Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 576
(#) holusoft válasza holusoft hozzászólására (») Márc 10, 2011 /
 
(#) toro válasza holusoft hozzászólására (») Márc 10, 2011 /
 
Ezt írtam. A legfontosabb a gyári leírásnak megfelelően bekötni, mivel ez már kipróbált technika. Minden készre szerelve, csak a csatlakozókat kell összedugni. Az előbbi link 5. oldal!
(#) asti hozzászólása Márc 15, 2011 /
 
Sziasztok,
Tanácsot kérnék WOLF GU-2EK-18 kazánnal kapcsolatban. A jelenség a következő:
Ma reggel óta nagyon furcsa hangok jönnek ki a kazánból és ahogy tapasztaltam hibakódokat is elkezdett kiirni. A történet röviden:

Kb 3 hete lett intenzívebb fűtésre állítva a rendszer addig szintentartás volt (nem lakták a lakást).
Sajnos most vettem észre hogy eddig a rendszer nyomás az gyakorlatilag nulla amióta én itt lakom és ránéztem.. de kitudja mióta van ez így, egyébként a fűtés az elmúlt 3 hétben rendben ment semmi problémát nem tapasztaltunk illetve annyi hogy az egyik fűtőtest nem akar melegedni de hogy ez a hiba mióta áll fenn arról gőzőm sincs.

Amit eddig is tapasztaltunk hogy eléggé búgott a kazán, de amit ma délelőtt produkált az elég rémisztő volt, hibakódokat is írt amit majd részletezek. A mai jelenségek után megcsináltam egy utántöltést ahogy javasolta a kézikönyv 1-2bar körülire töltötem fel (arra gondoltam hogy azért produkálja a furcsa hangokat mert nem volt elegendő víz a rendszerben), előszőr azt hittem minden rendben van, de gyakorlatilag most már rendszeresen szarakodik a kazán, ezeket a hibákat dobálja

41. áramlás figyelő hiba
(majd kis idő múlva)

1. biztonságihőmérséklet határoló túlhőmérséklet
(itt nyomok egy zavarkioldót akkor tovább megy)

6. biztonsági hőérzékelő hiba
ezt követően egyszer csak 99-ről elkezd csökkenni a hőmérséklet és beáll 50-60 körül, majd megy 5-10 percet és megint kezdi a folyamatot...

Szerintetek mi lehet a hiba oka?
Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata?

Mennyire "speciális" típus ez a WOLF kazán, márkaszervízt hívjunk vagy általános gázkazánszerelő is ért ezekhet?

A történethez hozzátartozik hogy a lakásban sajnos elektromos hibajelenségek is vannak (voltak) mert többször leoldott már a fírelé... igazi szivatós projekt lakás...

Segítségeteket előre is köszönöm,
Attila
(#) mugab válasza asti hozzászólására (») Márc 15, 2011 /
 
Légtelenítést nem láttam a leírásban...
(#) toro válasza asti hozzászólására (») Márc 15, 2011 /
 
Ez egy nagyon jó kazán!
Egy probléma van, ahogy írod - hangokat "hallat" és sokáig víznyomás nélkül üzemelt. Engedj annyi nyomást a rendszerre, hogy a nyomásmérő 1,2-1,5 bar legyen! A zörgés és a retesztermosztát kikapcsolása is ide vezethető vissza. Lehetséges, hogy a kazánköri hőcserélőt tisztítani kellene. Jó ha Wolf szervizest hívsz, mert elég speciális alkatrészei vannak s máshol nem tudsz beszerezni.
:yes: :yes: :yes:
(#) gazszeres válasza asti hozzászólására (») Márc 16, 2011 /
 
Hát a kazánod egyfajta jól megszokott ritmusból egy új általad kért beállításba lett kényszeríve működni. A nyomás érzékelő és az egész kazán többnyire, ( a lomha működési tartományban ) működött. Arra gondolok mint több kollégám is, hogy rendesen szutykos lett a rendszered bele értve a kazánt is. Az érzékelők amik a kazán védelmét hivatottak ellátni rendesen berágnak ha meleget szeretnél csinálni?- ez valószínű kosz, vagy vízkő a hőcserélőben, de nem kizárt az alkatrészek, azaz a hőkioldók elgyengülése sem.
Javaslat először tisztítás, majd az NTC-k hőkorlátozók cseréje. A toro által javasolt szakszerviz szerintem most indokolt.
Alaposan ki kell tisztítani és csak utána kell hibát keresni, ha egyáltalán még lesz.
(#) ptesza válasza mugab hozzászólására (») Márc 16, 2011 /
 
A kiegyenlítő nyomását is ellenőrizni kellene.
(#) asti válasza ptesza hozzászólására (») Márc 16, 2011 /
 
Köszönöm a válaszokat, egyelőre szerelőt keresek.
Az normális hogy Budapesten egy szervízes van (Nagy Árpád) megjelelölve a WOLF-nál?
(#) toro válasza asti hozzászólására (») Márc 16, 2011 /
 
Normális, Ő legalább ért hozzá! De ha megnézed a honlapot van több is. wolf-klima.hu
Nem gányol s idő után ott hagyja s kereshetsz mást!
:yes: :yes: :yes:
(#) asti válasza toro hozzászólására (») Márc 16, 2011 /
 
Igazad van, kicsit érdekes az odal szerkezete, valóban van más budapesti szervízes is...

"Nem gányol s idő után ott hagyja s kereshetsz mást"

Ezt nem értem, mire célzol? lehet hogy a problémák miatt a felfogóképességem is csorbát szenvedett?
(#) toro válasza asti hozzászólására (») Márc 16, 2011 /
 
Bocs, röviden - érthetően: sokan vannak-e kis országban, akik gázszerelőnek hiszik magukat. Kevesebben, akik értik is a szakmájukat és az elvállalt munkát precízen - korrektül meg is tudják javítani a kuncsaft megelégedésére. Valamint, ha ismét problémád akad a kazánnal számíthatsz rájuk!
:yes: :yes: :yes:
(#) Krisz1980 hozzászólása Márc 16, 2011 /
 
Sziasztok! Hozzáértők javaslatát kérném ki,hogy milyen turbós 24-es körüli kombi cirkót vegyek,ami megbízható,bevált és tartós lenne.Ha lehet pontos típust,árat és beszerzést is írjátok meg.Köszi előre is!!!
(#) toro válasza Krisz1980 hozzászólására (») Márc 16, 2011 /
 
Javasolnék Neked, egy Vaillant VUW 242-3-5, igaz kifutó típus, de ez sokáig üzembiztos lesz. Esetleg Wolf Cgg-1-K24-et. :yes: :yes: :yes:
(#) klaubern hozzászólása Márc 19, 2011 /
 
Jó reggelt!
Ariston 24kw-os kombi Eurokombi)oldalturbós gázkazán elektromos paneljáról honnan lehetne kapcsolási rajzot letölteni?Sajna elfüstölt valami a panelen (így se meleg víz,se fűtés.

ariston.jpg
    
(#) gazszeres válasza klaubern hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Nem szolgálhatok jó hírrel, Már számtalanszor kerestem én is panel kapcsolási rajzot, de nem sikerült. Az ok igen prózai, nem is illik bele nyúlni a gyártók és a szerviz előírásai szerint. Jobb esetben találsz egy elektron műszerészt aki bele néz, de mi biztosítja azt, hogy a gáz biztonságtechnikához is ért. Olyan szaki aki mind kettőhöz korrekten ért? Ritka, bár biztosan van.
Javaslom hívj egy szakembert, a panel nem vágyott jobbra szenderülésre azt valami okozta. Először a hibát kell megkeresni, csak utána a panel. Nagy nekibuzdulásban ennyire jutottam.
Remélem sikerül meglelnetek a hibát. Majd írj róla.
(#) ptesza válasza gazszeres hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Aristonék túlcsicsázzák az elektronikát.Az is lehet ,hogy kínában gyártatják olcsón a panelokat. Egyébként jó cucc lenne.
(#) gazszeres válasza ptesza hozzászólására (») Márc 19, 2011 /
 
Kár lenne ily sokat lépkedni a pesszimizmus világába, végül is ez is egy kazán, mely, már működik nem csak kis hazánkban, hanem ki tudja még hol. Javítható! Egyszeri, egyedi most feladom ez vacak, így nem igaz. Egyetlen kazán gyártó sem törekszik arra, hogy vacakot gyártson.
Mellesleg az ariston veri a közepes szintet. Legyél kicsit türelmesebb, a világ legjobb készülékeiből is akad egy az ezerből ami valami vacak alkatrészt kapott. Ebből nem ítélünk, mert ha így lenne már nem lenne gyártó.
(#) klaubern hozzászólása Márc 20, 2011 /
 
Köszönöm az ötleteket,majd meglátjuk mi lesz belőle.Ez ami elromlott igazán a barátomé,de nekem is pont ilyen van és 11éve kifogástalanul müködik.Semmi rosszat nem mondhatnék róla,mert nincs.Panel hiba?Hm.. érdekes,úgy ahogy írtátok valaki megtervezte,legyártotta,majd piacra dobta. A merci is elromlik,mégse vesznek újat.Gondolom ezt is meg lehet gyógyítani.Meg kell hisz csóróság van Van egy barátom aki profi lelkiismeretes műszerész,remélem ö segít megoldani a problémát.Találtam egy oldalt,ugyan orosz,és sajna a tudásom már elszállt,így nem nagyon tudom lefordítani,de belinkelem,hátha valakinek még jó lesz.
http://www.glavteplotorg.ru/
Ha jutunk valamire,és sikerül megoldani azért írok Nektek,hátha könnyebb lesz tőle az életünk.
Még1x köszönöm a segítségeteket.
(#) klaubern hozzászólása Márc 20, 2011 /
 
Más kérdés:
Szeretnék leválni a vízművekről,és a saját kutamból pacsálni. Sajna nálunk elég kemény a víz,és félek tőle,hogy vízköves lesz minden,ami tönkretesz a kazánomat is. Van valami megoldás ami hatásosan gyilkolja a vízkövet?
Köszönöm
(#) kameleon2 válasza klaubern hozzászólására (») Márc 20, 2011 /
 
Sziasztok!

Nekem az elektronikus vízkőtelenítő teljesen bevált - bár abszolút nem hittem benne: Bővebben: Link valamint: Bővebben: Link. Az első édesanyáméknál szolgál több mint 15 éve, a másik nálam 2 éve. Amíg nem használtuk, addig 3 évente bojlerjavítás volt. A flodravin-nél a beszerelés óta nem kellett a bojlert javítani. A kazánnál a keletkező iszap több kárt fog okozni, mint a vízkő. Ugyanis ha radiátorod van, az nem ivóvíz minőséghez készül: egyszerű acélból. Már a rárakott szelep valamilyen krómozott réz, vegyesen lehet alupex, vagy rézcső is a rendszerben, ez már önmagában elég sok iszapot hoz létre. Tehát iszapleválasztót illik rakni a rendszerbe - ha vezetékes a víz akkor is. A vízkő pedig, ha jól emlékszem kb. 54 foktól fog igazán kárt okozni, de mivel egységnyi a lebegő részecskék száma, ez egyszer lerakódik és slussz. Hacsak nem kell sűrűn töltögetni a rendszert valamiért.
(#) klaubern válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 22, 2011 /
 
Köszi az infót. Nálam padló,és radiátoros fütés van.Iszapleválasztót akkor ezek szerint kell rakni.Ebben van valami tapasztalatod ötleted,hogy melyiket? Ne kelljen már millókat beleölni,ha Neked van tapasztalatod.
Ha jól vettem ki szavaidból tök mindegy,hogy kútvízzel,vagy vezetékes vízzel üzemelek az iszap így is úgy is van.Évente kb 4x kell tölteni de kb 1-2 deciket.
(#) kameleon2 válasza klaubern hozzászólására (») Márc 22, 2011 /
 
Sziasztok!

Van némi tapasztalatom, de nem feltétlenül jó .

A gyári iszapleválasztók is jók lehetnek (pld. árgép.hu), csak drágábbak - de a magyar találékony fajta Beépíthetsz egy "T" leágazást is, amit egy csappal leüríthetsz időnként. sokat segít, ha idomból a T után egy bővítőidomot és egy darab vastagabb csövet alkalmazol, csapdába ejtve ezzel az "iszapot". A lényeg, hogy hagyd a gravitációt érvényesülni, a trutyi úgyis leülepszik, mert nehezebb a víznél, azaz a "T" szára lefelé kell nézzen, és lehetőleg lent legyen amennyire lehet (azért leereszteni lehessen). Ha gyárit veszel, a hollandis könnyebben kezelhető, illetve a jobbak spirális centrifugát is tartalmaznak, ami örvényelven rántja le a nehezebb cuccot. Mágnest is alkalmazhatsz, a főként vas tartalmú anyagokkal szemben jó lehet. Ha netán van lemezes hőcserélőd, akkor mindenképpen ajánlott a beépítése, persze az egész rendszerre nézve jó, ha minél tisztább a keringő folyadékod, mert jobb a hatásfok. Sokat segít az is, ha nincs levegő a rendszerben. Az új radiátorokhoz eleve adnak kisméretű légtelenítő dugókat, illetve a legmagasabb pontokon is illik légteleníteni, ugyanis minél kevesebb a levegő, annál nagyobb lesz az élettartam és kevesebb az oxidációból eredő iszap.
(#) klaubern válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /
 
Köszi,majd küzdünk,jó magyar lévén
(#) osztiga hozzászólása Márc 30, 2011 /
 
Sziasztok!

van egy kombi cirkóm (Ferroli, kb 5 éves), a fűtés jól működik, azonban a melegvíz szolgáltatás nem igazán. Gyakorlatilag ha megnyitom a melegvizes csapot a cirkó elég erős robajjal indul el, majd nagy hanggal jár maga a víz melegítése (olyan mintha erősebben lobogna a láng), aztán pár másodperc után a víz nyomása lecsökken a melegvíz melegítése így leáll. Aztán már alig csordogál a víz, persze hidegen. Lehetetlenség normálisan beállítani a melegvizet a zuhanyzáshoz. Ráadásul, most h már alig fűtök az utóbbi napokban kétszer is beriasztott a szénmonoxid jelezni (nem gagyi pár ezer forintos) amikor melegvizet szerettem volna használni.
Ősszel látta szerelő, tisztítva volt, stb.

Mi lehet a gond?
(#) toro válasza osztiga hozzászólására (») Márc 31, 2011 / 1
 
Ezek szerint kéményes a Ferrolid és a fürdőszobában van felszerelve:
Ha elektromos gyújtású és nagy robajjal indul:
1. távol van a gyújtó elektróda-, nagy a szikraköz,
2. nagy az induló gáznyomás-,
3. piszkos az égő.
Ha nem elektromos gyújtású, hanem un. gyújtólángos: kicsi a gyújtóláng és késő gyullad át a főégő, ami lehet piszkos is.
A víz oldalán lerakódás van a hőcserélőben.

:yes: :yes: :yes:
(#) bbmt hozzászólása Márc 31, 2011 /
 
Sziasztok,

Van egy Lamborghini Taura kombi kazánom.
A következőt produkálja: fűtésnél kb 5-10 percen belül lekapcsol.A szivattyú még dolgozik és keringet,majd megpróbál bekapcsolni,szikráztat is,de a gázt nem "nyitja ki", így a harmadik próbálkozás után hibaállásba teszi magát.Ha csinálok egy reset-et,akkor elindul,megy egy pár percig majd ugyan ez lesz.
Remélem érthetően írtam le
Mi lehet?A nyomásszabályzón próbáltam állítani,de mindegy volt,a legkisebben is lekapcsolt.A gázvezeték nincs eldugulva,kontaktok rendben.
(#) gazszeres válasza bbmt hozzászólására (») Márc 31, 2011 /
 
Találkoztam már hasonló esettel. Akkor a mágnes szelep tekercsében volt menet zárlat. Indításkor behúzott, majd szép lassan elengedett. Lehet, hogy nálad is ez lehet a gond. A tekercs ellenállás mérése közelebb vinne, de sajnos nem tudom milyen értékűnek kell lennie. Apropó meleg víz használatkor rendesen üzemel?
(#) toro válasza bbmt hozzászólására (») Márc 31, 2011 /
 
Szia!
A Lamborghini Miura azért jobb lenne!
Küld róla egy képet, mert őszintén szólva Lamborgini olajégőt már javítottam, de gázkazánját még nem láttam.
(#) toro válasza gazszeres hozzászólására (») Márc 31, 2011 /
 
gazszeres , Te láttál ilyen kazánt? :miaz:
Ámbár lehet, hogy koszos a hőcserélő és a biztonsági termosztát kapcsol le 5-10 perc után. S újra indítva ismét működik.
:yes:
(#) bbmt hozzászólása Márc 31, 2011 /
 
Köszönöm az ötleteket!
Képet rakok fel nemsokára!
Meleg víz használatkor még nem tudtam megnézni,mert az idő intervallumon belül megtelik a kád
Következő: »»   29 / 576
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem