozó ellenállás. Nézd meg pl a Behringer BX 1200-ban, nem sokat tököltek, simán ráküldték a végfok (2db párhuzamos LM 3886) kimenetét a PHONES csatira és annak a testjét vezették le 270 Ohm-mal, az erősítő testjére.
Az SWR Workingmans 10-ben, a TDA 7294 kimenetéről két db 100 Ohm/2W-os ellenállással megy a PHONES csati jobb és bal lábára. Nekem ez a szimpatikusabb, de mindkettő használható, ha nem akarsz külön füleserősítőt építeni hozzá.
Köszönöm a válaszokat, megpróbálom a sima soros ellenállás bekötését. Most nem szeretnék tökölni egy külön erősítővel.
Köszi. Egy-egy 100ohm-os 3W-os ellenállással levettem a jelet a fejhallgató kimenetre, és szuper lett. A hangszóró ilyenkor egy kapcsolóval van leválasztva.
Nagyszerű
![]() Én még nem csináltam ilyet, a kombómon nincs füleskimenet mert nekem nem kell, de ha kéne én sem bonyolítanám el. A Kreuzerrel kínlódsz még, vagy jó lett végül is? Én most állok majd neki a 3 sávos parameterikus preamp nyáktervezésének... a szezonra akarok csinálni egy 200W-os fejet, ahhoz lesz.
Még mindig a Kreuzer van, de szeretnék építeni egy jobbat. Most hogy a füles is rajta van, hallom igazán, hogy nincs olyan szép hangja mint kellene.
A nyákméret adott, a táp (+/-15V) adott, ehhez kell egy új előfokot építenem. Nekem szükségem van füles kimenetre, és 2 bemenetre, egy gitár, és egy line. Még kapcsolást nem néztem, de neki kell hogy álljak, aztán dobozolni.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |