Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   118 / 308
(#) szamóca válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Én úgy tudom a tulajdonos Német, és Kínában gyártat.
De lényegtelen.


Idézet:
„Gyártás

Az OPTIMUMŽ 2003 óta a fémmegmunkáló gépeinek nagy részét saját gyárában, a kínai Yangzhou-ban gyártja német gyártásvezetővel
és megbízott minőségmenedzsmenttel.
A fejlesztés, konstrukcó és minőség igény meghatározása Németországban történik.”
(#) Alkotó válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Egyre gondoltunk. Kívánom, hogy teljesüljön amit elgondoltál magadnak.
Ez egy valószínűleg sokkal jobb gép, mint az enyémek (de eddig nálam jól bevált mindkettő).
(#) TAKLACO válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Igazad van en is utannaneztem...http://www.quantum-maschinen.de/wir-ueber-uns/index.html
(#) zolika60 válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Akkor hamisítvány! Mint minden amit nem Kínában gyártanak.
(#) TAKLACO válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Ha meg van a kapitalista felugyelet azert kinaban is tudnak jo dolgokat gyartani , mas dolog , hogy letrejon tovabbi 3 ceg aki koppitja a technologiat de ott a minoseg megy rohamosan lefele.A casio karoramat is kinaban gyartottak...
(#) zolika60 válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Tulajdonképpen erre céloztam én is.
(#) TAKLACO válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Azert vannak pozitiv dolgok is pl. nagyon jo naptart adott ki a ceg :http://www.optiweb.hu/images/pdf/optika/opti2011j_apr.pdf
(#) szamóca válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Ettől simán jobbat rittyentek ki.
(#) TAKLACO válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
A koszoru jol mukodik.A fiam gyakorlati oktatasrol haza hozott egy 120mm hossu es 10 mm vastag vaslapot , hosszabol le kellett 5mm -reszelni ugy hogy mindjart 4mm-t le koszorultunk belole.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Lássuk!
(#) KTobi válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Hasonló jó gyakorlatunk volt nekünk is, 30*30as 5ös anyagból kellett reszelni 20*20as mintás alakzatot. Volt rá egy hónap.
(#) TAKLACO válasza KTobi hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Be segitettem egy kicsit a gyereknek, en sem szerettem az ertelmetlen reszelgetest.Mas dolog ,ha valami ertelmeset kell letrehozni es akkor kell reszelni,mashogy all hozza az ember.
(#) bankimajki válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Én ajánlom neked. Igaz inkább az extol premium vagy a Fortum minőséget. Nekem eddig minden extol cuccom remekül bírja. (Igaz szinte csak Fortum cuccaim vannak.) De a premium is nagyon jó.
(#) Alkotó válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 20, 2011 / 1
 
Az ilyen gyakorlatok célja éppen az lenne, hogy a gyerek reszeljen. Tehát nem az, hogy gyorsan kész legyen, hanem magának a tevékenységnek az elsajátítása. Az más kérdés, van-e értelme megtanulni a reszelést. De ugye ezt a kérdést számos egyéb esetben is feltehetjük, mint pl. szorzótábla, cosinus tétel, periódusos rendszer, vagy a Toldi néhány éneke, stb.
(#) TAKLACO válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 21, 2011 /
 
Termeszetesen egyetertek veled de a gyerekek nagyobb feleloseggel allnanak a reszeleshez ha valami olyat keszittenenek amit fel lehet hasznalni es a munkafolyamat resze volna a reszeles.Biztosan mashogy allnak egy vasdarab reszelesehez amit aztan a szemetbe vegzi.
(#) Mzolee válasza TAKLACO hozzászólására (») Márc 24, 2011 /
 
Mi kiskalapácsot reszeltünk 1,5x1,5x9 centis tömör vasdarabból, a lyukat állványos fúróval bele majd ujabb reszelés az ovális lyuk végett, majd a végén meg is kellett edzeni oxigénnel. Én spc. láttam értelmét és szép is lett. Azóta is megvan, nyél is van benne és használtam is már egyszer kétszer.
(#) Alkotó válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Az enyém is megvan, és nagy becsben tartom. (nagyobb mint a tiéd, kb. 35dg).
(#) Gafly válasza Mzolee hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Nekem is megvan a kalapácsom is és a vasfűrészem is amit csináltam műhely gyakorlaton. Ez utóbbinak (mármint fűrész) egy része kicsit csámpás lett, de én igy szeretem
Használatban is vannak azóta is (alkalmasak rá) és ami a lényeg: Azóta sem ijedek meg némi kétkezi munkától (bár apámtól sokkal többet tanultam, igaz otthon leginkább más jellegű feladatok voltak...).
(#) zoly15 válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 26, 2011 /
 
Bizony, a gyakorlati óráknak az a célja, hogy fejlesszük a képességünket. Bár a mostani fiatalok inkább kiszúrásnak veszik, bár meg kell hagyni nem is érdekli őket 1-2 kivételével. Én csütörtökön voltam lenn a tanműhelyben egy kis felmérésen. SZKTV versenyre készülök (jövő hónapban esedékes) A szakmatanár azt szerette volna felmérni hogy mit tudok, mert lesz lemez megmunkálás is. Megcsináltam egy rajz alapján. Aztán a szakmatanárnak felvittem, hogy nézze meg. Nem mondta ki, de láttam az arcán hogy kellemesen csalódott, annyit mondott hogy "jó lesz ez". Majd az egyik gyerek elkérte, majd ment körbe az osztály kezében. Halottam hümmögéseket is A lemezmunka gyönyörűen szálra húzva stb.. OFF vége!
(#) szamóca hozzászólása Márc 26, 2011 /
 
Találtam egy nagyon tanulságos képi anyagot, amit most megosztok Veletek.
(#) mineral válasza szamóca hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Ez nagyon penge videó! A Szaki nagyon érti a dolgát! :kalap:
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 27, 2011 /
 
Az élezés bolondja
(#) Ballage hozzászólása Ápr 2, 2011 /
 
Halihó!

Ezt tegnap hozta a Jézuska .... helyett egy ismerősöm. ESD csuklópánt, földelődoboz és asztalra való takaró. Még nincs rendesen bekötve, csak feltettem, hogy hogyan néz ki. Nemsokára már nyugodtan matathatok érzékenyebb ketyeréket is.

Üdv,
Ballage
(#) Ricsi89 válasza Ballage hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Én ilyenek nélkül is nyugodtan piszkáltam a mobilok és laptopok alaplapjait és még forrasztottam is őket sima asztallapon weller pákával.
De az biztos, hogy jól néz ki a cucc.
(#) Ballage válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Köszi. Nem állítom, hogy mindig feltétlen szükség van rá, de pl. nekem szállt már el MOSFET pusztán a tapperolástól. :-/ Egy pár filléres alkatrésznél a max. bosszúság van, de mondjuk egy 10 000 Ft-os IC-nél kicsit már több a rizikó... És most ez nagyon alkalmi áron volt.
(#) SALáta válasza Ballage hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Mi ez kérem? Csak nem kiállításra készülsz? Olyan rend van mint a patyolatban. Ha most látnád a műhelyem, ám bizony ott minden szanaszét van, és nem azért mert nincs helye csak mert most épp dolgozok és ha elteszem elő nem kerül csak fél óra bújás után minden ami kell. Le a kalappal, beköltöznék ide műhelyezni, a nagyontiszta műhelynek el tudnék ilyet képzelni.
(#) Ballage válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Hát az igazat megvallva ez most a felhelyezés miatt lett ennyire rendbe téve - másként nem tudtam volna lerakni a takarót. Amúgy egyéb kényszerítő körülmény híján itt is kaotikus állapotok szoktak lenni (ld. mellékelt ábra).

PICT0011C.JPG
    
(#) SALáta válasza Ballage hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Ez még mindig nem annyira kaotikus mint ami most nálam van. Rendet csak akkor teszek ha végeztem is azzal az egy bizonyos munkával, általában folyamatok végén is, na de most épp a dobozolás fázisába vagyok.
(#) Gafly válasza Ballage hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Hát igen. Én is símán dolgozok az asztalon és nem szokott gond lenni (taperolási sorrendet betartva).
De ugyanakkor vágtam már haza teljesen új gyári csomagolású alközpontot csak azért mert olyan volt a környezet és bután nyúltam hozzá. Szerencsére kicserélték garanciában némi értetlen fejcsóválás közepette
(#) Ballage válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
De gondolom nem árultad nekik el a titkot....
Következő: »»   118 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem