Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Siker.Vettem új BC557-et a +- ág elé bekötöttem 1-1 100ohm-os ellenállást a trafó elé sorba kötöttem egy 40W-os izzót.Ha ráadom a feszt az izzó villan aztán elalszik.A kimeneten 40mVDC van
Az ellenállások és semmi más sem melegszik. Szerinted mehet a jeles próba?Gondolom addig hagyjam az izzót meg az ellenállásokat aztán ha úgy jó akkor ki lehet venni őket.
Sziasztok. Mennyire szükséges a PA300-hoz hangszínszabályzó áramkör? Számítógépről lenne hajtva, vagy elég ha csak a kimenő jelet ráteszem 1 potira és utána az erősítőre?
Sziasztok megépitettem ezt a kapcsolást meg se nyikkan mi lehet a gond? Hol keresem?Bővebben: Link
Szia. A némítás, és a stand by fokozat körül kapisgálj.
Annyira nem fenem a dolgokat ha van egy nyák rajz meg egy beültetés akk megtudok épiteni valamit de ennyi most tanulgatom a dolgokat. Esetleg tudnál mondani h pl mit csináljak? elöre is köszi
Néz meg a képnek a bal felső sarkát. Itt minden le van írva.
A mute és a stadby is offon van +3.5V mind kettőnél
Lesz valami de nem az igazi.HA ráadom a jelet potin keresztül (az trafó előtt és a tápban benn a folytás) erősíti a hangot de nagyos zúg,sistereg.NEm melegszik semmi.
LEhet hogy azért mert benn vannak a fojtások? Ha lakpcsolom atrafót egy ieig még tárol a kondi akkor elhallgat sisitergés.Vagy csak mindent szart összeszed a környezetből?
Egyedül amit mást tettem nem azt ami a kapcsoláson szerepel az a 470nF kondi hejette 220nF-ot tettem mert csak az volt kéznél
A beültetési rajzon van egy mute felírat. Neked a panelba, hogyan van megcsinálva? Rövidre van zárva, vagy nem?
nincs rövidre zárva de ha rövidre zárom akkor is néma esetleg mess id h könyebben komunikáljunk?
Sajnos már nincs sok időm mert más dolgom van, de ami a lényeg, hogy a 9 és a 10-es lábak az ellenállásokon keresztül a pozitív tápra kell, hogy csatlakozzon. A némításnak 10k, a készenlétnek 22k az értéke. És mind a kettő a pozitív tápra menjen.
Még nem csak megköszöntem a fáradozásod montad h kell menj mindketőn + feszültség van nem értem mi lehet a gond
a hozzá nem értésemmel probáltam, hogy bemegye a hand s oszt h meddig jut el de a 470nf-os kondin nem megy át vagy nem is kelene ?
Most már csak az akérdés hogy mitől zúg?A trafó elé beraktam egy PC tápos zavar szűrőt,meg kivettek a foojtásokat.Jobb lett de még mindig zúg.Ha maxra tekerem a bemenetnél a potit akkor nem zúg.CSak ha szabályozva van.Mi lehet.CSináltam néhány képet hátha valaki hát helytelen elrendezést hátha attól.Látni lehet hogy a tranyók két nagy bordán vannak.Ha az egyik bordához hozzá nyúlok akkor még jobban zúg.
SziA!
Első körben a jelvezetéket cseréd árnyékoltra , ha ez nem vezet jobb eredményre akkor majd megyünk tovább , de félek ezek a kesze - kusza vezetékekkel gond lesz.
Oké.Délután hozok árnyékolt vezetéket és meglátjuk.ÉS az mitől lehet hogy ha a poti maxra(0ohm-ra) van tekerve akkor abba hagyja azúgást.HA elkezdem szabályozni a hangerőt akkor zúg.
Jól kötötted be a potit? Vagy egy rajz hogy kötötted be esetleg.
valaki nekem nem tud segiteni??? nem megy megse nyikanBővebben: Link
Mit és hova kötöttél? Hűtőborda van rajta? A tápod mekkora?
Szia!
Bocs, csak most kapcsolódok be. Én is ezt építem, éppen áznak a panelek a savban. A hidaltból már építettem párat, nálam elsőre működött. Most ilyet rendeltek. A kérdésem egyszerű. Milyen műszerek állnak a rendelkezésedre? GND-ot ugye bekötötted?
Van hütőborda rajta elszigetelve a táp 22.4v
De az így nem jóó. Ugye szimmetrikusan adtad neki. +-22,4V úgy már jó.
a trafo után tettem egy dioda hidat egy 4700as kondit neg egy 100Nf-os kondenzátort és ugy 22,4 V
|
Bejelentkezés
Hirdetés |