Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Neked is köszönöm a választ. Nem vagyok mosógépszerelő, de a nickemből láthatod, hogy aranykezem van. A gép még sosem volt szétszedve, tehát nem volt babrálva a szintszabályozója sem. Gondolom ez az az alkatrész, amelyikből egy vékony fekete gumicső jön ki. Hogyan lehet leellenőrizni hogy megfelelően működik-e?
papa62 hozzászólása alapján megtaláltam a szintszabályozót. Ha belefújok akkor egyet kattan, és a kattanás mellett egy kis "bugyborékoló" hang is van.
Visszaolvastam, most már tudom mi az az NTC.
Valóban sok helyen írják hogy az F03 kód NTC hibát jelez. Például itt. Kiszedtem és rámértem. Nem igazán mutat semmit a multiméter egyik méréshatárban sem. Most már csak azt kellene tudnom, hogy a multiméter kattant meg, vagy az NTC. Mondjuk a fűtőszálat is megmértem, az 19,6 ohm volt. Holnap megnézem azért majd egy kölcsön műszerrel is. Az orczynál találtam új NTC-t 2590-ért, örülnék ha "csak" az lenne a baja gépnek.
Na amire elolvasom hogy nem találod az NTC-t addigra meg is lett mi az szeretem ha valaki leleményes kicsit
Tulajdonképpen ha a műszereddel meg tudtad mérni a fűtőbetét ellenállását és az NTC-re meg egyik állásban sem mutatott semmit akkor sztem szakadt lesz az,cseréld ki aztán cső.
Helló!
Persze ez is lehetséges,de akkor nem is megy rá 4 vezeték.Jó lenne a szerviz kódja/85xxxx3xxx/12 karakterből álló számsor.Akkor már pontosabb instrukciókat tudnék adni. Üdv.Csongor
Sziasztok!
Problámám van egy Indesit ws84tx típusú mosógéppel. A következő furcsa jelenséget produkálja: ha beállítom 40C- ra akkor normálisan működik, de ha 60C-ra állítom akkor égett szaga van, de működik továbbra is. Mi lehet az oka? Köszönöm a segítséget!
Sziasztok. Valaki tud küldeni egy hibakódtáblázatot AristonAVSL125-höz vagy esetleg hogy kell törölni, vagy úgy mint az indesitnél? a késleltető és a szupermosás villog, kösz mindenkinek.
Laci!
Szia!
Elvileg F12 ha felüről az 1-es 2-es villog, nincs komunikáció a kijelző és vezérlő között.
Igen felülről az1 és2-ik GOMB, mert van egy sor led is mellette.
Kösz a gyors választ most már tudom, hogy hol kell keresgélni.
Laci!
Szívesen, sajnos eddig csak vezérlés cserével tudtam megoldani ezt a problémát, de ha esetleg találsz rá más megoldást szólj
Kb egy hónappal ezelőtt javítottam ugyan ezzel a hibával egy Indesit panelt, elég sokkáig keresgéltem de a végén megtaláltam egy kis SMD ellenálás kiment az információ árramkörében, értékbe szinte semmibe nem kerül, de csere után megmentett egy gépet.
Laci!
Üdv. Meg oldódott a probléma és szerintem érintkezés hiba lehetett mert igazából nem cseréltem rajta semmit, esetleg még az hogy azULN2003-nak a lábait még átforrasztgattam. Na de
ARISTON ! Ezt írom mindenkinek aki még nem találkozott ilyennel, a probléma a következő: gép bekapcsol, programot álitod, elinditod, kattan az ajtózár és agép indulna de azt várja, hogy bezárja valaki az ajtaját, holott az ajtó zárva. Nos a megoldásnak semmi köze az ajtóhoz vagy a környékéhez, hanem az áram a motron keresztül megy át az ajtózár után és a motor csatiján el volt engedve egy drót és ennyi a történet. Hátha hasznos lessz majd valakinek. Laci!
Helló!
Hátha tud valaki tanácsot adni. Van egy kb 7 éves whirlpool awt 7105-ös mosógépem. Leverte a biztit és utána nem indult csak F6 villogott. Szétszedtem a vezérlő panelen elfüstölt egy kis triac (gondolom) meg még a fólia is elégett kicseréltem a füstös alkatrészeket pótoltam a hiányzó fóliákat de maradt az F6 hiba. A leégett fólia az ajtókapcsoló áramkörben volt kiszedtem a kapcsolót az is meg van égve. 5 érintkezős az M-C lábak között kapcsol a DS2 csatlakozáson és ennyi a 3-5-ös láb össze van záródva és ha kapcsolás van akkor is úgy marad a négyesláb érintkezője meg nem kapcsolódik soha. Hogy mi az a 3-as lábnál lévő alkatrész nem tudom, hogy kellene működjön azt se. Mivel mind a panel mind a kapcsoló húzós árban van nekem nem szivesen vennék úgy hogy nem is biztos hogy jó lesz. A múgy a gépet birtam nem volt eddig szinte semmi vele és most hogy szétszedtem nincs is nagyon szétrohadva. Ha valakinek volna valami ötlete azt megköszönném. Ali
Szia. Az F 6 -os hiba kód a motor taho generátor hibás.Víz ráfolyás a motor csatlakozóra,vagy szakadt a tekercs. Az ajtó kapcsolót cserélni kell.az 5 érintkezőből 2 az ajtó lecsukását figyeli,a 3 érintkező egy bimetális retesz amit az elfüstölt tiak vezérel.Ha szerencséd van nem jutott el a zárlat a processzorig.Sok sikert a javításhoz.
