Fórum témák
» Több friss téma |
Szia
Pontosan ,de ha a gép és a maromotor birná akkor ugyanazt megtudná csinálni 10 000 fordlaton de 620mm/min-el . Azt akartam irni (958690 -ben ) hogy csak fordulatot egy maroszerszámnak nem adnak meg ( vagy helytelenül ) sokkal korrektebb informácio ha azt irják amire a maro képes , az pedig az anyag leválaszás .Ennek is több összetevöje van mert a fordulat és az elötolás mellé még kellenek más paraméterek is .
Ez ok de ez csak a fele ( se ).
10 000 fordulattal le lehet választani 1mm és 100mm forgácsot is . Milyen az elötolás ? Milyen fogás mélység ? Milyen oldalirányu fogásban ? Milyen anyagban ? Hütéssel vagy a nélkül ? Hány élü a maro ? Milyen a maro profilja ? Milyen a maro anyaga ? Hány éves a szoszéd lány ? Sok sok minden befolyásolja a jo marást .
És mégis ezt honnan a nyüvesből tudná a marómotor gyártója.
Ők annyit mondanak, hogy 8-as a max befogható szár, és 10.000 fordulat /perc a minimum, innentől lehet 30000-ig tornázni. És nem érdelki őket se a szomszéd lány, sem az előtolás. Vaterán vettem kétélű 4-es marókat Bővebben: Link
Szia
Hát onnan hogy tugyja hogy a maromotorja mekkora teljesitményt ad le ( W ) bár ezt ritkán agyják meg , inkább a felvett teljesitményt szokták megadni az jobban néz ki az adatlapon ( nagyobb) , sajnos a gond az hogy 50 és 80% között van (gyártotol függ ) ezeknek a szénkefés motoroknak a hatásfoka . Bravo , ez jo kis szerszám , kicsit talán rövid az éle de nagyon jo ( föleg az ára ) vettem 2db 6-os kétélü tömörkeményfém marot 7500/db az elsö marásnál facsavar feje került az utjába és oda lett a sarka egyböl .Azota messzebb csavarozok .Ugy gondolom hogy a HSS morobol inkább 10db mint egy keményfém ( persze otthoni használatra ) föleg aluba vagy puhább anyagba . Ez a spirálszögg is tuti .Jo munkát veleük .
Megjelent a minibee a vaterán.
6000Ft darabja, de van 15.000-ért 3 darab egyben. Azt nem sikerült megtudnom miért jó ez a tb6560 hellyett amit már 13-14000-ért el lehet hozni, mikor nem tud annyi áramot, nincs benne portleválasztás, és hűtés nélkül csak 1A. Annak az ég világon semmi értelme, hogy a motorra ragassza az ember, mert akkor meg a step jelet kell hosszú kábellel elvinni a portleválasztótól. Szóval aranyos, de ennyiért drága.
Van egy egész érdekes gép a vaterán, lehet ötleteket lopni 100.000 a kikiáltási ára, de gondolom annyiért nem lehet elvinni, mert ezeket a masinákat, bármennyire házi barkács aranyárban szokták mérni.
Bővebben: Link
Szia
Ugy látom nem nagyon vagy képben a piaccal . Többféle felhasználo létezik . Van aki a Daewo -t veszi van aki a Mini Morris-t sött van aki a Smart-ot . Engedjük meg az embereknek hogy azt vásároljanak a pénzükért amit jonak találnak . A legfontosabb dolog a korrekt informácio . Minden terméknek ( és ezáltal a gyártojuknak ) van hitelessége ( megbizhatosága ) . Neked miért van Kress 800W-os maromotorod ? pedig abbol a pénzböl kaptál volna 3db 1200W-os Vaterás felsömarot . Nem voltál ott a hatvani kiállitáson akkor láttad volna ezt a gépet amit linkeltél és ott eltudtad volna dönteni hogy mennyit ér . Elöbb utobb csak elviszi valaki . Csak egy kis példa és ennyit az árakrol ( nálam a lentebb belinkelt aluminium gép A4-es munkaterület 16-os golyosperselyes szánnal komplett dobozolt , leválasztokártyás , tápos vezérlövel , 350W-os maromotorral és ER11-es fortunával , trapézorsoval stb stb 140 000ft ) .Döntse el mindenki hogy mit akar a pénzéért .Sött a Klavio hozott magával egy 50V 3A-es vezérlöt ( MSD család ) aminek az ára 14 000ft .Akkor ez halott ötlet Tölük?
Minibee-t itt is vehetsz a készítőjétől és akkor terméktámogatás is van, ami sok esetben nagyon nagy érték. A kínai vezérlőt valami kereskedőtől veszed aki vagy segít vagy nem ha gond van.
Igen, látod a fémgép, az 140.000. A 100.000 az nem az az ár amiért el tudod vinni. A minimálár el van rejtve, nehogy szívinfarktust kapj. A minimálára szerintem 150 felett van. Én értem, hogy mindenkinek a saját gyermeke a kedves, de ha egy kiállításon nem vették meg, ahol meg lehet nézni mit tud, akkor látatlanba hogy venné meg valaki.
Azt meg hogy láttam volna mit tud kétlem, mert nem hiszem hogy a filc helyett hirtelen felkerült volna rá egy marómotor a maga 2 kilójával és az ahhoz járó erőkarral ami meg a méretéből adódik. Plottert kevesebb pénzből is lehet építeni. Egy 3A-es vezérlő 14.000-ért elég halott ötlet. 45.000 3 tengelyre+táp.... Láttad hogy sorba álltak érte? Gondolom nem. Ha kész a gép összeszámolom mennyi volt.
A tb6560 is elég alaposan dokumentált, én a kisebb tesóval építettem saját fejlesztésű vezérlést + leválasztást, de rájöttem, hogy nem éri meg a belefeccölt meló, mert az a kínai vezérlő ténylegesen 11.000 forint körül van, tehát két minibee árából kapsz egy komplett vezérlőt, leválasztással meg 1000 csatlakozással, meg végállás kapcsoló érzékeléssel.....
Ebből mi van a minibee-ben? Semmi. Ugyan azokat az osztásokat tudja mint a tb6560, 138-an nézték meg, 0 licitet kapott. Drága, és keveset tud. Nem tudom a fejlesztő ára mennyi, esetleg ha tudod írd meg. Direkt rákérdeztem hogy mi z előnye a tb6560-hoz képest, ez a rizsa jött: Köszönjük érdeklődését! Mint említettük, a leírásban szerepel minden előnye: - kis méret, - modulos elrendezés, - bővíthetőség korlátlan tengelyszámra, - egész, fél, negyed, nyolcad, tizenhatod mikrolépés, - fokozatmentes szabályozhatóság 0-2A között. Ez is ráköthető egy 4A-es léptetőmotorra, a névleges nyomaték kihasználásával. Viszont a garancia, a megbízhatóság és az akár másnapi rendelkezésreállás nagyobb előny, mint az a 33%-os áramtöbblet. Főleg ha 4-5 hetet kell rá várni. Ebből egyedül a fokozatmentes 0-2A az ami az egyetlen előny. Mi értelme van ráragasztani a motorra? Hogy ne 4 vezetéket kelljen a motorhoz vinni, hanem 6-ot a vezérlőhöz..... Mindezt egy csatornára 6000Ft-ért és akkor még építs vagy vegyél portleválasztást. Komolyan ilyen árak mellett (bár mint látszik ennyért a 138 emberből senkinek nem kellett) már megérne építeni egy tb6560-ast, és akkor lehetne mondani, hogy ez is azonnal van, és a tb6560 legalább 3A-es, és maga a chip 2000 forint körül van. Ahhoz hogy működjön kell mellé 10 passzív elem oszt ágyesz bugyesz. Biztos nagyon jó, meg nagyon aranyos, meg nagyon gyártói, de ez csak egy célchip köré szórva 20 passzív elem, meg egy aktív, és minden mást neked kell hozzá megcsinálni, de akkor is egy ugyan olyan célchip mint a tb6560. A kínaiban minden benne van. Rádugod a párhuzamos portra (csatlakozó nem két forint), a túloldalra a 3 motort (csatlakozók kiépítve, csavarral rögzíthető, megint nem 2 forint) adsz rá egy tápot és megy, és biztonságban van a géped. kell még 10 perc mire a mach3-at belövöd. Ezt hol tudod elmondani a minibee-ről? A kínai azért olcsó, mert tömegben gyártják. Ezzel nem lehet versenyre kelni. Egyébként én 15.000-ért szoktam adni ha már a kezemben van, azaz másnap elviheted. Tényleg sokat kell rá várni, az egyik február 22.-e óta jön. 4-5 hét a tényleges szállítás, de mindenki úgy hirdeti mintha 3 hét lenne, ami persze nem igaz, de ez az ő dolguk. Normális eladó berendeli, utána rakja fel hirdetni. Jön még egy azt ki sem rakom amíg nincs nálam. Én azt a gagyi kínait nyűvöm egy éve. Semmi gondom nem volt vele, egyedül a rövidzárat nem komálja, és akkor 2000Ft a chipcsere, cirka 15 perces meló. Mindenki olyat vesz amilyet akar, de a minibee mellé még költeni kell, és 6000 forintért nekem és a másik 130 embernek aki megnézte nem érte meg.
Értem , akkor arrol van szo hogy megveszed és tovább adod haszonnal ? Ugy mint a mini bee?
Nem tudom mennyiért veszed de én betudom szerezni a 3 csatornást 11 000ft ért . ? Semmi bajom vele de az én elveim azt mondják hogy meg dolgozok a haszon-ért . A potméter ( folyamatos áramszabályzás ) és az a fránya 800 lépés ami nekem nagyon sokat jelent ( a 400 kevés de az 1600 ( TB6560AHQ ) az meg sok mert sebességben a Mach3 limitál . A Klaviot ismerem annyira hogy nem fektet olyanba amire nincs igény , én sem találom olcsonak pedig adnak el belöle hidd el . Egy ilyen kis vezérlöt nem csak cnc épitésre lehet használni , vannak más alternativák is . Rizsa ? Pusztán udvariasságbol sem mondtam volna ilyet mert amit irtak az mind igaz !A kinaira is irják a szállitási határ idöt amit Te magad is hazugságnak mondol .Elado és elado között nagy a különbség . Szerintem zárjuk le ezt a témát , nem mi fogjuk eldönteni ( vagy mégis ? anti reklám ) hogy mennyire lessz sikeres ez a vezérlö , ez már felelösséggel jár . Igen ha kész a géped számold össze hogy mennyibe van ( nem kilora ) munkával eggyütt és utánna ird is le hogy mennyiért szabadulnál meg töle !
Csak azért mondtam hogy rizsa mert direkt az előnyöket kértem a tb6560-hoz képest, de semmi más nem jött csak a marketingduma, és látszik hogy nem ismerik a másikat, mert előnyként sorolták fel a mikrolépéseket, amit a másik is tud, és a modularitást, amit ha egy egy vezérlőt raknál össze a tb6560-al, akkor az is lehetne moduláris. Ha valakitől azt kéred, hogy a suzukit meg a mercedest hasonlítsa össze, és mondja el hogy az övé miért jobb, nem sorolja fel hogy 4 kereke van, és gurul is, és még kormány is van benne biza! Azért mert csak egy vezérlő van rajta ami egy csatornát tud attól még nem lesz moduláris. Én a pénzemet rakom bele, lásd 5 hete jön a cucc, azóta fekszik benne a pénzem, és ha nem jön meg 10.-éig akkor a saját vezérlőmet fogom odaadni. Ezért adom haszonnal, mert nálam már jön az áru, vagy éppen a kezemben van mikor a hirdetés felkerül, tehát akár másfél hónapig az Én pénzem van benne, és ha bármi kavarodás van, akkor nekem nem lesz vezérlőm, és nekem kell utána járni, nem a vevőnek. Ő megkapja az árut ha törik ha szakad.
De igazad van nem mi döntjük el, Én csak megjegyeztem, hogy fent van, és 6000-ért a tudásához képest nagyon drága. Nem tudod milyen chip van benne? Képen nem látszik, de megnézném mennyiért ehet összerakni. Az enyém most cirka 100.000 körül van a marómotor nélkül, 160-nál nem kérnék érte többet, igaz, azért is keresek olyan vágást ahol elvágják az elemeket, mert akarok egy két tengelyes befele dolgozósat csinálni, és ha az beválik akár többet is csinálni szériában. Ezek a vezérlő egyébiránt 18.000-ért voltak kint mielőtt letörtem az árakat, ugyan ilyet szeretnék csinálni a cnc-k terén is mert Te is tudod és Én is tudom, hogy 100-120 között már egész jó kis fémgépeket lehet építeni, 2-300.000 alatt mégsem látsz egyet sem. 100 felett árulják a fagépeket. Értem én hogy van vele munka, de ott ahol szériában csinálják, cirka 2 nap alatt összeraknak egyet, az alkatrészeket meg legyártatják hozzá. Még kicserélem az x tengelyt az enyémben és a tervben is, utána kirakom ennek a gépnek a teljes tervét, és az építi utána aki akarja. Kicsit elegem van, hogy bármerre nézek innen onnan összeszedett reprodukálhatatlan és ugyan abban a méretben beszerezhetetlen alkatrészekből összerakott gépek vannak, és normálisan dokumentált, beszerzési helyeket megjelölő tervet nem találtam az egész neten. Persze ezek után mindenki annyit kér egy egy házi készítményért amennyit akar, de ha ugyan ezt fémből meg lehet csinálni, ugyan annyiért vagy olcsóbban, lehet hogy kicsit visszavesznek az árakból, és olyan is hozzájut egy egy géphez, akinek sem ideje, sem lehetősége nincs építeni egyet. Az én fagépemben (ami 3* akkora volt mint egy a4) motorok és vezérlés nélkül cirka 10000 forint anyag volt az is csak a nagy csapágyak miatt, ilyeneket nem kapsz meg 40.000 alatt. Azért a 4*-es és 1.5* ár között nagy a különbség, és Én az utóbbit szeretném elérni. Anyag ár (vágás is benne van) hogy csak szerelni kelljen *1.5 az normális haszon meg munkadíj. Persze egy cég aki ezzel foglalkozik befizet még 100 adófajtát, meg 100 TB fajtát, ezért olyan drága az a gép, de emelett el kell tartani egy igazgatót, egy igazgatóhelyettest, 2-3 humán erőforrást, 8 pistát aki szerel, Gizi nénit aki könyvel, Mancikát aki titkárnő, ez mind benne van az árban, amit mi nem szeretnénk megfizetni. Egy normális országban a kereslet és a kínálat diktálja az árakat, nálunk egyenlőre nem nagyon van alternatív kínálat, hiába van keserlet, mert kis ország vagyunk, és mindenki hirtelen akar gazdag lenni, ahelyett hogy a sok kicsi sokra megy elvét alkalmaznák.
Kedves Gulasoft!
Akkor megkérnélek téged én, mint első gépét építő, hogy objektíven hasonlítsd ösze a te vezérlődet, és a bee-t. Tények alapján, teljesen műszaki szemmel nézve, előítélet mentesen. Valószínűleg a fórumon több hozzám hasonló első gépét építő pákás van, akik szívesen vennének egy ilyen összehasonlítást. Egyébként egyetértek, bizonyos árak tényleg nagyon elszálltak, mióta ez a hobby CNC ilyen felkapott dolog lett. A neten fellelhető sok használhatatlan terv pedig csak félrevezeti az embereket. Ha nem lenne édesapám gépészmérnök, majdnem én is rossz úton indultam volna.
Maradjunk annyiban hogy van egy csomo dolog amivel nem értek egyet .Számodra ez a vezérlö lehetne akár 3000ft is akkor is megtalálnád a 6560 elönyeit ( tipikus média fogás , minden hirnek két oldala van ) .
Jol gondold át azt az épités dolgot , sok sikert hozzá . A többi politika , arra nem reagálok csak magamban .
Szia
Igen ,sokan kihasználják ezeket a lehetöségeket de nem muszály meg venni semit nem kötelezö . A TB 6560AHQ az 3A tud/fázis a Mini Bee meg 1A hütés nélkül /fázis és drágább is . Ennyi nem elég ? Olvass sokat pl a : cnchungary.com-on , lényegesen nagyobb adatbázis van mint itt .
A kínai vezérlő, három árambeállítás. 50 75 100 százalék, többi ellenállás cserével, ha szerencséd van nem kell a két 74 14 et cserélni drágább ls esre. A felfogatásába beleszól a 7812 hűtőbordája, max 15 khz léptetési freki, 80 khz s optok, ja persze ugyan arról az 5 V ról megy mint benne bármi. 1 azaz 1 fix relés kimenet, nagyon elb. A sok enable lábbal ezért kell mellé egy másod LPT. Nekem kell mert kézikerék nélkül nem cnc a cnc.
Nem a 3000-es ár reális lenne. Nem tudod milyen chip van a bee-ben?
Értelek én titeket. Én nekem például a bee eléggé tetszik, 3-4 hete néztem ki. Gulasoft vezérlője is jó.
Alapvetően mindkettő jó. Csak az az igazság hogy nem nagyon bízom semmiben ami kínai, sajnos túl sok tapasztalatom van kínai dolgokkal. Persze ez nem jelent semmit... nem szabad általánosítani.
Ezért kértem, hogy valaki árulja már el milyen chip van bee-ben. Összehasonlítanám én őket, csak erről az agyondokumentált minibee-ről egy árva képet nem tudok leszedni, se infót hogy milyen chip hajtja.
Amit tudunk róla 1- bipoláris meghajtás (az unipoláris motorok is használhatóak ezzel, kivéve az 5 vezetékes motorok) 2- step-dir vezérlés 3- modulos 4- kis méret 5- 20x30mm! 6- akár magára a motorra is felragasztható 7- bővíthetőség: korlátlan tengelyszámra 8- 35V@2A 9- kompakt 10- beépített logikai táp 11- csak a vezérlés, és a tápvezetéket kell elvinni hozzá, ez egy árnyékolt kábelen belül megvalósítható 12- automatikus tartóáram 13- egész, fél, negyed, nyolcad, tizenhatod mikrolépés. Nagy pontosság: fél és egész lépésben. 14- fokozatmentes szabályozhatóság 0-2A között!!! 15- 1A-es kivezérlésig nem igényel hűtőbordát!!! 16- túlmelegedés elleni védelem 17- magyar fejlesztés Kinai szütyök, ami nálam simán megy egy éve és több 10000-et eladtak belőle. 1-Uni és bipoláris motorokat is meghajt (Ez marketingduma, szinte minden motor beköthető bipolárisra) 2-step dir vezérlés szintén 3-nem modulos cserébe 3-tól 5 csatornát tud kezelni (az 5 csatornáson két lpt port van és drágább) 4-nagyobb mint 3 minibee, de nem biztos hogy nagyobb mint 3 minibbe+egy lpt leválasztó. Videót raktam fel azon talán látszik. 5-ugyan az mint a 4 marketingfogás, kétszer feltüntetni ugyan azt a tulajdonságot két különböző módon 6-ez si felragasztható csak marhára kilóg 3 oldalon 7-bővíthető korlátlan tengelyszámra. Marketingduma, ahány minibee annyi tengely mi ebben a nagy szám? Ebből meg lehet 3,4, és 5 csatornásat venni. 8-12-36V 3A 9- marketingduma, a 3. módja a méret leírásának. 10-Saját tápelőállítás 11-az egyik oldalra megy az lpt kábel (a csomag tartalmazza) a másik oldalra a motorok, becsavarható csatlakozókkal, amik tartozékok. A minibee-hez ezek szerint minimum 6 kábel kell (két táp, enable, reset, step, dir), és onnan még 4-8 kábel a motorhoz, így készül a kábeldzsumbuj, ráadásul minden beehez ugyan csak 6 + 4-8 a motorokhoz. A kinai szutykon van egy 5 tüskés bemenet ahova a vészleállítést és a végálláskapcsolókat be lehet kötni, a mach3-ban meg be lehet állítani melyik porton melyik jön be. Minibee-n ilyen nuku. 12-PWM vezérelt tartóáram 13-Ugyan az, jelzem a tb6560-ban lenne lehetőség arra is, hogy jelet kapj ha motor egyet lépett (pl fél lépés után akkor resetelj, ha leléped a maradék felet, saját vezérlő írásánal hasznos infó lehet), de a kínai szütyökben ez nincs kihasználva. 14-4 állású áramerősség állítás, kisebb áramokhoz az előtét ellenállások cseréje szükséges 15-hűtőborda és hűtő ventilátor alapban rászerelve. 16-túlmelegedés elleni védelem itt is van a rövidzárat nem szereti. 17-Nagy mennyiségben gyártott alaposan dokumentált vezérlőn alapuló kínai fejlesztés, az lpt leválasztáson alkatrészcserével lehet javítani aki igényli, nekem még nem volt gondom vele. Ami a minibee-n nincs: 1-portleválasztás, a gép védve van a túláramok ellen. 2-joystick, és saját vezérlő portok kivezetve. 3-vészleállás és végállások kezelése 4-Részletes leírások a vezérlő chipről. 5-Komplett doksi a mach3-hoz való beállításról 6-teljes Mach3 (kínaiaktól mit is várnánk) 8-Az angol mellett kínai leírás is, a nyelvet tanulóknak kincsesbánya 8-cirka 15 perc a cnc elindulásáig a kicsomagolástól (ebből 10 perc a motorok végeinek bekötése(persze normális leírással a motorkivezetésekről, ha akkor állsz neki kibogarászni akkor ez az idő a bogarász idejével nő), 5perc mach3 beállítások) 9-15 perc alatt javítható a lábakat lecsípni, maradéklábat lehúzni a pákával, csere ic-t helyére rakni, forrasztani. 10-egy külön port pl. relének amivel lehet akár a motort, akár a vízhűtés szivattyút kapcsolgatni, de akár kis marómotort is lehet vezérelni, Én spec életemben nem használtam. 11-Ebay ár 11.000 forint, most a vaterán 13.000-ért is árulják már. Hátrányok, lpt leválasztást igény szerint cserealkatrészekkel javítani, szerencsére tokban vannak a leválasztások, lassú beszerzés.
Egyébként a magyar fejlesztésről annyit, hogy ha meglenne a chip típusa, valószínűleg a leírásában van egy alapkapcsolás és az vagy annak egy kicsit módosított verziója van megépítve. Én is így építettem a 8435-ös vezérlőmet, ettől még nem tartom magyar fejlesztésnek pedig abban is poti van és saját tápelőállítás. Lehet hogy 1A-ig a tb6560-at sem kell hűteni, de erre azért nem vennék mérget. Eleve egy 1A-es motor max gravírozásra alkalmas.
Először is köszönöm az összehasonlítást, sok érdekes infó kiderült belőle. Számomra az jön le, hogy a csájna vezérlő ár /érték arányban veri a bee-t. Méretben nem, de basszus, ma számoltam ki mekkora alapterület kell a 400*400 as HASZNOS mukaterületű gépemhez, és csak pilláztam.
Ha Gula azt mondja hogy neki egy éve megy, nincs okom kételkedni. Ezek szerint Bee: 5000HUF/motor (+additional stuff) Csájna vezérlő : 4333,33HUF/motor (teljes vezérlő all-in-one solution) Hát így elgondolkodtató utána fogok nézni a kínainak is mélyebbrehatóan Amúgy sztem senki ne lepődjön meg hogy a Bee IC-n nincs felirat.... szerintem is valami gyári alapkapcsolás... (láttam már olat is hogy kicsiszolták az IC típusszámát bizonyos eszközökben)
Vazz, nem mondod hogy kijelzőt is lehet rákötni ??? az egyik képen van valami ilyesmi
Na Gulasoft Parancsolj, mehet a móka az IC összehasonlítással!!!
Toshiba TB6560 VS Allegro A3977 én meg elmentem aludni.
Hagyjuk már ezt az összehasonlítást. Találd ki mi van rajta, én tudom.
Kínai: SN74HC14N 2 db ez amolyan leválasztás, tehermentesítés. PC 817 opto step/dir jeleknek. Mindez tokba. Dokumentáció hiányos. Már említettem áramot csak 25 százalékos lépésben illetve ellenálláscserével lehet finomítani. Árambeállításra a TB adatlapja is azt írja hogy a 25% az nem épp biztos dolog, azaz 3 lépésben lehet beállítani áramot. Egy jó dolog van olcsó. De a hátrányai a modulrendszer mellett kardoskodik. Ha én nagyobb vezérlőt akarok akkor ki kell dobnom ezt. A klavios összehasonlításod röhej, ja egy 30 ezres szuper önhangoló klavios vezérlő sem drága. Az hogy neked üzlet az egy dolog, rendeljen mindenki ebayről ha ennyire humán vagy. Az hogy szidsz egy általad nem ismert vezérlőt az meg pofátlanság teteje. Nézzük a minit: Nem kell neki vezérlődoboz, annyira kicsi a motoron elhelyezhető, minőségi kifogás nincs. 0-2 A es folyamatosan állítható motoráram, ennek értéke leolvasható egy tesztponton multiméterrel (no áruld el hol tud ilyet a kínai? ). A vezérlő úgy is kinézhet a méretei miatt hogy minden vezérlő motoron van és az lpt portba a leválasztókártya egyszerűen közvetlen rá van dugva. A kábelezés egyszerűsödik/olcsóbb/kevesebb helyet foglal. Nem akart ez személyeskedés lenni, de nehogy félrevezessük embertársainkat önös haszon miatt, ez itt egy hobbi fórum, egy nyelvet beszélnénk, féltestvérek vagyunk. Ne legyünk saját magunk ellensége. Aki hoz be ilyen vezérlőt ne a másik hobbistán akarjon már nyerészkedni. Más termékének szidása főleg úgy hogy nem ismered azért eléggé durva dolog. Van akinek a modulrendszer kell, van aki megelégszik azzal is hogy fél napot elb. a frankó agyondícsért kínai vezérlő pontos beazonosítására. Megyek és összerakom a nagyon drága DC szervó dobozkát, na ugyan miért ilyet kértek?
Én soha nem mondtam, hogy ilyet rendeljen tőlem itt bárki. Nem egyszer adtam már meg ebay-es elérhetőséget. Ha van egy 3A-es motorod akkor bee-t kenheted a hajadra, vagy hogy a te megfogalmazásodat használjam akkor a beet ki lehet dobni.
A Kinai szütyök olcsó. És egyedül az áramszabályzás az ami több a bee-ben, és ha hűteni kell, akkor vajon mekkora borda kell rá, hogyan fogod fel, ha ventit is raksz rá honnan veszed hozzá a tápot. Én csak összehasonlítottam, melyik részét tudod annak megkifogásolni? Klaviós vezérlőről meg csak annyit, hogy az nem hobby kategória. Hol olcsóbb a kábelezés? Nekem minden összesen 12 érpár megy a motorokhoz 3 4 eres kábelen. Magyarázd el légyszi, hogy a bee-t hogy kell úgy bekötni, hogy ne menjen minimum 6 a leválasztó és a táp felé, és még 4 a motor felé. Mindez motoronként. Hol egyszerűsödik a bekötés? Megnéztem az oldalt cirka 9 vezeték megy a minibee-be. Az 27 vezeték 3 motornál, Szemben a kinai szütyök 16+1 lpt-jével. Tényleg egyszerűbb kábelezni 27 madzagot. Megveszed a beet- és kész a vezérlésed. Nem. Mindezt minimum 5000Ft-ért ha 3-at veszel egyszerre. Helyezd csak el a motoron és kezdj alut marni, főleg egy olyan gépen ahol marás nem befelé történik, repül a forgács jobbra balra. Ki látott már olyat, hogy olyan helyre rak vezérlőt, ahova esetleg fémpor száll. Ha csak fát munkálsz meg akkor is nézd meg hogy néz ki utána a motorod. Vagy a motoron véded egyesével a bee-ket, vagy egy dobozba fogod tenni te is. Tényleg arra jó hogy valami nem cnc környezetben por és szennyeződés mentes helyen forgasson mondjuk egy kiállítási tárgyat, de ez cnc fórum. Itt repül a forgács! 25%-onkénti áramerősség állítás tényleg lehetne finomabb, de gyakorlati haszna nincs. A vezérlő az figyelő ellenállásoktól függően 1.5-3A és 1-2.5A között kapható az ebayen. Nekem 2 3A-es és egy 2A-es motorom van. A két 3A-es langyosnak sem mondható, a 2A-es meg úgy 30 fokos, ezt a hőmérsékletet eléri 15 perc alatt és 4 óra múlva is ennyi marad. Mindezt egy vezérlővel, és 2 dip kapcsoló átbillentésével. Valóban nem olvasható le a kimeneti áram egy multiméterrel, de ez a pwm miatt van. Biztos jó a bee, de a 17 pont közül 4-5 akkora marketing duma hogy azt tanítani kell, a maradék, meg tényleg jó, de ne felejtsük el, hogy egy tb6560 2000Ft, és ha csak annyit akarunk kihozni belőle mint a bee-ből 3000-ért össze lehet rakni egy vezérlőt még egyesével vásárolt alkatrészek esetén is. Mindenki vegye amit akar. Én nem itt üzletelek a kínai vezérlővel. Ezt visszautasítom, ugyan akkor igenis több mint egy éve nyűvöm, és még a rövidzárat is kibírta 25%-on, csak nem jöttem rá mitől receg a motor, baromi kezdő módon (mert még az volt az elő motorszériám) nem mértem, hanem felraktam 50%-ra és akkor füstölt el egy ic. Másnap elcsattogtam a boltba, megvettem drágán 15 perc alatt kicseréltem, azóta megy. Mondjuk az a3977-nek nem találtam meg az árát, a hestorban tb6560 viszont van, de biztos csak nem szántam rá elég időt, ha tudsz beszerzési forrást meg árat, akkor írd meg. Minőségi kifogásokat meg az portleválasztóhoz írtál, semmi gond állj neki összeszámolni mennyibe kerül egy olyan portleválasztó ami a Te igényeidet maximálisan kielégiti azt add hozzá a bee-k árához, rakd bele a rengeteg csatlakozót, a 3* akkora kétoldalas profi nyákot. Ez a konfig simán 20.000 forint. Kétszer annyi mint a kínai szütyök, Mindamellett csak 2A-ert bír. De ha valakinek ez kell, akkor vegye, igazán kíváncsi lennék valami forgácsoló eszközön történő használatának bemutatására, főleg hogy a motorra van ragasztva a bee.
Ha a motorra rakod kell neki 5 drót, táp step dir és kész. Be kell önteni műgyantával. Iparban hasonló vezérlőt használtunk. Ott a baj a mechanikával volt. Nehogy ne tudj már megoldani egy pormentes lezárást . Van nekem még ez sem elég fejlett de 0.6 Nm es nema 17 es motorom, 1.8A kajál, tudod van olyan hogy rotor tehetetlenség, azaz ez jó kis moci. Vannak 2 A alatt Nm es motorok is. Portleválasztásra elég a 74 LS 14 is, drága 200 valamennyi. Kell kettő. Encoderrel tudsz csinálni kézikereket, tudja ezt a kínai vezérlő is csak nem gépen keresztül, azaz majd szépen rámpa nélkül elindul . 2000 forintból egy jó házi leválasztó összehozható. Ha szervót akarok se kell kidobni ezt. Ha drágábban akarom VALÓS optikai leválasztással akkor meg csinálok olyat. Műszaki ember vagy nemde? Milyen leválasztás az ahol a gnd-k közösek. Jó e a 80 khz-s opto ide? Persze, olcsó de más előnyei mellett hátrányait is emeld ki. Azt hiszem te ezt nem látod. Műszaki emberként meg kellene nézned mit tud a mini és mit tud a tb. De te üzletmarketingezel itt. Árletörés? 10.500 az a kínai ebay en. Jó doku? Na még a típusa sincs a nyákon. Már rajta van mert ráírtam. Nekem elég de kell hozzá a kézikerék miatt egy LPT kártya. Nézzük csak, alap cnc:
főorsó, hűtés vezérlése, ebből a kínai csak egyet tud. Jó lenne pwm kimenet is, na ezt se tudja csájna. Minek? Azért mert ez olcsó lenne egy kis lézeres géphez, bőven jó ehhez de ezt nem tudja ezért vagy faragsz vagy veszel mást. Ha így állsz hozzá részemről befejeztem veled a vitát, itt és most, mindörökre. Ha eljöttél volna hatvanba akkor egy pofa sör mellett megbeszélhettük volna. Ott lett volna a mini is és a kínai is és ki is próbálhattuk volna ki tud gyorsabban feléleszteni egy két adott motort műszaki szemmel nézve. És óriási előnybe indultál volna mert a minit csak fogdostam, te meg éve nyűvöd a kínait. Lehet 1.8 A es motort 1.8 A en járatva 10 forrasztásból hozod ki. Innentől befejeztem részemről.
Hagyjátok abba a kínai vásárlás, árletörés és egyéb vitákat. Ez a fórum nem erről szól. Ha nem értitek meg, akkor nekem egy gomb és törlöm az egészet... Fontoljátok meg!
Viselkedjen mindenki, aki ebben a topikban szeretne kommunikálni. Elhiszek én sok mindent, hogy valakinek jó pénz van ebben, de ez minket egyáltalán nem érdekel. Kérek mindenkit, hogy fejezzétek be a vitát, és maradjon a téma szakmai. Köszönöm.
Befejezvén az offot megmutatom hogy állok a dc szervó dobozolással, elhelyezést keresek még. Már majdnem minden kész. Kaptam jó kis kábelbújtatót, ez lesz benne használva. E240 es szervómotorokkal lesz szerelve a gép, Tibor45 számolta ki az áttételét, de ezen még változtatni kell. Jó kis géphez fog ez a csúnyaság (mármint a dobozolásra értem) menni. Hűtés ekkora motornál még nem kell. Amit tudni fog később:
4 tengelyes dc szervó vezérlés, hűtés és főorsó vezérlés ez 230 as, de relével bármi illeszthető, ha lesz később frekiváltós motor akkor 0-5 v os illesztővel fordulatszabályzást is tud. A szervók encoderei szimmetrikus jelátvitelűek, zavarmentessége jó. Az egész gép ára most tart 300 nál, egy kicsit drága de egy stabil alu gép lesz. A vezérlő tetemes költsége a tervnek. A legrosszabb, hogy ez nem az enyém lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |