Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   484 / 1274
(#) kadarist válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

A többi 50% meg forrasztáshiba
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Szia! köszi! Ezt nembiztos meg tudom csinálni, a rajz nem minden részét ismerem.
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Persze, hogy nem, mert ennél még PIC-et is kellene programozni. Jobb, ha készen veszel egy ilyen mérőt. Bár nekem nincs ilyen kütyüm és mégis boldogulok valahogy.
(#) nagy7702 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Csak néztem 20000-be kerül majdnem egy.Lehet nekem is egy ideig boldogulnom kell nélküle,ha csak valaki nem segít meg építeni.
(#) petyus190 hozzászólása Ápr 26, 2011 /

Sziasztok uj vagyok az ellektrónikában meg az oldalon is de van egy videoton _ts4320sp olyan hogy ráraktam a kábel tv re és rá két napra be csikozodott a kép de nem minden adon mintha rá atam volna a g2-t csontra de hiába veszem le ugyan olyan de monták hogy cseréljem ki . Merre keresem a hibát? valaki segitsen elöreis köszi.
(#) heli válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Szia!

Amit írtál, hogy nézzem meg, már megnéztem tehát a 60W-os lámpa próbát, írtam is akkor róla. a pozició számok, amiket írtál, nekem nem azok.
Ilyenkor mi van?
(#) pitro hozzászólása Ápr 26, 2011 /

Sziasztok!

Ismét kicsit tanácstalan vagyok Nem értem mitől lehet ez,hogy a fűtése megy a képcsőnek,nagyfesz van hang is van a képcső nyakán olyan 180v-okat mérek és a legkisebb fény sem jelenik meg a képernyőn.Olyan mint ha be sem lenne kapcsolva.Mi lehet a gond? Ha valamelyik eltérítéssel lenne gond akkor valami fény azért látszódna elvileg .
Köszönöm.
(#) kadarist válasza pitro hozzászólására (») Ápr 27, 2011 / 1

Mekkora a G2 (Screen) feszültség?
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

A neten találsz Deprez (analóg) kijelzésű ESR-mérőt is. Ezeket könnyebb megépíteni, mint a digitálisakat. Bővebben: Link
(#) pitro válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Ennek még két részből van a sokszorozója nincs egybeépítve. Egy poti van az egészen azzal lehetne a G2 feszültséget állítani ha minden igaz. Hol lehetne megmérni a G2 feszültséget? Mindenütt ugye gondosan ügyelnek a szigetelésre,hogy ne legyen áthúzás.Elképzelhető,hogy a képcsövön belül lenne gond? Bár igazából az elmondás alapján amikor ment volt képe csak mindig kikapcsolgatott.
(#) kadarist válasza pitro hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

A képcsőpanelen van az R724-es potméter, azon tekerj és az R727-en mérj feszültséget.
Rajz: kattints a Get Manualra lent
(#) mineral hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Sziasztok!

Hozzám került egy külső tápos Hitachi LCD TV. A tulaj autóba szerette volna beépíteni és addig-addig ügyeskedett, hogy fordított tápfeszültséget kapott. Egy-két kisebb ic szénné égett benne. A kérdésem, hogy a fordított tápfeszültségtől mennyire károsodhatott a többi integrált áramkor. Érdemes foglalkozni vele egyáltalán?

Köszönöm
(#) belfi2 válasza pitro hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Szia!
Nem lehet hogy nincs videó vezérlése?Mert ha vezérlő elektródán méred a 180V-okat akkor az le van zárva.( rajz,videopanel 6-5-4 pont.)
(#) belfi2 válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Hali!
Sajnos nem jött be a dolog a hiba ugyan úgy maradt.Viszont a pattogás ha megnyomom a Memo gombot, egy pár másodpercre abbamarad de azután újra kezdődik.(Grundig sasszi 2401)
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 / 1

Feltekert G2 mellett illene valamilyen derengésnek lenni nagy katódfeszültségszint esetén is. Várjuk meg az eredményeket.
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Igazad van !
(#) pitro válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Érdekes mód az én panelemen R727 a potméter de a lényegen ez nem sokat változtat mert nincs rajta feszültség. A képcső mindhárom elektródáján mérem a 180v-ot szépen fűt is a cső nagyfesz is van de az általad megadott ellenállásokon nincs fesz.
(#) kadarist válasza pitro hozzászólására (») Ápr 27, 2011 / 1

Ellenőrizd az R721-et, keress zárlatos kondenzátort, szakadt ellenállást a képcsőpanelen. Ellenőrizd a sortrafó melletti ide tartozó alkatrészeket is, amik a sortrafó 1-es (A) lábára vannak kötve.
(#) h-balynt hozzászólása Ápr 27, 2011 /

igen az IC-is kivan cserélve van egy régebbi hibája is nem tudom van e valami köze hozzá de max hangerőn is nagyon halkan szól és csak a bal oldali hangszóró szól végfok jó elkók cserélve ott is.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Azonkívül hogy próba nyákot csinálnék hogy lehet ellenőrizni egy TBA130 as Ic-t.Valószínűleg ez halt meg a Grundigban és viszi magával a Függ vezérlést is.
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Nem akarlak elkeseríteni.
(#) elektromos válasza h-balynt hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Hangszóró nem terhel be? Húzd le és nézd meg úgy mit csinál.
(#) belfi2 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Olvastam már de gondoltam hátha .Átalakítani nem akarom mert nem az enyém.Kivéve ha a gazdája nem kéri.
(#) petyus190 hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Sziasztok az elözö kérdésem re van e valami megoldás?
(#) kadarist válasza petyus190 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Szia!
Mutasd meg a csíkjaidat!
(#) petyus190 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Szia!
Küldök több képet is.
(#) belaradio hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Tisztelt Kadarist ! Megvettem az új fet-tet ,de ugyanazt mértem rajta,mint a régin.Bitosíték van a tápban ,de az jó. Az R802 ellenállás értéke nem biztos ,hogy megmaradt az égés miatt.Sajnos nem tudom az eredeti értéket.
(#) kralac hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Hitachi CPT-2788 TV. Mono adás vételekor nincs hangja, csak sztereo adásnál van hang.

Mi lehet a probléma?
(#) kadarist válasza kralac hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Szia!
A hangnormát állítsd be BG-re.
(#) kadarist válasza belaradio hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Mi a tévé típusa?
Következő: »»   484 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem