Fórum témák
» Több friss téma |
Hátha valakit érdekel Bővebben: Link
Sziasztok! Valaki átnézné a mellékelt kapcsolást, elektroncső anódfeszét szeretném előállítani vele. Fetnek ezt használnám az induktivitást meg nem tudom milyet tegyek, a PC-táp sárga toroidjából van itthon több darab csak nem tudom menyi menet tekerjek fel rá. Gyors diódáknak BYM26C-t használnék. Pufferkondinak mennyi µF-ot tegyek?
Szia!
Mekkora feszültséget szeretnél előállítani?
Maximum 270-300V, PL504-et szeretnék hajtani róla.
Egy PL-hez már jó nagy anódáram dukál, úgyhogy inkább valamilyen komolyabb inverter lenne jó oda, egyenirányított, pufferelt kimenettel vagy egy egyszerű hálózati trafós tápegység.
Van itthon hálózati trafóm primer 220V szekunder 190V, 6,3V. Akkor ez inkább kis előerősítő csövekhez lenne jó?
Igen, valószínű, hogy valamilyen csöves rádió trafója volt az. Milyen kapcsolást szeretnél csinálni a PL-ből? Csak az áramigény miatt kérdezem.
Tesla tekercs meghajtást.
Ez a link nem működik
A mellékletben van a kapcsolási rajz.
Na, hát ez 220V váltóról megy. Egy 230/230V-os leválasztó trafó jó lenne ide. Vagy két, a szekunder oldalukkal összefordított egyforma hálózati trafóval is megoldható a dolog.
Akkor még kutatok valahol trafót, ha nem találok kipróbálom a 190V -ról, köszi a segítséget.
Sajnos nem találtam trafót, úgy nem lehetne megcsinálni, hogy induktivitás helyére PC táp trafót teszek be. A szekunderén menne át a táp, és a primeréről venném le a nagyfeszt.
Találtam itthon az egyik monitor panelján egy UC3842AN SMPS ic-t, ezzel sem tudnám megcsinálni az anódfeszt?
Találtam hozzá kapcsolást ez már elbírná a pl504 anódáramát?
Hello!
Tekintve, hogy a szabályzón és az áramfigyelő ellenálláson is feszültség veszteség van, a kapcsolást célszerűen egy Step-Up (pld. MC34063) konverterrel kellene kezdeni. A konverterrel előállított 7-9V feszültségből aztán ismét lehet 0..5V-ot készíteni. Innentől viszont ár Off ez a téma, hiszen ez már labortáp kategória. De gondolatébresztőnek rajzoltam számodra egy áramkört. - Gondolom a feszültség és áram alapjelet, a DIO kimenetről PWM szabályozással gondoltad átvinni. - Ha így van, akkor egy 5V-os referencia feszültséget lehet az áramkör bemenetére kapcsolgatni a PWM-el, mondjuk egy analóg kapcsoló közbeiktatásával. (Hogy a referencia feszültséget ne a digitális kimenet feszültsége szolgáltassa) - Így a PWM jellel, a kimenő feszültség és és áram nullától végértékig szabályozható. - A táp kikapcsolását meg lehet oldani a DC/DC kikapcsolásával, vagy a meghajtó FET Gate feszültségének rövidre zárásával. - Ha galvanikusan elválasztott kimenti feszültséget szeretnél, akkor a DIO PWM és kapcsoló kimenetét egy-egy optocsatolóval kel leválasztani, és ezt vezetni az analóg kapcsolóra. üdv! proli007
Sziasztok!
Megépítettem én is az LM2576-ADJ datasheetjében szerepelő mintakapcsolást, és egy érdekes jelenséget tapasztaltam: kiszámolva a képlettel a kívánt feszültség értékhez (12 V) tartozó ellenállásértékeket, a kimeneten egy folyamatosan, egyenletesen növekvő feszültséget mértem...elindult valahol 9 V körül és felment 16 V-ig, ekkor már kikapcsoltam, de ment volna tovább is. Valakinek van ötlete, hogy miért lehet nem stabil a kimenet??
Sziasztok énis 12V DC- 300V DC -t keresek itt a kolega előzőekben csatolt egy ilyen rajzot ez elvileg jó lehet?
Menyire tud ez melegedni ha müködőképes?
Egyenáramra trafót? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Ilyen nem létezik.
Mekkora mindeközben az áramfelvétel?
nbem nem gondoltam komolyan. . gondoltam előbb a 12dc-ből csinálk 12ac-t azt küldöm a tarfóra uánna meg egyenirányítom.
Ilyesmi az elképzelésem, remélem ez megálja a helyét.
Hi!
Megépítettem az alábbi kacsolást csak nem volt itthon bd246 és ezért tip142 került a helyére. A kapcsolás nem működik. 24v bemenőfesznél olyan 22v körül jön az outputon. Ha nincs rajt a tranyó akkor jól működik. Tehát gondolom az ellenállással lesz baj a bemeneten. Tud valaki segíteni?
Még szép, hogy nem működik. Ha megnézed az adatlapot, rájössz, hogy több okból sem volt szerenc...ítés".
Mit tegyek hogy működjön? Van bd652 bd140 ?
Tényleg most nézem. Azt hittem hogy páros számú az mind pnp
Ezek a tranzisztorok nem jók. Annyira kicsik, hogy kár velük foglalkozni. Venni kell egy nagyobb áramú PNP tranzisztort. Gondolom a nagyobb áram miatt akarod megfejelni egy tranzisztorral a stab IC-t.
Vagy, ha van nagy NPN tranzisztorod ilyet is csinálhatsz.
Szerintem ide jó lesz a TIP142 is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |