Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Sajnos védelmem még nekem sincs ezért nagyon jól jött hogy megemlítettétek és nem kellett keresgélem! Sajnos a nyákterv az jpg ezért nem tudom kikapcsolni a feliratokat! Esetleg nincs egy olyan amin simán csak a vezetősávok vannak,hogy mehessen a vasaló alá? Előre is köszönöm válaszod!
Tessék,épp most találtam meg
Szia!
Ohh köszi szépen nagyon leköteleztél! Köszönöm szépen!
Szia!
Lenne még 1 kérdésem! Kicsit nézegettem a kapcsolást azon belül is a csatlakozásokat és az addig oké hogy a BE-BE illetve a KI-KI az a felerősített jel számára van fenntartva de a kapcsolást működtető áram számára csak egy GND illetve 12V feliratú csatlakozót találtam! A kérdésem hogy akkor most ez hogy is van? Kell egyenirányítás a gnd miatt vagy nem? Igazából csak ez nem esett le eddig!
Igen kell. +12V-ról működik a kapcsolás.
Értem köszi szépen!
Akkor addig világos hogy kell + és gnd tápág de nekünk még van egy negatív tápágunk is az hova megy a kapcsolásban? Sehogy sem találom a helyét! Egyébként mekkora táp kell neki gondolok itt a pufferelésre gondolom 2000µF elég lesz neki!
Negatív táp nemkell ehez a kapcsoláshoz,csak a +12V,és annak a gnd-je. Célszerü külön tápról üzemeltetni a kapcsolást.Puffernek nemkell nagykapacitásu kondi,mert nemold azonnal a relé lekapcsoláskor.
Na így már tiszta!
Külön tápról lesz üzemeltetve de 2 darabot kell építenem mivel sztereó erősítőhöz fogom használni! És hogy lehet-e a azonos tápról hajtani a 2 kapcsolást vagy mindenképp csinálnom kell 2 külön tápot!
Ha jól megnézed sztereohoz csak egy kell mert ez sztereo rajz.
Nemkell 2 külön táp,mehetnek1-röl is. Mijen végfokaid vannak?TDA7294 híd?
Igen ahhoz készül!
Ám köszi szépen a sok segítséget!
Igen azért is kérdeztem rá a tápegységre is mivel a hővédelemnél is használhatok 1 tápegységet gondoltam akkor itt miért ne!
Köszönök szépen mindent! Ha maradt volna valami kérdés majd írok!
Sziasztok. Hogyan tudnék a laptop fejhalgató kivezetéséből 2.1 kivezetést csinálni? A közép-magas hangfalaim egy pioneer hajtaná, a szubot egy tda7294. Van egy már nem használt 2.1 pc hangrendszerem, de ez úgy 10w. Nem tudom hogy erről valahogy megoldható e. Vagy csak simán az egyik oldalt osszam ketté?
Hello!
Vannak áramkörök a jel elosztására, de gondolom a lehető legegyszerűbb megoldásra törekedszEzért vegyél RCA elosztót, vagy JACK elosztót. Így nem kell külön táp az áramkörnek, vezetékelés stb... Többféleképpen megoldható, szinte bármelyik műszaki árúházban beszerezheted az elosztó kábeleket.
Sziasztok!
Én is megosztanám veletek a legújabb kreálmányom, kérnék vélemény róla .
Gondos, igényes és szép munka! Gratulálok
Észrevétel: a trafóhoz közelebb tenném a táppanelt és távolabb az előerősítőt, de ha nem búg akkor így is tökéletes.
Egész jó lett. Van minden ami kellhet: hangszínszabályzó, koppanásgátló, jó nagy toroid. Mekkora teljesítményű a trafó? A nyákcsokiid is jók, én is ilyet használok, hestore-on vetted?
Egy dolog nem tökéletes benne. A vezetékek szinei jók, átgondoltak, de"hivatalosan" dobozoláskor a panelon keresztül nem szabad a kimenő vezetékeket, húzni, hanem mellette kell(ene). Sokkal esztétikusabb és áttekinthetőbb lenne a doboz.Ne értsd félre nem kritizálni akarom, nekem tetszik.
Köszönöm a válaszod.
Köszi az elismerést, a toroidot is én tekertem, fogalmam nincs a teljesítményéről, kb 100-150W-os lehet.
Hagytam helyet nagyobb toroidnak, majd, ha lessz rá keret beszerzek egyet használtan. Amúgy készül egy másik erőlködő is, csak az még elég kezdetleges állapotban van, nem merem kitenni a képeket róla
Sziasztok! van egy tda 7294 es erősítőm, az a gondom vele hogy nem erősít, csak nagyon halkan és kissé torzan szólal meg :S akinek van ötlete hogy mi lehet a baj az írjon !
Ui: Ic ki lett mérve, müködik, alkatrészek nagyrésze új, ugyanez, csak az enyém 1000ľF 25V a két nagy kondi. http://bolthely.hu/mikroshop/id/00536_KIT_erosito_mono_vegfok_1x_10...IC-vel
Az 1000µF 25V kondenzátort cseréld 1000µF 50V-osra, és a tápba tégy 10.000µF 63V puffer kondenzátorokat.
köszi! azokat mindenképp cserélem, a táp rendbe van puffer kondikkal
a bemenetnek a föld pontját hol találom ?
Az input melletti "Ground" a bemeneti föld helye.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |