Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 282
(#) nahun válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Táphiba kizárva

Én fogalmaztam bénán, a kondiknál még van táp, a másik oldalukat úgy értem, hogy ott van nagyjából a komplett töltésverzérlő rész a fetekkel de ott már nem mérhető semmi természetesen a pozitív oldalon...
(#) bbalazs_ válasza nahun hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Van-e esetleg biztositek valahol a kornyeken?
Szoval ha jol ertem , elegge kis teruletre tudtad lokalizalni a hibat. Akkor olyan nagyon sok dolog nem lehet. Esetleg egy kozeli kepet tudnal dobni roluk?

Masmilyen feszultsegeket tudsz merni mashol? Pl 3.3V, 5V?
(#) tom75 hozzászólása Ápr 11, 2011 /

Hi!

Egy Asus A3F laptoppal van gondom.
Nem kapcsol be, akku töltést se jelzi,
Be kapcsoló gombon csak 1,8V mérhető,
Van rajta egy ps 51020 ic ez forró kicseréltem, de utána is forró.
Hol lehet a hiba?

Köszönöm
(#) geza22 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szia!

Küldöm a hangot, beragadó billentyűre gondoltam.
Lekötöttem nincs változás.
(#) bbalazs_ válasza geza22 hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Igazad van, szerintem is az, valami beragadt billentyu hangja (szelsoseges esetben a csippantas ragadt be, de nem hiszem).
De bocs, ez nem szirenahang...

Viszont nem irod pl, hogy BIOS-ba be tudsz-e lepni?
Ha nyomva tartod mondjuk az Inst gombot bekapcsolas utan azonnal, mi a helyzet?
(#) sisi76 hozzászólása Ápr 13, 2011 /

Sziasztok! Kaptam egy beteg laptopot / Gericom Masterpiecce / Az előző tulajnál kikapcsolt és nem is kapcsolt be. Életre szeretném kelteni . Valami a töltővel lehet mert kipróbáltam másik laptoppal Siemens PII vel a feltöltött aksija ahogy rátettem a töltőt azonnal 0 ment és azonnal ki is kapcsolt. Nem tudtam bekapcsolni. Azt hittem ezt is tönkre vágta de ahogy a 220 bedugtam elindult. Nem nagyon értek hozzá ezért kérem segítsetek hol keressek. Vagy az aksija lenne a zárlatos a Gerinek? Sajnos a PII nincs töltője , ezért nem tudom kipróbálni másikkal. Köszi!
(#) Dementor válasza sisi76 hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Lehetséges hogy az akkuval van a problémád vagy érintkezés gondok esetleg oxidációra gyanakszok
(#) sisi76 válasza Dementor hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Köszi! Hogy kezdjek hozzá? Esetleg kivehetném az aksit vajon megy anélkül is félek nehogy kárt tegyek benne.
(#) sisi76 hozzászólása Ápr 15, 2011 /

Kipróbáltam aksi nélkül , sajnos nem indult el . Betettem a hűtőbe az aksit ez se segített. Nem volt oxidált az akku csatija de azért megtisztítottam fogpiszkálóval. Még mindig semmi.
(#) Hercooles hozzászólása Ápr 16, 2011 /

Sziasztok!

Lenne egy Asus A6000 gépecske. Ha bekapcsolom felvillannak a led-ek majd gyors ki is alszik. Akku nélkül is probáltam, bios-t reseteltem, de semmi. Akkuja már kukás valószínű, olyan mintha töltené, de nem melegszik a töltő egyáltalán.
Memót cseréltem, hDD-t lehúztam, procit cseréltem

Lenne még egy kérdésem A6000 ügyében. 15 és 15.4 colos kijelzővel is szerelték. Az alaplapi kijelzőcsatlakozók megegyeznek. Ha rádugom a 15 colos kijelzőjét inverterestül, szalagkábelestül működnie kéne az eredetileg 15.4-os kijelzővel szerelt gépen?

köszönöm a választ!!
(#) Hercooles válasza Hercooles hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Kiegészíteném azzal, hogy nem pörög fel a venti bekapcsolásnál, az előlapon a "borítékocska" ledje villan fel, nem a zöld lámpás!
(#) Ricsi89 válasza Hercooles hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Északi híd hiba. Ugyanilyen gépem van nekem is pár havonta előjön a hiba, de fél óra alatt melegítéssel javítható. Az északi hidat kell forrasztópákával megmelegíteni és jó lesz még egy darabig.
(#) sisi76 válasza Dementor hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Szia! Tudnál segíteni? Most mit csináljak vele? Köszi!
(#) Hercooles válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Értem. A kijelzős témáról mi a véleményed?

Köszi
(#) sisi76 hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Sziasztok ! Nekem nincs valami javaslat? Kaptam egy beteg laptopot / Gericom Masterpiecce / Az előző tulajnál kikapcsolt és nem is kapcsolt be. Életre szeretném kelteni . Valami a töltővel lehet mert kipróbáltam másik laptoppal Siemens PII vel a feltöltött aksija ahogy rátettem a töltőt azonnal 0 ment és azonnal ki is kapcsolt. Nem tudtam bekapcsolni. Azt hittem ezt is tönkre vágta de ahogy a 220 bedugtam elindult. Nem nagyon értek hozzá ezért kérem segítsetek hol keressek. Vagy az aksija lenne a zárlatos a Gerinek? Sajnos a PII nincs töltője , ezért nem tudom kipróbálni másikkal. Köszi!
(#) sisi76 hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Kipróbáltam aksi nélkül , sajnos nem indult el . Betettem a hűtőbe az aksit ez se segített. Nem volt oxidált az akku csatija de azért megtisztítottam fogpiszkálóval. Még mindig semmi.
(#) Góré88 hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Jó napot mindenkinek!
Volna nekem egy "IBM T43" típusú laptopom, az a baj vele, ha kikapcsolom nem tudom bekapcsolni csak is úgy ha lehúzom róla a billentyűt és visszadugom. Mi lehet a baja?
(#) Ricsi89 hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Sziasztok!
BGA cserében és gépek javításában jártas emberektől kérdezném a következőt. Adott egy Asus A6Tc gép, Geforce Go6100-as északi híddal, ami rosszalkodik. Tavaly augusztusban jött a hiba, beindult, de kép nincs. Ekkor kaptam azt a tanácsot, hogy melegítsem meg a chip magját és akkor megjavul. Ez be is jött, pár hónappal ezelőttig jó is volt. Akkor ismét jött a hiba, de akkor bekapcsolás után ki is kapcsolt a gép. Még egy javítás és ismét jó lett. Pénteken ismét jött a hiba, megoldva, majd ma megint. Mivel egyre kevesebbet megy a gép, egyre többször jön elő, így valahogy meg kellene oldani a dolgot. Ebay-en lehet venni ilyen chipet, de nem bízok meg benne, mert ezek elvileg már használtak, úgy lettek kibontva. Újat nem láttam sehol, nem tudom beszerezhető-e egyáltalán, vagy meg kellene bízni a kiszedettben? Nem bízok abban, hogy megveszem, kicseréltetem és akkor ugyan olyan rossz lesz esetleg pár hónap múlva, mint a mostanival.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Közben találtam egy újat is. Szerintetek mennyiért cserénének ki egy ilyet? Vagy valaki innen nem vállal cserét? Bővebben: Link Őt találtam, ami elvileg teljesen új.
(#) zolika60 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Az távolról sem bizonyos, hogy az IC hibás. Sok profi van a javításra. Például: Nekem segítettek.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Tuti az a hibás, többször volt a magja megmelegítve és azután mindig beindult a gép és volt, hogy majd fél évig hibátlanul működött. Utána is melegítés után egyből beindult.

Na de BGA lehet, hogy alatta a forrasztás kontakthibás.
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Kizárt. Egy 20 másodperces mag melegítéstől, amit ráadásul egy 50W-os wellerrel csinálok, az nem melegíti fel az alját is. Több helyen olvastam, hogy volt ezekből a chipekből hibás széria, aminek ilyen belső hibái voltak.

Ebben az esetben is segítenek. A hibamegállapításért nem kérnek pénzt. Kapsz egy ajánlatot. Ha tetszik elfogadod, ha ,nem nem vesztettél semmit. :yes: Az általuk javított gépet használom most is.
(#) Ballage hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Kedves Fórumtársak!

Van egy Compaq HP notebookom és a tápegység kisfesz kábele a táp felőli végén megadta magát (kirojtosodott, melegszik és már alig érintkezik), tehát le kéne venni belőle, de a probléma az, hogy nem tudom szétszedni a tápot, mert nincsenek rajta csavarok. A kérdés az lenne, hogy megpróbáljam-e szétfeszíteni, vagy ezek össze vannak hegesztve és csak roncsolással lehet kinyitni? Egyáltalán lehet-e ezzel kezdeni valamit?

A válaszokat előre is köszönöm.

Ballage
(#) Ricsi89 válasza Ballage hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Össze van "hegesztve", de szét lehet szedni. Én késsel és kalapáccsal szoktam az ilyet kinyitni. Az összeadás mentén éles késsel és kalapáccsal végigütögetem és általában szétpattan a hegesztésnél. Utána össze lehet ragasztani.
(#) zolika60 válasza Ballage hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Csak roncsolással tudod szétszedni. Satuban szépen körbe fűrészeled a hegesztés mentén. Megjavítod és összeragasztod. Sajnos másképp nem megy. :yes:
Ahogy Ricsi89 kolléga írja úgy is működhet.
(#) Ballage válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Értem, köszönöm a tippeket, akkor megpróbálom valamelyik megoldással. Gondoltam, hogy ilyesmi lesz...
(#) ufi válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Szia! Segítséget szeretnék kérni a ram forrasztáshoz!
Hol találom a ram chippeket?
1-3-3-1 hibajelzés van nálam is!
(#) KTobi válasza ufi hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Szia!
Először is, akárhogy zaklatsz e-mailben nem fogok válaszolni rá.
Ha nem kivehető a RAM, akkor páros számú egyforma lapos chippet keres az alaplapon, 4-8 darab kellene, hogy legyen. Ha kivehető modulból áll a RAM, akkor azt könnyen megtalálod.
Következő: »»   57 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem