Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró készítése
Mekkora teljesítményű cuccot akarsz készíteni? Vagy ez a darab volt a cél???
Én ilyen helyen dolgozom, talán tudok segíteni. Milyen célra készülne egyáltalán? (fura, hogy valaki ilyet akar építeni, amikor már szinte utánad dobják őket)
Szia Kovidivi !
a hangja nagyon jo minosegu (nem hazudok) es csak meg egy szamitogephangszorora kotottem ra es maxnal a hangszoro nyakja nem birja egy 75w-os erositore szeretnem rakotni de nincsen olyan vastag dugom hozza majd veszek es fog szolni :yes:
Hitetlen vagyok szívesen meghallgatnám, de neked elhiszem! szép munka!
Itt egy hangminta , az elso oldalon megtalalod hogy segitseg alahuzva es ott megtalalod.valamilyen bass proba es ez a hangszoro dong
a hangmintahoz remelem talalsz progit amivel lejatszhasd telkoval van felveve
ez igen! feldobtam telóra,és meghallgattam. köszi!
Hali már régebben bemutattam itt a kísérleti jelleggel készített famembrános mélynyomókat.
Most már elkészült másik két példány is ami dobozba került. Az építés mikénjéről és a tapasztalatokról szívesen beszámolok
Hello!
Ezt te csináltad vagy gyárilag vetted a famembrános hangszórót?? Ha te csináltad mégis hogyan?? Olvastam énis hogy a JVC fejlesztett ki ilyen famembrános hangszórókat és elvileg marha jól szól.
Az durva levan valahol írva it a HE-n hogy mégis hogy?Engem naon érdekelne :yes:
Hali!
Kiváncsi lennék a tapasztalataidra a hangszóróval kapcsolatban. Ja és persze a kivitelezés fortélyai is érdekelnének. Grat.
Sziasztok. Bizony én készítettem őket! Tulajdonképp pont a membrán kiváltása volt a fő ok mivel nem tudok hozzájutni. A faanyag olyan vastag deszka mint amilyen a hangszóró mélysége. Lényeg, hogy nagyon száraz legyen a fa mert különben vetemedik és akkor dobhatod el. A fa típusa mindegy. Én először kivágtam a megfelelő kört, majd a flexre kapható lamellás csiszolókorongal kimartam hamar a felesleget. Utána már csak a finom munka következik kézzel finomra csiszolni. Egy ilyen membrán elkészítése kis tapasztalattal kb fél óra. Sokan kérdeztétek a tapasztalatokat mivel már dobozban van elárulhatom. NEM szól halkabban mint a papír esetében a mély tartományban gyönyörűen sugároz viszont az igazi basszus hatás a hangfalaktól talán egy kicsit távolabb a full hatás. Két kép a még be nem építettekről
Tenyleg kiraly a fa membranos hangszorod :yes: :yes: :yes:
az enyem nem adta ki meg a teljes teljesitmenyet dugok hijan de majd veszek... A plazma hangszororol: hogy lehetne megcsinalni hogy csak plazmat hozzon ki? es egyszeru legyen :yes: nagy fesz-em van 1000 volton felul es 500mA felett
Van más lehetőség is membránkiváltásra viszont még nem próbáltam ki. Tojásfakkot összedarálni és felvizezve rápréselni egy megfelelő formára. Száradás után nem valószínű hogy kellően stabil lenne. Tekercseléshez egy tuti tipp: az újabb hsz-nál a tekercs alulemezre van rácsévélve. A kondenzátorok háza is ilyen alu csak a megfelelő átmérőt kell kiválasztani. Szét kell műteni és kész is jobb a tartása ill páraálló, nem korrodál!
"Tojásfakkot összedarálni és felvizezve rápréselni egy megfelelő formára."
Szerintem zseniális ötlet, csak víz helyett valamilyen ragasztót kell használni és megoldódott a szilárdság probléma. A formát viasszal be kell kenni, ahhoz nem ragad hozzá. Idézet: „csak víz helyett valamilyen ragasztót kell használni” tapétaragasztó-s víz? :yes: :pias:
Gondoltam arra is, hogy egy nagy edényszerűségnek a szájára erős fóliát kifeszíteni és belűről ráerősíteni a tekercset pl ragasztani és belűre rakni a mágnest is
Végülis olyan lenne mint egy dob lehet hogy működne csak rá kéne szánni egy kis időt Kb 1m-es átmérővel jó kis hangja lenne nem kellene még dobozolni se az edény lenne a fal is egyben. Előre meg valami fain mintát festeni
Volt nekem olyan hangszóróm ami elektromágneses úton működött. Gondoltam arra is hogy ezzzel a teknikával építeni. Ugyanis itt a nagy méret nem akadály könnyű összeszerelni mivel csak akkor mágneses ha kapja a tekercs a feszt. És ráadásul nem zavar bele a hangba
Jónak néz ki a ha kész akkor szólj
Egy bibi van! Nem tudom milyen anyagot használjak fóliának ami idővel nem fárad el
Hangszórónál nem az a lényeg, hogy a "merev" membrán- mint egy dugattyú - lökdösi a levegőt ? *
Rugalmas (dob) szerintem tele lenne felharmonikusokkal, egyebekkel. De próba-szerencse egy kísérletet megér. * lásd "Discovery- Állítólag" műsor autós-hangnyomáskísérlet. Mintha deszkából csináltak volna hangszóró-tányért.
Fából már bevált ha egy picit visszaolvasol megtalálod a leírást. Végülis a dob mint hangszer volt az ötletadó mivel rugalmas de merev is egyben
Hi!Van pár szétszedett hangszóróm amibe csak a vasmagot kellen visszarakini.Már gondolkoztam pár lehetőségen csak kiváncsi vok mások véleményére.Főleg azokéra akik már csináltak hasonlót.
Hi. A sok közül az egyik famembrános hangszórót sikeresen beépítettem egy régi dobozba. Új filcborítást kapott, ill az erősítő kondijait is újjabbra cseréltem az eredmény a képeken:
nagyon baba lett!! grat
Hy! Azt próbáltátok már, hogy hifire vagy erősítőre egy processor hűtőt vagy bármilyen más elektro motort köttök? Mert akkor azon fog szólni a zene meg még ütemre is pörög a motor! xD (Jah a hangfal helyére kell kötni!) na hali!
sziasztok!
a motoros hangszórót már énis kipróbáltam de halk nagyon meg nekem vagy egy erősítőm, abba az alkatrészek szó szerint megszólalnak, halkan, torzon, de lehet hallani a bemenő hangot |
Bejelentkezés
Hirdetés |