Sziasztok! tUDNA NEKEM VALAKI SEGÍTENI! eGY GORENJE WA543 TÍP.MOSÓGÉPEM VAN. hA KINYITOM AZ AJTÓT A MOSÓGÉP AKKOR SE ÁLL LE. a FŰTÉSE NEM MEGY, PEDIG JÓ A FŰTŐSZÁL, LEMÉRTEM.
Sziasztok. Az én Whirlpool awt 2284 tip. mosógépem két hónapja halt meg (hol centrizett, hol nem). Ezért úgy döntöttem, hogy pár száz forintért alkatrészenként eladom. Az alkatrész ára alku tárgya. A fűtőszál már elkelt. A motor csapágyazva.
Sajnos senki sem tud segíteni nekem, pedig nagyon várom! Köszönöm.
Szia!
Szerintem áramtalanítás után az ajtókapcsolót szereld ki,és asztalon vizsgáld meg,mi okozza azt,hogy az érintkező nem bont. Lehet mechanikai hiba is. Valószínűleg egyszerűbb lenne egy új ajtókapcsolót beszerelni a régi helyére. Üdv. Ottó
Sziasztok!
Van egy whirlpool awm-8105-ös mosógép. Egyszer csak megállt, és villog a kulcs jel rajta (talán ajtó nyitva.) Néha elindul, de végig még soha nem ment. Az ajtókapcsoló jó. A kábele is. Ha rövidre zárom az ajtókacsoló két vezetékét a vezérlőn, akkor is csinálja. Szivattyú jó. Ha nem villog a kulcs jel, a motor is megy, vizet is enged, meg fűt is. Ha villogás állapotba kerül, akkor mindíg akkor áll meg, amikor a motornak kellene mennie, vagy vizet engedne (tehát lényeges, hogy az ajtó csukva legyen). A vezérlőt átforrasztgattam, ELKO-kat kicserélgettem, nem segített. Nagy néha elindul, megy 10-15 percet, de aztán megint villog a kulcs. Tippetek van?
http://elektrotanya.com/whirlpool_delta_awm_8105_1.pdf/download.html
Nem tudom segít-e. Így elsőre azt mondanám én is hogy kontakt meg a motort nézném meg.
Köszi, ezt már megtaláltam pár napja, segített valamit, de a probléma nem oldódott meg. Nem írtam, de az önteszt jól lement, nincs hibajelzése, de a kulcs továbbra is villog. A motort még nem néztem, igazad van, lehet, az a kontakthibás! Ennek mondjuk ellent mond, hogy a feszültségek rendben vannak az ajtócsatlakozón, bár ahogy leírtam, már rá is jöttem, hogy ez nem jelent semmit..
mégegyszer köszi!
Úgy néz ki, a motor szénkeféje volt elkopva.
Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Bosch WAA16160 mosógép kezelőlapjáról keresek olyan képet,vagy rajzot,amelyről a LED-ek jelentései,illetve a nyomógombok funkciói leolvashatók. Sajnos az eddig talált képeken nem olvasható a felírat. Csak a panel van nálam,így valójában csak találgatni tudok,hogy melyik LED mit jelenthet. Előre is köszönöm: Ottó
Sziasztok!
TNY253 táp IC-t kellene cserélnem az egyik mosógép vezérlő tápegységében, de csak TNY255 van itthon. Adatlap szerint a 255 ugyanaz csak nagyobb teljesítményű. Helyettesítette-e már valaki, van-e tapasztalat hasonló megoldással. Köszönettel: Feri
Sziasztok!
Van egy INDEZIT WIDL 106-os mosógépem ami most először feladta a leckét. Hibajelenség: A program beállítása után a gép beengedi a vizet majd a mosódob gyorsan elkezd forogni.Ezt ciklikusan jobbra-balra csinálja (3-4 ford.) majd leáll és kinyomja a vizet. Az ajtózár led őrülten villog. Nem lehet le állítani csak a konnektorból kihúzva áramtalanítani. Ez egy szárítós gép. Segítségeteket kérném. Találkozott-e már valaki ilyen problémával és javítható-e.
Sziasztok!
A mosógépben Siemens EPW65001 panel "lakik". Ehhez esetleg valakinek EEPROM tartalma van? Üdv. Ottó
Hello
Nem tűnik nagy problémának, én először is a motornak a fordulatszám jeladóját nézném meg, meg esetleg a tengely végén a mágnest. Ez tipikusan az a gond mikor nem kap fordulatszám jelet a panel, és 1-2 próbálkozás után leáll. Üdv: Zoltán
Hello
Ha a lábkiosztása azonos, akkor nyugodtan bele lehet tenni, táp IC-kel szoktam mindig variálni, mindig azt rakom bele ami van itthon, nem szokott gond lenni velük. Üdv!
Hello
Ez a hibajelenség valóban szénkefe gond, elsőre azt mondtam volna rá. Üdv: Zoltán |
Bejelentkezés
Hirdetés |