Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   54 / 282
(#) Ricsi89 válasza f27 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Vagy esetleg végleg megdöglött volna a ram? Van esélye a ramnak is, mert volt ott egy hűtőventi, de az megdöglött. És rá pár hónapra lett a csíkosodás. De a rendszer is azt a ramot használja, akkor az sem ment volna, nem? Pedig a rendszer betöltött(ubuntu), csak majdnem teljesen fehér volt a kép, alig kivehető képpel.
(#) f27 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

A fehéredő kép pedig BGA eléktelenség egyre kevesebb tápot kapot pár ponton!
megkell probálni újra forasztani.
(#) Ricsi89 válasza f27 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Ajj, ez az, amire már nem szívesen vállalkozom, mert lehet végleg tönkre vágom a gépet.
(#) f27 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

A fenét ennél roszabb már nem lesz
Én minden nap megjavítok 1-2 notebookot .
persze ne rozsdaégető hőlégfúvóval ugorj neki
(#) Ricsi89 válasza f27 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Megpróbáltam újramelegíteni, látszik is, hogy újraolvadtak a golyók a chip alatt, de semmi változás nincs. Ugyanúgy bekapcsol, de semmit nem csinál.
(#) didyman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Inkább kijelzőbaja volt, bár a csíkok nélkül ezt tippelni nehéz. Mindenesetre kár volt így nekiállni. A most fehéredő kijelző is inkább annak hibájára utal. Fotózd le. Telefonos is jó.
(#) didyman válasza f27 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Ez meg így -bocs- hülyeség.
(#) Ricsi89 válasza didyman hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Miután szétszedtem a gépet, azóta már semmit nem csinál a gép. Bekapcsol, de se kép, se hang. Tölteni sem tölti az oprendszert, amit ezelőtt még megtett. Csak az az érdekes, hogy az égvilágon semmit nem csináltam a géppel a szétszedésen kívül. Nem most szedtem szét elsőnek, tehát nem értem mi baja lett egy egyszerű szétszedéstől.
(#) hangszoros hozzászólása Márc 20, 2011 /

Segitséget, tanácsot kérnék Tőletek:
IBM T21
0175 hiba: Bad CRC1, stop POST task—The EEPROM checksum is not correct.
Az EEPROM ellenőrző összeg hibás. A bekapcsolás utáni önteszt futtatását leállítja.
Ezt, hogy lehet javitani ? És kb mennyiből.

A másik problém keressek valakit aki hardweresen ismeri az Asus L3500H-t.
Esetleg az akkupakjának a bekötését is tudja, vagy linkcimet ahol felelhető. Ki kéne próbálni, laptop nélkül. ( Tester van, de 0V-os igy nem tudom a polaritását, kárt meg nem akarok csinálni )
(#) didyman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

De közben megforraltad, nem?
(#) didyman válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Korábban is te kérdeztél erről, ugye?
Írtam akkor is, hogy ez alaplapi nyűg lesz, az alaplap beágyazott vezérlőjének keretprogramja lesz azt hiszem érintve. Nincs rá egyszerű megfejtés, BIOS-nak nem biztos, hogy lesz hozzá köze, a gyári ajánlás alaplapcsere erre a hibára, tehát sem a BIOS, sem az ECP frissítése nem lehetséges normálisan. Az érintett BIOS-t tartalmazó, vagy egy másik eeprom (ez egy soros, RFID-vel ellátott csip talán már ebben is) kiszedése és másik, működő modellből a sérült terület újraírása oldja meg.
(#) Ricsi89 válasza didyman hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Az ma történt, de már ezelőtt sem csinált semmit. Tehát ha jól emlékszem, akkor csütörtökön jött meg a kábel, beleraktam, ugyanolyan csíkos, fehéres alig kivehető kép volt. Szétszedtem a gépet, összeraktam és utána már se kép, se hang. Csak bekapcsolt, pörgött a procihűtő, melegedett a proci is kissé, de ezen kívül semmit nem csinált. A melegítést meg ma délután csináltam, amitől se rosszabb, se jobb nem lett.
(#) hangszoros válasza didyman hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Te irtad a magyar forditást. Gondoltam újra felrakom hátha olvassa valaki bevállalós.
Bár irtad, hogy virus nem csinálhatta, de mégis ilyen kényszerképzetem van. Beszoktak jönni ! Van értelme IBM-től erre rákérdezni ?
Meg van az a szézszedett Asus - igy kaptam-
(#) hangszoros válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Elfelejtettem újfent megköszönni.
Szóval köszönöm szépen a múltkorit, is

Nem vírus, van annak pár oka, ami miatt meghülyül. IBM nem fog ezzel foglalkozni sajnos.. Új alaplap, vagy új gép.
Az Asusnak csak az akkuja van előtted? A két szélső a táppont, van clk, adat az i2c kommunikációhoz, és még egyéb (hőmérséklet például), de ezek eltérnek gépenként, fejből egyet sem tudok.

Szépeket
Asus L3500H. A Vonalkódnál Model L 3H 24M
Az akkupak A42-M2 14.8V/4400mA
1Pin után 1kihagyás és még 5 Pin
Általában egy computeres töltővel lehet tesztelni a többséget. Charge aztán kapacmérés. Nem mindegyik belső elektronika kér beavatkozást a sensoros pinekre..
A gond mivel tök nulla V nem tudom melyik a +. Szerintem számitógépről se indulna el, a 0V miatt
Azt a T -és IBM-et sajnálom metrt a pöcök egér ellenére, nagyon jó volt a kezelhetősége mérete. Van egy müködő A20m-em legfeljebb valahogy átcsoportositom, a T-ből a hasznosithatókat, mivel nagyon hasonlók
Üdv
(#) Ricsi89 válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Azért nulla a kimenete, mert le vannak kapcsolva a cellák, mert lemerült a pack. ilyenkor lekapcsolja az elektronika a packot a kimenetről és csak a töltés elkezdése után kapcsol vissza.

De az áramút a kimenet felé nem közvetlen. Ha a cellákkal probléma van, mélykisülnek, zárlatosak lesznek, a csomagban lévő elektronika tiltja a kimenetet.
(#) hangszoros válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Na lehet , hogy ilyenkor szoktam áthidalással , ( már amelyik engedi ) elinditani. Marad a szétszedés.

Ez ismerös dolog
(#) tigyster hozzászólása Márc 20, 2011 /

Üdv!
Van egy Amilo A7600-as laptopom. Kb fél éve letettük, akkor jó volt, működött. Most elővettem, de nem kapcsol be. Aksi ha benne van, töltőnél villog a töltés led. Volt fent egy éjszaka töltőn, akku tuti meghalt, nem ad feszt. Ha akkuval kapcsolom be töltőről, felpörög a proci ventije, zöld a bekapcs led, majd kb 3-4 mp múlva venti leáll, led továbbra is világít.
Aksi nélkül ha bedugom töltőre, a töltés és power led is vörösen villog, bekapcsolásra 1-2 mp ventipörgés után leáll, és a zöld power led visszavált a vörös villogásra.
Képet sosem ad, külső monitort is néztem, ara sem.
Légyszi segítsetek, mi lehet a hiba, mert használatba kéne vennem, de nincs pénzem szervízre.
(#) didyman válasza tigyster hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Úgy tűnik, ez azon ritka gépek egyike, aminek kell az akku az üzemeléséhez. De az is lehet, hogy a CMOS elem lemerült és azért parádézik. Pénz ide vagy oda, ha nincs tapasztalatod ezek szervizelésében, nagyon könnyen okozhatsz nagyobb bajt, mert az elemcseréhez jó eséllyel szét kell szedni darabokra. Ha akku kell bele, lehet, hogy egy használt, de még életképes alkalmas lehet (az is pénzbe kerül). Az akku szétszedését sem javaslom megfelelő ismeret hiányában, főleg, hogy ha egyszer mélykisült, többet nem lehet éleszteni jó eséllyel, amit vagy a rajta lévő elektronika maszekolásával, vagy cseréjével lehet megoldani.
(#) tigyster hozzászólása Márc 21, 2011 /

Köszi a választ. Tegnap már szétkaptam odáig, hogy feltérképeztem az alján levő csavarokat, és kikaptam a billentyűzetet. Ahol találtam egy elbújt ramot, amiről eddig nem is tudtam. Aksit berhelni semmiképp nem szerettem volna, ma ha szétszedés nélkül lehet kezdeni vele valamit.
A cmos elemre is rátaláltam vagyis láttam, de még nem kivehető, mert a burkolat alatt volt.
Cmos elem miatt lehetséges hogy tényleg nem indul? Mert ugye pc ez esetben csak a gyári beállításokat hozza elő, mert felejt.
(#) tigyster válasza tigyster hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Szétszedtem, alaplapi elem be van pontforrasztva, így csak egy 1.5V-os elemrő rábikáztam, így picit tovább pörög a venti, és akku nélkül is felpörög mindig. Azt nem írtam, hogy aksi nélkül nem mindig pörgette fel.
(#) didyman válasza tigyster hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

1,5V kevés. 3V-os a cella, tipikus CMOS SRAM-ok 2V-tól indulnak körülbelül, és ehhez még jön némi soros dióda nyitófesze, meg egyéb ellenállás. Ha a SRAM-ok feszültsége nem éri el ezt a szintet, akkor nem lehetséges olvasni sem belőlük, és ezt a BIOS zokon szokta venni-asztali gépekben a SRAM tápja át van hidalva a készenlét felől, így ha van táp, nem az elem fogy, de olykor ott is van függőség. A tesztelésed alapján nagyon úgy tűnik, hogy csak ez a baja.
(#) tigyster válasza didyman hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Köszi szépen, akkor megbikázom este 3V-ról. Csak nem mertem nagyobbat rákötni, mert ugye viszonlag fixen az alaplapon volt, nehogy valami mást öljek meg vele. Ha 2V-nál már megy, akkor 3V-os bika elég kell lenni neki, amúgy kb 1V-ot mértem a másfeles elem után.
Ha esetleg megdöglött a elem, akkor hogy lehet humánusan kivenni? Tekintve a pontforrasztásokat, amiket picit megfeszegettem, de elég stabilak.
(#) zolika60 válasza tigyster hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

A ponthegesztett lábakat kell kiforrasztani az alaplapból.
(#) viezer hozzászólása Márc 21, 2011 /

Helló. Már a második Acer laptopnál történik meg, hogy külső monitorról tökéletes a kép, de a belső kijelzőn csak kivilágitatlan kép van. Mindkettőnél az invertert akartam cserélni, de sajnos nem az volt a hiba. Valószínü az alaplap vezérlés a probléma. Tudja-e valaki, hogy a háttérvilágítást a Northbridge vezérli maga, vagy van valami spéci dolog erre kitalálva ami nincs az északi hid chipben? Nem tudom mit ellenőrizzek és hogy hol. Hangsúlyozom az inverte jó. Köszönöm a segitséget.
(#) didyman válasza viezer hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Ne fussunk ennyire előre. Inverter kap engedélyező jelet, kijelző felvillan, vagy semmi? Tesztelés erejéig másik fénycső elindul róla?
(#) tigyster válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Kiforrasztottam, kicseréltem. De most sem jó. Ctrl+esc nyomására jóval hosszabban pörög, de képet nem ad.
Valaki tud esetleg még valami lehetséges gondot? Mert elvileg csak állásában romlott el.
Még esetleg, hogy nincs benne vinyó, lehet gond?
Már másra nem tudok gondolni.
Következő: »»   54 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem