Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   163 / 316
(#) deadlyroberta válasza csoka69 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
hát én már Pa hoz is gitár hangszóróból fogok építeni hangfalat. Terhelést is jobban bírja de nem? 200 x 200 ashoz milyen hangszóró(ka)t vegyek? 110 db-hez legyen közeli a teljesítménye 1 watton. az akárhogy számolom 140 fölött lesz akkor nem? Meg amiket hallgatok... érdemes tanulmányozni. Szerintem az is gitárhangszóró gyanús...
(#) deadlyroberta hozzászólása Ápr 25, 2011 1 /
 
U.I. Itt hagytam valamit.
(#) skero válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Ha mondjuk 4 darab 102 dB körüli hangszórót raksz egy dobozba az együtt tud 108 dB -t.PA -hoz gitáros hangszóró? Az nem fog eléggé mélyre menni ha pl olyan stílusú zenét akarsz ,illetve mélyebb hangoknál rohamosan csökken az átvitel.
(#) deadlyroberta válasza skero hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Ja igen csak mondjuk nem 1 watton hanem 4-en. Nem 102+(3x3)=111 lesz? gitárba mutatom mit lestem ki most sincsen ennél komolyabb http://bolthely.hu/mikroshop/id/01148_12_inch__300mm__Img_StageLine...200PRO de azért gitár hangszóró másik érvem mellette, hogy nagy terhelhetőség : gain, ovefuze stb-t jól birja akkor 4 szögre tökéletes bár amúgy is szoktam nem 4 szögre fejlesztett hangfalon hallgatni 4szöget. Bár a mit belinkeltem nem igazán 4 szög hangzás de kell az oda.
Erősítő elé csövet színezésnek hogy lehet tenni?

2.mp3

1.mp3
   
(#) skero válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Bassmaster épített csöves előfokokat (többek között) Ő segíthet abban ,de rengeteg kapcsolást találni. Az nem kifejezetten gitárhangszóró. És 1W ról 4 darab 102dB -es sugázó 108dB fog adni ,tehát 1W -ról nem 4 -ről. Gitáros hangszórónak akarod azt? Nézz azért itt körül.Bővebben: LinkBővebben: LinkEzek közt
(#) deadlyroberta válasza skero hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Itt a lista miket csemegéztem: http://bolthely.hu/mikroshop/id/01440_12_inch__300mm__Eminence_Comm...COM12A http://bolthely.hu/mikroshop/id/01462_12_inch__300mm__Eminence_Red_...DFANGB http://bolthely.hu/mikroshop/id/01465_12_inch__300mm__Eminence_Scre...CREAMB
a 30 wattosat azt azért tettem be mert majd elektróba járok akkor elkezdek épiteni egy csöves pa-t. Amúgy Pa ra kell de mellékeltem hangmintákat is. MEg köszönöm hogy mondtál embert.
(#) skero válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Sokba lessz így elsőre . A 16 Ohm -os al mi a terved?
(#) deadlyroberta válasza skero hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
a 30 wattosal az hogy építek egy ilyet :http://www.bolimbo.dk/guitarer/forstaerkere/AC30/AC30engelsk.htm azt még nem tudom hogy ecl86 szerelmemből adódóan hogy fogom átevezni rá.
(#) deadlyroberta válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Ja igen néztem drága, nem nyertem a lottón viszont zsebpénzem se sok, viszont jó helyre tettem azt a kicsit is, mezőgazdaságba most kell befektetni de ez nem az az oldal... gondolom én ha 4 ohm -osra megtekerem a kimenőt, sorba kötök 4et akkor azt meg fogja ám küldeni rendesen? főleg az fogott meg nagyon hogy elektronikus , különböző akusztikus zenék nagyon szépen kijőnek belőle. DM, Jmj és a különböző szintipop zenék, technonál meg az is megjelenik amit "stúdió" cuccnak beállított erősítők nem adnak át pld: Presonus Central Station .
(#) skero válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Hát ha a 4 darab 16 Ohm -osat sorba kötöd az 64 Ohm lesz! Párhuzamosan kötve már oké. Viszont 4 darab 4 Ohm -os hangszórót is vegyesen kötve lehet 4 Ohm -os az egész. Nézd át a táblázatot amit küldök. Alul birsz lapozgatni és átírhatóak az értékek. És a 4 darab 30W -os hangszóró elvisel120W -ot.

speaker5.xls
    
(#) deadlyroberta válasza skero hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Jó bocs akkor 2 párhuzamosan 2 sorba igy 8 ohm lesz. És akkor maradok a 8 ohm-os rendszernél. Exelem nincs szabad szoftver párti vagyok de tévedhet az emberlánya is néha nem?
(#) skero válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Így négyszereződik a teljesítmény amit a 4 hangszóró immár együtt elvisel. Az érzékenység minden duplázásra kb 3 dB -el nő,tehát 3 + 3 azaz 6 dB hangnyomás növekedés.
(#) kefe13 válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Hali.
Tessék egy nyílt forráskódú szabadon használható Office csomag, csak hogy tudj .xls-t nézegetni
libreoffice
(#) ZSozsóó hozzászólása Ápr 25, 2011 /
 
Srácok, ne haragudjatok ,de már szédülök kicsit, mi is a probléma? Hangszórónak gitárhangszóró ,ami nem is gitárra lesz, hanem valami zenehallgatásra, vagy PA- hoz? Zenehallgatásra tök alkalmatlan egy gitár hangszóró ,tekintve, hogy a nagy átlag belőlük nem szélessávú, ámde elég érzékeny és azt megtámogatni kellően érzékeny magas és közép sugárzóval...nem is értem, ez egy kicsit elmebeteg ötletnek tűnik. 4W-ra pláne. Visaton, Fostex ezekből kell nézni. A Visatonnak van egy jó szélessávúja, barátom egy TL dobozba tette(FRS-8) és elképesztő mélyek jöttek ki belőle, pedig csak egy nyolc centis kis szélessávú, elsőre mindenki keresi a mély sugárzót a dobozban...Szóval el kéne dönteni, hogy mire is kell, mert zenét hallgatni nem lesz jó semennyi 12 inches gitár szóró, bárhogy kötve. Legalábbis minőségi zenehallgatáshoz nem.
4 Ohmra tekerni a kimenőt, aztán sorba vele 4 ohmot meg hangszórót? Lehet hülye kérdés,sőt biztos, de akkor miért nem 8 ohmra tekered meg a kimenőt? Vagy mint a gitár fejek nagy részében 4/8/16 ohmra?
AC30 féle erősítő előállítható ecl86-ból is, ki is adja a szükséges trióda/pentóda számot, persze kérdéses, hogy nem lenne- e áthallás,mindenesetre én nem keverném a vég és elő csöveket egy búrában, de akkor is a vég meg a fázisfordító kijönne, aztán max 2 12AX7 kéne. Az Ecl triódák szimmetriája nem kérdés, mert a fázisfordító eleve nem szimmetrikus, van benne hiba, a végpentódákat kéne összeválogatni, illetve nem ártana. ...Meg persze a teljesítmény is kicsit szerényebb lesz. No, kb ezt az utolsó bekezdést látom én GITÁR ERŐSÍTŐS kérdésnek. A zenehallgatással/doboztervekkel kapcsolatos kérdésekre tuti van más topik! Off voltam, Zsolti
(#) deadlyroberta válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /
 
Kevesebb lesz de párhuzamosan még lehete rajta tolni mármint csöveket még rákötni párhuzamosan mert 2 a másik ketöre már ugy van rákötve. gitár hangszóróban van ami 40 hz- ig is lemegy off hangfalrajzok vannak 89-es elektrotechnika évkönyvből.
(#) karpi válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Van /letezik Open Source Office van " portable" tipusu is en "stick"-rol hasznalom a notebook-hoz .Tudtommal mar megjelent a Free Windows Office ugye mert az Open Source lehengerli de meg nem neztem utanna nem kellett.
(#) karpi válasza deadlyroberta hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Nem jo a gitarerosito es hangszoro+lada zenehez.
Jamman Stereo Loop Machine -hez muszaly jobb cucc mert a cintanyer,basszus es nagydobb sehogy ! se szol.
Es nincs szo HiFi zenerol csak a nagyon minimalis minosegrol .
Ithon a kis gitarkombo helyett jobban szol egy nagyon olcso 2+1 es PC/Hometheatre cucc , a kis 5"-os reflex mely meg basszusgitarral is meglepoen jol szol .Persze halkan ,igy eppen jo gyakorolni. Meg ez is hangos a szomszedoknak es a nejemnek,
(#) kefe13 hozzászólása Ápr 26, 2011 /
 
Sziasztok, kis más téma. Idekeveredett egy artec duo drive blender pedál. Szívesen körbefényképezem ha érdekel valakit a cucc. Azt hiszem tl072 van benn pár darab, érdekes hangú használható motyó. Ahogy a gyártó mondja egy másik pedáljáról, nem irtották ki a közepeket ebből sem ! Szóval ha érdekel valakit nyikkanjon és szétkapom
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
hali!

Engem kifejezetten érdekel, az Artec motyói jópofák, annak ellenére hol is készülnek...Volt szerencsém pár darabhoz, a Crazy Metal egy transzparens tiszta csövesen olyat szólt...hogy..face melter pedig nem vagyok pedál párti!!!
Kifejezetten érdekelne tehát a kis pedál
Köszi!
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Értem állok is neki
Ez valami nagyon klafát csinál, crunch egy nagyon szépen dolgozó valami ami, ahogy Peta is mondja a demóban a hang elejét kapja meg, a drive pedig egy distortion ami adja kitartást, keverve meg baba hang. Ami zavaró, hogy csutkára tekerve is kevésnek tűnik a kimeneti jelszint, bár ez erősítőfüggő szerintem.
Na csinálok képeket
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
a képek: Link
Remélem nézhető, még mindig egy öreg gép van itthon, ennyit tud :S
(#) Gab04 hozzászólása Ápr 26, 2011 /
 
Elektronikai téren kezdő vagyok és segítséget szeretnék kérni.. pár sikeres torzitó után belevágtam egy nagyobb munkába: Rendeltem az Urbánelektrónikától egy csövesgitárelőerősítőt és egy quad405 ös 100w os végfokot. Ehez szeretnék tápot csinálni (150VA trafó megvan hozzá + 2db 10.000q elkó + Gréchíd megvan) valamint, hogy a fűtőfeszt a csöveknél hogy tudom megoldani ( Valami olyasmit mondtak, hogy 2 kistrafót szembe kell kapcsolni... ezt nemértettem) Válaszotokat előlre is köszönöm!
(#) Hx-2 válasza Gab04 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Kapcs. rajzot nem kaptal hozza??
(#) kefe13 válasza Gab04 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Helo.
Nem értek a csövekhez, de Urbán nem árul hozzá komplett táp kitet ? Vagy valami útmutatót legalább kellene adjon. Legalábbis illene, hamár kit ...
(#) Gab04 válasza Hx-2 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
a csöveselőerősitő é megvan a quadé valahogy elkeveredett de letöltöttem azt tudom csatolni..

Quad_405.pdf
    
(#) Gab04 válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Sajnos a csöveshez nem találtam a webshopjában... Quadhoz amit írt azt megvettem.... csak eddig 9v os elemes motyókat raktam össze és ez kicsit nehéznek tűnik nekem, főleg hogy a csöves előerősítő Tápfeszültség: Ua: 250V, fűtés: 6,3V vagy 12,6V
(#) kefe13 válasza Gab04 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
A csöves motyóét is földobnád ?
(mármint a doksit amit kaptál hozzá)
(#) Hx-2 válasza Gab04 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Hat en a csovesre gondoltam. (ha mar a futofesszel van problemad)
(#) Gab04 válasza kefe13 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Szkennerem nincs de holnap valahogy lefotózom és akkor feldobom.
(#) Gab04 válasza Hx-2 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /
 
Igazándiból a quadnak a tápja is bonyolult nekem
Következő: »»   163 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem