Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nekem a diódák tűnnek kicsiknek... de biztos nagyon hangos lehet!!!!
PA cuccnál a keverőről megy a szufla... sztem.. ez biztos nem szobába lesz
bár a bemeneti RCA-t én úgy látom, h nem szigetelt
Szia Medve !
a lampaval igazad van! En is igy jartam,csak egy darab vas volt az enyembe Szerencsere volt egy rud magnesem :yes: Idézet: „a bemeneti RCA-t én úgy látom, h nem szigetelt” De, szigetelve vannak.
Honnan veszed ennyire biztosra? Ott voltál?
A látszat néha csal, ez esetben lehet, a csati pereméről visszaverődő fény is!?
üdv!
A RCA-k szigetelve vannak a háztól csak szar a kép és nem látszik! A pufferkondik 10000mf-osak! Kicsit kevés.. tudom de a költségvetés ezt engedte meg! elől meg két mono poti van külön lehet hangosítani a 2 csatornát. Panel meg egy szitanyomott panel, máson keresztül szerváltam szval nem tudom honnan való! Ja és a kis dióda amiket látsz az csak a védelmet látja el.. van melette lecsavarozva egy 50A-os Graetz kocka. Idézet: „Honnan veszed ennyire biztosra? Ott voltál? A látszat néha csal, ez esetben lehet, a csati pereméről visszaverődő fény is!?” A rosz kép ellenére is felismerhetően olyan mint az én csatijaim.. Azok pedig szigeteltek:
Bizony! Én is láttam már azt a képet amit Isa belinkelt és emiatt tudtam biztosra. :yes: Amúgy más színű a fényvisszaverődés és a fehér szigetelő karika. Ez a képen is látszik.
Régebben nyitottam egy témát PC neon inverter címmel.... Most ugy néz ki h sikerült egyet összehozni a kapcsit fejből terveztem (bár tudom hogy létezik és van a neten...) Nah lényeg jól bírja a jószág. Bár a mérete a gyári inverteréhez képest kicst kemény. De legalább hazai termék. Remélem nem 2 napig fogja bírni
A végfok panelek egész jól néznek ki, de a tápegység nagyon gyengusznak néz ki!
Na nem a trafó, hanem a diódák és a kondik. A diódák nem fogják bírni, és az egész el fog égni! Egy ilyen végfoknak legalább egy 35A-es graetz kocka kell, és 2x20000µF minimum...
Watt:
Mint már írtam,hogy a kis diódák a védelmet és a lágyindítást látják el! Ha jobban megnézed láthatod,hogy van egy 50A Graetz csak alig látszik... az látja el a végfokot! Nem gondolod,hogy 1n4007-et rakok 2ilyen véfoknak! Egyébként nem nekem készült a végfok hanem havernak építettem és mivel elfogyott a zséje csak ekkora pufferra futotta... majd lesz nagyobb benne
Oké-oké! Teljesen furának tűnt, de hát ki tudja, láttam már ilyesmit! Elnézést a kérdésért! Tényleg komoly lett a vég!
Elkészült a JDM égetőm, tudom nem nagy szám, de legalább pici lett
Blint
Sok szerencsét hozzá!
egyébként a képet átméretezhetted volna... A kép alapján igényes munka, képes lettél volna szerintem egy normális égetőt is elkészíteni ennyi energiával!
Fúúú tényleg, rosszat linkeltem be
Szándékomban áll majd egy normálisat is összedobni, de kezdésnek úgy döntöttem megteszi, meg kicsit le is vagyok most égve, szóval próbáltam költségtakarékost választani, remélem nem a minőség rovására fog menni, mert nem sok jót hallottam a JDMről. Majd kiderül milyen is. Blint
Megértelek, semmi gond. Ha illeszkedik a PC-d alaplapja, akkor akár még jól is működhet, de ha kelekótyáskodik a program, és úgy érzed nem szabadna neki, akkor lehet, hogy a JDM szelleme kísért!
itt annyi mindent lehet látni. na rakok én is ki valamit. ez egy kis erösitö. 4x450W 4 ohmon. beépitett crossowerrel. mintenféle védelemmel. teljesen saját tervezés (az kapcsolások is) és épités. sajnos a képeket egy mobillal csináltam ezért nem látszik minden.
Szia!
Nagyon szépen megcsináltad, bár a kondi lábaira én húztam volna egy-egy zsugorcsövet. A JMD-vel vigyázz nekem kb. 3000 Ft-nyi PIC-et tett tönkre. (Ezért sem használom.)
4x450W egy max 1kW-os trafóval?
Egyébként nem néz ki rosszul, csak az adatok olyan gyári reklámízűek! A végfok FET-es?
Király lett. Hol fogod használni gondolom nem otthon inkább buliba. A trafó az hány wattos? A dobozt azt hol szereszted?
Képet átméreteztem, legközelebb figyelj!
Tegyél fel jobb képeket,kiváncsi vagyok rá...
"Mert megérdemli"
nos majdnem igazad van. a trafo ugy 1300W. a kimenö teljesitmény természetesen elméleti érték mert bár a mért kimenö 445W/4ohm/torzitatlan szinusz/végfok, de nem hiszem hogy valaki 1500-1800w-on szeretne 1khz szinuszt halgatni. a helyzetet tovább javitja hogy a beépitett crossover miatt osztott rendszerben üzemel, ami majdnem olyan mintha csak két végfok lenne. ezt már a trafo melegedve de simán viszi. köszönhetöen a höfökvezérelt ventilátoros hütésnek. a végfokok természetesen fetesek. egyébként diszkoba készült. egy 3-4 száz fös discot simán beordit ugy hogy a suttyokon libeg a gatya. sajnos jobb képet nem tudok produkálni eszközhiány miatt.
Ha nem melegszik, akkor jó! Itt is igaz, hogy a puding próbája az evés! A ventillátor nagyon sokat segít a helyzeten ez kétségtelen, és a zenei terhelés elmélet is megálja a helyét!
A végfok rajzát nincs kedved megosztani?
kitenném ha tudnám meg a nyáktervet is. csak sajnos nincs szkennerem. pedig messze ez a legjobb kapcsolás keresztbe hosszába széles e világon. sokat görcsöltem vele mire minden jo lett. a szemem ránött a szkop képernyöjére.
Kár hogy nem tudod megosztani velünk, pedig érdekes lehet
Nagyon nagyon jó lett! Grautálok!
450 watt 4 fettel 4 ohmon? Nem kevés a négy fet? Milyen fetek? Mekkora feszről megy a végfok?
Tudok ajánlani rajzoló programot, tök könnyű vele bánni, ha akarod segítek is! Az oldalamról letöltheted a demóját(DesignWorksProf4)(ha nem boldogulnál vele, keress privátban!!)
a táp 136 V. terhelve sem esik 128 alá köszönhetöen a tulhajtott trafonak amiböl majdnem négyszög jel jön ki, meg a generátor diodáknak. a táp szörnyü kemény. ha rövidre zárom leveri a 25 ös automattát. érdekes moton szinte az egész tápot ki tudom vezérelni. alig van maradékfeszültség. a fetek irfp250. ezek a 2 ohmot is elviselik rövid ideig. a nyáktervezö progikkal beszoptam. probálkoztam eagle és protellel egyaránt. nem jutottam velük semmire. mivel nem ma keztem a panel tervezést ikább megrajzolom kézzel. már elég jol megy. esztétikailag nem annyira tökéletesen szép de ugyanolyan jo. egyébként meg egyedi (1-4 db) áramkörökröl van szo igy nem számit.
Mind a 4 fet N csatornás? Ezekszerint nem komplementer végfok?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |