Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A többi 50% meg forrasztáshiba
Szia! köszi! Ezt nembiztos meg tudom csinálni, a rajz nem minden részét ismerem.
Persze, hogy nem, mert ennél még PIC-et is kellene programozni. Jobb, ha készen veszel egy ilyen mérőt. Bár nekem nincs ilyen kütyüm és mégis boldogulok valahogy.
Csak néztem 20000-be kerül majdnem egy.Lehet nekem is egy ideig boldogulnom kell nélküle,ha csak valaki nem segít meg építeni.
Sziasztok uj vagyok az ellektrónikában meg az oldalon is de van egy videoton _ts4320sp olyan hogy ráraktam a kábel tv re és rá két napra be csikozodott a kép de nem minden adon mintha rá atam volna a g2-t csontra de hiába veszem le ugyan olyan de monták hogy cseréljem ki . Merre keresem a hibát? valaki segitsen elöreis köszi.
Szia!
Amit írtál, hogy nézzem meg, már megnéztem tehát a 60W-os lámpa próbát, írtam is akkor róla. a pozició számok, amiket írtál, nekem nem azok. Ilyenkor mi van?
Sziasztok!
Ismét kicsit tanácstalan vagyok Nem értem mitől lehet ez,hogy a fűtése megy a képcsőnek,nagyfesz van hang is van a képcső nyakán olyan 180v-okat mérek és a legkisebb fény sem jelenik meg a képernyőn.Olyan mint ha be sem lenne kapcsolva.Mi lehet a gond? Ha valamelyik eltérítéssel lenne gond akkor valami fény azért látszódna elvileg . Köszönöm.
A neten találsz Deprez (analóg) kijelzésű ESR-mérőt is. Ezeket könnyebb megépíteni, mint a digitálisakat. Bővebben: Link
Ennek még két részből van a sokszorozója nincs egybeépítve. Egy poti van az egészen azzal lehetne a G2 feszültséget állítani ha minden igaz. Hol lehetne megmérni a G2 feszültséget? Mindenütt ugye gondosan ügyelnek a szigetelésre,hogy ne legyen áthúzás.Elképzelhető,hogy a képcsövön belül lenne gond? Bár igazából az elmondás alapján amikor ment volt képe csak mindig kikapcsolgatott.
A képcsőpanelen van az R724-es potméter, azon tekerj és az R727-en mérj feszültséget.
Rajz: kattints a Get Manualra lent
Sziasztok!
Hozzám került egy külső tápos Hitachi LCD TV. A tulaj autóba szerette volna beépíteni és addig-addig ügyeskedett, hogy fordított tápfeszültséget kapott. Egy-két kisebb ic szénné égett benne. A kérdésem, hogy a fordított tápfeszültségtől mennyire károsodhatott a többi integrált áramkor. Érdemes foglalkozni vele egyáltalán? Köszönöm
Szia!
Nem lehet hogy nincs videó vezérlése?Mert ha vezérlő elektródán méred a 180V-okat akkor az le van zárva.( rajz,videopanel 6-5-4 pont.)
Hali!
Sajnos nem jött be a dolog a hiba ugyan úgy maradt.Viszont a pattogás ha megnyomom a Memo gombot, egy pár másodpercre abbamarad de azután újra kezdődik.(Grundig sasszi 2401)
Feltekert G2 mellett illene valamilyen derengésnek lenni nagy katódfeszültségszint esetén is. Várjuk meg az eredményeket.
Érdekes mód az én panelemen R727 a potméter de a lényegen ez nem sokat változtat mert nincs rajta feszültség. A képcső mindhárom elektródáján mérem a 180v-ot szépen fűt is a cső nagyfesz is van de az általad megadott ellenállásokon nincs fesz.
Ellenőrizd az R721-et, keress zárlatos kondenzátort, szakadt ellenállást a képcsőpanelen. Ellenőrizd a sortrafó melletti ide tartozó alkatrészeket is, amik a sortrafó 1-es (A) lábára vannak kötve.
igen az IC-is kivan cserélve van egy régebbi hibája is nem tudom van e valami köze hozzá de max hangerőn is nagyon halkan szól és csak a bal oldali hangszóró szól végfok jó elkók cserélve ott is.
Azonkívül hogy próba nyákot csinálnék hogy lehet ellenőrizni egy TBA130 as Ic-t.Valószínűleg ez halt meg a Grundigban és viszi magával a Függ vezérlést is.
Nem akarlak elkeseríteni.
Hangszóró nem terhel be? Húzd le és nézd meg úgy mit csinál.
Olvastam már de gondoltam hátha .Átalakítani nem akarom mert nem az enyém.Kivéve ha a gazdája nem kéri.
Szia!
Küldök több képet is.
Tisztelt Kadarist ! Megvettem az új fet-tet ,de ugyanazt mértem rajta,mint a régin.Bitosíték van a tápban ,de az jó. Az R802 ellenállás értéke nem biztos ,hogy megmaradt az égés miatt.Sajnos nem tudom az eredeti értéket.
Sziasztok!
Van egy Hitachi CPT-2788 TV. Mono adás vételekor nincs hangja, csak sztereo adásnál van hang. Mi lehet a probléma? |
Bejelentkezés
Hirdetés |