Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Mérd meg fesz mérővel a G-katódon mekkora villany van.
Ok.Milyen állásban mérjem??Ellenállás/dióda vizsgáló vagy Ohm?
Ez lesz a következő lépésem,de sajnos nem ma.Ha megmértem akkor írok,hogy mennyi az érték.Ma már nem telik idő rá.Egyenlőre köszönöm az eddigi tanácsaitokat.
Okos kérdés!
Írtam hogy mérd meg mekkora villany van. Magyarul: feszültség. Tehát feszültséget kell mérned kb 110-150 Volt között. Azt is figyeld, ha rá teszed a mérőműszert, akkor változik a kép szín tonusa, a zőld-re gondolok. Aztán nehogy bele mérj a G2-be ha a műszered nincs beállítva legalább 400V-ra
Max 1000V-ig mér,de ki tudja .Viccet félretéve.Bejelölnéd a rajzon hol mérjek,mert én nem találom.Tudom,hogy láma vagyok,de nézd el egy kezdőnek.Rajzom van a tv-hez már égen letöltöttem.
Köszönöm. Egyébként kadarist-nak szántam a kérdést,de nem gond,hogy felhívtad a figyelmemet rá
A szikraközöket ohmméressel mérd, bár azokkal nem szokott gond lenni.
A képcső foglalatra rá van írva G. Szerinetm a tieden is rajta kell, hogy legyen. Csak óvatosan!
Ok.Köszönöm neked is.Ha jutok/vagy nem valamire akkor írok.
Természetesen óvatos leszek.Nem szeretném még itt hagyni ezt a csodás paradicsomot.A műszer testét hova tegyem?Még soha nem mértem üzem közben a képcsőpanelen.
Na, akkor én mondom... A műszer negatív vezetékét tedd a tuner fémházára. A tuner az, amibe az antennacsatlakozót dugod. A katódokat pedig az SG901, SG902, SG903-as szikraközök IC-felőli oldalán éred el.
Értem és köszönöm a segítséget.Egyébként mekkora értékeket kellene mérnem?Ha nem titok.
Igen,egyébként a rajzból én is látom hogy melyik a katód fele a szikraközöknek és ha jól látom a másik vége a föld vagyis negatív(anód)
Ne haragudj,ezt nem is figyeltem,mert egyszerre ketten írtatok.Köszi a figyelemfelhívást.
Ez még mindig jobb, mintha senki sem válaszolna
Bocsánat.Rosszul írtam.Katód:pozitív Anód:negatív
Jól tudom? Javítottam.Hiába,régen tanultam a hegesztést
Most igen!
Köszönöm.Közben azért utána néztem ám.Kicsit csaltam.
Ezt nem kellett volna írnod, hogy kicsit csaltál. Mi is voltunk kezdők.
Na igen ott van az a "voltatok"szó.Most én vagyok kezdő és nagy a tudás szomjam,de sztem az ember többet tanul ha szakemberektől kérdez,mintha a könyvből gyakorlat nélkül magolna.Persze nagyon fontos a könyv is,hiszen az az elmélete a dolognak.
Alap szinten tanultam az elektronikáról,hiszen a hegesztéshez elengedhetetlen volt,de régen volt már és ha az ember nem használja akkor hajlamos felejteni.Sajnos.
Én meg soha nem tanultam iskola szinten az elektronikát, és sajnos még mindig nagyon sok a fehér folt, de ez a fórum már eddig is sokat segített, amit csak köszönhetek.
Egyetértek veled abban,hogy ennek az oldalnak tényleg sokat köszönhet az ember.Főleg az olyan segítőkész embereknek mint te vagy kadarist és elektromos.
Kicserélgettem majdnem az összes elkót ,de semmi . A sor tranyó ép . Diódákat megnéztem .
A hangszóróból szaggatott hangot lehet hallani.Próbál a táp indulni ,de nem megy . Kifogytam az időből . Lehet ,hogy feladom . Köszönöm a segítséget .
Én az első színes tv-met, kidobott panelekből raktam össze, persze a modulokat egy szervízből kaptam, melyek persze már kidobásra voltak itélve. Elolvastam egy pár könyvet, hogy hogyan is néz ki a tv, melyik részének mi a feladata, hogyan kell méregetni. A suliban a szakmát senki sem fogja megtanulni, de a kitartás, meg szorgalom előrébb visz. Nagyon nehéz, és sok a buktató a tv-szerelésben. Nem beszélve, hogy jönnek az LCD- tv-k. Azok meg, egy teljesen más világ. Lassan arra is kell gyúrnod. Meg nekem is.
Ne add fel ilyen könnyen. Nyugdíjig van még időd. Milyen boldog leszel, mire meg kapod a nyugdíjadat majd, és nézheted a tv-det amit adigra megjavítottál.
Amikor indulgat a tápegység, akkor a sortápfeszültség is megjön? Mekkora értéket mérsz most?
Nem SG 911-912 ÉS 913-at akartál írni?Mert SG 901.902 és 903-at én nem találok a képcsőpanelen.
A piros pöttyös az igazi...
A C714-et Kimérni nem tudom , a műszerem nem mér kapacitást.
De kicseréltem egy másik 220nF 250V -ra .Még lehet ,hogy neki ugrok egyszer és végigmérek mindent .Persze be kell szereznem héhány kondit is ,mert egy pár nem lett kicserélve benne .
Sztem nem eggyezik a rajz az én tévémben lévő panellel.Nálam a panelen így egymás után az SG 911,912 és 913 van.Megtaláltam a 901,902 és 903 is de azok nem így vannak a panelemen mint a rajzon,hanem jóval távolabb és nem sorba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |