Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   59 / 282
(#) bbalazs_ válasza geza22 hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Semmirol nem tudsz bootolni? Pendrive, CD, floppy?
(#) mandor hozzászólása Máj 2, 2011 /

Sziasztok!
Nem teljesen idevág de nem találtam olyat ahova jó lenne ez a kérdés...
Adott egy NEC versa 450c laptop. P1-es és nincs rajta USB. Na nekem az a probléma,hogy szükségem lenne az USB-re és egy kártyán keresztül elvileg ki lehet belőle hozni. Ezt máshogy nem lehet megoldani? Tehát máshogy kivezetni az USB rész?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza mandor hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Abban meg szerintem nem volt beepitett USB. A kartya ugy mukodik, mint egy PCI-s USB kartya.
Szoval szerintem nem lehet. De jobb is, mert a kartya valoszinuleg 2.0-t ad, mig az ilyen szepkoru laptopokban maximum 1.1-es volt.
Mihez kellene USB?
(#) mandor válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 2, 2011 /

Nem tudom milyen USB lenne ezeken... Nekem mobil internet/egérhez kéne vagy küldő HDD...

Akkor marad a kartya. De vigyazz, mert a PCMCIA sokfele bajjal jar, legjobb, ha elotte kiprobalod.
Am velemenyem szerint jobban megerne kicsit hozzatenni es venni egy jobb laptopot.

Ezt nem veszem...
De működne vele a net?

Melyik reszet nem erted?
1. Vegyel egy masik hasznalt laptopot, jobban megeri.
2. Nem minden PCMCIA USB kartya megy a regi laptopokkal, ezert ki kell probalni, nem csak ugy berendelni egyet a netrol.

Van hozzá gyári kártya egyik egy netes de azon lan csati van ilyen modem féleség. Meg egy másik lesz ami USB-s 1.1-es. Elvileg kompatibilis a lapival.
(#) ufi hozzászólása Máj 3, 2011 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kéri tőletek!
Van egy Toshiba Portege PR100-as subnotim,ami hibás!
Éspediglen:
Hálozati csatit észleli,led kigyullad,tőltést ad az aksinak szépen fel is tőlti.Proci ventie nem forog,hang nincs kép nincs,vinyót nem forgatja,usb-re nem ad feszt,wifi led nem világít! bekapcsolom de meg sem mozdúl benne semmi!
Várom válaszokat tanácsokat!
(#) zolika60 válasza ufi hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Amikor az én notim halt meg hasonló hibával, akkor a tápvezérlő IC volt hibás. Mondjuk az Lenovo.
(#) geza22 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

kék csíknak végig kéne, meni és utánatöltene be.
Viszont vannak fejlemények, ki forrasztottam a bios elemet vártam két napot.
Láss csodát, betölt és megvan bibi, amint megnyitok egy dok fájt egyből tele, írja hosszú ó betűvel. De a billentyűzet le van kötve. Újraindítom, megint csak félig megy a kék csík és csipog. Lehet, hogy zárlatos a billentyűért felelős csíp?
Üdv: Géza
(#) bbalazs_ válasza mandor hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Elvileg a kulcsszo. Vagy ha nem, hat kisnyul. Azert probald ki, szerintem.
(#) bbalazs_ válasza geza22 hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Lehetseges, de nem jellemzo. Inkabb valahol a billentyuzet csatlakozoja es a chip kozott keresnem eloszor a zarlatot.
(#) mandor válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Azért köszönöm a segítséget! a héten elmegyek érte azaz a lapiért és ki próbálom. Majd jelentkezek mire is jutottam vele.
(#) shield válasza zozsib hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Szia!

Mi a helyzet a laptopoddal?
Az éjjel én is rácsesztem, NOD32 újra indította a gépet, lefagyott. Kikapcsoltam és ezután az lett a gond, hogy nincs benne HDD. Lekaptam a búrkolatot, kihúztam a vinyót újra vissza, erre lett vinyó. Leformáztam, felraktam jó néhány progit, semmi gond. Felrakom a vírus írtót, újra indít, megint kakukk. Na mondom rakok fel linux-ot, mert azzal már több vinyót is helyre ráztam. Az sem látja már, próba az SP3 XP-vel, nincs meghajtó. Előkapartam egy másik SP3 XP+SATA, partició törölve, formázás és most már fent van az XP. Jaaa ezt az éjjel is 1x megcsináltam, jó is lett csak most reggel egy másik vírus kergetőt tettem fel amikor megint behalt. Persze közben megcseréltem a memóriákat, egyesével is próbáltam, de ez lett.
Most nem rakhatok fel vírus keresőt? Vincsi is szívathat? Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
Mert ha így megy tovább falhoz vágom a romot.

u.i.: most pakolom fel a progikat, meglátom mi lesz.
Jaaa.. egy másik dolog, eddig nem volt wifi, most az előkerült, persze kikapcsolni nem lehet.
(#) ibolya hozzászólása Máj 9, 2011 /

sziasztok

nekem van egy toshiba notebookon.ami nem kapcsol be.elkezd dolgozni de leáll.mi lehet a baja és egyáltalán menthetö e,segitsen valaki
(#) patexati válasza ibolya hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Szia! Ennek sok oka lehet.. Meddig megy? Elkezdi tölteni az oprendszert?
(#) ibolya válasza patexati hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

nem elkezd pörögni se kép se hang.a ledek müködnek
(#) zolika60 válasza ibolya hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Mi pörög? A ventilátor, vagy a vincseszter is.

A BIOST-beadja?? Nézd meg erős fényben nincs e kép rajt lehet a háttérvilágítás nem megy! Külső monitorral is jó lenne megnézni..
(#) ibolya hozzászólása Máj 9, 2011 /

megnéztem külsö monitorral is de semmi.hallom hogy dolgozik a vinyo de semmi.a ventilátor meg 2 másodperc mulva nem megy

Megnézted a kijelzőjét erős fényben?? Ad e valami csipogó hangot a gép? Meg kéne talán próbálni resetet végrehajtani az alaplapon,esetleg memóriát cserélni de ezek nem egyszerű dolgok egy lapos esetében sokszor egy apróság miatt is darabokra kell szedni mi nem csak a csavarok kitekeréséből áll hanem szigorúan a megfelelő sorrendet be kell tartani mert ha nem valami törik,szakad.. Ha komolyabb a hiba szinte az esély nulla a javításra megfelelő hozzáértés szervízeszközök nélkül.. Próbáld meg valami szakival megnézetni de mindenképp előre tisztázd vele az árat és a vizsgálati díjat mert sokan tudnak számolni (pl nem kell fizetned a hiba feltárásért ha otthagyod a gépet alkatrészenek!) és ez nem vicc..
(#) bbalazs_ válasza ibolya hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Eloszor vegyel ki belole mindent, amit csak tudsz.
plk az akkut es halozatrol taplald, vagy eppen forditva, probald elemrol inditani van-e kulonbseg?
Aztan vedd ki a vinyot, ha tudod, a DVD-t ha tudod, a memoriakat, ha tudod.
Aztan probald ugy inditani, hogy eleve az Inst gomb be van nyomva vagy az F1 be van nyomva vagy az esc be van nyomva.
Csippanas sincs? Ha kiveszed a memoriat, akkor sem szirenazik?
A venti az olyan, az elejen felporog, aztan erzi, hogy nincs olyan meleg es kikapcsol. Probald meg bekapcsolva hagyni egy darabig, ha fel oran belul sem indul el, akkor van gond.
(#) 3653 hozzászólása Máj 10, 2011 /

Hali. Tudom hogy nem apróhirdetés de hátha van valakinek elfekvőbe MAX1645B ic. Eredetileg egy Acer Travelmate 240 es gépbe kellene. Bár ha valakinek van ilyenbe való alaplapja aminek nem a töltéssel van gondja hálás lennék ha szólna. SOS lenne , a többiről meg privibe értekezünk. Előre is köszönöm mindekinek a segítséget
(#) shade5 hozzászólása Máj 11, 2011 /

Üdv Mindenki!
Problémám támadt
Amilo Pro V3505.
Se kép se hang.Nem reagál semmire
Bekapcsoló gombra sem.Ötlet???köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza shade5 hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Tapok ellenorzese. Elsokent a kulso tap (masik, kolcsonbe), majd a belso.
(#) ufi hozzászólása Máj 14, 2011 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérném egy Fujitsu siemens L7310GW laptop javításához!
Csütörtök délután történt vele egy kis baleset,és pediglen az ágyról lecsuszott mert beakadt a lábam a táp vezetékébe!
Kijött belőle a tápkábel,es utánna kikapcsólt!
Visszadugtam de se kép se hang!
Szétszedtem és látom,hogy kitörtem a csatlakozóajzatot és a panelről letört az ajzat alatt egy 3mm-es db! Ez tartotta a csatlakozót! Majd tobábbnézve láttam hogy egy kis biztositék is elszált! Újrapatkóltam, de így már zárlat van az alaplapon! Semmi nem sérűlt,minden cserélhető része működik,kipróbáltam havernál,még a táp is jó!
Segítsetek,hól lehet zárlatos!
(#) patexati válasza ufi hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Szia! Készíts róla lehetőleg minél jobb képeket és tedd ide fel úgy talán tud valaki segíteni..
(#) ufi válasza patexati hozzászólására (») Máj 14, 2011 /

Sajnos nem tudok!
(#) Hercooles hozzászólása Máj 17, 2011 /

Sziasztok!

Laptop billentyűzete ragad kissé. Van olyan folyadék amibe károsodás nélkül áztatható és le is szedi a ragadós cuccot? Tökéletesen működik amúgy...

Köszi
Következő: »»   59 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem