Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerékpár, robogó házilag
Lapozás: OK   55 / 229
(#) szsrobert válasza lombos hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Porszívó , flex hatásfoka alacsony. 2kW-os üresjáratban 650W-ot vesz fel.
Érdemesebb BLDC-t venned. pl. www.el-bike.eu
Első kerékbe építhető.

Egy X teljesítményű motor olcsóbb, mint 2db 0,5X teljesítményű.
(#) Laaac hozzászólása Márc 6, 2011 /

Ha jól láttam egy videóban, egy sima autógenerátort villanymotorként működtettek....1kw már meg tudna hajtani ezt-azt nem? Bár gondolom nem jutna messzire :S
(#) Ricsi89 válasza Laaac hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Autó generátort nehezen lehet használni villanymotorként, mert az egy 3 fázisú motornak felel meg, ha minden igaz.
(#) kisedison válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Lehet motornak használni. A gerjesztésnek állandó 12v-ot adsz . aA három fázishoz meg kell egy hasonló vezérlő mint a kerékagymotoros bringákba.
(#) Laaac hozzászólása Márc 12, 2011 /

EMBEREK! azt hiszem ebbe van valami!
Bővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza Laaac hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Igen két motor.
(#) lombos hozzászólása Márc 12, 2011 /

jaj,mindig előrőlkell kezdjem:
nem kívánok 40 ezret költeni, csinálni szeretnék olcsó bontott motorból. A dinamó szervómotor, ablaktörlő motor jó lenne mint ahogy itt az egész topicot végigolvastam. Na de milyen dinamó?mert nemmindegy, a kicsi nem jó,és nem találok leírásokat. Az autóalkatrész kereskedésekben nincs megadva a motor adatlapja, csak hogy skoda ilyen,meg ilyenhez... szupi...lehet, hogy a skoda ablaktörlő menni fog, csak az én járgányom nem... Másik, a motorgyártókmegadják, az adatokat, csak gőzömnincs azt a Bosch akármit melyik kocsiban keressem. Nekem tapasztalat kellene,konkrét adat, amivel elindulhatok a bontókba!!! Nem találgatás kell, olyat keresek akinek van motorja és tudja milyen, vagy csinált már ilyet, stb...
(#) zolika60 válasza lombos hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Nem sokan építettek bringát autó alkatrészekből. Ezért itt szinte mindenki "találgat". Ha arra nincs is adat, hogy egy dinamó milyen motor, arra biztosan van, hogy dinamónak hány wattos. Ha motorként azt a teljesítményt nem is éri el, de közel lesz hozzá. Az ablaktörlő motort felejtsd el, mert az biztosan kevés lesz. Szerintem még egy buszé is.
(#) lombos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

na ez már tetszetős válasz, de milyen Fiat? kis 500-as, vagy egy Fiat Ducato? Ugye nem mindegy. Annyi pénzem nincs, hogy végigpróbálgassam az öszeset, de egyet vehetnék egy bontóban... nekemmég csak nem is kell a 300 W 180 tól már megelégszem.

kérek még tippeket konkrétumokkal, mert olvastam ablaktörlőmotorról is (IFA - ha jólemlékszem) de aztán semmi konkrét...
(#) Barret válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Nekem audi hűtőventillátorból volt,és erős is volt!
8-10%-os emelkedőn is felment.Évekig használtam.
Csak 1 szezon,1 akksi...Nem gazdaságos
(#) Barret válasza lombos hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

10 cm átmérőnél kisebb motort meg ne VEGYÉL!
Ez a minimum átmérő,ami már használható.
Ha találsz akksis fűnyírógépet,azokban vannak már elég erős motorok!
(#) Barret hozzászólása Márc 14, 2011 /

Mutatok 2 motort,az első autó ventillátor motor.
A második akksis fűnyírógép motor.
Mindkettő 10 cm átmérő felett van.
Mindkettő jó lehet,de a második az biztos!
Ilyen motorokat keress,ablaktörlő motor stb nem jó.
250W minimum kell.
Természetesen mindkettő 4 szénkefés!
Tehát 2 motor van a házban.Ha kiveszel 2 szénkefét,akkor is megy fele teljesítménnyel.
Kipróbáltam.
(#) nemszaki hozzászólása Márc 20, 2011 /

Üdv! Volna egy nagy problémám. Tornádó 018-as kerékpárnál hátsó kerékcserét csináltam.Az újonnan beszerelt kerékben 1 db. Hall ic ki lett cserélve.Összeszerelés után a kerék ellentétes irányba azaz visszafele forog.Ha tudja valaki mi lehet a hiba az segíthetne.Köszönöm
(#) foxi63 válasza nemszaki hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Hali!
A motorra menő 3db erősáramú vezeték közül kettőt cserélj fel.Mindegy melyik 2-őt.
(#) nemszaki válasza foxi63 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Köszi. Kipróbálom.
(#) nemszaki válasza foxi63 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Kicseréltem de nem működik.Nem forog se hátra se előre csak kattog.
(#) foxi63 válasza nemszaki hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

akkor passz. Hátha valaki más tud jobb ötletet.
(#) nyemi válasza nemszaki hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

A Hall-ok jelvezetékei vannak összecserélve. Mondjuk a kék meg a zöld (lásd kép). De ez csak tipp mert nem tudom a tiedbe hogy kötötték be.Üdv nyemi.
(#) nemszaki válasza nyemi hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

A képen a helyes bekötés van.Így volt és lett berakva az új hall ic.

Igen.Balról jobbra Zöld-sárga-kék . Hall típusa??

Nem én rendeltem hozzá.Így csak annyit tudok,hogy 923s35l tip.Már ha jól látom.

Bízzunk benne hogy a TLE4935 van szó mert akkor jó típusú(bipoláris ). Még azt tudni kell hogy a középsőt (sárga jel vezetékeset) fordítva kell berakni mint a két szélsőt (csapot sarkaival a tengely felé).Úgy van?
(#) Mary bx válasza nemszaki hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

A 3 vékony kerék hall ic-khez menö.és a 3 vastag fázisszálat cserélgesd fel.P.l.:vastag sárga-zöld vékony kék-sárga.3x3 variációból egyszer el fog a helyes irányba indulni :yes:

Csak a kéket kellett kicserélni. Ekkora jelentősége van annak,hogy kell berakni az ic-t? Okozhat ilyen problémát az ha a kék vezetékhez bekötött Hall fordítva lett berakva?
(#) nemszaki válasza Mary bx hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Ki fogom ezt is próbálni.Köszi

Hát persze . Gondolom akkor a tiedbe nincs panel a Hall-ok lábainál csak zsugor csöves kötés, mert láttam már olyat is.

Van benne panel.De kipróbálom a vezeték kicserélős dolgot mielőtt megint szétszedném a motort.

Te tudod, de nehogy még Fet-et is cserélni keljen a vezérlőbe. Meg ha az a Hall fordítva van úgyse fog összejönni. Az száz százalék. Üdv nyemi.

Értem.Köszi a jó tanácsokat.

Szívesen, de látom nem sokat ért. Ne keverd össze ezt a motort egy háromfázisú aszinkronnal ahol fáziscserével megoldható az irányváltás. Mert nem az.Üdv nyemi.
Következő: »»   55 / 229
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem