Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   485 / 1274
(#) pitro válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Este jobban átnézem a környéket.A helyzet az,hogy úgy tűnik,hogy eleve a képcsőpanelra már nem jön el a G2 feszültség.Szerintem az alappanelon lehet valami a sorkimenő környékén.Remélem nem maga a sorkimenő.Bár az volt az elmondás alapján,hogy kikapcsolgatott ami akár egy áthúzásból adódó pillanatnyi túlterhelés miatt is lehetett.Amúgy nagyságrendileg mekkora G2 feszültséget kellene mérnem? Köszönöm.
(#) kadarist válasza pitro hozzászólására (») Ápr 27, 2011 / 1

A rajzot nézted? 1200V-os feszültség van leosztva a G2 elektróda felé.
(#) belaradio hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Tettem fel képeket a tv tápról .
(#) kadarist válasza belaradio hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

A tévé típusát írd meg! Kérlek!

Videoton C21S11-AM Plat . Megvettem bele a fetet ,de ugyanazt mértem mint a réginél. Csak két lábán volt vezetés.Lehet ez így természetes?Csak a tranzisztorokat ismerem.Biztosíték van a tápban ,de nincs kimenve.
(#) kadarist válasza belaradio hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Tessék a tápegység alkatrészeit kiméregetni, főleg a fő áramútba eső alkatrészeket, meg a kisohmos ellenállásokat.

Korábban már írtam ,hogy feszültséget kap , mert halk csippanásokat lehet hallani a tápból.Gondolom valami zárlat lehet ,ezért nem tud indulni. Vagy éppen egy szakadt ellen állás?
(#) elektromos válasza belaradio hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

A sormeghajtó tranyó nem zárlatos? Azt még el tudom képzelni, hogy a sortrafó a ludas. De még a sortáp kondi, és a diódája is lehet. Sajna csak támpontokat lehet adni, miket kellene átt nézni.
(#) jancsusz71 hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Helló!
Nekem az lenne a problémám a tv-vel hogy egyszer csak fogta magát és lekapcsolt készenléti állapotba és azóta nem lehet bekapcsolni.Bekapcsoláskor valami nyafogó csippanást hallani de nem tudom pontosan mi lehet az.Várom az ötleteket ha nem gond.A szemmel rosszabbnak tűnő forrasztásokat már átforrasztottam.
(#) elektromos válasza jancsusz71 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Ez fogós kérdés, mert még azt sem tudni, hogy kb. 3000 féle tv-ből melyik is a tied? Erre így még a mindenható sem tud mit mondani, nem hogy én.
Típus, sasszi szám?
(#) jancsusz71 válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Delton 51 cm de már láttam Vestel stb fantázianéven.Bocs a lükeségért

Típusát-sasszí számot!

Minden ott van a hátúlján a nagy cimkén!

Delton CTV 5155 TXT E
A sasszi szám az mi?Van egy sorozatszám meg egy másik amiben bekeretezve a 0212 van.

pl:11Ak19 a chassis szám? a nagy cimkén annak is rajta kell lennie.

11AK30
(#) heli hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Sziasztok!

Még mindíg a clatronic tv-vel van gondom. Nemtudom olvastátok e az előző hozzászólásaimat, ezért újból leírom a tüneteket. Készenlét van, olyankor a sortranyó pufferén (kadarist javaslatára mértem ott)117V van, indításkor felmegy 142-re, de csak kb 3-4 másodpercig, aztán visszaáll készenlétre. Minden elkót kicseréltem már, nagyon megakadtam. Ja, a tipusa: NR CTV 516 VT

Itt bogarász egy kicsit, lehet szerencséd lesz!
Bővebben: Link
(#) petyus190 hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Sziasztok
tud valaki valami ötletet a képek alapján?
(#) pitro válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Kedves Kadarist!

Megint hálával tartozom A sorkimenő mellett találtam egy szakadt kisohmos ellenállást. Egy diódán keresztül kapcsolódott a képcső panelre. Szóval kicseréltem bár most ideiglenesen 2 ellenállásból tudtam csak összerakni az értéket. Már egy órája kifogástalanul üzemel. Szóval még egyszer köszönöm.
(#) jancsusz71 válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Neked nincs valami ötleted?
(#) kadarist válasza jancsusz71 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Szia!
A sorvégtranzisztort méregetted már (Q603)?
(#) elektromos válasza jancsusz71 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Idáig mit mértél rajta? Milyen feszültségek nincsenek, meddig jó a feszültség? Lámpával tesztelted-e a tápot? Az elektrolit kondenzátorokat kimérted? Sortranzisztor zárlatos-e, stb.. És ha ezek megvannak, a fenmaradó alkatrészeket is nézd átt. Utánna jöhetnek a megmaradt kérdések.
(#) Vikesz92 hozzászólása Ápr 28, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Techwood 2105-ös tv-nk. Miután a tv szerelő azt mondta hogy 7000FT hozzá az alkatrész de most jelenleg sehol se kapnak és 11000FT-os van csak nekik úgy döntöttem hogy talán a valamennyi tapasztalatommal én is kitudom cserélni a sortranzisztort. A hibája h. készenlétből nem kapcsol be csak csipog. c5388 tranzisztor van benne. A kérdésem az lenne mit kellene cserélnem még és hogy esetleg hova ne nyúljak töltve maradt kondik miatt? Bővebben: Link ez kellene bele?
(#) kadarist válasza Vikesz92 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Szia!
A szerelő mit mondott, hogy mi a baja a tévének?
(#) elektromos válasza Vikesz92 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Ha 11ak30-as sasszí , mérd ki a C613-as kondit, 10uf-os. Az okozhatja a sortranyó tönkremenetelét. Vedd ki a tranyót, és tegyél a helyére egy kb 60W-os izzót, és a tápfeszt is ellenőrizd le, mert ha a táp magas, akkor cserélgetheted a sortranyókat egymás után. Nehogy vissza kérdezz, hogy hova kell kötni az égőt.
(#) Vikesz92 hozzászólása Ápr 28, 2011 /

Sortranzisztort kell cserélni.
(#) kadarist válasza Vikesz92 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Akkor cseréld ki és kövesd elektromos tanácsát!

Arra figyelj, hogy a primer oldalon a tápban a nagy kondit okvetlenűl süsd ki. Erre is jó a 60W-os izzó. És még egy jó tanács, a konnektorból is húzd ki. :csodalk:
(#) Vikesz92 válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Oké. Akkor meg rendelem az alkatrészeket és jelentkezem mire jutottam vele. Köszönöm a segítségetek.

Várunk vissza élve, és szeretettel.
Következő: »»   485 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem