Fórum témák
» Több friss téma |
A nyákra 40wat van írva Urbán féle verzió. Ebben benne vannak a diódák is a kollektor emiter oldalon a tranzisztor után, ami a te rajzodon ugye nincs és én is azt csináltam meg . Később átnézem akkor részletesen este felé és meg mondom mert ugye van ebből a kapcsolásokból kisebb nagyobb eltérésekkel több verzió.
Csináld meg azt amit az előbb küldtem .Nézd át jól nem olyan bonyolult az sem , és az alkatrészek sem drágák
Ok Neked kell eldöntened melyiket választod
![]()
Hali!
Legjobb tudomásom szerint a diódák csak a tranyókat védik. De javítsatok ki ha nem így van... Üdv.: Peti
Ehez a nyakhoz tud valaki beultetesi kepet is kuldeni ..koszonom az eddigi faradozasotokat is.
Csinaltam egy nyak rajzot..Arra lenek kivancsi hogy jo e?
A tranzisztorokat védi a feszültsé tüskéktől, amit a hangszóró, is adhat.
Valaki legyen szives mondja meg hogy jol keszitettem el a nyakot vagy sem...valaszokat koszonom.
Sajnos nem. Az alkatrészeid egymásra lógnak, egy furatba nem lehet két alkatrészt beültetni. A tranzisztorokat a NYÁK szélére kell tenni, mert hűtőbordára kell szerelni ! A TDA-nak nem jó az amit csináltál, nem olyan a lábak osztása.
Ez nincs kipróbálva, csak most rajzoltam neked
Ki indulásnak megnézheted a 100watos nyákját is itt van a fotóknál abból át lehet alakítani a 40watoshoz kis ügyeskedéssel ha a nyákot megfelezed mert a kapcsolás elve ugye hát ugyan az, nyilván való ez híd kapcsolásban van itt és kétszer van megcsinálva, és persze hát az ic 1es és kettes lábainál itt más a kapcsolás mivel hídban van rajzolva . Ha ezt a nyákot el felezed kereszt irányban és el hagyod róla az RC tagokat nagy vonalakban már megvan a nyákod. Csupán az IC TDA2030 1es és kettes lábánál kel egy egész kicsit át kombinálnod mert ugye az 1es láb 1db 10mikrós kondin keresztül kapja a bemenetet ,(meleg pont) és a 10mikrós kondi után 1 100kilós ellen álásal testre megy . A kettes láb 1 RC taggal megy a testre , és a kettes 4es lábat 47kilós ellen állással kötöd össze.
Közben ott van 1 jó kis nyák terv
Igen latom es azt fontolgatom hogy hogyan lehet ezt kezzel megrajzolni a nyakra... mert ahogy emlitettem mas ezkoz nem all rendelkezesemre.
A sorrend ugyan az, de más a mérete! (lábtávolsága)
Ez az eredeti BD250-hez készült
Megrajzolni kell egy jó lak filc . Valami német gyártmány és aminek neve is van. Vagy egyszerűbbet ha tud valaki ajánlani. Más filcek én nekem nem váltak be . Megmarta a vonalakat néhol a vasklorid. Vagy cső toll
![]()
Hat meg a labtavolsagot meg kilehet kuszobolni,nemtudom mikor tudom kimarni a nyakot mert apum nem engedi hogy magamba marjam ki vagy hogy rajzoljam .. mondjuk igaza van mutassa meg es megtanulom hogy kel.. koszonom a nyakrajzokat...
Hogy érted, hogy "Megmarta a vonalakat néhol a vasklorid" netán alámart? Pedig tapasztalataim szerint egy jobb minőségű alkoholos filc teljesen jó erre a célra, mint az iszonyatossan drága boltokban kapható maratásálló filcek, sőt néha még jobbnak is bizonyúl. Kézzel való rajzoláskor is fontos a panel nagyon precíz megtísztítása. Megtísztítás után pedig a lehetőségekhez mérten nem "összefogdozni" a panelt, majd pedig többször áthúzva fillcel a megrajzolt vonalat, megvárni amíg megszárad és lehet maratni.
![]()
Megmostam és még is alá mart . De ez a lak filc ami most van itthon ez működik ezzel jó .
Megesik, hogy rossz filcválasztás esetén alámarás következik be. De ha megtalálod a megfelelő filcet, akkor azzal jó ideig kitartasz.
![]()
Nézegesd meg ezt is. Ez kétnormás: jó hozzá mindkét fajta tokozású tranyó. Plusz ki van egészítve pár dologgal: biztosíték a kimenetre, védődiódák, szűrőkondik, ja és sztereo.Bővebben: Link
Gondolom kisebb kapcsolásoknál te is használsz filcet még . Ezekhez a TDAás dolgokhoz jó ez . Milyen típust használsz?
Számítógép tápegységben elég alkatrész van egy szimmetrikus tépegységhez?
![]() ![]()
Hello!
Igen kisebb nyákokat rajzolok, amit nem érdemes fotózni, hisz hosszadalamsabb lenne fotózni. Persze a komolyabb nyákokat fotótechnikával készítem. Nos én sima alkoholos filcet használok erre a célra. A márkája: Edding. Azért ezt használom, mert ebből van itthon rengeteg fajta. Nem tudom mennyibe kerülhet, de néha még a drága maratásálló filcet is felülmúlja. Erre annó még mikor suliba kezdésként kézzel rajzoltunk, akkor jöttem rá. A többiek maratásálló filcel rajzoltak, én maradtam a jól bevált alkoholos filcemnél. Nálam nem volt semmiféle alámarás, még a drága maratásálló filceknél pár embernél a szélein picit megkezdte. Nos, véleményem szerint a filcel rajzolt panel úgysem lehet annyira tökéletesre megcsinálni, mint, ha profi programmal gépen megcsinálnánk. Ezért kézzel rajzolásnál a lényeg, hogy müködjön. ![]()
Köszi a válaszodat . Múltkor írtál nekem ide valamit ha nem haragszol most kérdeznék tőled még . Tranzisztor pároknál a párba válogatásnál . Itt ez a kapcsolás TDA2030 +tranzisztor pár ami 40wattot tud . Gondolom ha az egyik tranzisztor jobban erősít , én úgy képzelem el akkor a hangszóró impedanciája inkább azt terheli és kevésbé azt amelyik kisebb teljesítményt ad. Ha nem jól értelmezem akkor javítsál ki. Ekkorra teljesítményű tranzisztornál mint a BD250, vagy250C Én úgy hiszem egy ilyen 40watos kapcsolás szinte semmit nem jelent. Kíváncsi volnék rá menyi ampert bír valójában mert valahol itt a netten így árulják BD250C 25A. Ennyi ampert ki bír e azt nem tudom , de ha nincs párba válogatva , én szerintem nem szál el ebben a kapcsolásban legfeljebb a hangzás nem lesz olyan. Persze ezt csak én gondolom így , de be szerzek egy ilyen műszert amivel ki tudom mérni a tranzisztorok erősítését .
Hello!
A BD 250 egy elég komoly tranzisztor teljesítményügyileg. Valójában szinte túlzás is ekkora tranzisztort ilyen kicsi teljesítményhez használni. A maximális teljesítménye valóban 25A ami azért már nem semmi. Ebből a tranzisztorból ennél jóval komolyabb erősítőt is lehetne építeni. De van egy nagy előnye, hogy ekkora tranzisztor van ide választva: mégpedig, hogy alig fog melegedni, ami egy nagy előny. Mivel nagyon minimálisan van jelen esetben kihajtva, ezért nem is szükséges párba válogatással bajlodnod elvikeben. Ha kész leszel a panellal (erősítővel), akkor majd számolj be az eredményekről, kíváncsian várjuk. ![]()
A 40watos kapcsolást kb 2hónapja építettem meg már és teljesen jól működik. Ezen külön hűtő bordákon van az ic külön a tranzisztor mind a kettő , tehát 3hűtő borda . Sztereóban van megcsinálva csak még doboza nincs .. Így hát ezen a kapcsoláson így tudom érzékelni tapintással a hőmérsékletet , a tranzisztor hűtő bordája alig alig melegszik szinte semmit sem. Csont hang erőn lehet észlelhető volna nem tudom . Szerintem mások azért írhatták hogy a tranzisztor melegszik mert közös hűtő bordán van az ic vel és ennek a melegedését érzékelik. Ez az ic képességeihez mért igénybe vétel esetén el kezd melegedni gondolom ugyan úgy mint más is , persze gondolom a TDA 7294 30watnál például nem melegszik de 100nál biztosan már Ez meg 15watnál Arra kíváncsi vagyok hogy TDA2030sima hídkapcsolást ami 30watos ki lehetne e egészíteni hasonló elvvel ,ugyan így tranzisztor párral úgy mint ahogy az egy ic nél van megcsinálva. Vagy van ilyen csak még én nem láttam ?
Hello!
2db tda2030-ast hajtanék 24 voltról, mivel a trafón alapból 17 voltos szekunder tekercs van és az még egyenirányítva, pufferelve 24 volt lett. Sok szerintetek neki ez a feszültség? Néztem 7818-ast, de az max 1 ampert bír, ha jól értettem. Lenne esetleg valami más megoldás? köszi
Szia!
A 24 volt nem sok, ha egyszerű tápegységről táplálod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |