Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Szeretnék csinálni egy átalakítót amivel a micro SD-s kártyaolvasók (pl: egy telefon) tudnak SD kártyát olvasni! Láttam a neten ilyen átalakítót ami 2 SMD alkatrészből, némi műanyagból meg egy nyomtatott áramkörből állt és nekem tök jó is lenne csak éppen nyolcvanvalahány dollár :S Szóval kérném segítségeteket kapcsolási rajz terén vagy hogy hogyan tudnám megoldani! Köszönöm
olcsóbb, ha veszel bele microSD-t... fillérek ma már.
Ez nem jó, a fordítottja kell neki...
Üdv Inhouse
Üdv!
Az érdekelne engem, hogy van-e valamilyen, bármilyen módszer arra, hogy a telefonom micro SD foglalatát használva nem-e lehetne valahogyan rákötni egy winchestert! A táppal nem kell foglalkozni, van fölös ATX tápom amit rá tudok kötni, engem inkább valamilyen kapcsolás érdekelne, amivel megvalósítható az adatkommunikáció! Segítségeteket előre köszönöm! :kalap:
Szerintem egyszerűbb egy nagyobb SD-t venni
Az lehet! De ha már más miatt nem, a kíváncsiságom miatt szeretnék valamilyen választ kapni a kérdésre
Azért tartom feleslegesnek mert egy telefon nem képes korlátlan méretű memóriát címezni. tegyük fel ha max 8GB os at kezel de ha mégis megoldod hogy ráraksz egy ... 120GB-os winyót akkor azt a telefon nem tudja kezelni... meg érdekesen is nézne ki. Nem tudom most lehet hogy hülyeséget mondok én is, de egy wifi-s SD kártyára csinál valaki egy SD-MikroSD átalakítót akkor talán el lehetne érni vele valamit (de ez is felesleges)... tényleg jobban jársz egy új SD vel... :yes:
A WI-FI SD nem hülyeség annyira, de csak sajnos az újabb telók kezelik.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Van nekem egy micro SD kártyám, de le van kódolva. A gond ott kezdődik, hogy nem tudom hozzá a kódot. :S A probléma gyökerei ott találhatók, hogy a telefonomba volt, de valamelyik okos osztálytársam lekódolta, de nem tudom melyik, és senki se mond semmit. Nem is volt ezzel nagyobb gond mindaddig, míg el kellett vinni a telefonomat szervizbe, és ott jófejségből csináltak egy szoftverfrissítést. És ennek hatására a benne levő memóriakártya kódját elfelejtette, és már nem is lehet belőle előhívni. Én már lassan 2 éve rakosgatom ezt a kis kártyát az asztalomon, hogy hátha lesz vele valami, de a rajta levő 2gb adatról már lemondtam nem lehetne valahogy leformázni, vagy feltörni a kódot? Esetleg valami olyan progi, ai egy hét alatt végigpróbálja a kombinációkat? Vagy valami... Nem tud esetleg valaki egy megoldást rá?
Kissé régen volt, hogy SD kártyával foglalkoztam, de valami rémlik, ami a védelmet illeti. Ki kellene olvasni a kártya megfelelő regisztereit, és ha minden igaz, akkor ott lesz a kód is.
Én úgy olvastam, ano, hogy a telefonból lehet kiolvasni, de azt is még a frissítés előtt. Ha frissítik a telefont, akkor a memóriáját újraírják, és ezáltal elveszti a tárolt kódot. :S
Szia!
miért nem a számitógép USB vel próbálkozol? sokkal könnyebb,,,,,
Nem tudom, hogy telefonban milyen módon érhető el a kártya biztonsági része, nekem nincs olyan telefonom, amibe SD kártya való. Mikrovezérlős környezetbe tettem SD kártyát, onnan "tudom". Meg lehet próbálkozni kártyaolvasóval, illetve olyan programmal, ami képes kezelni ezt a részleget, bár lehet, hogy a windows-on is van ilyen. Vagy pedig egy mikrovezérlő, rá egy kijelző, és kiolvasni a megfelelő regisztereket.
Átfutottam a kártya adatlapját, de nem találtam benne olyan regisztert, mint amire gondoltam...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |