Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nemtudok még új topikot nyitni, ezért teszem fel ide a kérdésem RC autót szeretnék távolról WiFin irányítani.Van már hozzá egy kis panelem, amin Windows fut, és elbírja az autó is magán.USB és RS232 kivezetés van rajta.tudnátok adni valami ötletet, vagy kapcsolási rajzot, hogy hogy lenne célszerű megoldani az autó irányítását? köszi a válaszokat előre is ! Üdv
Miféle Windowsos panel?
Amúgy ezért nem kell új témát nyitni, ha már van.
Tiszteletem Uraim!
Ötleteket szeretnék kérni, hogy egy RC alapú mobil autón ami (2,5kg, 40 centi hosszú, tehát nem olyan pici) vezeték nélküli megoldással szeretném vezérelni. Viszont a legnagyobb kihívást a vezeték nélküli képátvitel jelenti. Ötleteket szeretnék kérni tőletek, hogy hogyan, miféle képen lehetne megoldani a vezeték nélküli képátvitelt? A kamera még nincs kiválasztva, de már nézegettem. Pl.: 10x10x10mm-es kamera kockát, aminek rádiós vevője van és az analóg videó jelet ad ki magából, nos ennek a hatótávolsága rendkívül limitált volt (~10m) ami kevés. Én olyan ~30m-ig gondoltam, (szabadtérben) és normális minőségben (nem kell hd, de ez a kis kamera pl 5m után már csak hangyafocit közvetített) Viszont láttam digitális kamerákat, ami I^2C-n vagy egyéb adatátviteli protokolon tolja a képet, nekem ez is jó lenne, mert a robot fedélzetén valami mikrovezérlő lenne, pl.: PIC, erre is elfogadok tanácsokat, hogy mi lenne jobb Továbbá a másik, hogy min keresztül történjen az adattovábbítás? Pl.: lehetne bluetooth, wifi, esetleg rádióhullám?? most hirtelen több nem jut eszembe. A távirányító kiléte is még variálható, pl már vezéreltem, hasonló eszközt okos telefonnal is, ami tud bluetooth, vagy wifi csatlakozást is. Nos, építő jellegű tanácsokat várok, a projekt kivitelezésére rengeteg időm van (igazából tanulás képen csinálnám), a programozástól meg nem ijedek meg + van egy-két ismerősöm aki nagyon ért hozzá és szívesen segít. Válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a Wifi meg a Bluetooth is rádióhullámokkal működik. Néhány potens topik.
wifi relé , wifi kamera a wifis relén bement is van tehát fejleszthető is. Csak tippeket adok, nem biztos hogy ez a legjobb megoldás, viszont ezt hálózaton is tudod irányítani, illetve ezáltal neten is
Köszönöm kiegészítésed és a linkelt topikokat, viszont egyik sem foglalkozik vezeték nélküli képtovábbítással.
Nagyon köszönöm szépen, ehhez és hasonlókra gondoltam
PL: a bemnetre egy fényérzékel, ha sötédedik felkapcsolja a lámpát, távolságméro, ha közel megy valamihez megáll, stb. ezeket automatikusan be tudod programozni a wifis relén.
Hali!
Ajánlom az első hozzászólást.
Sziasztok remélem olvassa még valaki ezt a témát
Kérdésem a következő: wifi ruter helyet megoldható e egy laptop wifi jeladója?? Ha igen akkor hogyan
Attól függ mire kell az a csak kliens eszköznek alkalmas wifi kártya?
WIFI router azért jobb mert azon cserélhetsz firmware-t ezáltal akár szabadon programozható ki- bemeneti portokat is ki tudsz vele alakítani. Mellesleg ott van 1 komplett szabadon programozható hálózati kommunikációs felület is. Persze a router alaplapjába adott helyeken bele kell csatlakozni van rajta soros port, I2C bus , jobb esetben USB is kivezetve házra is vagy csak a panelon de azt a 3 4 forrpontot el lehet érni. Érdemes az openwrt oldalt megnézni. openwrt kezdő oldala Itt a routerekhez gyártó / típus bontásban találod meg a rátolható firmwereket. A többi perifériához való hozzá féréseket típusok alverziónkénti eltérésivel együtt. Soros/IIC buszra kötött uC segítségével bármilyen vezérlést meg tudsz oldani. Ha csak kevés kimenő digitális jel kell, akkor akár a meglévő állapotjelző ledeket is felhasználhatod kimenetnek. Így kb.: 6-8 csatornás vezérlést egyből meg is tudsz csinálni a routereden keresztül. A frimwer csere után még lesz annyi helyed , hogy a periféria kezelő rutinokat is bele fordítsad és futtasd az oprendszere alatt. Sok ilyen érdekes periféria kezelő leírás is van az openwrt-n és a belőle induló linkek mögött. Hardver illesztrésről: GPIO általános rendltetéssú ki/be meneti portok lehetőségei IIC bus......stb A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2014
Ok köszi a választ
Még annyi kérdés hogy a routerekhez nem nagyon értek még és hogy az összesen linux van vagy az változó?? |
Bejelentkezés
Hirdetés |