Fórum témák
» Több friss téma |
mach3nak nincs valami funkciója ami kilistázza a step/dir jeleket?
Mire gondolsz ? A G kodra?
Ott fut munka közben elötted és szerkeszheted is ha akarod . Alul meg ott van hozzá az M és G kod táblázat értelemzése . Igen maga a Mach gyártoja is mondja hogy verzio és verzio között lehet nagy is a különbség ( egyik ilyen a másik olyan ) .Itt a lenti gépemen ( nem hajt semmit csak demozok vele egy 3.042-es van de a fenti ( mühely ) gépen a 2.42 verziot használom ezzel még sosem volt bajom ( mást ki sem nagyon probáltam ) .
Ez a rángatozás dolog sok mindentöl lehet .
Kétlem hogy alkatrész vagy szerelés probléma lenne . Az emberek töbsége vesz egy vezérlöt tesz hozzá egy LPT kábelt , keres 4 szál drotot és már mehet is a motor .Késöbb irja hogy milyen truty az a vezérlö mert rángatozik és még egycsatornája el is szált . Szerinted ?
Azt neked kell beállítani. Amúgy a kínainak van leírása, csak érdemes tudni a tipusát. Mindkettő jó, alkatrészcsere meg olyan hogy az ls ic 200 valamennyi. Nem minden esetben kell. Nézd meg az ic adatlapját. Igen, ezt hangolni nehezebb, de árban is olyan. Mindenki igényei szerint választ. Van akinek az építés öröme, van akinek a könnyű pénztárcája dönt, mások iparszerű használatra számítanak.
Ha jól sejtem Árnyékolt kábel kellene. Megintcsak rángatózás oka lehet ez is, akár az ls ic is, akár a mach 3 al inkompatibilis alaplap. Akár rossz tápegység. Volt arra is példa hogy egy barátomnak mozgott a motorja, és kiderült földelése egyáltalába nincs.
Szia
Pontosan ezek . Egy olyan vevö aki vessz egy vezérlöt ( teljesen mindegy hogy milyet ) na Neki honnan kellene tudnia hogy mit kell és mi az ami ajánlott , honnan tudná azt hogy miaz a földhurok ? Ha mi nem hivjuk fel rá a figyelmét , Ö csak azt látja hogy egy jo vastag 4 eres kábel 80 ft de az a Litzy ( azt hiszem ez a neve ) meg 2 x annyiba kerül és méhg kell is belöle vagy 15m a három motorhoz mert hogy ugy fog elérni a vezérlöm ig a különbözetböl meg veszek egy kis marot mertaz ugyis hamar törik azt monják . Ismerös ez valakinek ? Árnyékolt kábel mindenhova és nagyon vigyázni a földhurokra ( még a vezérlö is simán rá mehet a rossz földelésre ) . Képzeld el hogyha árnyékolás nélkül be vezetékelsz egy olyan gépet aminek a munkaterülete 2500x1250x220mm és a frekiválto a maromotorra van szerelve ( egy gyémánt szerszámm 75000ft bele 20-as árméröben ) .Csináltam párszor tudom nagyon jol ( megtanultam ) .
Szia
Van az sokkal olcsobban is ( 680ft/db bruttoban ) de nem gondolkodom benne ennyire és ezért nem rendelek 200db minimumot .
Na , kicserélted mára vezetöket .
Gyanus amit irtál tegnap a 16-rol .Nem lehet hogy mégis csak az összehuzásnál hajlott 1mm-t ?
Még folyamatban, mert tegnap 6 órán át a sörkollektor gyártás ment. Fel lett rakva, csak kell vágni a 40-es profilból egy darabot a kocsi és a z háta közé közdarabnak. Este 9-kor nem kapcsoltam be a gérvágót, mert miközben alut vág nagyon durva hangja van, és hát ugyan kertes ház, de azért figyelemmel vagyok a szomszédokra. (ráadásul most takarítottam ki a sok forgácsot, kezdhetem elölről a takarítást.
Ok , kivárom .
Jön a napos idö a sörök szezonja , le kell fedni az egész tetöt .
Még ki kell találni a danamidot hogy rögzítem, mert eddig a tartók oldalához egy lemezzel hozzá volt erősítve.
nem, nem a G kódra gondolok, hanem arra gondolok, hogy valahol nem lehet a Mach3al kiíratni hogy milyen Step/dir jeleket fog végrehajtani? 1esek és 0ák...
