Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
SziaVezérlőpanel nincs véletlen?
![]()
Sajnos nincs.
![]() Mindenképp a Macit fejezném be először és szereztem még plusz E65-öt meg teljesítmény félvezetőket is esetleges későbbi tervekhez. (Egy Colt1300 is birizgálja a fantáziám, csak időm nincs.)
Szia .Nekem is van egy majdnem ilyen ,ehhez hasonló bontott trafóm . Akitől kaptam azt mondta hogy 380V as frónius -ból való.Az enyémben a primer az 2szál-ból van .A szekunder az 6 szál vagy 2x3kötegbe van .Természetesen Litze.A típus szám ami rajta van a következő. 33,0005,0274
második sor 380/285-6L. Én is azon gondolkodtam miként lehetne felhasználni mert nagyon szép darab.De sajnos a 220as készülékhez nem jó mivel kicsi lenne a szekunder fesz . Sajnos adatokat nem tudtam hozzá szerezni mivel , akitől kaptam ő is botolta valakivel hogy nekem adhassa.De ha valamit megtudsz kérlek oszd meg velem is .üdv wegg
Szia Phile80.
Lesz PDF vagy kép a generátoros üzem módról?
Ahogy mértem, 2-3mH a tekercs ami a J5-J6 között van. Csinálok róla képet ha kell, de ki van öntve műgyantával, olyan mint egy nyáktrafó, csak két vezeték jön ki belőle. Sok minden nem látszik.
Szia.A második link nem jó.Valahogy meg kéne tudnunk ezt a generátoros üzemmódot mi van benne,hogy működik.
Üdv mindenkinek. A kérdésem az lenne,hogy 3 pár U alakú ferrit(régi TV sorkimenő trafója) főtrafónak elég lenne-e(össz keresztmetszet kb.6 mm2). Tudom, hogy 4 párral meg volt csinálva a Maci, de nekem nincs négy csak három pár. Továbbá a fojtó tekercs u(mikro)Henry-ben kifejezett értéke érdekelne a Maci 130-nál. Köszi.
Kevés! Kicsi, vékony ,sovány!
Idézet: „(össz keresztmetszet kb.6 mm2)” Ezt meg hogy számoltad ki? ![]()
Köszönöm a figyelmeztetést. 6 négyzet centiméter akart az lenni és nem 6 négyzet miliméter. Máskülönben az E65/32/27 ferritnek 5,4 cm2(540 mm2) az ETD59-nek pedig 368 mm2 a keresztmetszete, ezért gondoltam, hátha elég lenne a 3 pár U alaku ferrit.
Csinálj teljes hidat, abba elég egy 60x30x20-as gyűrű. A keresztmetszete 3 cm2 és régebben 1100Ft körül volt Taliéknál.
Helló,pl.TME -nél is beszerezhető gond nélkül.
E65 ferritet a Tali Bt-től vedd. A TME-től én apró darabokban kaptam meg.A Tali Bt olcsóbb, és biztonságosan be van csomagolva.
Köszönöm a segítségeket. Tali Bt-vel nehéz kapcsolatot teremteni, személyesen meg nem tudok kimenni hozzájuk. Lomex-nek írtam e-mailt, hogy nem tudnak-e beszerezni E65-öt, mert E42-t forgalmaznak. Válaszoltak az első levelemre, de még folyamatban van a dolog, remélem tudnak mondani valami árat.
A tali.bt elérhetőségét elküldtem neked emailbe! A Lomex csak nagy tételbe szerzi be.
![]()
Köszönöm szépen!
![]() A lomexről sejtem, hogy nem fognak kis tételeket beszerezni.
Sziasztok .Phile80 fórumtárs generátoros gép rajzát felrakom.Ez tényleg egyszerű lenne,egy induktivitás a betápba?PFC
Üdv.
Eljutottam a tesztelésig. 80V-ról indultam. Sajnos fordított tápot adtam a végfoknak (Az egyik HFA Dióda vezetősávja bánta, ahogy néztem az IGBT-k megmaradtak, illetve a diódák is jónak tűnnek.) A következő képeket tapasztaltam szkópon, 80V-os megtáplálással. (Terhelésnek egy 24V 21W.os izzót tettem rá.) Nem tetszik egyáltalán a jelalak, mi leheta probléma?
Ezt a jel alakot hol mérted?A 21W izzó nem terhelés,két háromszáz watt már igen.
Üdv.
A kimeneten mértem. Szabályzásra nem ragál, (mondjuk jelenleg 1 pár sgw30n60 van benne, és nincs hűtőbordára téve, ezért nem is akartam nagyon terhelni...
Szia.Kimeneten ne mérj semmit legfeljebb a feszt.Az IGBT gét lábán nézd szkóppal milyen a jelalak,terhelni meg kell,anélkül a szabályzást nem tudod megnézni hogy működik e.
Szerintem,nem ennyire egyszerű (bár így lenne),most jól jönne katt és a többi okosabb fórumtárs véleménye.
Az a fojtó a bemeneten csak rádiófrekvenciás zavarszűrésre van beépítve. Ebben a berendezésben nincs PFC, az egész máshogy nézne ki. ( Bár nagyon hatásos lenne... és nagyon drága... )
Ha jól követtem a topicot, akkor arról van szó, hogy csak egy fojtó kell a bemenetre, hogy ( hordozható ) generátorról is üzemeljen? Ennyire biztosan nem egyszerű, de szerintem nem is bonyolult, legfeljebb a generátor nem bírja. Amikor meggyullad az ív, akkor nagyon hirtelen vesz fel áramot pl. a Maci. Erre, ha nem elég gyors a generátor szabályozóköre, akkor erősen lecsökken a kimeneti feszültsége, amit a Maci esetleg nem tolerál, de nem szabadna meghibásodnia, mert a pwm ic-ben van tápfeszvédelem, tehát egyszerűen leáll, kikapcsolja a főkört, aztán állnak az IGBT-k. A baj ezután következhet be, mert a Maci áramfelvétele majdnem nulla lesz, de ha a generátor feszültségszabályozója lassú ( esetleg nem is lehet gyorsabb ) akkor az ívgyújtás alatt már elkezdett rászabályozni, hogy emelkedjen meg a kimeneti feszültsége. Közben a Maci kikapcsolt, de a generátor feszültsége jól megnő, esetleg jóval a 230 V fölé nőhet, aztán elszáll valami. Az IGBT-k nem hiszem, de a vezérlésben esetleg valami, aztán amikor a pwm ic újra megindul, akkor már lehet, hogy hibásan vezérli az IGBT-ket, aztán elszáll esetleg valamelyik. Tehát, a vezérlés segédtápját úgy kellene méretezni, hogy jó nagy túlfeszültséget is kibírjon ( statikusan ), tehát nem csak alulfeszültség, hanem túlfeszültség védelem is kellene bele, vagyis álljon le, ha magas a betápfesz. Az a baj, hogy ezeket a dolgokat nehéz így kitalálni, mérni kellene, de ez esetleg elég drága dolog lehet... Ide kapcsolódik a TESCO-s hosszabbító is... hogy is van ez? Attól, hogy a hosszabbítón túl nagy a feszültségesés, még nem mehet tönkre semmi, legfeljebb az alulfeszültség védelemnek le kell állítania a gépet. Ha viszont az áram a hosszabbítón hirtelen lecsökken, az már okozhat túlfeszültséget, amit nem biztos, hogy kibír a gép. Nem ártana egy 20 mm-es varisztort tenni a bemenetre. Ez sem véd meg mindentől, de azért a kisebb energiájú túlfeszültségekre kellő védelmet ad. Egyébként, meg lehetne generátorról hegeszteni, csak ne 5 kW-os legyen, hanem sokkal nagyobb... ![]()
Üdv!
Lehetne kicsomagolva? A zip-et leállítja az avg! Köszönöm!
Szia Gábor.Már egy párat készítettem,nem annyira bonyolult,főleg ha van szkópja.Ha meg még nem érti a működését,kérdezzen.Senki nem úgy áll neki itt a fórumon hogy mindent tud a kapcsoló üzemű dolgokról.Sem én sem mások,ha csak nem ezt tanulták.Bár én már (kicsit kapizsgálom).Sehova nem használok vasmagos trafót,csak kapcsoló üzemű tápot.Szóval kérdezzen,kérdezzen.
Cseréld le az AVG-t.
![]() Valahol be lehet állítani, hogy átengedje.
Szia.Kicsomagolva nem tudtam feltölteni,nem engette a rendszer.
HI!
A letöltés manager sarakodik vele, leállítja! ?... Lehetne esetleg rar.-ba??? ![]()
Üdv!
Tegnap a vezérlést teszteltem, a mellékelt jelalakot találtam a gate vezérlésen, 0,16-ad volt eltéréssel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |