Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
EMG1567 -el küzdök!
Tápja nem ment,már megy,ez után kiderült a nagyfesz tápja nem megy rendesen(hagyom holnapra a gondot) és fény derült még a vízszintes erősítőben félvezetők többsége is zárlatos.Néztem sehol se kapni. Van olyan aki jártas a ma kapható ilyen paraméterű félvezetőkben?Felsorolnám mi van benne ha valaki tudna segíteni. Holnap átbogarászok katalógust de ha esetleg hasonló cipőben járt más is szívesen fogadom a tanácsot mit lehet beszerezni.
Helló Kadarist. és Pucuka.
Akkor van remény átnézem, és jelentkezek. Köszönöm a segítségeteket.
Sendi által említett szkópnak tudtommal két eltérítőrendszere és két eltérítő elektródapárja is van.
Idézet: „EMG 1553, TR-4657 Dual Beam Oscilloscope Ez az utolsó olyan hazai gyártású oszcilloszkóp, melynek nem csak nagyméretű ernyője van, hanem kettő önálló elektronágyúval rendelkezik, vagyis a műszer két különálló, független időalapot tartalmaz.”
Üdv minden segítőnek.
Igen Ricsi89nek igaza van. Na de mi volt a hiba? Ugyanis már tökéletes. A jó magyar logika vezetett meg tegnap. Van bemenet 1 és bemenet 2, naná, hogy a bemenet 1-hez tartozik az "B" erősítő, míg a bemenet 2-höz az "A" erősítő. "B" fűrész ellenőrzése: tökéletes, "B" végfokban az egyik munkaellenállás megszakadt. Csere és öröm. Mindenkinek köszönöm az ötleteket.
2n2369a
2n2894 2n3119 1n4244 1n4152 Ezek helyett ki mit javasol? (Ebédelek aztán átkutatom a katalógusokat én is)
Szia!
Itt már kerestél helyettesítőt?
Nagyobb gondod a nagyfesszel lesz inkább. Nekem az 500pF 15 vagy 25kV-os kondik voltak rosszak, nem is tudtam belerakni helyette semmit. Megpróbáltam átépíteni az egész sokszorozót persze az sem lett jó, el is adtam az egészet alkatrészként. A 1567 egyébként pont olyan mint az öreg olasz autó. Közel annyit javítod mint amennyit használod.
diódákra már találtam jelölteket(1n4148,1n4150,bay94) amik paramétere tetszik nekem és kapható.
2n3119 re nem találok semmit. Ha nem lenne Uce közt akár 110volt is beraknám a 2n2219A -t. Mi lehet ami bírja a nagy Uce -t és a Hfe is magas meg 250Mhz körüli az fT -je? (olasz autókat is szeretem, csak javítás közbe szidom a tervezőjüket.A féktárcsának a difi oldalán a helye.)
Nagy fesz résszel akkor te foglalkoztál egy kérdés:
-1450volt csak -300 és -600között változik és a potira nem reagál. HV oszci panelon minden félvezető jó, kis feszültségű DC feszültség értékek közel pontosak(belefér a multiméter csalásába),ránéztem kb. 50khz val rezeg az egész a freki szép egyenletes de az amplitúdó változik.Szerinted mi kerülhette el a figyelmemet amiken keresztül előáll a -1450volt?Szerintem nagyon kisiskolás bocikám-bocikám dolgot nem veszek észre.
Erre akartam neked válaszolni,véletlen nem a válaszra nyomtam
C 1N 15000/CER
CAPACITOR 1nF 15000V kerámia RoHS C 1N 15000/CER 1 db: 667,80 835,00 2db ilyen sorba szerintem megteszi ha azok rosszak, csak 1700ft/500pF rémálom De ezeket te annak idején nem próbáltad bele,mikor neked a kondik voltak cserések?
Ezzel a típussal helyettesítheted a 2N3119-et.
Nem tudom már rég volt. Először azt kéne kideríteni hogy az oszci és a trafó teljesen rendben van-e. Ha igen onnan már lehet tovább menni.
Ezt te bemernéd rakni helyette?
Egy nagyon nagy hűtőfelületre van fogatva mivel az a vége a vízszintes erősítőnek a cső felé és az fT -je is ennek messze van a 250Mhz -től.Nem tudom hogyan viselkedne a szkóp ezzel egy 60Mhz jel esetén.
Ennek a tranzisztornak kerek fémtokja van az adatlap szerint. Hűtőcsillag van rátéve?
Ehhez mit szólsz?
Nézd át a porcelán forrléceket, mert néha azok is tudnak érdekességet okozni. Főleg ha koszosak, a készülék ball oldalán felül, és hátula tápnál is. Találkoztam már olyannal hogy máshová kellett forrasztani, mert nem akart rendesen működni. Üdv, sok sikert! ( Azért nem annyira használhatatlan a 1567 ha ki van takarítva és rendbe teszed.)
Sziasztok. Most szeretnék oszcilloszkópot venni. Szerintetek, egy LO-70 es típusú oszcilloszkóp hangfrekvenciás mérésekhez elég lenne?
Szia!
Inkább egy Miniszkópba ruházz be, ha lehet.
Értem.
Esetleg valami konkrét olcsóbb típust tudnál mondani? Csak hangfrekvenciára használnám....
Konkrétan erre gondolok. Aukciós oldalakon találkozhatsz eladó példányokkal.
Berakom ezt.Ez tetszik.Nem csillag hanem ilyen kocka szerű lefogatás az alumínium lemezhez ami a panelok közt van.
Köszi szépen.
BD245a - Tr904 kollektorán leírás szerint kb. 30voltos amplitúdónak kellene lenni de itt csak +-7volt körül van a két csúcs illetve a szinusz alján van egy kisebb "szinusz".
Minden jónak tűnik és még sincs -1450
Igen szkóppal is stabil tiszta a tápja -45 -15 +15 +100
Hanem holnap lekötök mindent a trafó secunder részéről és addig szerzek több megás ellenállásokat és csinálok egy 1:1000 osztót és megnézem mi jön ki a trafón. Nem e a trafó lenne kuka. Aukciós oldalon vettem két szkópot és most a másikal javítom ezt.A másiknak szerencsére csak multiméterrel javítható gondja volt.Az egy ruszki C1-70a. Hétvégén vettem mérőfejet is 100Mhz és drágább volt mint egy db szkóp ára De csak 1:1 és 1:10 állású.Így nem tudom megnézni mi jön le a trafóból.Kezd gyanús lenni nekem a trafója.Ha az lesz a baja valahol olcsón újratekerik?
Nekem is van egy C1-70A szkópom. Ez meg olyat csinál, hogy melegben leáll a transzvertere, és így nincs nagyfesz.
Ne fesd az ördögöt a falra! Eddig a ruszki megy csak majd két potit kellene cserélnem, mert kontaktos.
Azt megtudhatom, hogy az időbeállításától jobbra található két nagy gomb(0-100 0-10) illetve a két gomb alatt és között található mini banándugószerű csatlakozások mik pontosan? Ruszkihoz hol lenne érdemes betárazni félvezetőket? Vagy e kérdéssel még nem foglalkoztál?
Az egyszeres lefutású üzemmód időbeállításához valóak a kapcsolók. Nem kell foglalkozni vele. Elkókat kell cserélni a x-fiókban, mert kiszáradósak! Így javul a szinkronozás és a triggerelés. A tranyókkal nem volt még gond.
Külső kondikkal lehet állítgatni ezt a funkciót, indítani lehet fényképezőt meg más külső eszközt, és ugyanúgy ezt a lefutást is lehet kívülről indítani.. Régebben kísérleteztem vele, de otthoni szinten nem túl hasznos funkció.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |