Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ez az én panelem.A kép nem a legjobb,mivel csak telefonomon van fényképező.
A 131 V-tot az L702 és a test között mérjem? Valahol olvastam ,hogy testnek megfelel a tuner fémháza.
Igen, ott mérd, mert a tuner fémháza a legjobb föld pont.
OK . Megmértem . 147 V ,de nem mertem csak egy pillanatra bedugni ,nehogy megint füstöljön .
Én nem mértem semmit, mert nem az én tv-m.
Vedd ki a sortranyót és a C-E közé tegyél egy 60W-os égőt az alaplapon. Akkor nem tud nagy kárt tenni, és pontosabban meg tudod mérni, hogy mekkora a tápfesz. A C708-C709-es kondikat is ellenőrizted?
Ha ezek után is megszalad a táp, akkor a szabályzó részt kell ellenőrizni.
Az ic is az enyémben ami a 901 pozició TDA6107AJF/N1 a te rajzodon pedig TDA6111Q.
Töltsd le a 6107 adatlapját, és egyből tudni fogod, melyik láb az R G B. Utánna már csak követni kell a nyákon, hogy hova megy.
Tudnál linket berakni,hogy honnan szedjem le?Én nem találom.Köszi.
Nincsen neted? Beírod a gugliba, hogy tda6107, és kapsz kb 1 milló oldalt. Ennyiből meg csak találsz egyet ami jó neked.
Itt is van.Bővebben: Link
Ja hogy a TDA adatlapját nézzem meg. Én meg azt hittem,hogy chassis-t keressek
Köszi.
Na igen!!Ez az.Ilyen van benne.Amit elsőnek töltöttél fel az nem az volt.
De az volt. Egy doksiból származnak.
Az IC adatlapja alapján már rég kimérted volna.
Akkor ezen betudnád jelölni,hol mérjek?Az én doksimban az a kép nincs benne amit elsőnek raktál fel.
Köszönöm előre is.
Tranyó ki , égő be . Az előbb nem jól mértem . A műszert AC 750 -re állítottam véletlenül . Most 10-18 V között váltakozik a feszültség . Az égő épp hogy fel-fel villan halványan .
Már egyszer leírtam, hogy a szikraközök (3 db) IC-felőli oldalán mérj. A kapcsolási rajzon be is pöttyöztem pirossal.
A C709-et kimérted? Távszabályzóval kapcsold be a tv-t ugy is mérjél. A 10-18 volt az kevés, az inkább stby-nál van.
Adjál már neki egy kis szabadságot. Had töltse le az adatlapot, és tanulmányozza. Ha ezzel szeretne foglakozni, akkor egy kis szorgalom nem árt neki.
Akkor félreértettük egymást,mert a panelen a poziciószámok:SG 911,912,913 és nem 901,902,903.Te azt írtad.
Hagyd már azokat a pozíciószámokat. Mérjél a három szikraköz IC-felőli oldalán. OK? Az IC felőli oldalt az elektromos kapcsolásilag kell érteni, tehát a kapcsolási rajzot nézd, a te jelölésed pont a másik (rossz) oldalára mutat.
C709-et cseréltem , nem tudom kimérni .A távirányítóra nem reagál. A készenléti led halványan villog . A hagszóróból ugyan olyan ritmusban hallani hangot .Kihúzáskor erősen felvillant az égő .
Melyik rész a szabályzó rész ?
OK-OK.Csak nem szeretnék hanyatt vágódni,mert megcsap az elektromosság Tudod mennyi egy új forgószék???
A primer-és szekunder oldal. Itt lehet bogarászni, mert valami nagy zárlattal van dolgod. Lehet a sortrafó is. Leűlteti a tápot. Ha nem találsz a szekunder oldalon zárlatos diódát a táp részekben, akkor a trafót ki kell mérned. Persze lehet más okozója is, pl optó csatoló, primer oldalon a meghajtó IC, stb
Remélem így már érthető.
Itt már remélem jó lesz.Ha nem kiderül,mert feltöltődöm hamar.
Látom megértettelek Nos a mérésre csak holnap kerül sor.Majd tájékoztatlak mi lett az eredmény.Most viszont mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok.Köszönöm a segítséget és bocsánat az értetlenségemért,de nagyon fáradt vagyok.Holnap is melózom egész este 6-ig.Így tehát:Jó éjt.
Még jobb lenne, ha tényleg ott mérnénk, ahol eredetileg is szerettünk volna, mert így a soros ellenállások hibáját is kiszűrhetjük.
Gondolom,hogy akkor ott is azokat az eredményeket kell kapnom amit a szikraköznél mérek majd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |