Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   490 / 1274
(#) heli hozzászólása Ápr 30, 2011 /

Elektromos!

Nekem is el tudnád küldeni azokat a könyveket?

Köszi előre is.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Szia!
Itt vannak: Bővebben: Link
(#) elektromos válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Akinek kell, szedje, mert még pár napig lesz fent, azt törlödik a szerverről.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Köszi, már le is szedtem.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Kadarist, nincs meg véletlenül a fentebb szereplő tv rajza, mert én nemtalálom.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Milyen sasszi van benne? Ha 12.6, akkor ez a rajza: kattints a Get Manualra lent. Ellenőrizd a C614 (1,5nF)-ot a tápegységben.
(#) heli válasza kadarist hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Sajnos nem ez van benne.

G80. 190-02, ez van a panelra írva, a TV tipusa pedig CLATRONIC NR CTV 516 VT
(#) elektromos válasza heli hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Küldtem egy rajzot a postafiókodra.
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Akkor viszont nem lehet más, mint a 12.8-as sasszi.
(#) masterdr hozzászólása Máj 1, 2011 /

Sziasztok!

Adott egy MAQMA MA-G10HD tipusú plazma tv-m.
HIba: Se kép se hang.
Áram alá helyezve stb van, és távirányítóra bekapcsol, és hallani is hogy elindul, de képet nem ad.

Kis segítség kellene, hogy hol ikduljak neki a hibakeresésnek.
CSináltam képet, a főbb panel adatokkal ezt csatoltam.

Várom válaszotokat!

Robi
(#) kadarist válasza masterdr hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia!
Innen töltsd le a szervízleírást. A 6. fejezetben több táblázatban foglalták össze a különféle helyeken mérhető feszültségeket. Ezeket kellene ellenőrizni. Persze indíthatatlanságot memória és egyéb vezérlőhiba is okozhat.
(#) masterdr válasza kadarist hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

A feszültségek megvannak!
A mérés ideje alatt mikor végeztem az y main közepes hűtője elég forró volt, de gondolom ez olyan üzemszerű lenne?
MI lenne a következő lépés?
(#) kadarist válasza masterdr hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

A következező lépést nem tudom. A szervízleírást kellene böngészni meg fórumokat nézegetni.
(#) gaben62 válasza masterdr hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Ismerni kellene a tv. felépítését, működését.
Mérések, hibakeresés stb.
Javítás alapok gyakorlat nélkül nem megy.
Ez már nem a modulos csere -bere technika.
(#) biowizard válasza kadarist hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia.Na mértem.Hát az érétkek a megadott számokon belül vannak,de csak akkor ha nem megy el lilásba a kép.Ha elmegy a kép lilásba azonnal felmegy az érték úgy,hogy a műszer kiakad.Észrevehető az is amikor vibrál a kép mérés közben,mert akkor az érték emelkedik.Ha normálisan üzemel akkor olyan140-160 Volt a mérhető feszültség.Innen tovább?Ha van ötleted.Én a videó végfokra tippelnék,hogy az a hiba okozója.
(#) kadarist válasza biowizard hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

De mindhárom katód feszültsége együtt változik? A műszereden meg válts méréshatárt és akkor nem fog kiakadni. Minél nagyobb a katódfeszültség, annál sötétebb a kép, tehát lilás képnél a zöld katódnak nagyobb feszültségűnek kellene lenni a többihez képest. A lilás képet a zöld szín hiánya okozza.

Mindhárom SG911,912 és 913 változik.Szokott vibrálni is a kép nem csak állandó jelleggel lila.Van,hogy zöld a több és van hogy kék de az ritkán.Villogva megy a kép olyankor mire beáll lilásra.Méréshatárt nem tudok váltani,mert a max a műszeremen 750 ACV csak a DCV tudok 1000-ig menni.Mérjek dcv-n?
Egyébként ezeket az értékeket a szikraköznél mértem nem a képcsőn ahol utoljára jelölted.Ott a (GK,RK,BK,)színeket adja a képcsőnek??Ott jobb lenne mérni?

DC-n kellett volna mérned eddig is. Viszont azt kizárom, hogy 750V felé mehessen a katódfeszültség. Cseréld ki a video-végfok IC-t. Ha nem javul meg ettől, akkor képcsőhibád van. Az utoljára jelölt pontokon mérj!

Na mértem dc-n műszer beállítva 1000-re Mikor a piros színhez tartozó szikraköznél mértem kiakadt a műszer mert piros lett a kép.Ha nem rózsaszínesedik be a kép akkor 80-150 között van az értéke.A többi jó az értéken belül vannak.Erre gondoltam én is,hogy cserélem a videó végfokot(TDA6107AJF)Ha ez nem segít akkor tényleg képcső
Kerestem ezt a típust,de helyette Ezt találtam.Remélem jó lesz bele.

Köszönöm az eddigi türelmed és segítséged.Ha megjött az árú értesítelek,hogy mi lett a végeredmény.

Elég furcsén viselkedik ez a képcsőpanel. A forrasztások jók, ellenállások is? A talált IC gyakorlatilag megegyezik a bent lévővel, úgyhogy jó lesz helyette.

Ellenállásokat mértem Ohm állásban és jók voltak.Holnap ha lesz időm átforrasztom az összes forrasztási pontot.Arra az egy szikraközre nem tudtam mérni semmit amit írtam is SG904.Átnéztem nagyítóval a forrsztásokat a panelen,de nem látok semmit.Mérjek egyszer a bk,gk,rk ponton a képcsőpanelen.Tudod mait tegnap utoljára írtál,hogy ott jobb lenne mérni.
Arra nem tudom emlékszel-e,hogy írtam,hogy ha kikapcsolom és vissza a távval akkor fél-1 percig szép a képe,de van,hogy azonnal rózsa szines,ha gyorsan visszakapcsolom.

Bizony, azokon a pontokon kellene mérni, mert akkor tényleg a katódokra tapintanál. De hogy is van ez a szikraköz-dolog? Hogyan nem tudtál rajta mérni?

Na mértem a gk,bk,rk katódokon.Az értékek 90-95 között ugrálnak.De akkor szép a kép.Most az istenért nem játsza az agyát.A szikraközt beforrasztva mértem tegnap OHm állásban,sajnos az értékre nem emlékszem,de azt tudom,hogy az SG 904-en semmit nem mért a műszer.Sem ellenállásban sem OHm állásban.

Na megmértem a szikraközöket.Ellenállás/dióda vizsgálattal beforrasztva.SG911,912,913 értéke:640 viszont az SG904 értéke zéró,nulla.
(#) heli válasza elektromos hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Köszi, megkaptam, de sajnos nem ilyen az enyém

Ez akkor most azt jelenti, hogy olyan rajzod van?
Ma leírtam, hogy milyen tipusú félvezetők vannak benne, mert amit elektromos küldött tegnap, abban van vagy 4 fesz stabilizátor ic, ebben meg két referencia ic van
(#) kadarist válasza heli hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Akkor másképpen írom, remélem úgy érthetőbb. Tehát innen letöltheted a készüléked rajzát: kattints a Get Manualra lent

Tehát szakadás vagy zárlat? A nulla az egy tág fogalom. Az azon a környéken fellelhető diódákat is mérd ki diódavizsgálattal ha lehet, akkor kiforrasztva.

Köszönöm kadarist, úgy néz ki, hogy ez a rajz lesz az övé, bár csak az alkatrészekről tudom most megnézni, holnap átnézem az egészet, akkor leszek biztos benne. Innentől hogyan tovább, tudnál segíteni?

Még annyit, hogy ez a 12.8 honnan jön, mert én nemjöttem rá. Köszi
Következő: »»   490 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem