Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házi feladat elmélet - tételek
Lapozás: OK   10 / 39
(#) kistotti01 válasza Dayday hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Nyugi... ne kapkodj, nem vagy buta... át kell gondolnom a dolgokat.
(#) Dayday válasza kistotti01 hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

....hath...azert koszi
(#) Dayday válasza kistotti01 hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

amugy ez olimpiasz-os feladat...kerestem a neten a tetelt de nem talaltam meg....szoval megoldaas kell legyen amugy I1 nek 90mA-t kaptam.....ahogy olvastam itt masnak is annyi
(#) zenetom válasza Dayday hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Idézet:
„de nem ad konnyen 10 es jegyeket”

Nálunk még mindig 5-ös a max.
(#) Dayday válasza zenetom hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

azt megengedem de en Romaniaban elek...itt 10es a nyero 5 ossel sajnos nem sokat erek......

I1 az mindenféleképpen fix dolog, nincs rajt semmi feszmérő vagy ilyesmi. Tehát ott 600 ohm -ra jut 45V feszültség, az 75mA lesz.

Nos mond meg a tanárnéninek, hogy ez a feladat leírása így nem jó... Ugyanis hurokrörvény értelmében egy áramkörön belűl a feszültségek összegének meg kell egyezni a tápfeszültséggel. Tehát, ha az egyik ellenálláson a tápfeszültség fele esik, akkor a másikon is ugyananakkorának kell lennie. (45V+45V=90V) Ez azt jelenti, hogy az elenállásoknak ugyanakkora értékűeknek kellene lennie, de itt nem ugyankkorák. Úgyebár az áramerősség soros elemek esetén egyenlő ezért, ugyanakkora ármanak kell folynia mindkét ellenálláson. Az msot igazából lényegtelen, hogy mekkora a fesz.mérő belső ellenállása, annak 45V-ot kellene mutatnia az R2-es ellenálláson Kirchoff törvény értelmében. Nekem erről ez a véleményem. Ha nem születik más megoldás, akkor magyarázd el ezt neki, legfeljebb szerinte nem jó (pedig amít írtam az úgy van) akkor elmondja a helyes megoldást, és azt osszd meg velünk.
(#) pucuka válasza Dayday hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Nem olyan ördöngősség. Az I áramot kiszámolod a két feszültség különbségéből, és R1 ellenállásból. Az I1 áramot az U2 R2 ből. A két áram különbsége az Iv áram, és a feszültség 45 V. ohm törvény, és kész.
(#) Dayday hozzászólása Márc 16, 2011 /

ok...hath fiuk bocsi hogy ennyit nyaggattalak titeked de nem talalom a megoldast....ha megkapom a valaszt akkor megosztom veletek.......az is lehet hogy elfelejtettem valamit feljegyezni vagy valami...
(#) Dayday válasza pucuka hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

bocsi de nem jol mondod....nincs 2 elem-em....U2 az azt jelzi hogy mennyit tud merni max a meroeszkoz....semmi kozze U1 hez meg az ellenallasokhoz......vagyis van csak mnah....a lenyeg hogy 1 aksi-m van.....nem 2
(#) kistotti01 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Ahhoz, hogy I áramot, azaz eredő áramot tudj számolni ahhoz tudni kellene az áramkör eredő ellenállásának összegét. De mint ugyebár ebbe beletarozik a feszültségmérő belső ellenállása, amít keresünk, ezért nem jó azt általad leírt gondolatmenet.
(#) KTobi válasza Dayday hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Ez biztos, hogy nem egyértelmű a feladat. Kérdezd meg még egyszer, hogy mi a feladat szövege, értékei, rajza.

Ajajj.. ezt én eddig nem tudtam... Így már más. A feszültség 60:40 arányban oszlik meg.

es le is irnal 1 szamitast?..konkretabbat
(#) pucuka válasza kistotti01 hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Nem. Az R1 ellenálláson folyó áramot a két feszültség különbségéből leget számolni ugye, mert ez a fesz, meg az r2×Rv - n ugyebár a feszültség adott 45 V, így a forrásfeszültség U=U1 + U2, I = U1/R1, R1 ismert U1 = U - U2, igaz? Azaz 45 V/600 ohm = . . .
(#) Reggie válasza zenetom hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Meg mindig nagyobb belso ellenallasu mint a szikroszkop

hagyad mar azt az U2 ot......fogd fel hogy nincs 45 V os aksi....a 45V annyi amennyit a muszer max merni tud...FOGD FEL teso....
(#) Dayday válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

ha szivatni akarnek beirnam a feladatot es hozza se szolvak tovabb....nem?....az elso rajz amit megadott a tanarno...a 2. rajzot logika utan csinaltam....lehet rossz a logikam....
(#) zenetom hozzászólása Márc 16, 2011 /

Szerintem ez vicces .
(#) kadarist válasza Dayday hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Kár, hogy még a kérdésed sem tudod normálisan feltenni. Így hogyan segítsenek?
(#) Dayday válasza kadarist hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

szerintem a kerdes ott van a kepen....I? (ami mar meg van) es rv amin annyit agyalunk
(#) pucuka válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Fordítva R1 600 ohm van sorba, és a műszerrel párhozamosan a 400 ohm, amin U2 = 45 V van (a rajz szerint) Mivel a feszültségforrás 90 V -ot ad, ezért a soros R1 -en 45 V -nak kell esnie, hogy az R2 ×(replusz, kereszt) ellenálláson az adott 45 V van.
Dayday: Ha a rajz jó akkor így számold ki

en azt hiszem hogy te kezdesz ki akasztani U2 vel.........

mnah...en megyek megalmodom a megoldast....holnap jovok hejes rajzal adatokkal es megoldassal......(Kivancsi vagyok) jo ejt mindenkinek....
(#) pucuka válasza Dayday hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Akkor dönts el, hogy mit minek nevezel. az első rajzon a soros ellenállás R, a másodikon R1, a műszerrel párhuzamos ellenállás az első rajzon R1, a másodikon R2. A feszültségeknek szerencsére mindegy, mert a soros ellenálláson, és az A-B pontok között, ahol az R1(R2) és műszer van, szintén 45 V (U2) megadva. Kicsit gubancos a jelölések miatt, de a gondolatmenetből számíthatod.
Mindenesetre, a soros ellenálláson levő feszültségből, ami a telep feszültsége, és a műszeren megadott feszültség különbsége, és a szintén megadott ellenállásból számíthatod az I áramot, ami megoszlik a párhuzamos ellenállás, és a műszer ellenállása között, és rajtuk a megadott feszültség van. A feszültségek egyformasága miatt itt mindegy, hogy a soros ellenálláson, vagy a párhuzamos ellenállásokon levő feszültséget veszed, de konvenciószerűen R1 ellenálláson U1 feszültség van.és I1 áram folyik.
(#) pucuka válasza pucuka hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Valamit elszabtál. A párhuzamos ellenállásnak nagyobbnak kell lennie, mint a soros ellenállásnak. Mert a soros ellenállásnak ugyanannyinak kell lennie, mint a műszer ellenállás, és a párhuzamos ellenállás eredője. Már ha igaz, hogy az egyik ellenálláson, 45 V van, mert a másikon is 45 V -nak kell lennie. A kettő összege a telepfeszültség 90 V.
(#) Reggie hozzászólása Márc 16, 2011 /

Legyen a muszer 1200 Ohm. Vagy elfogadja a tanar vagy nem, de mast ugysem lehet ebbol kitalalni
(#) pucuka válasza Reggie hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Helyes a válasz. Ha jól vannak az ellenállások, akkor ennyi. máskülönben értelmetlen
(#) Dayday hozzászólása Márc 17, 2011 /

Itt van a feadat megoldva....

DSCI2781.jpg

(#) Dayday hozzászólása Márc 17, 2011 /

jah es bocsi a sok zurzavarert amit okoztam az 1 es rajzal es a 2 essel.....
Következő: »»   10 / 39
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem