Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Ezt a gépet hónapokkal ezelőtt p_istvan fórumtárs már linkelte.Én nézegettem,de nem szólt senki hozzá,ha jól emlékszem.
Ha van benne E65 "méretű", akkor engem is érdekelne egy, az ára így engem is érdekelne!
Énnekem is valami efféle dereng. Az anyag ismerős volt, de anno sem volt semmi reakció.
Első látásra egy korrekten felépített masinának tűnik. Ami nekem nem "tetszik": -az esetleges nehezebben beszerezhető IC-k és egyéb félvezetők. (bár ez gondolom az ST saját alkatrészkészlete miatt van) - Viper-es kapcsolóüzemű táp (tudom, hogy hü..e vagyok, de én még mindíg jobban bízom a hagyományos hálózati trafóban) -az impulzus meghajtótrafó hiánya. Nem rendelkezem akkora gyakorlati tapasztalattal mint néhány fórumtársunk, de ipari cuccokban jó pár kapcsolóüzemű tápellátó részt láttam meghalni, míg a régebbi trafós cuccok a mai napig jól működnek. Valamint frekvenciaváltókban és hajtásvezérlőkben is inkább impulzustrafókat láttam, mint önállóan IGBT-Fet meghajtó áramköröket.
Üdvözletem!
Inverteres hegesztőtrafónak keresem a rajzát. A hátlapján ez áll: Telwin.Italy Technology 145 EN 60974-1 Köszönöm előre is!
Itt nézz körül
A Telwin és a Tecnica nevű gépek nagyon hasonlóak,érdemes megnézni őket.Vagy 9 oldalnyi rengeteg okosság van a linken.
Erről az Ims-ről nem hallott senki ezek szerint? Nagy kár!
E55, de már a két dupla elkelt, sima van az is E55
gondolom Technology-t akartál mondani Telwin helyett.
![]()
Nem mindegyik Technology gépen van bekapcsolást jelző led. Úgy emlékszem a 145-ösön csak 1db hibajelző sárga led van. A Telwin-nél a sárga mindíg hibajelző. Tehát ha nem világít akkor működik jól a gép. (ettől még lehet más baja, de az estek nagy részében világít ha nem működik)
Kösz, állítólag leejtették azóta nem ad ki semmit csak a ventillátor megy. Szétszedtem,kontakthibát nem találtam, de a 4 végfok közül az egyiknek ki volt szakadva a lába. Típusát nem tudom a felirat le van köszörülve mind a 4-ről . Ezek mik lehetnek? FET-ek? Kivettem egyet,diódamérésben egy nyitóirányt találtam.
Köszönöm válaszod,az EE55 nekem kicsi.
Idézet: „gondolom Technology-t akartál mondani Telwin helyett.” Nem azt akartam mondani,a linken szerepel az általam említett mindkét típus.
Mindíg ezt mondják ("leesett")
![]() Olyan nincs hogy kiszakad a lába! Lehetetlenség, mivel 4 rögzítőcsavar fogja a nyákot a hűtőbordához. Ennek a gépnek a javításával tuti próbálkozott valaki, csak nem jött össze. Mind a 4 IGBT-t cserélni kell, lehetőleg KIT-el, mert kettő-kettő párhuzamosan vannak kötve. De ha kiment az IGBT, akkor vitt mindent magával a sírba, általában még az optókat is. Ha nem nagyon értessz hozzá, akkor sztem nem kísérletezz, mert elég költséges lehet ha valamit nem jól csinálsz.
Nekem kicsit zavaros volt, mert a Telwin a gyártó és azon belül van a Tecnica típusú sorozat és van a komolyabb (dupla ár)Technology sorozat.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Javítok egy BLM TM-1600 invertert.Bekapcsolásnál nem mindig indul el a táp része.Egy rajzot keresnék ehhez a típushoz! Köszi előre is! Üdv. Miki
Szia.Kérdés,ha elindul akkor működik?Nem szükséges rajz hozzá,ha kicsit konytiasz az elektronikához.
Helló!
Tudom,hogy meg lehet rajz nélkül is javítani.De ha van rajz csak átláthatóbb az egész áramkör működése és nem utolsó sorban időt is takaríthatsz meg vele.Azért gondolom neked se mindegy h. most vmire rátöltesz majdnem egy napot,rajz segítségével pedig 2-3 óra alatt megtalálod a hibát. Egyébként ha elindul akkor működik szépen,menet közben se áll le.Pénteken hozzák vissza mert még dolgoznak vele ha beindul.Tehát komolyabban nem tudtam még belemélyedni,annyit sikerült megállapítani hogy a táp része nem mindig indul be (forrasztást,kondikat átnéztem) Üdv. Miki
Szia.Csak azért mondtam mert rajz nem hiszem hogy lesz hozzá.Hameg elindul,akkor kontakt hiba lesz,forraszd át a táp részét.
Sziasztok,
Tudok szerezni pár darab 63x38x25 (Al=15000) ferritgyűrűt és azt szeretném kérdezni,hogy ez használható e főtrafónak?
Valószínűleg jó de ki kell próbálni. Nem sok az az Al egy kicsit? 5-6000 körül szokott lenni.
Most kaptam az árajánlatot és van Al=10000,Al=15000,és Al=22000. Az Al15000-nek 11euro darabja.
Honnan van az ajánlat? ( Ha nem titok... )
Az nagyon sok, Talinál szerintem kb. fele annyiért megkapod. Ez egy picivel nagyobb csak mint az ott kapható 60x30x20, kb. 0,13 cm2-vel több csak a keresztmetszete. Másfél éve vettem abból néhányat, akkor 1160Ft volt, és az ráadásul szigetelt.
Szia GE Lee Kérdésem -az a nad ami vettél 60mm külsö 30mm belső és 20mm madas?Milyen menetszámokkal dolgoztál?,ha nem titok - van egy ismeretlen gépem és műgyantával kivan öntve,ráadásul törött-ugyhogy rekonstruálhatatlan-ha volnál szives?!
![]()
Ugyanúgy számoltam mint az E vagy bármelyik vasat. Vaskeresztmetszet, freki, stb. adott, a gerjesztést pedig 0,18T körülire szoktam venni. Nem szoktam kihegyezni, némelyik anyagnál lehetne ettől több is de ekkora gerjesztést szinte mindegyik vas elbír. A 40kHz-es gépnél 38-40menet körül volt a primer, talán tettem is fel róla képet régebben.
Köszi.
![]()
Sziasztok,
Az árajánlat a TI Electronic-tol van.A Tali egy katasztrófa,küldtem rengeteg mailt de válasz egyre se jött.Ha telefonon adtam le a rendelést akkor sem ért ide a csomag.Ja és 11db ferritgyűrű vásárlása esetén már csak 5 euro 1db gyűrű ha valakinek kell akkor rendelek szívesen.(az árak netto árak)
Sziasztok.
A TALInál telefonos egyeztetés után személyesen kell intézkedni - sajnos! ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |