Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   479 / 1274
(#) kadarist válasza sero12 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Szia!
PTK-t akartál írni, ugye?
(#) sero12 hozzászólása Ápr 23, 2011 /

üdv:igen PTK.kössz
(#) kadarist válasza sero12 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Egy típusszámot kérnénk!
(#) elektromos válasza heli hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Érdekes! Akkor adj egy chassis számot, hogy milyen belsővel van, talán ugy gyorsabban haladunk.
(#) elektromos válasza sero12 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

A PTK-t cserélted, de a tekercset is kimérted? Sokan cserélgetik feleslegesen a PTK-t, közben meg szakadt, vagy menet zárlatos a tekercs. Sajna ilyen is van.
(#) nagy7702 hozzászólása Ápr 23, 2011 /

Sziasztok Tudna valaki segíteni? Van ez a sony Model:CPD-E100E fentebb már ma említettem dióda cseréjét most gyári tipust tettem bele azt nem nyírta ki de a sortrafó most csak nyöszörög vagy fütyül lényeg az hogy nem indul el rendesen,kikapcsoláskor bevillan egy kis pici kép a közepén néha be villan bekapcsolás után is egy pillanatra.Az lenne a kérdésem mit nézzek meg.Diódát tranzisztort mértem de nem találtam zárlatost.
Köszi a segítséget előre is.
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

A sortápfeszültség mennyi ilyenkor? Melegedő alkatrészt találtál?
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Nem találtam melegedő alkatrészt. De a sortápfeszültséget azt sajna nem tudom hogy mérjem. Még az elektronika elején járok de érdekel képes vagyok ráérésemben reggeltől estig csinálni dolgokat ha tudsz seíts.Köszi előre is.

Igazándiból egy ilyen Sony monstrum túl nagy falat lesz a számodra, mármint a javítást illetően. De azért a feszültségmérést megnézhetjük. Keresd meg a C556 jelzésű elektrolitkondenzátort (a rajzon a bekarikázott mérőpont mellett van). A sarkain mérj feszültséget.

153voltot mértem.

Jó. Most a sortrafó 9-es lába és a kondi negatív pontja (test) között is mérd meg.

Indításkor152volt pár másodperc után leesik rohamosan (rögtön)19voltig.
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 / 1

Az gond. De ezeknek a monitoroknak a javítása nem egyszerű feladat. Én azért kicserélném a 160V-hoz tartozó elektrolitkondenzátorokat (C556 és C626). Próba szerencse. Gondolom úgy próbálgattad, hogy a számítógép rá volt kötve.
(#) csabeszka hozzászólása Ápr 23, 2011 /

Üdw mindenkinek! Van egy videoton ts 4350-es szinestévém,de bekapolás után kb 1percre kikapcsol. Mi lehet az oka? Kaptam emailbe értesítést,hogy jött válasz,de a megadott linken nem találom a választ! Mobilról vagyok. Ha valaki tud segíteni akkor a csabeszka@t-email.hu cimre írjon! Elöre is köszi aki tud segíteni!
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Siker! A két kondi ki volt száradva30nF-os volt mértem öket, a lábánál ki volt folyva az elektrolit. Köszi a segítséget!
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Szép munka, pedig nagy volt az ijedtség!
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Na én azt hiszem lépek! Jó éj!. Holnap folytatom valamivel ismét,van még nekem mivel szórakoznom össze gyüjtöttem egy jópár tévét és monitort.
(#) kowi hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Sziasztok! Küzdök egy Daewoo tv-vel aminek felrobbant a tápja rajzom van de a r807-es ellenállás értéke leolvashatatlan a rajzon mérni se bírok mert szét van égve minden ha valaki tudja kérem írja meg privátba, a készülék sasszi száma: CP375
(#) elektromos válasza kowi hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Kűldtem egy szervízkönyvet az E-mail címedre. Minden jól olvasható rajta.
(#) kowi válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Köszönöm nekem is ez van.Minden jól olvasható kivéve azt az egyet
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Sziasztok!
Ismét tanácsért illetve útmutatásért fordulok hozzátok.Az egyik ismerősöm hozott egy tv-t hogy próbáljam már helyrepofozni ,mert nincs hang.A típus Grundig P42-242CTI (CUC2400).Nos nem csak hang nincs hanem a képernyő alsó részénél kb 6cm széles fekete csík látható.A Neten próbáltam ehhez a típushoz rajzot keresni de eredménytelenül.Sasszi szerint, bár van CUC2400-as, de nem egyezik ezzel a géppel.Kondik nincsenek púposodva, a stabokon rendes a feszültség (12v;5v)A hangszóróból nagyon halk pattogás halható de ha a bemenethez érek akkor van brumm tehát a fokozat él.Merre tovább?
Köszi!
(#) nagy7702 hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Sziasztok! Van egy Schneider STV 5110-es tévém.AZ a baja mind két oldalt van egy-egy fekete csík de a alulról fölfele haladva szélesednek a fekete csíkok (szóval alul vékonyabb fölül vastagabb) kép az van.Ha valaki tud segíteni megköszönöm.
(#) elektromos válasza kowi hozzászólására (») Ápr 24, 2011 / 1

Akkor segítek!
Írd be a pdf reader kereső részébe mi is kell, és lőn csoda mindent megkapsz az alkatrészről.
(#) elektromos válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Nézd meg, hogy ha van, akkor - tápok is jók?
(#) küzmös Gergely hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Szia Kadarist! A kontraszt poti egyik végén még rajta van a videojel a másik végén már csak egy bizonyos állásban van haloványka kép.. A poti közepén semmi.. A poti ugyan nem szakadt,de próbáltam,ellenállással kiváltani de semmi.. Kicseréltem az összes ellenállást a körben R723,R726,R727 (kontraszt poti).. de sajna ugyanúgy viselkedik.. pedig majdnem biztos voltam benne hogy jó lesz,mert egyszerüen nincs ott más alkatrész..
(#) belfi2 válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Szia!
Minden feszültség normális, a készülék üzemel csak hang nincs és az említett kép hiba.A rajz nem CUC 2400 hanem 2401.Érdekes módon a TV hátlapján mégis a 2400 szerepel.
(#) heli válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

szia!

a sasszi száma: G80.190-02
beko elektronik
(#) nagy7702 hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Sziasztok! Tudna valaki segíteni a fentebb említett Schneider STV 5110-es tévé bajában?Köszi előre is!
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Szia!
Jó lenne látni a hibát. Egy képet mellékelj!
(#) elektromos válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

A TDA4950 környékét ellenőrizd, hogy szabályoz-e. Ott lehet a trapézt is állítani. Ha ott minden rendben, akkor marad az EW kör kimérése. De a hang még mindig függőben marad. Azt meg, hogy a kettőnek mi köze egymáshoz, érdekes jelenség. Annyi időm meg nincs hogy órákig nézegessem a kapcsolási rajzát. Ezt meghagyom neked.
Következő: »»   479 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem