Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   217 / 443
(#) UbiLinux válasza fkosa hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

A pad-ek nem változtathatók meg egy nyákon. Ki van zárva, hogy az általad felrakottakat tudod változtatni. Az egyetlen mód a könyvtári elem átszerkesztése, de az beláthatatlan következményekkel járhat.
Azt mondod, a netről töltötted le. Hol az link?
(#) niedziela válasza UbiLinux hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Idézet:
„egyetlen mód a könyvtári elem átszerkesztése, de az beláthatatlan következményekkel járhat.”

Megosztanál velünk legalább egy ilyen beláthatatlan következményt ?
(#) fkosa válasza UbiLinux hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

http://kapcsolasok.ath.cx/latvanyos/5-propeller-clock

Nem fért bele a dobozban, úh. a távirányító nyákját át kellett terveznem. Átrajzoltam KiCAD-ba.

Letöltöttem az oldalukról az utolsó verziót (5.11.0), azzal legalább a huzalokat/alkatrészeket arrébb tudtam vinni.

úh. elnézést, én nem voltam elég körültekintő. Köszi a segítséget.
(#) UbiLinux válasza niedziela hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Például ha egy 74hc00 miatt módosítod a dip14 pad-jeit, akkor az a vonatkozó könyvtárban levő összes dip14-es tokozású ic-jére vonatkozni fog. Ebből aztán következhet, hogy legközelebb egy 74hc90 lábai között átvezetett madzag miatt dob fel a drc szigetelési hibát. A delikvens meg csodálkozik, hogy de hát tegnap még jó volt ő ehhez nem is nyúlt.
Default dolgokat csak az túrjon meg, aki ismeri a rendszer hierarchiáját és tudja, ezzel mit csinál. Hiába tanítom ezt, mégis mindegyik társaságban van, aki a könyvtárak szétverésével kezdi az önálló életet.
(#) UbiLinux válasza fkosa hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Ez a nyákméret kilóg a free verzóval kezelhető tartományból. Az én Eagle verzióm Linux professional és mindent tudok mozgatni. Nem free verzióval próbáltad kezelni és ez korlátozott Téged? A free verzóval ugyanis be tudod olvastatni a méretkorlát feletti nyákot is, de szerkeszteni csak a 100x80 mm-es limiten belül enged.
(#) fkosa válasza UbiLinux hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Nem free verzió volt. Lehet hogy ez volt a baj .
A free-vel működik, csak üzenetet kapok, hogy kilóg (azt mondja, vigyem be területen belülre és ott forgassam).
Visszatérve a pad-okra: előfordul, hogy pl. 2 vezetéket kell elvinni 2 IC-láb között (ha nem akarok 2 oldalas nyákot csinálni). Ilyenkor jó lenne a pad méretet kisebbre venni (több hely lenne).
A KiCAD-del ezt meg tudtam oldani (előtte Protel-eztem, az is tudta). Azon kívűl, hogy új tokot tervezek, lehet hasonlót csinálni Eagle-lel? (nem túl fontos, csak kíváncsi vagyok).
(#) sucuka válasza UbiLinux hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Én ezért csinálok saját könyvtárat, és abban végzem el az alkatrészhez szükséges módosításokat.
És engem még csak nem is tanított senki a használatára, ennek ellenére ismerem a rendszer hierarchiáját...
(#) krisztianAMG hozzászólása Márc 26, 2011 /

Üdv!

Tudnátok a 4.15-ös verzióról leírást ajánlani nekem,alapoktól kezdődően?
(#) qvasz2 válasza krisztianAMG hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Van ám keresőnk!

kezelési
(#) UbiLinux válasza fkosa hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Az alábbi nyáktervezőket használtam:
Smartwork, Racal-redac, Pcad, Orcad, Protel, Eagle
A KICAD-et nekem nem kellene, nem elég profi. Itt is van fóruma:
Hogy "ez is tudta, az is tudta" a pad méretet változtatni, téves megközelítés. A régi, primitívebb nyáktervezőkben még így volt, de ez olyan, mintha valaki arra lenne büszke, hogy az ő Trabantjában lehet gyújtást állítani. Az Audiban meg nem lehet. Az sokkal fejlettebb, ott magasabb szintű koncepció biztosítja egy jóval összetettebb rendszer működését.
Ha mégis ilyen "gyújtáspiszkálgatás" szinten akarsz beleturkálni a rendszerbe, akkor meg csinálj saját könyvtári alkatrészeket - mint ahogy sucuka javasolta.
Két madzagot különben simán át lehet vinni két láb között, a 8 mil-es szigetelési távolságot minden gyártó tudja, ehhez ne kell a könyvtárat bántani.
(#) Tillakata hozzászólása Márc 29, 2011 /

Sziasztok!
Arra keresném a választ,hogy hogyan bírom magyarítani a progit. Win7 Ultimate van fent,de ezen mindenképp angol,hiába a magyar nyelvi fájlok,hiába minden. Az oprendszer alapból magyar, a win update helyen talál magának vagy 20-30 mui file-t különböző nyelveken, de ott sincs magyar.
(#) DanyyX válasza Tillakata hozzászólására (») Márc 29, 2011 /

Ha rám hallgatsz nem akarod magyarítani. A magyarítás enyhén szólva borzasztóan sikerült, kár volt kiadni. Egyébként a win nyelvi beállításait kell piszkálni, valahol a neten van róla leírás (google).
(#) kaqkk válasza Tillakata hozzászólására (») Márc 30, 2011 /

Eagle5.x fordítás a téma címe itt a hobbin ! Már vagy 1 éve használom a magyar verziót, és nem volt még vele problémám .
(#) Macilaci457 hozzászólása Ápr 2, 2011 /

Sziasztok!

A képen mellékelt problémám van, vagyis nem tudom, hogy probléma-e.

Először csináltam nyákot Eagle-ben.
Van egy GND planem, és van több alkatrész, aminek a lába (furat) szintén GND-re van kötve. Ezt ilyen hozzákötésekkel jeleníti meg. Ez így rendjén van? Hogyan lehet ezt elkészíteni?

Köszönöm a segítséget

PCB_hiba.jpg

(#) Blint válasza Macilaci457 hozzászólására (») Ápr 2, 2011 / 1

Szia!
A keresztben lévő vonalak amennyiben a GND plane-t GND-nek nevezed el és a lábak is GND-n vannak akkor normális. A "kacska" más szögben lévő hozzávezetések amiatt vannak, hogy azokat valószínűleg már elötte összehuzalosztad.

Érdemes a GND plane készítése elött a ripup GND utasítást beírni, majd utána megcsinálni a kitöltést. (Az utasítás hatására felbontja az eddig letett GND vezetősávokat.)
(#) koczka hozzászólása Ápr 3, 2011 /

Üdv.

Alkatrész pozíció feliratot hogyan lehet mozgatni?
(#) qvasz2 válasza koczka hozzászólására (») Ápr 3, 2011 / 1

Van egy kis IC-szerű ikon, az a neve, hogy "smash". Arra az alkatrészre kell alkalmazni, amin el szeretnéd mozdítani a feliratot. Ekkor megjelenik két kis kereszt: a value és a name feliratokhoz.
(#) Macilaci457 válasza Blint hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm a választ.
(#) fkosa válasza UbiLinux hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /

Kioktatás helyett elég lett volna egy szimpla nem (valszeg kevesebb lett volna a nyelvtani hiba is).
Egyébként ha valakit érdekel: a hibát az Eagle okozta, másik verzióval tudtam mozgatni az alkatrészeket (a pad-eken túltettem magam).
(#) UbiLinux válasza fkosa hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

A segítséget kérő levelekből néha nagyon nagy tájékozatlanság tűnik elő, így a témában járatosak előtt két lehetőség van: vagy megpróbálják megérttetni az alapvető tévedés mibenlétét, vagy egyszerűen nem válaszolnak a nagyon hibás beállítódásra, mert nehéz elmagyarázni, hogy alapvetően már a kérdés felvetése is hibás.
Hogy egyáltalán megpróbáltam rávilágítani a kérdésedből adódó hibás szemléletre, másoknak még hasznára válik, te meg bizonyára találsz majd kérdéseidre más fórumon válaszadókat.
Az állítólagos helyesírási hibáimról szóló állításod ítéljék meg a moderátorok, illetve aki visszakeresi a levelet. Mindenesetre egy helyesírást számonkérő levél egyrészt nem fórumtéma, másrészt nem használnék benne olyan magyartalan szavakat mint "valszeg".
(#) niedziela válasza fkosa hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Idézet:
„(a pad-eken túltettem magam).”

Ha egy alkatrészhez többféle méretű PAD-t akarsz használni, akkor rajzolni kell hozzá többféle méretűt és azt használni amelyikre szükséged van.
Ha van kedved egy saját alkatrész könyvtárat is készíthetsz amiben azok az alkatrészek vannak és úgy ahogyan azt te szereted.
(#) niedziela válasza UbiLinux hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Idézet:
„megérttetni az alapvető tévedés mibenlétét,”

Alapvető tévedés, hogy a kérdésre nincs megoldás.
Másrészt a topik 169 oldalából legalább 10x volt ez kérdés és válasz is.
(#) raiman hozzászólása Ápr 4, 2011 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az eagle-ban van-e olyan funkció, hogy képet lehessen beszúrni?
(#) UbiLinux válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

_VAN_ megoldás, egyet le is írtam. Sőt, a teljességre törekvés miatt azt is leírtam, milyen veszélyekkel jár az eredeti könyvtári elem módosítása.
(#) UbiLinux válasza raiman hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Igen, a bmp formátumra emlékszem, de hogy esetleg milyen egyéb formátumnak van még támogatása, annak utána kellene nézzek.
(#) raiman válasza UbiLinux hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

szia
Köszi a választ!
És ezt a funkciót hol találom meg benne?
Előre is köszi
(#) fkosa válasza ECL82 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

A problémádra két (fél) megoldás is van (sajnos arra még nem jöttem rá, hogyan lehet egyenként megváltoztatni a pad mértetket):
1.: Ezt pötyögd be:
"run drill-aid"
Ez gyakorlatilag egy kis kört (bekéri a méretét) rajzol, a 116-os rétegre ("centerDrill"), ami segíthet a fúrásnál.
2. Eszközök->DRC->Restring
A "Pads" résznél be tudod állítani a minimum és a maximum méreteket (Felső-Belső-Alsó réteg). Ha a "%"-ot változtatod, globálisan az összes "pad" mértetét változtatja az adott rétegen.
Kb 2 napja használom az Eagle-t, egyelőre ennyire jöttem rá.
(#) fkosa válasza fkosa hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

Alkatrészt akkor lehet mozgatni, ha a "t/bOrigins" réteg (amelyik éppen kell) be van kapcsolva.
(#) DanyyX válasza raiman hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

BMP képet lehet beszúrni egy ULP segítségével, neve: import-bmp.ulp . Vagy az ULP gombra kattintasz és megkeresed, vagy beírod: run import-bmp.ulp

Használata egyszerű, könnyen ki lehet tapasztalni hogy hogy működik. Próbáld ki, ha valami nem megy kérdezz!
(#) UbiLinux válasza raiman hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /

file > run > import-bmp.ulp
Ha nem lenne ott alapból, a Cadsoft oldalról letölthető. A schematic-ra akár több színű (max 256) bitmap is tehető, a nyákra viszont értelemszerűen monokrómmá kell konvertálni, ha a rézfólián akarod megjeleníteni.
Következő: »»   217 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem