Fórum témák
» Több friss téma |
Na akkor vágom hogy mit hozol. Valami Bese Atti féle végfok mi?
Ja ez így van. A HTA teszteléshez nem ártana egy referencia példány is. Jó volna hallani, hogy a cserebere után mekkora lett a + eredemény, az alapállapothoz képest, nehogy becsapjuk magunkat. Szóval a legelején, meg a legvégén nem ártana egy összehasonlítás egy másik HTA-val.
Gondolom nincs a fórumon lyan ember, akinek eredeti, Heed-es holmija van, mert az lenne ugye a legjobb referencia. Nekem ilyen ismerősöm sajnos nincs.
Egészen biztos rosszul értelmeztél valamit ,Egyértelműen irtam szerintem a dolgokról .
Azt mondtam hogy sok erősítőm sérült külsőleg a tavalyi találkozó oda és visszaszállítása során , a festett részek sérültek a lakkozások , pácolások úgy szintén , ezért mondtam ha esetleg nem sikerül restaurálnom őket akkor nem viszem a GU50 pp -ét . Így tehát ez a dolog nagyon sok részből tevődik össze nálam , sajnos az idő és a pénz a legnagyobb meghatározó ami most közrejátszik . Idézet: „GU50PP-re például nagyon kíváncsi lennék, meg szerintem nem csak én.” Annyi viszont egészen biztos hogy az a GU az nem az mint az enyém mert még nálam sem sikerülne még egyszer úgyan úgy megépíteni , ezért hiába lenne GU50pp egy másik akkor is egy egészen más erősítőt hallgatnál , tesztelnél . Félreértés ne essék nem magam akarom itt fényezni de ez szerintem így van két egyformát nem igen lehet alkotni föleg ha egészen más elgondolás alapján van építve és az alkalmazott alkatrészek is egészen mást takarnak . Idézet: „Valami Bese Atti féle végfok mi?” Nem. Legyen meglepetes Ugyis csak akkor viszem ha nekem tetszik a hangja. Ha nem jon be akkor B5-ot es/vagy Conductort viszek esetleg JLH-t.
Még jó, hogy nincs a téma címében csöves szó, mert lassan több lesz a tranyós cucc, mint a csöves. Nem baj persze, de engem nem igen kötnek le azok a kis Si lapkák a műanyag tokban, sokkal inkább az izzó fűtőszálú elektronfelhőben gazdag üvegcsövecskék. (Már elnézést, hogy ilyet mondok, de ezzel senki cuccát nem akarom leszólni, én is építek néha félvezetős erősítőt.) Ettől kivétel a HTAréna , mert azt jó ötletnek találom.
Márk ! semmi gond ezzel ez a találkozó nem csak erősítőkről szól ezért mindegy hogy csöves vagy nem .
Üdv! Ha csak látogató szeretnék lenni,akkor is kell előre regisztrálnom a honlapon,vagy elég belépőt vennem a bejáratnál?
Nem !
Ha azt szeretnéd hogy ott beazonosítható legyél , magyarul kapsz egy nyakba akasztós dolgot amin a nick neved szerepel akkor regelj be , viszont ez azért is jó lenne mert akkor tudnánk azért előzetesen a résztvevőkről tájékozódni , mennyi kiállító mennyi látogató ? Ha gondolod akkor a bejáratnál veszel egy belépőt és ott az adataid megadásával anonim maradsz .
Úgy látom, ez idén inkább félvezető-orientált tali lesz...
(sebaj, én begyújtok, és nem fogok fázni!) Esetleg a PN átmenet bajnokainak vigyek-e börzézni hűtőbordákat,trafókat, ill párba válogatott tápelkókat 35V-80V-ig?
Az eddigiekből nekem az derül ki, hogy sok csöves lesz.
HáThA már ilyeneket olvasok mindenhol...
Igazatok legyen! És izzon az a katód!
Most miért baj az mindenkinek, aki a csöves erősítőket preferálja, hogy a találkozón lesz tranzisztoros is? Már nem először olvasom, hogy valakinek ez nem tetszik.
Én nem értem ezt a jelenséget, nekem erősítő-erősítő, tök mindegy, mindegyik ugyanazt csinálja.
Szerintem meg lesz ott bőven mind kettőből nem kell ettől meg illetődini ja és még ha minden igaz akkor lesz ott hibrid is amiben meg aztán van ez is az is .
Mindenkit arra szoktam buzdítani hogy amije van azt hozza még akkor is ha csak a szemnek jó vagyis félkész terméket is szívesen nézegetünk ám ott . Sőt a zárt dobozt ki is szoktuk nyitni hogy vajon mi rejtőzik benne . Meg még ha volna olyan akinek van házi gyártású bakelit forgatója CD játszója az lenne aztán a gyönyör .
Ezt egyszerűen oldjuk meg a Tibivel. Viszünk készülékeket külön a belsejét is . De persze le lehet venni a fedelet is. Csupasz dolgot meg többet is akarok vinni még ezen kívül.
Bedobozolásig nálam csak a legjobbak jutnak el.
Pityu nálad mit takar a párba válogatott tápelkó?
Eltakarja a szemöldök ráncokat. :hide:
Mondjuk én nem vagyok PN átmenet-bajnok, azért vihetsz hűtőbordát meg egyéb értékes cuccot, mert mondjuk nagyon pl. egy motorvezérlést nem csinálnék csövekkel.. Illetve táp elkók se csak erősítőbe jók, engem érdekelne.. [off]De majd beszélünk Pityukám, csak gyere arra a francos MSN-re.
Na most oké oké, de... a pufferelkót minek kapacitásra párba válogatni? hisz nincs benne a jelútban.
Ez volt ám a reklámszöveg...
Egyébként gyári HiFi erősítők elkó párosai, még ELNA is "vagyon"! Szerintem nem is lehetne paraméterileg párba válogatni, max. laborkörülmények között, gondolj csak a hőmérséklet függésre, töltési-kisütési karakterisztikákra, belső ellenállásra... Ezeket mindet mérni, azonos körülmények között, talán a NASA-nál.
Hát akkor beleszaladtam a csőbe. Javasolom hogy válogassuk az elkókat bétára is.
Dehogy nincs benne, egy bizonyos szinten benne van a valóságban a jelútban. (nem egy idealizált elméletben, végtelen tápzaj elnyomásnál) Sőt, a legtöbb kapcsolásban teljes mértékben a "jelútban" van a tápszűrő elkó [pl: gondolj egy földelt emitteres alapkapcsolásra, vagy egy félhidas digitális erősítőre, stb.
Az esemény börzés részére persze, hogy érdemes elkókat hozni, válogatni szerintem szükségtelen.
Na beszéltem telefonon bigivel. A következő két hónapban valamikor ráérek lemenni a lambda1 végfok prototípusáért. Ez egy csupasz végfok, de teljes sztereo végfok + tápmodul + trafó, tehát meghallgatásra alkalmas. Valószínűleg ezt is viszem. Szóval HTA30, (Etalon Suprampli utánépítés), Lambda 1, Lambda 2, VMS250 monoblockpár-t visszük, meg Tibi fejleszt egy nagyon speckó kis előfokot is a talira.
Van egy kis problémám a CD lejátszómmal, aminek okán nem tudom levinni a találkozóra. Szóval CD lejátszót veszek külön a talira egyet. (Illetve már lelicitáltam a vaterán 5 rugóért) egy Philips CD614 matuzsálemet. Erről sok jót írtak, ezt tanácsolták a haverok is ilyen alacsony költségvetésű kategóriában. Szerintetek ez megfelel, vagy nézzek valami jobbat? Az a gáz, hogy nem érek rá most DA-t építeni (pedig már megvannak a legfaszányosabb csipek, PCM-ek, Wolfson, DIR, stb), valami alternatív megoldás kellene a talira. Esetleg nincs valakinek tapasztalata valami kirívóan jó hangú olcsó CD, vagy DVD lejátszóval kapcsolatban?
Én amondó vagyok, hogy a talin lévő akusztikai körülményekhez édes mindegy, hogy milyen forrást hozol. Jó, kicsit túloztam, de szerintem mindegy, hogy a Philips 614-esét hozod, vagy a sokkal kifinomultabb felső kategóriás 920-asát (nekem van ilyenem), ami nem 4, hanem 8-szoros oversampling-al rendelkezik. A különbség hallhatatlan lesz.
920-ast is vehettem volna kicsit drágábban, de mostmár mindegy. Eredetileg egy marantz cd 6000-et vittem volna, de azt már biztosan nem tudom vinni.
Ennyire rosszak az akusztikai körülmények? Akor gyakorlatilag az is mindegy, hogy milyen hangsugárzót viszek, meg milyen erősítőt.... Idézet: „Ennyire rosszak az akusztikai körülmények?” Egy regi epuletben levo atlagos kozepsulis tanteremtol nem lehet optimalis akusztikat varni. Kiallitasra megfelelo, komolyabb hallgatozasra, osszehasonlitasokra szerintem felesleges gyurni, en ezert sem "nevezek" semmifele osszehasonlitosdira. Idokozben eldontottem, hogy nem viszem a nagyobb rendszerem, nem lesz aktiv valtos cucc, csak 1 forras, 1 sztereo erosito es 1 par hangfal.
Ahogy valaki jól jellemezte, az idei AAÉT találkozónak a hangulata egyre inkább foldback - áramgenerátoros jelleget ölt. Vagyis visszahajló. Emberek, aki kocsival jön és tud, hozzon mindenki mindent, amit jónak lát, és minél többet! Akkor is, ha félkész.
Idézet: „Emberek, aki kocsival jön és tud, hozzon mindenki mindent, amit jónak lát....” En pont annyit fogok vinni amennyit jonak latok. Felkesz cuccokat ertelmetlen dolognak tartok kiallitani. Ez az en velemenyem, de nem kell ezzel egyeterteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |