Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Adatlapja
Invertáló bemenet (3szög talpa + jellel) = 2 Neminv. bemenet (3 szög talpa - jellel) = 3 + táp = 4 - táp = 7 Kimenet = 6 (Egyéb lábak: 1 = offset null; 5 = offset null; 8 = strobe) Remélem, tudtam segíteni!
Köszi, rengeteget!
Ezt igyekszem megjegyezni, vagy felírom magamnak
Örömmel! Töltsd le az adatlapot, és nyomtasd ki, ha kell!
Azért a 2-3 lábat összekuszáltad...
Sziasztok!
Tudnatok segiteni a kovetkezoben: Adott egy uC / 10 bites ADC; Vref = 5V. Az ADC-re eso MAX feszultseg 5V lenne,ezt feszultseg -oszto biztositana. 35V -ig szeretnek merni. HOgy kell kiszamitani a mert feszultseget?
Sziasztok nekem még nem érkezett válasz. Lehet h rossz helyre írtam?
Nemár!
Pedig annyira igyekeztem jól kiírni! Francba! Bocs!!!
Nem feltétlenül. Lehet, hogy az olvasók közül nem tud felelni Neked senki. Türelem. Előbb-utóbb biztos kapsz választ.
hello!
ezt a kapcsolást vki már meg építette?? ha igen akkor szeretnék róla egy véleményt kérni ha lehet ! Meg a másik kérdésem, hogy ez működne 37 VAC?? ha igen akkor gondolom csökkenne a kimenő feszültség?! ja és az gond, hogy a trafó 4A ???
Hello!
Kipróbálhatod a műszered, ha ráteszed a hangfal kimenetére. Köss sorba vele egy diódát és lassan add neki a kakaót...meglátod, mennyire érzékeny. Az esetleg rajta levő egyenáramtól megkimélendő , legyen vele sorban egy kondi is, pár mikrós...Ha túl érzékeny. (az lesz) akkor egy feszültégosztó potira is szükség lesz.
Nem hiszem, hogy gondot okozna, csak annyiban, hogy a kimenő fesz valóban alacsonyabb lesz.
Az pedig nem baj, sőt, jó, ha a trafó 4A-t bír! (Egyébiránt nem építettem meg.)
Köszönöm a válaszod. Én is kicsit elkezdtem számolgatni és arra jutottam, hogy egyszerűbb lenne ha párhuzamosan kötném be, mivel a hangfal 8ohmos a műszer 650-660 ezért a kimeneten az ellenálás, számításaim szerint, kb.: 8ohm. Mivel a feszültség állandó ezért az nemszámít.Az áramerőség kokzna problémát. Okoz???
(A párhuzamos kötést, mivel két db műszerem van hangfalanént gondoltam.)
helló!
a mellékelt kapcsolással kapcsolatban lenne pár kérdésem : 1. az gond-e ha nekem 25V (AC)/4A trafóm van? 2. ha gond akkor hogyan tudnám 24V -ra csökkenteni a feszültségét, anélkül h letekercselnék néhány menetet belőle? 3. minek kell a hűtőborda és a tranyó közé olyan gyűrűt tenni?? a kapcsolás Előre is köszönöm!
Hali
Ha egy ilyen tápot akarsz összehozni, akkor nem olyan nagy gond szerintem az az egy volt különbség... Hát az alátét meg azért kell a tranyó meg a hűtőborda közé, hogy a tranyó fémházán lévő feszültség (mert az a collektora) ne mennjen át a bordára! Érintésvédelmi szempontokból... Hali
Igen, a műszer áramköre legyen párhuzamosan a hangfallal, a nagy ellenállásával nem fog beleszólni a működésbe. A műszer környezetére láthatsz példát a mellékletben. Az ellenállás értékét kisérletileg kellene beállítani, felülről indulj!. Diódáknak bármilyen kisáramú megfelel, a kondi pár mikrós lehet, a műszer lustaságát határozza meg. Ha számolgatsz még egy adat, a műszered végkitérése valószínűleg 0,6 V-nál lesz, miközben 1mA folyik át rajta. ..Áramerősség? Káros hatásaitól az ellenállás hivatott megvédeni a műszert.
Hello!
Szerintem ennél a kapcsolásnál a tápfeszültség felső határát az IC max tápfesz értéke határolja ami +-18V (abszolút maximum). Vagyis ez DC30V a -5,6V hoz képest. Saccra ez 21,2V AC ből jön ki, plusz a diódákon eső fesz. Hmmm...Hol itt a hiba??
Szevasztok!
Egy pc tápról szeretnék hajtani egy két ledet tesztként.(Power ledek) Egy ledhez az ellenállást így ki tudom számolni? : U=R*I tehát R=U/I R=(5V táp - 3.2 V [ennyi kell a lednek] ) / 0.35A R= 5 ohm lenne csak? teljesítmény meg ugye P=U*I azaz 1.8 V * 0.35A = 0.63 W? Másik kérdésem pedig hogy hol tudok power ledekhez foncsort vagy lencsét venni? köszi Idézet: „pc tápról szeretnék hajtani egy két ledet tesztként.(Power ledek)” Én személy szerint azt tanácsolom, hogy hűtés (akár kisebb borda) nélkül ne kapcsold be! Idézet: „hol tudok power ledekhez foncsort vagy lencsét venni?” PowerLED-ből van 500 fajta...honnan tudjuk, neked milyen van épp?
Sziasztok!
Egyik ismerősöm mondta, hogy ha az USB-re 6m-nél hosszab kábelt kötötök akkor leég. De szereintem ez nagy hülyeség mert max kisebb lesz a jelerősség. Mi szokott lennei a gyári USB-k végén az a nagy tünk? Zavar szűrő?
Szerintem is hülyeség! az a nagy tünk csak arra szolgál hogy könnyebben megtudd fogni a kábelt. nincs semmi féle elektronikai jelentősége, csak egy darab műanyag!
üdv
hali! egy kb. 20VA 25V tradót mire lehetne használni?? erősítőhöz gondolom kevés az a 20VA?!
Hali!
Sima rca kimeneten mennyi feszültség jön ki? Van 2 db-es skálázású deprezem, akkor ahhjoz megcsinálnmám, az előbb közölt kapcsit.... Amit én mutattam ca3140-nel, az sokkal bonyolultabb, de minek annyi vacak bele, ha elmegy simán azzal a pár diódával is? MElyiket érdemes megépíteni? THX ---ZoLee---
Hát ha audio jelről van szó, akkor 0dB a szabvány, ez max. 775mV-ot jelent.
de most ez olyan kicsi h nagyobbra nem lehet számítani!
sziasztok két 7,2 voltos aksit akarok párhuzamosan összekötni hogy tovább működjön rolla egy motor az lenne a kérdésem hogy elég ha simán összekötöm vagy kell közé valami dióda vagy valami más ?
Sziasztok!
Hogy a túróba kell a lakkfilcet használni? Ha csak úgy simán próbálok rajzolni vele, nem fog, csak serceg. Ha azt teszem, ami rá van írva, hogy tisztítsam meg puha ronggyal a hegyét, majd nyomjam be a tűt, akkor a hegy mellett kezd el kifolyni a materia és még mindig nem fog. ? ? ? Előre is köszi!
semmi cécó - eccerűen párhuzamba kötöd őket (persze az nem baj, ha az Ah értékük egyezik, mert különben mindenféle gubanc léphet fel :yes: )
|
Bejelentkezés
Hirdetés |