Nincs ilyen opciója, de ki lehet logikázni a beállítások és az aktuális G utasítás alapján. Ha mindenképp látni szeretnéd, akkor próbálkozz egy oszcilloszkóppal!
Miért szükséges ez neked?
Szia!
Nekem is volt ilyen ötletem, mint neked, miszerint háttértárról olvasni az adatot, és ez alapján vezérelni a motorokat. Én nem szándékoztam "előre" átkonvertálni a G kódot step/dir jelekké, úgymond felesleges. Vagy a mikrokontrollerrel teszed meg, vagy még a számítógépen. Nekem az előbbi egyszerűbb, mivel PC-re nem tudok programot írni. Nem egyszerű azért a dolog, vektorszámítás dögivel... ![]()
Hát síkba marás nélkül ez a két eredmény született, az első jobb oldala alá tettem egy négyrét hajtott papírt, az látszik, hogy sok, és elég lenne 2 réteg is. A panel fizikai mérete 40mm*30mm még körbe kell marni, kimérve minden vezetéke érintkezik, de ez a vezetékátmérő nagyon határeset. Ja a másodikon az felirat feletti áthúzás én voltam véletlen.
Szia
Kialakul az . Két dolog : nyák maráshoz - felületkövetö és 2x45 vagy 2x60 fokos maro és éppen hogy menjen át a vezetö folián . A képen látszik hogy sima egyenesszáru maroval csináltad az nem jo .Ilyen esetekben nagyon nagy fordulatot kell használni ( min 30 000 ) ez a Kressnek nem fog menni ( nem erre valo ) . A nyákmarásnál nagyon lényeges a felület követö ahoz hogy szép is és jo is legyen a munka .A folia vastagság kicsit kevesebb szokott lenni mint a fogás mélység és az anyag vastagsága pedig sokszor többet változik mint a fogás mélység .Hiába van alatta tökéletes asztal nem fog menni a marás . Valami még nem tetszik .Miért oválisak a forszemek ? Ugy látom hogy a vizszintes és a függöleges folia széllességben van eltérés , kimérted a lépés pontosságát ? vagy csak 1,25mm/kör és kész ? Nincs holtjátékod vagy éppen valamelyik lin sin nem feszül?Lehet hogy a maro tulhosszan ért ki a szerszámbol ( ezek a kis vackok ugy hajolnak mint a csuda ezért is kell nekik a nagyfordulat ( sokszor 60 - 100 000/min) . A maro élszöge fontosabb mint a 60 000 fordulat de ki kell kisérletezni azt a szöget ami nem sorjáz. Valami nagyon vékony szerszámmal (vagy golyos tollal de rösen fogd be nehogy elhajoljon ) rajzolj légyszives egy 100 - 150mm-es kört .
Kicsit az X szorul, nagyon adhoc lett összedobva, majd délután segítek rajta, de a kress bírná, mert 30.000-el is tud menni, de csak félsebességen hajtottam. Ezek az első próbák, még életemben nem csináltam ilyet, de ilyen egy élű gravírtűvel készült.Bővebben: Link
Meg igazából nem gerberből ment mert ami gerbert tud a sprint layout azt a lazycam nem eszi meg, hanem valami hpgl-bő lett konvertálva, az sem javít a helyzeten. Nyákot azért nem ezzel fogok marni, csak ha ilyen pici van, annál meg én nagyobb vezetékszélességet használok, a fúrás az egész pöpec lett, eltűntek belőle azok a tévedések még így is hogy kicsit szorul az x, a belógás meg teljesen megszűnt az y meg úgy teper mint állat semmit nem érzett meg a súlytöbbletből. Majd ha lesz valami nyákos meló, akkor azt már ezzel fúrom, utána scannelek. Ennek megnöveltm a vezetékvastagságait, csak hajnali 2-kor már nagyon fáradt voltam 6:20-kor meg kelés, most ezt a 8 órát valahogy túlélem, este biztos alvás lesz, előtte délután még X állítás, meg egy próba. (bár még gőzöm nincs hogy állítok az x tartón egy profilban, ahol azért milinként nem lehet lukat fúrni, de majd törpölök) Még azt sem tudom, hogy sprint layautban ha megcsinálom ezt a marás fájlt, aminél be kell állítani azt hogy tükrözze, ott meg tudja csinálni a fúróállományt is, és az is tükrözve lesz e, mert akkor a marás után csak fúrót cserélnék és mehetne a fúrás is.
A sarok furatokat talán lukasztóval csináltad?
Dehogy. Állványos fúróval 3-as fémfúró, és a 4 saroknál pozdorjacsavarral bele abba a pozdorjába mi most az asztalon fel van fogatva. Csak jobb lett volna 3.5-össel vagy 4-essel, mert a csavar kicsit vastag volt neki, de tartott, és kasán lefogta a 4 sarkot, és a nem teljesen egyenest is próbáltam korrigálni egy négyrétbe hajtott papírral, de az sok lett, elég a 2 is. Majd ha az x-et megigazítottam csinálok két darabot, egyet magamnak, egyet meg ismerősnek, de felfogásnak ez a legegyszerűbb módja, csak nagyon a sarokba tettem. A fúrással nem finomkodtam, mert ez a hivatalos verzióban a körbemarás után leesik. Egy ekkora darab nyákom volt leszabva, azt vágtam ketté.
Ne menj olyan mélyre , csak a foliát vágd át .
Pedig tisztára ugy néz ki mintha nem gravir tü lenne . Tudom hogy tugyja a 30 000-et de félö hogy a csapágyazása ide kevés , már itt is látszik ( az oka nembiztos ) hogy egyik vonal széllesebb mint a másik . Sok sok mikrostep és 4 - 600mm/min 30 000-es fordulaton .( meg örülsz mellette ) . El kellene gondolkodni a Brusshles modell motorok hütésén ( nyákhoz kiválo és gravirozni is tökéletes ) nekem van egy 350W ( ? ) -os ami alapban 55 000 fordul és nem is drága ( vezérlövel eggyütt 7000ft volt ) . Sokan használják de hogy hogy azt nemtudom .
Az a nem vízszintes miatt van, illetve a keretvonalakon kétszer ment át, szorosan egymás mellett. Próbáltam 0.1mm-el feljebb venni, de akkor meg csak karcolta a fóliát. Mondjuk vehettem volna csak 0.05-el is feljebb. Na majd délután.
Arról a motorról meg vezérlőről valami linket dobhatnál fel. Érdekelne, hogy milyen.
Ez a motor hol szerezhető be ennyiért? Van hozzá valamilyen cím? Ennyiért biztosan megérné megvenni! A másik az lenne, hogy az általad említett 2x46 illetve 2x60 fokos marókat hol lehetne megvenni?
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.. Tavaly vettem én ebay-en egy 4 tengelyes vezérlőt (0.5A - 2.5A es változatot). Akkor két változatban lehetett kapni.. 1.5A-3A és 0.5A-2.5A -est. Nemrégiben beszereztem 4 db erősebb motort és a problémám azzal van hogy ezek 3A - 3V -os motorok. Át lehet alakítani valahogy a vezérlőket erre az áramra? Szerintem csak az ellenállások értéke tér el semmi más. Vagy ha rákötöm a motorokat akkor nem fog a vezérlő leégni? Vagy milyen hátrányom lehet a dologból? Köszönöm előre is!
Nézd meg az IC adatlapját, itt is van róla kapcsolás. Árambeállítás ha az a tb6560 as kínai akkor az adatlapon lévő képletből számolható ellenállásból. Plusz tudsz 50 75 és 100% között állítani, a képlet 100% ra értendő. Azon kívül hogy nyomatékod nem annyi lesz mint 3 A nál nem igazán van esélye a leégésnek.
Szia
Itt a képlet a számitáshoz . 0.15 ohm 5W alá semmiféleképpen ne menj a TB6560AHQ tipusnál ! I out (A) = 0.5 (V) / RNF (ohm ) Iout (A) = kivánt kimeneti áram/fázis 0,5 ( V ) = referencia feszültség RNF ( ohm ) = figyelö ellenállás max 5W Elvileg nem lessz baja csak a nyomatékod lessz kissebb .
Szia
Lefotoztam .
Felhasználási lehetöségek
Itt Debrecenben vettem egy modell boltban ( lehet változott az ára mert 3 éve vettem ennyiért ). |
Bejelentkezés
Hirdetés |