Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Érdekes! Akkor adj egy chassis számot, hogy milyen belsővel van, talán ugy gyorsabban haladunk.
A PTK-t cserélted, de a tekercset is kimérted? Sokan cserélgetik feleslegesen a PTK-t, közben meg szakadt, vagy menet zárlatos a tekercs. Sajna ilyen is van.
Sziasztok Tudna valaki segíteni? Van ez a sony Model:CPD-E100E fentebb már ma említettem dióda cseréjét most gyári tipust tettem bele azt nem nyírta ki de a sortrafó most csak nyöszörög vagy fütyül lényeg az hogy nem indul el rendesen,kikapcsoláskor bevillan egy kis pici kép a közepén néha be villan bekapcsolás után is egy pillanatra.Az lenne a kérdésem mit nézzek meg.Diódát tranzisztort mértem de nem találtam zárlatost.
Köszi a segítséget előre is.
A sortápfeszültség mennyi ilyenkor? Melegedő alkatrészt találtál?
Nem találtam melegedő alkatrészt. De a sortápfeszültséget azt sajna nem tudom hogy mérjem. Még az elektronika elején járok de érdekel képes vagyok ráérésemben reggeltől estig csinálni dolgokat ha tudsz seíts.Köszi előre is.
Igazándiból egy ilyen Sony monstrum túl nagy falat lesz a számodra, mármint a javítást illetően. De azért a feszültségmérést megnézhetjük. Keresd meg a C556 jelzésű elektrolitkondenzátort (a rajzon a bekarikázott mérőpont mellett van). A sarkain mérj feszültséget.
Jó. Most a sortrafó 9-es lába és a kondi negatív pontja (test) között is mérd meg.
Indításkor152volt pár másodperc után leesik rohamosan (rögtön)19voltig.
Az gond. De ezeknek a monitoroknak a javítása nem egyszerű feladat. Én azért kicserélném a 160V-hoz tartozó elektrolitkondenzátorokat (C556 és C626). Próba szerencse. Gondolom úgy próbálgattad, hogy a számítógép rá volt kötve.
Üdw mindenkinek! Van egy videoton ts 4350-es szinestévém,de bekapolás után kb 1percre kikapcsol. Mi lehet az oka? Kaptam emailbe értesítést,hogy jött válasz,de a megadott linken nem találom a választ! Mobilról vagyok. Ha valaki tud segíteni akkor a csabeszka@t-email.hu cimre írjon! Elöre is köszi aki tud segíteni!
Siker! A két kondi ki volt száradva30nF-os volt mértem öket, a lábánál ki volt folyva az elektrolit. Köszi a segítséget!
Szép munka, pedig nagy volt az ijedtség!
Na én azt hiszem lépek! Jó éj!. Holnap folytatom valamivel ismét,van még nekem mivel szórakoznom össze gyüjtöttem egy jópár tévét és monitort.
Sziasztok! Küzdök egy Daewoo tv-vel aminek felrobbant a tápja rajzom van de a r807-es ellenállás értéke leolvashatatlan a rajzon mérni se bírok mert szét van égve minden ha valaki tudja kérem írja meg privátba, a készülék sasszi száma: CP375
Kűldtem egy szervízkönyvet az E-mail címedre. Minden jól olvasható rajta.
Köszönöm nekem is ez van.Minden jól olvasható kivéve azt az egyet
Sziasztok!
Ismét tanácsért illetve útmutatásért fordulok hozzátok.Az egyik ismerősöm hozott egy tv-t hogy próbáljam már helyrepofozni ,mert nincs hang.A típus Grundig P42-242CTI (CUC2400).Nos nem csak hang nincs hanem a képernyő alsó részénél kb 6cm széles fekete csík látható.A Neten próbáltam ehhez a típushoz rajzot keresni de eredménytelenül.Sasszi szerint, bár van CUC2400-as, de nem egyezik ezzel a géppel.Kondik nincsenek púposodva, a stabokon rendes a feszültség (12v;5v)A hangszóróból nagyon halk pattogás halható de ha a bemenethez érek akkor van brumm tehát a fokozat él.Merre tovább? Köszi!
Sziasztok! Van egy Schneider STV 5110-es tévém.AZ a baja mind két oldalt van egy-egy fekete csík de a alulról fölfele haladva szélesednek a fekete csíkok (szóval alul vékonyabb fölül vastagabb) kép az van.Ha valaki tud segíteni megköszönöm.
Akkor segítek!
Írd be a pdf reader kereső részébe mi is kell, és lőn csoda mindent megkapsz az alkatrészről.
Nézd meg, hogy ha van, akkor - tápok is jók?
Szia Kadarist! A kontraszt poti egyik végén még rajta van a videojel a másik végén már csak egy bizonyos állásban van haloványka kép.. A poti közepén semmi.. A poti ugyan nem szakadt,de próbáltam,ellenállással kiváltani de semmi.. Kicseréltem az összes ellenállást a körben R723,R726,R727 (kontraszt poti).. de sajna ugyanúgy viselkedik.. pedig majdnem biztos voltam benne hogy jó lesz,mert egyszerüen nincs ott más alkatrész..
Szia!
Minden feszültség normális, a készülék üzemel csak hang nincs és az említett kép hiba.A rajz nem CUC 2400 hanem 2401.Érdekes módon a TV hátlapján mégis a 2400 szerepel.
szia!
a sasszi száma: G80.190-02 beko elektronik
Sziasztok! Tudna valaki segíteni a fentebb említett Schneider STV 5110-es tévé bajában?Köszi előre is!
Szia!
Jó lenne látni a hibát. Egy képet mellékelj!
A TDA4950 környékét ellenőrizd, hogy szabályoz-e. Ott lehet a trapézt is állítani. Ha ott minden rendben, akkor marad az EW kör kimérése. De a hang még mindig függőben marad. Azt meg, hogy a kettőnek mi köze egymáshoz, érdekes jelenség. Annyi időm meg nincs hogy órákig nézegessem a kapcsolási rajzát. Ezt meghagyom neked.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |