Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A minidrill az tényleg jó.. Én pengével nem szórakoznék. Egyszer csúszik meg.. Nekem egyszer a tapéta vágó kés tört el, bele is állt az ujjamba szépen gyönyörűen.
Na, jó. Nem tudom, mi legyen?!
Ha apud vasas szakember egyet össze tud dobni, nekem is van nem épp gyári ollóm. Nyákhoz nem kell nagy erőkar. Ha jól tudom 10 es lemezből csinálta (lehet valami spéci lemez mert csak egyszer éleztem eddig köszörűn).
Jó a panel amit csináltál. Talán egy javaslat hogy tedd fa dobozba.
Zivatar mentes estét!
Délután készítettem egy panelt, az elgondolást vicsys-től csentem. Ez is egy "mobil" RTC áramkör, PCF8563 IC-vel. A képen sajnos a kvarc egyik forrszeme "sérült", a szkóp mérőfejével összeszurkáltam mérés közben, ezután fotóztam... Ami a nyákdarabolást illeti: jó ideig azt a módszert használtam, amit Gafly említett. Hokedli, tehénkedés, fűrészelés. Nekem ettől a bal kezem mindig megfájdult, ezért nem szerettem. Amióta van sarokcsiszolóm, azzal igazítom a panelt. Vékony vágókoronggal előbb körbenagyolom, 2-3mm-t ráhagyok. Majd lamellás koronggal lesimítom a kontúrig. Nekem egyelőre megfelel ez az eljárás. A minidrill nagytesója...
Jó is az! Azóta is sokszor használtam, fejlesztés közben. Szép lett, gratula! (Én drótlábakat készítettem neki, hogy a breadboardba könnyen beszúrható legyen)
Láttam, hogy a tied úgy van megoldva, nekem az nem tetszett, mert kissé régi a tesztpanelem, és nehezebben mennek bele a dolgok, mint az újabbakba... Ezért is használom a tüskesort az ilyen kis cél paneleken. 90°-os tüskét akartam beletenni eredetileg, de abból nem találtam, csak 3 darabot. Köszönöm!
Csak azt az egyet ne felejtsd el ,hogy 10 éve nem volt ennyi Kínai gagyi a piacon !Az még eredeti lehet - itt jegyezném meg a Ferm nem valami nagy márka - .
0,8 -as furatot -hát még 0,6 vagy kisebb - kézben (kemény fúróval) még Dremellel sem könnyű !Vettem néhány ilyen készletet ,de soha többet !De hát mindegy nem én fogom használni..... janikukac : nyugodtan próbáld ki a snicceres megoldást ! - ésszel kell csinálni - az első 1-2 karcolást szinte erő nélkül és nem fog mellé szaladni utána - fém vonalzó szükségeltetik ,müa. nem jó !
Koleszban volt szerencsém ezt a módszert kipróbálni. Azóta is megvan mind a tíz ujjam, mázlimra nem a kezem felé kezdett el szaladni a kés... És ráadásul nem tudtam annyira bekarcolni a panelt, hogy letörés után a túlsó réteg ne gyűrődjön meg.
Mert ésszel kell !
A túloldalt is karcolni kell Én biztos nem csinálom már másképp.... Nagyon gyors ,nincs kosz,egyenes minna állat ,stb És részemről le is zártam a témát ! Idézet: „Nagyon gyors ,nincs kosz,egyenes minna állat ,stb” Ugyanezt mondhatom az állványos, (asztali) lemezollóról is. :yes: Aki pedig egy olyannal is el, vagy bevágja az ujját- hát meg is érdemli. Na nekem is sikerült beleoffolni....
Bocsánat! Üzenem a fiúknak, hogy apum nem vasas..
Sziasztok ! Esti helyzet jelentés! Remélem nem OFF, hogy naponta százszor rakok fel képeket, de hát, haladok.. :yes: Bővebben: Link Nézzétek végig !
Bezony. :pirul: Már csak a stabkocka hiányzik, meg az IC, meg a trimmer. A stabkocka azért nincs benne, mert majd egy bordára rakom rá a két kockát, meg bele se megy a helyére. Trimmerrel is hasonló a bajom, állót kértem bele, 1k-sat, de az se passzentos, úgyhogy majd odadrótozom. Remélem éledni is fognak...
Zoli bácsi, mi a baj? Rosszat fát tettem a tűzre? Cseréljük inkább szénre?
Hogy ne csak offoljak egész nap. (Bocsi Köbi!)
Ez micsoda? Ja, és a themerin , vagy micsoda, kész van már? Szépen szól?
Bővebben: Link
A theremin már úton van a gazdája felé... Ezúton is szeretnék nagy KÖSZÖNETET mondani mindenkinek aki segített és külön köszönet Hidi Péter művész barátomnak!
Vic mi van ma veled tudsz te ennél szebben is forrasztani. Amúgy ez melyik része?
Tudod, nem az én nyáktervem (idegen terület) és egész nap füvet nyírtam az udvaron. A karom majd leszakad és kapkodtam is vele. Hogyhogy melyik része? A vezérlő panel...
Akkor rendben. Mikor kergetsz meg az udvarban?
Én is működtem ám mostanában és a "műhelyemet" is láthatjátok.
Képek: Picasaweb
Jó a pákád máskor azér ne legyen annyira homályosak a képek De GRAT!!
Hello! A hétvégén én sem tétlenkedtem. Egy fénymérőt építek, melynek mechanikáját készítettem el. Egy kezdetleges elektronika is van benne de kizárólag csak a motorok tesztelése miatt gányoltam rá.Képek itt!
Bocsi siettem. Köszi.
Szabadidőmben meg dobozolok... (Még egy szép kis airbrush festés van hátra)
Jó lesz,ügyes.Nemsoká nekilátok én is a Hutale félének.
Rendben lesz. Csak nem egy újabb órát látunk?
Hogy már legyen egy szép műszerem is küldök postacímet. Nagyon tetszetős. Már most látom benne a profi műszert.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |