Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   87 / 376
(#) gulasoft válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Ez nekem kínai. Szervót életemben nem láttam, csak a kocsimban a féken meg a kormányon.
(#) SALáta válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Van lineális léptető is. Ebbe a lényeg hogy rettenet gyors.
Itt egy léptető: Bővebben: Link
Az előnye azért eléggé látható, nincs orsó, kevesebb hibalehetőség. Még a fémiparban mindig elterjedtebb a hagyományos orsó-motor megoldás. Ahol kell a sebesség azért ott már megjelent a lin motor. Nem új dologról van szó, 80 as évek scsi cd romjaiban pozicionálásra használták mérőléccel együtt.
(#) Zozi85 válasza SALáta hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

És rettenet drága is, főleg ha pontosság is számít.
Ha pedig alámegy pld egy alátét.... drága játék.
(#) PIC hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Sziasztok,

Szerintetek ez a kapcsolás: Kép Ehhez a motorhoz jó? Motor
Négy kivezetése van a motornak, elvileg bipoláris.

István
(#) kulzol60 válasza PIC hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia

Nem csak elvileg gyakorlatilag is bipoláris léptetö .
A kapcsolás ehez a léptetöhöz jo .
Vigyázz a tulárammal ( a fet tápfesszel tudod beállitani az optimálist ( kb 40 C fok a léptetö hömérséklete ) .
(#) PIC válasza kulzol60 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia,

Akkor jó, megnyugodtam. Egyébként ennél egyszerűbb kapcsolást, ami kompatibilis ezzel a motorral, nem tudsz(tok) véletlenül?
Az árával van egy kis bajom... ebből a kapcsolásból kéne kettő darab, tehát 16db FET :/
A motor meg elég kicsi teljesítményű.. Gondolom ennyi FET-tel nagyobbat is lehetne vezérelni..
Ja és még egy kérdésem lenne: a 4093-as IC-t akár el is lehetne hagyni nem? elvileg csak két negálást végez. Úgy látom, hogy ha nélkülözöm az IC-t, akkor a DIR-jel invertálódik a STEP meg nem a felfutó, hanem a lefutó élre fog lépni, vagy fordítva.
Jól gondolom? Ja és a legfontosabbat nem mondtam, mach3-ra lesz szóval nyilván az oszcillátor nem kell azért szeretném kihagyni ezt az IC-t.

Előre is köszi a segítséget

István

ui.: Milyen típusú FET-et ajánlotok? HEStore-ból mondjuk.
(#) gulasoft válasza PIC hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szerintem kezdj egyből leválasztást is építeni ha mac3-hoz akarod rakni.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Sziasztok

Tudna-e valaki ajánlani olyan online csapágy katalógust, ahol beírom a külső- belső átmérőt, kiválasztom a fajtát és kiadja a tipust.
üdv
(#) karaszbandi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

A méret alapjn a csapágy száma minden gyártónál egyforma. A szabványos méreteket egy A4 oldalon kigyűjtheted, ha annyira kell. Minek ahoz program?
(#) zsoltee0001 válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

És egy ilyet be tudnál linkelni?
Elnézést, ha félreérthető voltam.
Szóval, Pl. megadom, belső:=8 mm, külső:= 22, -> enter-> kiadja := 608;
A lényeg, hogy egy nem csapágymérnök gépész technikus is el tudjon rajta igazodni
(#) sunraw válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

www.consbrgs.com
keresztreferenciás, golyóstól az y csapágyakig megtalálsz benne mindent. a 8as belsővel és 22es külsővel ezeket hozza

névtelen.JPG

(#) zsoltee0001 válasza sunraw hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Köszönöm!
Valami ilyesmire gondoltam
Üdv
(#) sunraw válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Több mint 10éve foglalkozom csapágyakkal, ha kérdésed van keress bátran

Szia

Az itt található bolygóműves anyát (mechanikai ötletek) akarom megcsinálni.
Annyi különbséggel, hogy M12-es menetes-szár lesz meghajtva.
Most kísérletezgetek + agyalok, lehet, hogy egyszerűsítek a dolgon egyenlőre.
Kifúrok 12-es csavarokat 6-os fúróval, abba belemegy a 6-os köracél + zsír, kezdetnek megfelel.
Először gondolkodtam tűgörgős csapágyazáson, mivel itt amúgyis főleg axiális erők vannak, így nem látom értelmét, a tengelyirányú kihézagolást (alacsony surlódású) még ki kell gondolnom.
Majd beszámolok a fejleményekről.
Üdv
(#) SALáta hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Pár napja játszottam egy írógép mechanikával, eredmények: 18000 mm/perc előtolás és 11000 mm/s/s gyorsulás. Ez csak játék volt, maga a mechanika nem alkalmas megmunkálásra. Maximum a bovdenes mechanika része alkalmas hajtásra, ott ahol nem kell nagy erő oda kitűnő. Előbb tizeden belül, később beállítva a rendszert 3 századon belül képes volt visszaállni.

Ha nincs esztergád, akkor úgy fúrd meg a csavarokat, hogy azokat fogd az állványos fúró tokmányába. A menetemelkedésekre figyelj. Ezt megpróbálom én is.

Pontosan így csinálom én is, már az első próba elég jól sikerült!
egy ilyen most jól jönne
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Itt tartok:

bolygó.JPG

Üdv!
Ilyet ne vegyél, mert ebbe nehéz kör keresztmetszetűt fogni.
A mellékelten van egy bemetszés a fix oldalon, ilyenbe gondolkozz
A bolygó pedig szép munka. Grat.

satu.jpg

(#) Rasiel hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Üdv Fórumtársak!

Tudom hogy ezt az apróba kellene, elnézést az operátoroktól!

Van pár eladó alkatrészem kisméretű CNC hez aki építeni akar írjon privátot rám!

(#) dkarcsi73 hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Sziasztok !
Alumínium vastaglemezt hol lehet beszerezni (vágatni) elfogadható áron?
160x480 -as méretben 20mm vastagságban kellene.
(#) Zsika válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Hello!
Attól függ hogy kinek mi a jó ár. Átlagban nettó 1500-tól lehet számolni, plusz vágási költség. Egyébként, ha pesti vagy akkor nézd meg
Amari H. .
Az általad kívánt darab: 20*165,5*485,5*2,72/1000000= kb: 4,4Kg.
Sűrűség változhat fajtától függően.
(#) rolika99 válasza dkarcsi73 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Üdv,kb. 1300-1400ft/kg. az amari-nál.
(#) dkarcsi73 válasza Zsika hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Szia!
Itt egyből levágják ha odamegyek, vagy telefonon rendeljem meg előbb?
(#) kulzol60 válasza duCiel hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Szia

Ennyire kategorikusan nem fog menni a dolog mert rajtad kivül más is érdeklödi és válaszra vár .

Ha tanácsolhatok valamit : olyan léptetömotorokat szerezz be ami kb 200lépés/kört tud és a tekercsek ellenállása nem haladja meg az 5 - 7 ohm ot és bipolba köthetöek ( 4 - 6 - 8 vezetékesek ) .A nyomtatokban ritka az ilyen motor .A léptetö vezérlö elektronikák nem igazán szeretnek üzemelni 5V/fázis és 10 ohm/fázis felett .
(#) kulzol60 válasza kulzol60 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Ekkora birkát .
Egy legalább 5 éves irásra válaszoltam .
Bocsánat , nem néztem a dátumot .
(#) Antauri válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Zsolti, ezeknek van menetemelkedésük, nem lesz jó arra amire szánod. Olyan görgő kell amin menet alakú párhuzamos gyűrűk vannak, annak fix lesz az előtolása. Vagy valami másban mesterkedsz?
(#) kulzol60 válasza Antauri hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Pontosan .

Az eredeti verzioban a menetemelkedésnek megfelelöen vanna beszurások a három hengeren .
Az erö ami terheli ezeket a hengereket az pedig radiális és axiális is .Radiális mert a holtjátékot ki kell venni a hengerek álitásával axiális mert az asztalt elkell hogy mozditsa a helyzetéböl .
(#) zsoltee0001 válasza Antauri hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Az eredeti cikkben menetemelkedésnek megfelelő párhuzamos hornyokat használ a görgőknél, amibe megy 2 db 608-as csapágy.
Nyilván, ha lenne itthon 3 eszterga meg 2 marógép én is ezt averziót követném.
Esetembe, mivel a görgő is menetes, ezért 2X áttétel keletkezik, valamint fennáll a veszélye, ha valamelyik görgő megszorul akkor leblokkol az egész.
(mondjuk nem is nagyon értem, egy párhuzamos horony, hogy illeszkedik egy 1,5 mm emelkedésű menetbe??)
Mivel nincs túl nagy költségvetése a dolognak 1 próbát megér, nem ez volt az első és utolsó project ami megy a kukába
(#) zolee1209 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szia!

Én az eredeti cikket követve készítettem el a görgőimet. Sajnos még nincsen mibe beleszerelni őket, de bízom benne, hogy hamarosan találok a környéken jó maróst...
Következő: »»   87 / 376
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem