Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   488 / 1274
(#) elektromos válasza biowizard hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Mérd meg fesz mérővel a G-katódon mekkora villany van.
(#) biowizard válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Ok.Milyen állásban mérjem??Ellenállás/dióda vizsgáló vagy Ohm?
(#) biowizard válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Ez lesz a következő lépésem,de sajnos nem ma.Ha megmértem akkor írok,hogy mennyi az érték.Ma már nem telik idő rá.Egyenlőre köszönöm az eddigi tanácsaitokat.

Okos kérdés!
Írtam hogy mérd meg mekkora villany van. Magyarul: feszültség. Tehát feszültséget kell mérned kb 110-150 Volt között. Azt is figyeld, ha rá teszed a mérőműszert, akkor változik a kép szín tonusa, a zőld-re gondolok. Aztán nehogy bele mérj a G2-be ha a műszered nincs beállítva legalább 400V-ra

Max 1000V-ig mér,de ki tudja .Viccet félretéve.Bejelölnéd a rajzon hol mérjek,mert én nem találom.Tudom,hogy láma vagyok,de nézd el egy kezdőnek.Rajzom van a tv-hez már égen letöltöttem.
Köszönöm.
Egyébként kadarist-nak szántam a kérdést,de nem gond,hogy felhívtad a figyelmemet rá
(#) kadarist válasza biowizard hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

A szikraközöket ohmméressel mérd, bár azokkal nem szokott gond lenni.

A képcső foglalatra rá van írva G. Szerinetm a tieden is rajta kell, hogy legyen. Csak óvatosan!

Ok.Köszönöm neked is.Ha jutok/vagy nem valamire akkor írok.

Természetesen óvatos leszek.Nem szeretném még itt hagyni ezt a csodás paradicsomot.A műszer testét hova tegyem?Még soha nem mértem üzem közben a képcsőpanelen.

Na, akkor én mondom... A műszer negatív vezetékét tedd a tuner fémházára. A tuner az, amibe az antennacsatlakozót dugod. A katódokat pedig az SG901, SG902, SG903-as szikraközök IC-felőli oldalán éred el.

Értem és köszönöm a segítséget.Egyébként mekkora értékeket kellene mérnem?Ha nem titok.
Igen,egyébként a rajzból én is látom hogy melyik a katód fele a szikraközöknek és ha jól látom a másik vége a föld vagyis negatív(anód)

Ugye figyelsz! Értékek

Ne haragudj,ezt nem is figyeltem,mert egyszerre ketten írtatok.Köszi a figyelemfelhívást.

Ez még mindig jobb, mintha senki sem válaszolna
(#) biowizard válasza biowizard hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Bocsánat.Rosszul írtam.Katód:pozitív Anód:negatív
Jól tudom?

Javítottam.Hiába,régen tanultam a hegesztést

Most igen!

Köszönöm.Közben azért utána néztem ám.Kicsit csaltam.

Ezt nem kellett volna írnod, hogy kicsit csaltál. Mi is voltunk kezdők.

Na igen ott van az a "voltatok"szó.Most én vagyok kezdő és nagy a tudás szomjam,de sztem az ember többet tanul ha szakemberektől kérdez,mintha a könyvből gyakorlat nélkül magolna.Persze nagyon fontos a könyv is,hiszen az az elmélete a dolognak.
Alap szinten tanultam az elektronikáról,hiszen a hegesztéshez elengedhetetlen volt,de régen volt már és ha az ember nem használja akkor hajlamos felejteni.Sajnos.

Én meg soha nem tanultam iskola szinten az elektronikát, és sajnos még mindig nagyon sok a fehér folt, de ez a fórum már eddig is sokat segített, amit csak köszönhetek.

Egyetértek veled abban,hogy ennek az oldalnak tényleg sokat köszönhet az ember.Főleg az olyan segítőkész embereknek mint te vagy kadarist és elektromos.
(#) belaradio válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Kicserélgettem majdnem az összes elkót ,de semmi . A sor tranyó ép . Diódákat megnéztem .
A hangszóróból szaggatott hangot lehet hallani.Próbál a táp indulni ,de nem megy . Kifogytam az időből . Lehet ,hogy feladom . Köszönöm a segítséget .

Én az első színes tv-met, kidobott panelekből raktam össze, persze a modulokat egy szervízből kaptam, melyek persze már kidobásra voltak itélve. Elolvastam egy pár könyvet, hogy hogyan is néz ki a tv, melyik részének mi a feladata, hogyan kell méregetni. A suliban a szakmát senki sem fogja megtanulni, de a kitartás, meg szorgalom előrébb visz. Nagyon nehéz, és sok a buktató a tv-szerelésben. Nem beszélve, hogy jönnek az LCD- tv-k. Azok meg, egy teljesen más világ. Lassan arra is kell gyúrnod. Meg nekem is.
(#) kadarist válasza belaradio hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

A C714-et megnézted?
(#) elektromos válasza belaradio hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Ne add fel ilyen könnyen. Nyugdíjig van még időd. Milyen boldog leszel, mire meg kapod a nyugdíjadat majd, és nézheted a tv-det amit adigra megjavítottál.
(#) kadarist válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Amikor indulgat a tápegység, akkor a sortápfeszültség is megjön? Mekkora értéket mérsz most?

Nem SG 911-912 ÉS 913-at akartál írni?Mert SG 901.902 és 903-at én nem találok a képcsőpanelen.

A piros pöttyös az igazi...

katódok.jpg

(#) belaradio válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

A C714-et Kimérni nem tudom , a műszerem nem mér kapacitást.
De kicseréltem egy másik 220nF 250V -ra .Még lehet ,hogy neki ugrok egyszer és végigmérek mindent .Persze be kell szereznem héhány kondit is ,mert egy pár nem lett kicserélve benne .

Sztem nem eggyezik a rajz az én tévémben lévő panellel.Nálam a panelen így egymás után az SG 911,912 és 913 van.Megtaláltam a 901,902 és 903 is de azok nem így vannak a panelemen mint a rajzon,hanem jóval távolabb és nem sorba.
Következő: »»   488 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem