Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   120 / 308
(#) Gafly válasza tsanyesz hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /
 
Az a fali szerszámtartó nagyon jó, másnak is ajánlom.
Deszka, OSB lemez, bármi és pár csavar az egész.
Nekem is van hasonló...
És látom Te is vettél annó a csavarhúzó készletből
Mellesleg most is van ott (Lidl) akciós, meg kulcskészlet és satu is...
(#) tsanyesz hozzászólása Ápr 10, 2011 /
 
Szoktam a Lidl-ben nézelődni, általában egészen használhatóak a dolgok amiket árulnak, van nekem is ez-az. Csavarhúzóm van annyi mint égen a csillag, de annakidején nem tudtam ellenállni annak a készletnek.
(#) kistotti01 hozzászólása Ápr 14, 2011 /
 
Sziasztok!
Ezt az érvéghüvely fogót néztem ki magamnak: Bővebben: Link
Esetelg, aki találkozott már ilyennel, vagy esetleg van is ilyen fogója, Ő elmondhatná nekem, hogy mi a vélemény erről a fogóról. A leírt paraméterei alapján jónak tűnik. Alapjában véve jók ezek az önbeálló négyszögletes profilban préselő racsnis fogók. Dolgozgattam már hasonló fogóval, azért is tetszett meg ez, és árban is korrektnek tűnik.
(#) Alkotó válasza kistotti01 hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Nekem tetszik, már rég szeretnék ilyet, csak mostanában elérhetetlen. A négyszögre préselés a lehető legcélszerűbb forma, bármilyen további befogáshoz ideális.
(#) kistotti01 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Igazából beszerezhetők az ilyen típusú fogók, csak sokkal (nagyságrendekkel) magasabb áron. Ezért is probálok utánnajárni a dolgoknak. Gyakorlaton úgyanilyen típusú fogót használunk, csak KNIPEX a márkája és annak közel 45000 Ft az ára. Lehetőségeimhez mérten megprobálok minél előbb "lecsapni" erre a fogóra. Remélhetőkeg lesz is raktáron abban a boltban, amikor vásárolni fogok.
(#) tsanyesz válasza kistotti01 hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Mi is ehhez hasonló önbeálló fogókat használunk. Nekünk Haupák vannak, de az nem ez a kategória. Az intenzív használat mellett örök élet. Mostanában beszerzésre került egy-két ilyen olcsóbb fajta, ahhoz hasonló amit linkeltél, de az azért nem az igazi, összenyomni is más érzés. Egyszerűbb használatra biztosan nem rossz, az ára sem vészes, egyébként egész jól nyomja a hüvelyt. Nem tudom mennyire strapabíró, mert nem régóta használjuk őket, ráadásul szerencsére nekem Haupa van, de használtam már egyszer kétszer az említett típust is.
Nekem van egy másik fajta is, Bővebben: Link, ez is elég jó, és strapabíró is. Ezzel az a gond, hogy a vezetékek keresztmetszete nem mindig stimmel a szabványhoz, így nem mindig nyomja össze eléggé. Ez trapéz alakúra nyom, bizonyos esetekben jobb is mint a négyzet keresztmetszet. Nagy hátránya, hogy az adott keresztmetszethez tartozó vágást minden egyes nyomáskor meg kell keresni és abba illeszteni a vezetket. Ez kicsit lassítja a munkát, félhomályban meg elég nehézkes is. Ezeket a hátrányokat leszámítva nem rossz, cserélhetők a pofái, ha vastagabb vezetékhez kellene.
(#) pinyó39 válasza kistotti01 hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /
 
Hamar eltört a rugója, hobbicélra jó.
(#) szamóca válasza kistotti01 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
És nagyon nem mindegy a súlya (és súlyeloszlása) egy ilyen fogónak, ha nekiállsz szerelvényezni egy kapcsolószekrényt, amiben van ezernyi érvéghüvelyzeni való.
(#) kistotti01 válasza tsanyesz hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Köszönöm Mindenkinek a válaszokat!
Igazából nekem hobbi célokra kell egyenlőre, tehát nem folyamatosan hosszantartó használatra. Amit leírtál az alapján, és a többiek véleménye alapján, kezdőszinten ez elegendő fog lenni. Majd későbbiekben lesz ennél komolyabb is, addig remélem kitart majd ez: Bővebben: Link Egyenlőre beérem az előbbiekben linkelt példánnyal. Majd későbbiekben mindenképpen ilyet fogok vásárolni: Bővebben: Link Gyakorlaton munkálkodunk ilyennel, de ez már télleg profi szerszámnak mondható. Igazából pontosan azért is akarok ilyen önbeállót amít írtál, hogy ne keljen keresgetni az adott érvéghez megefelő méretet. Elég azt saruzáskor és blankoláskor csinálnom.
(#) kistotti01 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Igen, a súly is egy nagyon fontos szempont. Továbbá, ha tényleg nagyon sok érvéghüvelyt kell egymás után préselni, akkor a préseléshez kifejtett nyomóerő sem mindegy. Az is fárasztó tud lenni egy idő után. Egy profi fogóval szinte erőkifejtés nélkül lehet préselni, ami nagyon hasznos dolog tud lenni. De egyenlőre én még csak kezdő vagyok ilyen téren, ezért is vagyok vele úgy, hogy legyen mindenféle szerszámom, ha nem is csúcskategoriás, de legalább elmondhatom, hogy van és tudok velük dolgozgatni itthon. Aztán a későbbiekben majd szeretnék komolyabb szerszámokat is beszerezni. :yes:
(#) laszlo987 válasza kistotti01 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Jó a gondolkodásod, minden legyen mi kellhet utánna lehet finomitani.
(#) szamóca válasza kistotti01 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Igazad van, ezek a krimpelésnél lényeges szempontok. Abban hogy legyen idehaza minden, még ha nem is szuper minőségben, én nem értek egyet, mert később ez mindig visszaüt. Tapasztaltam.Nekem egy Conta Clip PZD3-om van az nagyon jó kis szerszám.
(#) kistotti01 válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Amíg tanuló vagyok, addig nálam ezek a szempontok dominálnak. Nyilvánvalóan a rossz minőségű dolgokat nem veszem meg, a profi dolgokat pedig majd a későbbiekben szerzem be. Ezért probálom az arany középutat megtalálni. Példáúl multiméterből van: my64, my68-as somogyis. Továbbá egy UT 70A unit műszerem is van, és egy analóg multimétert is vettem jómúltkor. Ezeket hoztam fel példának, hogy azért nem a legroszabb minőséget választom, de a legjobb minőség jelenleg még nem elérhető. pl. az unit műszerem egy középkategóriás műszernek mondható.
Egyébként teljes mértékben egyetértek azzal amit írtál, én is tapasztaltam már.
(#) SzervízMacska válasza kistotti01 hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Szia. Látod, ezért nem kell kényszeresen vásárolni, mint a multiméteres példád is mutatja. Vetteél már egy fél fiókra valót, de még sincs közte az igazi...
(#) andras1 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /
 
Nekem a kennedy tck 005 kit van. Árban megfizethető, félprofi kategóriába sorolnám. Áttételes, 5 garnitúra betéttel. Szinte minden saru és érvéghüvely nyomható vele. 5 éve vettem, ca 20k volt. 2-3000 nyomás után is ugyan olyan mint volt, semmi gondja.
(#) Doncso hozzászólása Ápr 17, 2011 / 1
 
Sziasztok.
Évek óta gyűjtögetem a sok lomot, miegyebet, gyűjtögettem a műszereket is, hogy milyen jó ha van mindenből több, namost ez odáig fajult el, hogy a műszerek 70%-át nem használtam, az így is kicsiny műhelykémnak meg a 80%-át kitöltötte a sok benne lévő holmi, szóval moccanni sem lehetett már. Arról nem beszélve, hogy a régebben lefektetett szőnyeg már olyan volt, hogy húú, és tisztán sem lehetett tartani. Na ennek véget vetettem. Jött a tavaszi lomtalanítás. Az értelmesebb cuccokat elajándékoztam, a nem használt műszerektől megválltam, ezek mondjuk nem éríntettek kellemesen, de muszály volt, a sok lomot meg egyszerűen kivágtam a szemétbe. A szőnyeget felcsavartam , és gondolkoztam mit lehetne csinálni a betonnal, hogy ne így nézzen ki, sok agyalás után kitaláltam, hogy keverek műgyantás csemperagasztót és impregnálás után ezzel vonom be. Na ez olyan jól sikerült, hogy majdnem ipari keménységű műgyanta padlót kaptam. Nagyon klassz lett. Lehet söpörni, felmosni, kopás és ütésálló, világos, és tisztántartható. Még kell egy festés, mert a sárga szín nyeli a fényt és sötét van benn három lámpa mellett is. Egyébként mostmár beférek a műhelybe, rengeteg hely felszabadult, ismét lehet dolgozni, mondhatom, tisztább szárazabb érzés. A padlásom szinte üres, az asztalom alatti rész végre üres, szóval ismét alakul a dolog. Még a bal sarokba beteszek egy kis P4-es műhelygépet, illetve leosztanám a netet is, jó az adatlapoknak, ilyesmiknek. Már csak egy kis hűtő kellene a sörnek Node beszéljenek a KÉPEK.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Elpasszolt műszerek? Lomtalanítás? Engem meg kihagytál? Egyébként jó jó, csak üres!
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Elpasszolt műszerek - 3 hétig hirdettem az apróba
Lomtalanítás - Szintén feltettem az apróba, hogy ingyen elvihető cuccok. Ennél többet nem tudtam tenni érted.
Hidd el Zolykám, néha nem jó olyat tartogatni, amit nem is használsz, csak azért , hogy legyen. Erre mondjuk nemrég jöttem rá.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Tényleg hirdetted? Nem láttam, pedig van mikor napi 10X is nézem az aprót Nekem még van helyem a lomoknak bőven
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Persze, elég sokáig. Mondjuk fénykép nem volt mellette. Lehet ezért nem láttad.
(#) Gafly válasza zoly15 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Zoly15: Ha még sok helyed van akkor hozzám is gyere

Doncso: Értem miről beszélsz. Van például ugye egy műhelyem. Meg van egy másik is, kint, ahol a durvább dolgok vannak. Aztán van a garázs. Ezekben már csak "lapjára fordulva" lehet mozogni
Aztán van az apámnak (nyugodjék békében) is egy műhelye. És neki is van kint egy, ahol a durvább dolgok vannak. És akkor az alsó konyháról nem is beszéltünk. A szín és a tüzelő tároló már csak hab a tortán...
(#) Doncso válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Igazából nehezen váltam meg tőlük, szerintem ezt is érted, de sajnos nekem nincs másik mühelyem, csak ezem van, így most a szabad hely többet ért számomra, vagyis egy élhetőbb műhely fontosabb volt, mint egy teli raktár. Azért én elmennék hozzád lomtalanítani Most van sok helyem.
(#) alfa007 hozzászólása Ápr 17, 2011 /
 
Üdv mindenkit.

Én 8-10 éve foglalkozom elektronikával, és az utóbbi egy évben hoztam össze ezt az asztalnyi felszerelést.
Majd még beszerzek egy oszcilloszkópot is a nyomtató helyére.

Íme az én "szentélyem". Egyszerű kapcsolás készítésére kialakítva.

100_0388.JPG
    
(#) nagy hoho válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Én nagyon is át tudom érezni a korábbi helyzetedet. Nyolc éve nyomorgok egy 3,2 m2-es odúban ami tele van pakolva. Sokszor egy A4-es területem van az asztalon ahol effektív munka folyhat. De ennek most vége.Készül az új műhely.Bár még két ablakot be kell rakni, vakolni kell, stb. De már látom a fényt az alagút végén.
(#) Gafly válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Pontosan értjük amiről beszélünk...
Szerintem bőséges lesz a EHET2.0 tombola
(#) nagy hoho válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Részleteznéd egy kicsit? Nehéz a felfogásom.
(#) pinyó39 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /
 
Á sosincs vége, két ház van tele a sza....mmal, az új műhely nemrég lett kész, de már az 5 méter hosszú asztalon nincs hely dolgozni.
(#) Doncso válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /
 
Én értem.
(#) Doncso válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /
 
Remélem képeket majd kapunk az új kuckóról.
(#) Alkotó hozzászólása Ápr 18, 2011 / 1
 
Doncso, Nagy ho ho!
Azt hiszem a megnevezés hibás, és ebből burjánzik az összes többi következtetés. A munkák jelentős részéhez elegendő néhány négyzetméternyi terület.
A gond akkor van, mikor a műhely és a raktár fogalma összemosódik. Persze tudom, ezek nehezen választhatóak szét, de ennek ellenére érdemes lenne. (Sokkal könnyebb az életem, mióta ezt szem előtt tartom!) Egészen másmilyennek célszerű lennie a két "területnek", ezért ha eggyé válnak, elkerülhetetlen a sok-sok kompromisszum.
Következő: »»   120 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem