Fórum témák
» Több friss téma |
Olvasgattam a topkiot találtam egy párat aminek jó a feszültsége.De működnek?
Ha a PC trafósnál áttekerem a trafót akkor lehet belőle akármennyi fesz.De az mekkora teljesítményig jó?
A tüske egy részét okozhatja a helytelen mérés.
Pl a mérőkábelnak hosszan lelógó földelése van. A másik, hogy ebben az áramkörben hard switch kapcsolás van, tehát amikor a szekunderen az egyes diódák átadják az áramot másik diódának akkor az áram hirtelen szakad meg s szekunderen és ez a szórt induktivításokban feszültséget indukál. Bár elég rosszak a szkóp ábrák (lehetne széthúzni 2 periódusra illetve 2V osztásra hogy több miden látszódjon. Most milyen snubber van a szekunderen illetve a primeren?
Hello.A mellékelt kapcsolásodhoz a trafót milyen menetszámokkal kell megtekerni 2x35-36V-ra.
Tudom van újabb és jobb is de nekem ez is elég.
Heló!
Ott van a sarokban +/-47V-ra menetszám abból csak vissza kell osztani. Egyébkét ehhez a kapcsoláshoz jobb ha elolvasod a cikket. A kapcsolásoknál megtalálod.
Oké elolvasom köszi.
A trafónak lehet használni TV trafót? De ez nem a cikkben szereplő kapcsolás. Annak is megvan arjza csak anno azt mondtad hogy szkóp hiányában azt inkább ne és ez sikerülhet a nélkül is.
Sziasztok ti honnan szereztétek be olcsóban a magokat?
A Ret-nél néztem de, remélem nem kel ott meg rendelnem, mert mérgező az ára
Nézd meg a lomex-nél állítólag ott van elfogadható árba.Esetleg bontani kell.
Nincs rajta most snubber. Úgy van, ahogy a rajzon látod.
Azért lettem tele vele, mert 80W terhelésre eléggé bezuhan a táp, Pl 14-7V-ról 9,8V-ra. Úgy néz ki, hogy nem bír többet a mag, de ez olyan mag, amit az autós kapcsitápodban is használtál. Ae=226 Ennyit tudott a kicsi trafóval is. Az meg Ae= 86 volt asziszem. Nem a trafó körül lesz a gond az biztos. Nem lehet, hogy a primerrel sorban lévő kondi kezd el bele szólni a működésbe?
Szerintetek tesztelhetem terhelve az új rezonáns tápomat MKT kondikkal? Sajnos 100n -ból nincs itthon MKP.
Arcotronics 100n/630V MKT. Próbált már valaki ilyet rezonáns kondinak? Nem akarok úgy járni, mint anno a Remixekkel.
Mérj rá a primerre milyen változás van terhelésre.
Akkor könnyen fény derül a dologra. Terhelésre a kondi valóban töltődik, de ez még nem lehet számottevő.
Nem feltétlen kell szkóp, érzésre is belehet állítani, de ahhoz előtte pontosan kell méretezi a trafót illetve a kondikat, hogy a közelében legyen a működési freki a rezonanciához.
TV trafó alacsonyabb frekira 20-30kHz-re jó.
Nekem eddig csak MKS-el volt problémám.
Nekem is a Remix MKS durrant el, amikor megterheltem. Remélem ezek nem fognak robbanni. 24uH-re sikerült a szórási ( 21 menet primer, 2×4 menet szekunder a 42mm-es gyűrűre) ehhez 100n-t dobott ki a kalkulátor, 72 kHz-re.
Megterhelem, aztán lesz ami lesz... egyébként minden oké rajta.
Ahha.És alacsonyabb frekin nem működik a táp?MErt az abaj hogy van PC tápos trafóm két E mag szembefordítva meg csévetest is van hozzá dehát az kicsi.Arra biztos nem fér fel a 30 menet.A 2x7 még talán(36,pártizedre).
Miért ne működne alacsonyabb frekin is.
NEm tudom azért kérdezem.Gondolom akkor más értékű alkatrészek kellenek.Esetleg az általam linkelt rajzodon meg tudnád mondani hogy a TV trafóhoz melyik alkatrészeket kell változtatni és hogyan?Az 1.1-es verzióról van szó nem a cikkben szereplőről.
Merthát a Tv trafón van bőven hely azt meg jól meglehet akkor tekerni.A menetszám maradhat?
MInd az MKT, mind az MKP ipmulzustűrő, nyugodtan terhelheted. Nekem Konthában mindkettőt ajánlották impulzustűrőnek (tőlem már rögtön meg is kérdezik, mert tudják, hogy kapcsolóüzemben mozgok). Főleg ha ott van a feszültség korlátozó gyorsdióda.
Elég sokan tudunk, legalábbis azt hisszük.
Ha elolvasod cimopata cikkét, valamint elég sok mindent, akkor esetleg te is tudsz majd. Peter1995: kisebb frekvenciára több menet kell tipikusan, így ha nem fér elég menet, akkro vékonyabb drót (vagy kevesebb vékonyabb szál) és akkor kisebb teljesítményen fog menni.
Nekem egy olyan kapcsrajz kelene ami elhalyt 4 db tda7294-et és +/- 12V a ventiknek a szubszürőnek
Köszi.Értem.Gondolom nem csak a menetszámot kell növelni.Hely bőven van a vason ha hazaérek csinálok képet méretekkel.Nekem egy hidalt TDA7294-hez kell.Szóval a 320W-ból ha csak 250-300 lesz az is elég.A mostani trafóval az abaj hogy hiába 250W de a szekunder csak 0,7mm-es drót.Az meg körül 1A bír.
A menetszámokat mennyire kellene növelini?
Cimopata cikkében le van írva a képlet a méretezésre, amiben szerepel a kapcsolófrekvencia, a tápfeszültség, valamint a vasmag keresztmetszete.
Oda amúgy 150W is elég lesz, ha a szekundert rendesen bepuffereled. Nézzétek meg a Würth Elektronik oldalát, ha ügyesen nézitek sok jót találtok. deny-g: cimpata cikkében közölt kapcsolás, valamint az egyszerűbb cimopata táp 1.1 (aminek mind a kapcsolása, mind a nyákterve megtalálható itt a fórumban) tökéletesen eleget tesz a követeléseidnek. Rengetegen kérdeztek azóta erről, sokan utánépítették, így ha átböngészed ezt a fórumot, sok infót, építési tanácsot találsz róla. (valamint peter1995 is ezt szándékozik most megépíteni).
Kapcsrajz kell? LAY már nem is jó?
Oké, köszi. Valamiért abban a hitben voltam eddig, hogy csak az MKP felel meg erre a célra.
Akkor neki is állok tesztelni, aztán majd beszámolok róla.
Köszi.Átolvasom újból a cikket.Viszont ennek afajta trafónak hogyan számolom a keresztmetszetét?Mivel ez nem EI.
Miért, ha EI lenne hogyan számolnád?
Akkor ugye az oszlop keresztmetszetét kéne kiszámolni (négyzet, téglalap, vagy kör területszámítással) Itt is ugyanúgy kell. Megméred az "A" oldalát és a "B" oldalát cm-ben, majd összeszorzod és megkapod az eredményt cm2-ben.
Na megvolt a teszt, szépen megy MKT kondival is
Diódának most SF 28G-ket raktam az eddig használt BYV 26C helyett, remélem beválik.
NAjó.ÉS akkor ennekcsak egy oszlopát kell számolni?Az elképzetés az hogy egyik oldal a primer másik a szekunder.
Az EI-nek is csak a középső részét számoljuk.
Az más részletkérdés, hogy a "főoszlop" után azonos vastagságban folyatódik a mag vagy kettényílik az EI mag szerint 2db fele olyan széles részre.
Persze az EI vel tisztába vagyok.De ami a TV-ből van nagy az nem EI.Csak egy négyzet.
Olyan mint a hegesztő trafóké. |
Bejelentkezés
Hirdetés |