Fórum témák
» Több friss téma |
Pontosan erre gondoltam én is. Szóval fs logo aztán pár mp-ig megjelenik a kép.És aztán off.
A fényerő is leesik kb. a felére a kikapcsolás előtt héhány tized mp-re. Egyébként most is arról sz.gépezek.Nekem bevált.
Helló mindenkinek! Az lenne a problémám h van egy samsung syncmaster 753s títusu monitorom és képcsö cserére szororult ki is lett cserélve müködik is nagyábol minden látszik rajta szin is ok csak a vizszintes méret és párna álitása megtörtént a menüben de nem álitya be rendesen kérdésem a következö hogy nem e lehet a belüjében álitani a képernyön neme van rá valami megoldás nagyon fontos lenne elöre is köszönöm!!
Üdv mindenkinek.
Segítség kellene. Van egy Fujitsu-Siemens Scaleoview L19-1W típusú monitorom. A baj az, hogy kattog a táp. Az invertert lekötöttem, 12 volt rendben, de az 5 volt helyett csak 4-4,3 volt van. Állítólag már volt "szervizben", egy pár kondit elég csúnyán cseréltek is. Sokat segítene ha valaki tudná, hogy milyen kondik kellenek bele és mi a helyük a panelon. Más ötlet és tanács is jöhetne, hogy mi lehet még a hiba vagy mit cseréljek. A monitor külső tápról és lámpafénynél nézve működik. Előre is köszi a segítséget.
üdv mindenkinek!
Lg FLATRON LCD L1520BM monitor tápjában egy 8 lábú szörnyeteg leemelte a kalapját (IC101jelzéssel)kéne valami tipusjelzés tud valaki segiteni?
Hello!
Van egy Dell M783p CRT monitorom, az a gond vele, hogy bekapcsoláskor nem tölti ki a kép a teljes képernyőt, csak egy részét, de ez a használat közben magától kitöltődik, aztán kikapcs és ugyan ez, mit kellene megnézzek. Van egy másik is az SAMPO, annak az a problémája, hogy új ablak nyitásnál, mintha rebbenne egyet a kép, ez mitol lehet? Előre is köszönöm.
Szia!
Az első esetben biztosan tápelkó kiszáradásról van szó. Esetleg lehet, hogy a soreltérítő tekercs csatolókondija, ami elkó szokott lenni, na az lett kapacitásvesztett.
Szóval kondi csere, és a másiknál mi lehet a probléma?
Kosz a választ.
Csak ablaknyitásnál csinálja ezt? Ha hirtelen fényességváltozás van, arra nem remeg?
Igen ahogy mondod. Mintha villanna egy pillanatnyit.
A SAMPO-nal belül poros minden, de sérült alkatrész nem latszik, viszont menet közben a katódcső vége, enyhen napsárgán világit, ez normális, régi mar.
A kép meg új ablaknál mintha lökődne egyet, rebben. Es kikapcsolás után a fényerő beállítást is elfelejti.
A csőfűtés pompázik sárga fényben.
Ertem és a feledékenysége lehet kondi hiba, vagy a remegés sem azért lehet?
Kattog? Az érdekelne engem is, mert van egy tápom,a mi hasonlót művel...
Hali!
Nézz át az " LCD monitor probléma " topicba A (#969650) -es hozzászólást nézd. Az enyémnek az volt a baja + a fénycsövek. Üdv
Szetszedtem a Sampo AlhaScan 411-et, kitakaritottam, ezek voltak a nagyobb kondik benn, lehet helytelenek,keves a hely:
100 v 220 uF 100 v 680 uF 25 v 2200 uF 16 v 2200 uF 400 v 150 uF 250 v 22 uF 16 v 220 uF 150 v 10 uF 63 v 100 uf Ezek helyesek lehetnek, nem lattam jol? Koszi.
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne h elveszett az ac adapterem koltozes kozben es szeretnem tudni h amit talaltam ebayen adaptert az jo e az en monitoromhoz. LG E1940S a monitor es ezt talaltam ebayen:LG DA-24B12 12V 2A AC ADAPTER LCD MONITOR. Koszonom a segitsegeteket
Hello!
"Az első esetben biztosan tápelkó kiszáradásról van szó. Esetleg lehet, hogy a soreltérítő tekercs csatolókondija, ami elkó szokott lenni, na az lett kapacitásvesztett." Lenne néhány kérdésem, hol helyezkednek el a tápélko és sorelterítő tekercs kondenzátorok, és kb milyen értékűek? Kosz szépen.
Sziasztok ! Samsung syncmaster 750s típus,nincs kép.
Készenlétben halk csattogások (áthúzások?) halhatok. Segítségeteket előre is köszönöm !
sziasztok , van egy új Fujitsu Siemens LCD monitor 19 colos monitorom és az csinálja hogy amikor bekapcsolom akkor tökéletesen működik de utánna 1 percenként kikapcsol , és miután vissza bekapcsolom utánna megint kikapcsol , és nem a videókártya a rossz mert leellenőriztem . köszönöm és remélem minnél hamarabb kapok egy kis segítséget
Ha csak a kep feketedik el, de a bekapcsolast jelzo led vilagit, akkor inverter. Ezt a gyanut erosoti, ha kikapcsolas utan felbontast valtasz a monitoron es ujra visszajon a kep egy percre.
Ha a kis led sem vilagit ilyenkor, akkor pedig tap. Valoszinuleg pupos kondik okozzak. Ne vard meg, amig felvezeto is pukkan tole.
a kis led világít , csak a kép megy el , és amikor megint bekapcsolom a monitort akkor olyan 20 másodpercig bekapcsolva marad és utánna pedig megint elmegy a kép , de nem tudok mit csinálni
Ami a monitor fenycsoveinek a nagyfeszultseget csinalja, a legtobb esetben mar egy panelen van a 230-as tappal. Az a resz, ahol ket lapos trafo is van es a vegeikbol mennek azok a zsiros tapintasu, altalaban feher es rozsaszin vezetekek a fenycsovekhez. A 19-esekben altalaban negy darab fenycso van, ketto- ketto az also es a felso oldalon.
De jo hir az, hogy lehet, hogy csak a csoveid kozul van egy kipusztulva. Az inverter orkodik a csovek felett. Eloszor kb 2 masodpercig teljes erovel megprobalja oket begyujtani, aztan ha ez sikerult, akkor nezi az aramfelveteluket. Ha ez tul nagy vagy tul kicsi vagy nincs rajta cso egyaltalan, akkor lekapcsolja az osszeset. Szet tudod szedni?
köszönöm a segítséget , rengeteget segítettél és holnap elviszem a szerelőhöz és megcsinálja ha megbírja . de mennyibe kerül a javítása az inverternek??
Nem biztos, hogy az inverter a hibas, csak az a biztos, hogy vagy o vagy a csovek valamelyike a ludas.
Kis idore feljebb lehet srofolni az aramot, akkor birja meg egy darabig. De csak kicsit, kulonben hamar tonkremennek a felvezetok benne, mert nem arra vannak meretezve. Az ar a szerelotol fugg, szerintem 5 es 10 kozott lehet kerni, attol fuggoen, mennyire ismeri a cuccot, mennyit sziv vele. Plusz az esetleges cso ara. Egyebkent a csoveket le lehet huzni a kepernyorol oldalra kifele, ott rogton latszik, ha valamelyik nem gyujt be. Altalaban kettot kell cserelni egybol, mert duplan vannak egysegenkent.
Van egy Benq t705 17 Lcd monitrorom!
A hibája:Bekapcsolom 1 mp-re előtünik a benq logo 1mp kikapcsol megint 1mp bekapcsol majd ki és ezután sötét marad a kép! Csak max 7-8 wattot e.-t vesz fel! Mi lehet a hiba:2 db c5707 cserélve lett egy mosFet cserélve lett! 2 kondi:35 v/470nF koni cserélve! Aki javitott már ilyen montorokat irja már le ,hogy mi lehet hiba !Kondi/trafo /tuning kondenzátor! Köszönöm! Sűrgős!
inverterhiba
|
Bejelentkezés
Hirdetés |