Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nekem kínai. Szervót életemben nem láttam, csak a kocsimban a féken meg a kormányon.
Van lineális léptető is. Ebbe a lényeg hogy rettenet gyors.
Itt egy léptető: Bővebben: Link Az előnye azért eléggé látható, nincs orsó, kevesebb hibalehetőség. Még a fémiparban mindig elterjedtebb a hagyományos orsó-motor megoldás. Ahol kell a sebesség azért ott már megjelent a lin motor. Nem új dologról van szó, 80 as évek scsi cd romjaiban pozicionálásra használták mérőléccel együtt.
És rettenet drága is, főleg ha pontosság is számít.
Ha pedig alámegy pld egy alátét.... drága játék.
Szia
Nem csak elvileg gyakorlatilag is bipoláris léptetö . A kapcsolás ehez a léptetöhöz jo . Vigyázz a tulárammal ( a fet tápfesszel tudod beállitani az optimálist ( kb 40 C fok a léptetö hömérséklete ) .
Szia,
Akkor jó, megnyugodtam. Egyébként ennél egyszerűbb kapcsolást, ami kompatibilis ezzel a motorral, nem tudsz(tok) véletlenül? Az árával van egy kis bajom... ebből a kapcsolásból kéne kettő darab, tehát 16db FET :/ A motor meg elég kicsi teljesítményű.. Gondolom ennyi FET-tel nagyobbat is lehetne vezérelni.. Ja és még egy kérdésem lenne: a 4093-as IC-t akár el is lehetne hagyni nem? elvileg csak két negálást végez. Úgy látom, hogy ha nélkülözöm az IC-t, akkor a DIR-jel invertálódik a STEP meg nem a felfutó, hanem a lefutó élre fog lépni, vagy fordítva. Jól gondolom? Ja és a legfontosabbat nem mondtam, mach3-ra lesz szóval nyilván az oszcillátor nem kell azért szeretném kihagyni ezt az IC-t. Előre is köszi a segítséget ![]() István ui.: Milyen típusú FET-et ajánlotok? HEStore-ból mondjuk.
Szerintem kezdj egyből leválasztást is építeni ha mac3-hoz akarod rakni.
Sziasztok
Tudna-e valaki ajánlani olyan online csapágy katalógust, ahol beírom a külső- belső átmérőt, kiválasztom a fajtát és kiadja a tipust. üdv
A méret alapjn a csapágy száma minden gyártónál egyforma. A szabványos méreteket egy A4 oldalon kigyűjtheted, ha annyira kell. Minek ahoz program?
És egy ilyet be tudnál linkelni?
Elnézést, ha félreérthető voltam. Szóval, Pl. megadom, belső:=8 mm, külső:= 22, -> enter-> kiadja := 608; A lényeg, hogy egy nem csapágymérnök gépész technikus is el tudjon rajta igazodni ![]()
www.consbrgs.com
keresztreferenciás, golyóstól az y csapágyakig megtalálsz benne mindent. a 8as belsővel és 22es külsővel ezeket hozza
Köszönöm!
Valami ilyesmire gondoltam ![]() Üdv
Több mint 10éve foglalkozom csapágyakkal, ha kérdésed van keress bátran
![]()
Szia
Az itt található bolygóműves anyát (mechanikai ötletek) akarom megcsinálni. Annyi különbséggel, hogy M12-es menetes-szár lesz meghajtva. Most kísérletezgetek + agyalok, lehet, hogy egyszerűsítek a dolgon egyenlőre. Kifúrok 12-es csavarokat 6-os fúróval, abba belemegy a 6-os köracél + zsír, kezdetnek megfelel. Először gondolkodtam tűgörgős csapágyazáson, mivel itt amúgyis főleg axiális erők vannak, így nem látom értelmét, a tengelyirányú kihézagolást (alacsony surlódású) még ki kell gondolnom. Majd beszámolok a fejleményekről. Üdv
Pár napja játszottam egy írógép mechanikával, eredmények: 18000 mm/perc előtolás és 11000 mm/s/s gyorsulás. Ez csak játék volt, maga a mechanika nem alkalmas megmunkálásra. Maximum a bovdenes mechanika része alkalmas hajtásra, ott ahol nem kell nagy erő oda kitűnő. Előbb tizeden belül, később beállítva a rendszert 3 századon belül képes volt visszaállni.
Ha nincs esztergád, akkor úgy fúrd meg a csavarokat, hogy azokat fogd az állványos fúró tokmányába. A menetemelkedésekre figyelj. Ezt megpróbálom én is.
Pontosan így csinálom én is, már az első próba elég jól sikerült!
egy ilyen most jól jönne
Üdv!
Ilyet ne vegyél, mert ebbe nehéz kör keresztmetszetűt fogni. A mellékelten van egy bemetszés a fix oldalon, ilyenbe gondolkozz ![]() A bolygó pedig szép munka. Grat.
Üdv Fórumtársak!
Tudom hogy ezt az apróba kellene, elnézést az operátoroktól! Van pár eladó alkatrészem kisméretű CNC hez aki építeni akar írjon privátot rám! ![]()
Sziasztok !
Alumínium vastaglemezt hol lehet beszerezni (vágatni) elfogadható áron? 160x480 -as méretben 20mm vastagságban kellene.
Hello!
Attól függ hogy kinek mi a jó ár. Átlagban nettó 1500-tól lehet számolni, plusz vágási költség. Egyébként, ha pesti vagy akkor nézd meg Amari H. . Az általad kívánt darab: 20*165,5*485,5*2,72/1000000= kb: 4,4Kg. Sűrűség változhat fajtától függően.
Üdv,kb. 1300-1400ft/kg. az amari-nál.
Szia!
Itt egyből levágják ha odamegyek, vagy telefonon rendeljem meg előbb?
Szia
Ennyire kategorikusan nem fog menni a dolog mert rajtad kivül más is érdeklödi és válaszra vár . Ha tanácsolhatok valamit : olyan léptetömotorokat szerezz be ami kb 200lépés/kört tud és a tekercsek ellenállása nem haladja meg az 5 - 7 ohm ot és bipolba köthetöek ( 4 - 6 - 8 vezetékesek ) .A nyomtatokban ritka az ilyen motor .A léptetö vezérlö elektronikák nem igazán szeretnek üzemelni 5V/fázis és 10 ohm/fázis felett .
Ekkora birkát .
Egy legalább 5 éves irásra válaszoltam . Bocsánat , nem néztem a dátumot .
Zsolti, ezeknek van menetemelkedésük, nem lesz jó arra amire szánod. Olyan görgő kell amin menet alakú párhuzamos gyűrűk vannak, annak fix lesz az előtolása. Vagy valami másban mesterkedsz?
Pontosan .
Az eredeti verzioban a menetemelkedésnek megfelelöen vanna beszurások a három hengeren . Az erö ami terheli ezeket a hengereket az pedig radiális és axiális is .Radiális mert a holtjátékot ki kell venni a hengerek álitásával axiális mert az asztalt elkell hogy mozditsa a helyzetéböl .
Az eredeti cikkben menetemelkedésnek megfelelő párhuzamos hornyokat használ a görgőknél, amibe megy 2 db 608-as csapágy.
Nyilván, ha lenne itthon 3 eszterga meg 2 marógép én is ezt averziót követném. Esetembe, mivel a görgő is menetes, ezért 2X áttétel keletkezik, valamint fennáll a veszélye, ha valamelyik görgő megszorul akkor leblokkol az egész. (mondjuk nem is nagyon értem, egy párhuzamos horony, hogy illeszkedik egy 1,5 mm emelkedésű menetbe??) Mivel nincs túl nagy költségvetése a dolognak 1 próbát megér, nem ez volt az első és utolsó project ami megy a kukába ![]()
Szia!
Én az eredeti cikket követve készítettem el a görgőimet. Sajnos még nincsen mibe beleszerelni őket, de bízom benne, hogy hamarosan találok a környéken jó maróst... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |